<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A képeid eltûntek, szerintem másik tárhelyre töltsd fel és illeszd be ismét. V csak nálam probléma?

pickány
nincsen honlapja nem olyan nagyba csinálja a gyerek nagyobbteljesitményut nem tok esetleg ugy hogy a géphez lehet 2 kilowattos invertert is kérni

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
Remélem szabad ilyen képeket felrakni :D:D szegény kocának valo malac nem birta el a kant és szerintem annyira megnyomta a hátulját hogy nem birt felállni szoval ma reggel levágtuk de a hátso sonkáit ki kell dobni mert már kék volt de már a kan is kivan herélve :D:D veszunk kisebbet

UMM - 2009.01.25

Jól néz ki, van honlapja az emberkének, v cégnek aki ezeket forgalmazza? Nagyobb teljesítményû is akad?

pickány

képek az utolso az akkumlátortelep felette inverter és még toolok képet mai kényszer malac vágásrol de csak 18 éven felülieknek

Igazából ezt most olvasom elõször. Több részletet nem tok róla, csak amit így hirtelen elolvastam, két-három cikket.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

én úgy tudom aki részt vesz akgban annak már a program kezdetétõl tilos

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ok, köszi :) Lehet érdekel majd a dolog, késõbb :) Jo8.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

pickány
hát a csávo 520e ért árulja de mivel még ujdonság és mi elég jol láthato helyen lakunk tehát reklám is ezért nekünk 320 ért adta ezzel járt a szélkerék, inverter meg valami vezérlö egység is. na bocs de most lépek alukálni holnap majd ha van kérdés akkor holnap RE
jo8

Csak mer anyámnak mániája egy szélkerék :D

Nem akarok zsebben turkálni,de mi költség egy szélkerék manapság?

pickány
hát nem teljesen látel de a nagyát igen és saját beruházás volt egy ismerös forgalmazza ,németbõl hordja be közte napelemet is.

SHADOWEYES7
akkor gondolom titeket ellát teljesen
saját beruházás volt,támogatott?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

pickány
áramot termel most tisztogattuk az akkumlátorokat van hozáá inverter és rá is lesz kötve a hálozatra 1kilowattot tud

SHADOWEYES7
na az jó lesz, amúgy mit csinál a kerék tehát mi a szerepe?
vizet húz,áramot termel?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

pickány
:D:D holnap levidizem már a szélkereket nem rég állitottuk fel

SHADOWEYES7
nyugi már :DDd

pickány
tudni tudok de már van egy pár a gépekröl youtube-n de majd csinálok képeket már gondoltam rá

tudsz készíteni video/képeket a gazdaságodról,gépekrõl?
Már nagyon bas*za a csõröm,rohadtul idegesít, addig sosem nyugszom le amíg meg nem találom. Nyugtalan vagyok ilyenkor mindig.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!
1 régebbi Magyar mezõgazdaság számban volt benne. érdekes nagyon, asszem 2 oldalas cikk volt. Már 2003/2004 óta futtatom a lapot, azóta elég sok összegyûlt, meg is töltöttem 1 dobozt vele. Sajnos az is zavar, hogy még abban sem vagyok biztos, hogy nem e az 1ik Kistermelõk lapjában olvastam e róla...<#nemtudom> na majd utána nézek.
pickány
nekünk szerencsére most ugy lett épitve az istállo hogy a kis ford trakival kényelmesen lehet benne közlekedni szoval etetö ut már van , az itatot mi is kb 20 ezerböl kihoztuk egy WC tartályal lett megoldva ami tartja a vizszintet minden itatoba ,ez a csirás dolog engem is izgatmég nem halottam rola :S

Elegem van, már 1 óréja keresek 1 cikket,oldalt, ahol a gabonacsíra etetésérõl, hasznosságáról, és takarmányköltségek csökkentésérõl volt szó. de nem találom az oldalt!!!
Tököm tele van már! Ráadásként annyi Magyar Mezõgazdaság van itthon már felstócolva, hogy nemtom hol kezdjem el keresgélni....
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!
Példát igazából nem tudok mutatni...ez egyenlõre egyéni elképzelés, vagyis gyanítom. Csirkeólakban láttam ilyet,kint az ól elejében van egy táptartály és onnan viszi több hosszú csiga a tápot az etetõkbe. Vmi ilyesmi az elképzelésem, de ehhez kell némi anyagi. Meg van egy hatalmas probléma, méghozzá maga a marha, ugyanis annak a szerencsétlen jószágnak minden nagyon érdekes, ezért hamar tönkre tennék :D. Az autómata itató pedig nem megoldhatatlan, telepeken alkalmazzák manapság. 20ezerbõl megoldható. A csigás az lényegesen többe kerülne :)

A csíráztatáshoz hely kell, és búza/árpa/tritikálé, mindez a tápnak alkalmazott mértéken felül, vagyis kell annyi hogy lehessen vele kísérletezni. Mi eladjuk általában az összeset és ezért nincs felesleges. De ha lenne lehet próbálkoznánk. Mindenesetre ha van vkinek annyi eladatlan feleslege (fõleg most) akkor sztem megér egy próbát.

milyen az a csigás etetõ? hogy van megoldva, tudsz vm példát mutatni? mellesleg nem feltétlen kell silót etetni, etethettek fû-lucerna szenázst is.
Ha már itt tartunk, volna 1 tanácsom. Csináljatok 1 kis kutatást! Olvsatam még régebben takarmányspórolás gyanánt búza/árpa/tritikálé csíra etetésrõl. miután megduzzad a mag 5xösére nõ meg. 4-5 nap csíráztatás után kiáznak a méreganyagok és már fogyasztható/etethetõ. Jobban eszik az állatok, és állítólag a testsúlygyarapodás is jobb... Nekem tetszett a dolog, én szeretném majd kipróbálni.
Véllemény?
mit nem látom! :D
Nah majd most :D:D

Vááááá nekem ilyen kell :D Most találtam :D

Etetõ kocsi többnyire akkor jó ha tudsz járni géppel az istállók között. Meg úgy kb 150-200 állat környékén. Egyenlõre még nem silót etetünk hanem darát és szénát kapnak, és a karámok sem úgy vannak hogy géppel lehessen etetni. Ha kész lesz az istálló akkor viszont tervezek építeni egy csigás etetõ rendszert, meg egy autómata itatót. De ez még nagyon a jövõ :D

vagyis etetõkocsira gondoltam... :D
Scamp, nem gondolkoztatok még önetetõn? 1 bizonyos állatlétszám fölött már jobban megéri. Könnyebb, 1xûbb, gyorsabb, praktikusabb munkavégzés.
Shad, ajénlom figyelmedbe: Motika Dezsõ: A húsmarhatenyésztés gyakorlata c. könyvet. Sok tapasztalat van már a trágyázásról. Igaz még mindig nemtom melyik a legpraktikusabb. Én spec kedvelem a mélyalmozást, mert keveset kell takarítani, de egészségesebb a napi/7i takarítás az állattok számára. Tapasztaltabb emberek vélleméynét várom a témával kapcsolatban, ez is 1 jó téma amirõl lehet beszélni!

De nem tiltják be teljesen, és nem csak nállunk.

Én inkább ukrajnában tiltanám be, tavaly vagy tavaly elõtt, ott lefujtak egy komplett falut rovarölõvel.

Hallottátok , hogy az Unió megtiltja Magyarországon a levegõbõl permetezést?<#wow3>

pickány
mi is ugy vagyunk hogyha olyan ido lesz hogy nem sok mindent tudunk csinálni akkor felnézunk

Részemrõl még kérdés. Én szeretnék, de majd kialakul :D

pickány
és innen ki fog jönni a AgroMash Expora ???

pickány
hát tömören az élet nagy és nehéz dolgairol meg a jövõrõl meg még ami jött:D:D:D

gabor 892
eltaláltad.nem:D

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

nandorb
Sziasztok!!!

Mi ujsag erre fele nemvoltam egy joideje elkezdodott a suli es ritkan erek ra hogy bennezzek ebbe a topikba. Ossze foglalnatok eddig mirol volt szo?:D

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Wow...repceolajos Case :D Éljen az alternatív üzemanyag :D

bio case

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Ezaz nem politizálunk!!<#hehe>
Hát evvan. Én azért remélem csordogá vmi lé ide is :)

Kár hogy a vannak hülyék akik nem értik a lényeget és ott szabotálnak ahol tudnak. Nem nevezek senkit és semmit, nem politizálunk.

Jah, ha megnézed van ott bal oldalon egy menü az SPS-hez...abban is vannak érdekes dolgok :D

Én azért kíváncsi leszek rá :D Ki tudja mi sül ki belõle. Ha azt mondják sok pénz jön akkor szokott jönni de csak a soknak max a fele...vagyis vmennyi mindig.