<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thomme
Az új Massey sztem súrolja a 30 millát amúgy már alig várom a Farmexpot!!
Király gépek lesznek az 1szer biztos !

MASSEY FERGUSON 5465 DYNA-4 (EZ A FASZA GÉP) Ja és :mgnorba32.gportal.hu---nézzétek meg !!!

8470-es fergi

régi cseli

új MF

ez meg az új challenger, ami ugyan az mint a MF 8690

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

saslaca
Na elõször is MTZ-nél arra figyelj hogy a gumik ne legyenek szétrepedezve és legyen rajta futófelület mert az drága mulatság, a váltót nézd meg hogy mûködik-e a kardán, difizár meg váltó menet közbe ne morogjon de majd azt úgyis meghallod ha valami nem tökéletes a fülke ne legyen szétrohadva,világítás valamennyi legyen rajta, meg hogyha beindítod a gépet ne dobjon fehér füstöt mert akkor vagy szar az adagoló vagy a motor,a vizet ne forralja,olajnyomása legyen mert ha nincs akkor a fõtengellyel van probléma. Ja és ha megnézed az egész gépet akkor érdemes menni vele egy próbakört hogy van-e erõ? Ha véletlenül elromlana nem kell megijedni mert nagyon olcsó hozzá a cucc. Egy 100 ezer forintból fel lehet újítani az egészet a motortól a váltóig.

mit érdekel az engem , cseli és kész :D

az a régi mf 8400 széria amit idéntõl nem gyártanak csak más a színe :)

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

cseli a szebb mind között :D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

nem mondtam hogy rossz:D

gabor 892
atya világ

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

bocs hogy szóltam

Igaz
az új valtrák is félig fendtek meg MF-ek

pickány
hy akkor magyartarka bika illetve üzõborjak árfolyamáról valaki tud valamit ? mert lehet holnap veszunk 2 öt

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

gabor 892
egyik osztálytársam mondta hogy állitolag most csinnak valami valtra t-192t vagy mit és abba elvileg vario válto lesz:O

MF 8690 > Ezt mindenképpen megnézni, 370les új csúcsfergie
Fendt 936 Vario v 2.0, csak Sisu motorral:D

gabor 892
ha nem recseg a válto meg se vedd :D

re :o

sry shadow a második post véletlenül ment neked :P

Lemken gépek az Agro-Mashon:

Vari-Opal
Vari-Titan
Zirkon-Saphir
Solitair 12 m
Primus
Albatros
Sy Korund
Karat 5 m
Compact Solitair
Rubin 3 m

Massey Fergusson gépek az Agro-Mashon

MF 1540
MF 3645-4F
MF 5445
MF 5465
MF 6480 + MF 965
MF 6499
MF 7495
MF 8690 > Ezt mindenképpen megnézni, 370les új csúcsfergie
MF 2170
MF 7260 Beta
MF 8947
MF 555 6 soros

vagy nincs alatt 80 kmes futómû

Nos én lelépek. Haverok buli gyros :D Jóccakát mindenkinek.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Odamész, megnézed. A gumik lehetõleg legyenek jók ,arra sokat lehet költeni ha nem jók.Nézd meg hol folyik belõle az olaj, elméletileg vhol tuti könnyedzik.Általában a hidraulika tömbnél szokott olaj lenni, ott mindig is lesz sztem, MTZ-nél ez szokványos. Be kell indítani, ha nem durrog összevissza hanem egyenletesen jár akkor elméletben jó.Legtöbbször motornál nállunk a csapszeg adta be a kulcsot, olyankor csúnya hangja van, csörög. Elindulsz vele, kuplung kb felénél kell hogy fogjon, lehetõleg sima úton kihúzni kilencedikig, ha nincs morgó hang egy idõ után se kigyorsításnál és nincs koppanás fékezésnél akkor elméletileg a difi ok. Minden sebességben megjáratni. Km óra többnyire nem szokott jó lenni az idõsebb gépekben, tehát az üzemórát azt csak tippelni lehet többnyire. Ha a kis szorzót is ráadod akkor kis egy finomabb visító hangot ad, az szokott lenni nálunk is. Kb ennyi jutott az eszembe, vki javítson ki ha vmit nem jól mondtam, vagy egészítsetek ki.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Eddig mivel foglalkoztál? Másodállás lesz a mg?

1-1,5 millióért már lehet jó állapotúakat kapni, amik tuti jól fognak menni.

Skacok!
30 vagyok. Nem ûrtechnikát szeretnék, hanem a szükséges minimumot. Mekem az MTZ tökéletesen megfelel, ha nem egy olyat veszek elsõre, ami ócskavas. Ebben kérem a segítségeteket.
robi11
nem azé jöttem hanem tod én szetem a mezõgazdasági gépeket és azért.

'napot mindenkinek. :) Itt szakad a hó, holnap trágyázás a marhák alól, jóóóóó lesz. Majd csinálok képeket :)

rázógépet inkább anak éri meg venni, aki nagyban termel, szerzõdéses partnere vm feldolgozónak vagy pedig közösen vásárolni,összefogva több kisebb temelõvel, vagy venni 1 gépet és ha van rá igény(természetesen fel kell mérni az igényt) bérbe dolgozni
nandorb
Nemhiába lett becsukva az LS topik ide nem kell átjönni ez okból!!!

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

robi11
uhh úgy látom ez 1 király oldal:D

az olajos magvak helyzete más, de pl mogyorót nem tudsz rázógéppel szedni, mert nem olyan a szára, azt általában speciális földröl szedõ géppel szedik, miután lehullott a földre, de ugyanúgy jó dió szedésére is.
Hát nemtom, ezzel lehet vitatkozni, egyrészt a kézi szedés elég költséges, és nehéz találni munkaerõt, igaz a termék jobb mint mondtad, de a rázógép költséghatékonyabb, lehet bérelni is. A másik a felsoroltak között pl a dió azt hogy szeded kézzel, ültetvényen én még nem láttam kézi diószedést.

sztem pályakezdõnek kicsit drága mulattság a rázógép. 10milliónál kezdõdik 1 olyan gép amivel kezdhet vm, de ami tényleg sokat bír és örök élet+ 1 napig jó az már 15-20millió közt van.
Én gyümölcsöt, így kezdetben inkább kézzel szednék, hacsak nem ipari célra szánom a gyümölcsöt(konzerv,lekvár,lé), mert akkor célravezetõbb és olcsóbb is a végtermék.
Vannak terveid bõvítésre?Jelenleg hány éves vagy?
Elnézve az általad termesztett gyümölcsöket egy rázógép se lenne rossz ötlet majd nyár elején.

Mire figyeljek ezeknél? Milyen üzemóra tartományoknál, milyen gondokra kell felkészülni? Ha elõttem van a traki, mit nézzek meg rajta?
Most 1M-em van. Géptám. egyelõre nem jöhet szóba. :(
OK, de milyen gépekre van szükségem? :)
Fiatal pályakezdõnél cél a 10 milkó?:P Szerintem a géptámogatást is próbáld meg, most ugyis a kertészeteket akarják fejleszteni, vagyis neked pont kapóra jön.

SHADOWEYES7
Attól függ mennyi pénzed lesz vásárlásra,mert nem sok akkor használt MTZ 80-as vagy 82-es tökéletesen megteszi arra a célra amire neked kell.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Köszi, elõször a fiatal pályakezdõt szeretném, utána meg valszeg már nem lesz egy ideig géptám. De mit vegyek és milyet? Ez a nagy kérdésem.
Szia El Ray!
Nekem nagyon szimpatikus a Te hozzáállásod (már régóta követem a fórumot). Én is azt szeretném, amit te: Magyar termeljen magyar embernek magyar földön.
Nos, kb. 4000 fa: dió, mandula, mogyoró, szilva, megy, õszi kajszi, alma. Sortáv 4m-tõl 10m-ig.

ui: nekem betegeskedik a fórummotor: nem mindig jelenik meg a "küld" gomb. (most se, csak a helye :) )
Ajánlom a figyelmedbe a kertészeti géptámogatást, még fut és szerintem egy próbát megérne.

Szia Ficium! Üdv köreinkben!
Attól függ milyen fajta gyümölcsös, függ a sortávolságtól. Milyen fajta gyümölcsöket termesztesz? az alapján el tudunk indulni...
thomme
Eléggé elmentek a gép árak !!
Bár mondjuk a Claas Xerion az Claas Xerion !

MASSEY FERGUSON 5465 DYNA-4 (EZ A FASZA GÉP) Ja és :mgnorba32.gportal.hu---nézzétek meg !!!

Sziasztok!
Szeretnék mezõgazdasággal foglalkozni, mert nagyon szeretem!
Vettem 20Ha biogyümölcsöst Esztergom és Komárom között.
Van valaki a környékrõl?
Permetezõm és oldalazó tárcsázóm már van.
Milyen trakit vegyek? Elég dombos a felszín min. 80Le kéne.
Szükséges a 4 kerék? (mármint a meghajtás <#buck>)
Nagyon hajlok az MTZ felé. Lehet használtan venni olyat, amivel nem lesz baj? Mire kell figyelni?
Milyen gépet kell még venni? Kultivátornak van értelme?
Köszönöm a válaszokat! :)
Rendet teszel shad, hajrá sok sikert!:P
Gazdakör - 2009.01.15

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

hogy sok a buta

A landwirt topikba mi volt a baj?
Sztem a kisebbiket veszik, 80 milla volt amit mondott a claasos csávó...