<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabor 892
azér az mtz picsánverni a zetort nem? legalábbis ha ehez hasonlot hasonlitanál össze...

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Nálunk is zetor az oktató traki csak nem ez hanem ami ott áll elötte.Hát azt nem mondanám hogy nagy szerelés volt.Majd ha megjönnek hozzá az alkatrészek akkor talán.Állítólag hüvelyezve lesz meg lehet szét is húzzuk mert a kuplungja is oda van.Na majd akkor lesz jó kis gép.:)Szerintem is kényelmes(ebb mint az MTZ) de szerelni szarabb mert nehezebb hozzáférni a motorhoz.:S

hat jo h van nektek ien megoldasotok,mi altalaban oszel mikor tragyaszoras van akkor kiszoktuk tolatni LKT val a tragyat,7211 es huzza az UNHZ 750est en meg szorom 7711esel RUR-5osel.evkozbe meg csak csipegetve van, oszt alajuk van teve a szalma oszt meg is a dolog.
Ehhez hozzátartozik hogy vmennyit fizetni is kell azért hogy a gép kijön a kapun.Óradíjban van, de tagkedvezménnyel.Így vmivel olcsóbb. Viszont sajnos mostanság elég sokat romlik el, így nem mindig tudjuk kihozni mikor kell. A mienket megcsinálni meg csak tavasszal lesz talán pénz.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

jah hat ugy jo, nem kell venni gepet a fater hazaugrik vele nos meg a dolog,nekunk kint a tanyan ugy van megoldva, hogy van egy kissebb fedett resz oszt a tobbi resze a karanak kint van, ugyhogy a bikak telen nyaron ki tudnak menni.
latom gyakorlaton szoktatok szerelni is
Jááá Zetor!!!Ilyennel vizsgáztam!De szerettem...tágas fülke stb.bivaly kis gép!<#vigyor0>
gabor 892
aki még nem látott olyan szártépöt annak lehet nehéz lenne

Hát ja:DMondjuk nem volt vmi nehéz feladvány:P

gabor 892
a találos kérdésen olyan mint a szártépön a hajtásház:D

na itt vannak a képek is:D

ez a mûvészi;)

ez meg a találós kérdés

:) Sztem próbáld újra :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Hoztam pár képet a heti munkánkról.Megmértük a kompresszióját hát mit ne mondjak már nem csodálkozok hogy az õsszel szenvedett a két fejjel is.Az 1. és a 2. hengerbe alig volt 12-13 bar nyomás.:)

itt meg csak kiéltem a mûvészi hajlamon:D:D

ez meg már lassan 2 hónapja bent van csak egy seeger gyûrû hiányzik róla:S(amúgy ki jön rá hogy mi ez és milyen géprõl való???)

9-ben még ha van erõ akkor is lefullad gyorsabb kuplungnál :D

gabor 892
hát olyan ami lefullad azt dobd ki:D

Jah, láttam :) Barbár állatok :(

MTZ rally <#hehe>

De google-ben találtam egyet: MTZ forum

Lehetõleg legyen minél fiatalabb sztem. Mégis csak fiatalabbak az alkatrészek és valószínûleg így késõbb és/vagy kevesebbet kell hozzányúlni.

Konkrét MTZ fórumról nem tudok, de ha Shad ide ér akkor lehet õ tud, õ több helyen ott van :D

Érdemes figyelni az évjáratot?
Úgy értem, mondjuk 90-tõl már jobbakat csináltak? Van valahol erõs eltérés az évjáratok között? Tudtok ajánlani MTZ-s fórumot, hogy inkább õket boldogítsam? <#vigyor2>

Ezeken nézz körül:
Expressz
Agrosat

Agroinform

Mi egy kicsit olcsóbb megoldásban gondolkodtunk, vagy részben, egyszerû téglaistálló és vastag csõ karámok bele. naggyából 2 milió forint és 20 marha fér bele, emelett kisebb állatoknak van kialakítva rész, naggyából 60 férõhelyünk van kinn, de még nincs kész teljesen, nyáron költözünk. :)

A legfontosabb kopó alkatrész, mert az elég hamar kopik és százezreket jelent :)

Esetleg érdemes kintrõl hozni a gépeket?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Milyen oldalakon nézelõdjek használt MTZ ügyben?
(Akkor, ahogy olvasom a gumi a legfontosabb. :) )
Értem, nálunk is tervbe van egy 80-100 férõhelyes könnyüfém szerkezetes hizlaló istálló csak még némi cash kell hozzá fiatal gazda támogatás sajna nem takarja be teljesen.<#guluszem1>

Nem, de csak mert nem akartak...:D Nem szoktuk meg várni az ilyet de mivel latyakos volt az idõ és földes az udvar így nem tudtunk dolgozni eddig mert a kisgép csúnyán összevágja a terepet. jövõhéten ha az idõ engedi jön a nagyobbik karám és az istálló.

Jó vastagon volt már a cucc alattuk, nem ugrottak ki a karámon?

Most a hely szûke miatt haladunk lassan, nyáron költözünk ki egy nagyobb istállóba és akkor kicsit növeljük a létszámot is. :)

Ez tsz-es gép, fater ezzel dolgozik. Vagyis az etetõ kocsit szokta ezzel rakni a telepen, a mienket azt apám elõzõ munkahelyérõl hoztuk ki, a felszámolás elõtt nem volt pénzük kifizetni 5 havi munkabért és annak fejében + 500ezer Ft-ért elhozhattuk, az egy Thomas T133-as. Ezt a tsz újonnan vette kb 10 éve. Ennek is van már minden baja néha, épp tegnap csinálták meg a hidromotorokat ugyhogy most jó :)

Nem, ez nem a mienk, van nekünk is egy de annak rossz a motorja, a tavasszal az is szervizes lesz :) Ez a tsz-é, fater ezzel szokott dolgozni, mikor kell akkor ki tudja hozni. UNHZ 750 nekünk is van de mindjárt látni fogod videón hogy azzal nállunk nem lehet megoldani.

VIDEÓ_1
VIDEÓ_2

Na ilyen gép kell nekem is jók ezek a bobcatek, hol szerezted be használtan vetted? Mi hetente kihuzzuk a helyüket kötetlenbe van 40 bika tolólappal pucoljuk az istállót kb 1,5 óra alatt megvan az egész.:)

komoly gepezet a tietek???mi unhz 750 es rakoval szoktuk kiszedni a tragyat.nekunk ugy van megcsinalva h mindehova odafersz s baggeral.ma en meg faert voltam, olyan jeges volt a toltes h pot nelkul nem tudtam felmenni ra.ugy huzott fol a gyerek a 7211esel.
Basszus, 10 képbõl 2 ami sikerült...mondjuk folia alatt fényképeztem de akkor is...áhhhh nah mind1, itt van az a kettõ:

24 :) de nem mind alól, most a két kisebb karámot pakoltuk ki.

nandorb
haszáld a abload német jó és megbizható

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

képfeltöltés.hu-t nem szabad használni az egy fostalicska sokszor elérhetetlen, inkább ezt vagy vmi mást: http://media.proxnet.hu/

Hamar végeztetek, mennyi biku/tehén van? :)

robi11
szerintem az uj mf a király.<#eljen><#eplus2><#szeret><#ravasz1><#hawaii>

Csak nálam nem jó a képfeltöltõ vagy nálatok se?Valamiért nem engedi feltölteni a képeket.:(

Marhák helye kitakarítva, estére jönnek képek meg videó is. További szép napot :)

Azért abban a 100ezer Ft-ban nem lennék biztos, de lényegében tényleg olcsó.

saslaca
üresen is meglehet nézni P.: gyorsabban engeded ki a kuplungot ha lefullad nincs erõ ha elindul van erõ.Enyi.

gabor 892
most nem azér de ha üresen megy vele, nemigazán tudja eldönteni hogy van e erõ vagy nincs:D

Ha nem változott akkor asszem 98000ft/Le.

a 8480 volt 30 körül, ez sztem azért húzósabb lesz

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

látom fejlesztettek rajta egy kicsit :)

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ja , csak hogy agyonra tisztítva ,kifestett kerekekkel már nem olyan nagy élmény egy új gépet látni...legalábbis nekem...
Tavaly egyikse nyûgözött le , a cseli se ott volt körbenéztem azt annyi , de ha földeken láttam volna ERRE akkor asziszem dobnék egy hátast már egy vadiúj szériás zetortól is :D