24942
  • eugabesz
    Köszi...hasznos volt
  • SHADOWEYES7
    Itt próbáld elkérni...
  • eugabesz
    A Saxonia vetőgépról nincs véletlenül??
  • saslaca
    És az a legnagyobb szívás hogy még öntözési lehetőség sincs olyan bőven. :( Csatornákat kéne építenie az államnak, meg pályázatokat írni ki az öntözési rendszerek támogatására. De hát ez hiú ábránd...
  • saslaca
    Engem annyira nem győzött meg amikor 2 éve olyannal gabonát hordtam. De akinek tetszik annak biztos jó! És sok sikert a további hájtásához illetve szereléséhez!
  • hencike7745
    amugy hova jarsz suliba??? es mien szakra???
  • gabor 892
    jáááj gyerek elkezdtem a suliba hajtani az 5211es zetort...mekkora élmény:D
  • ZTM
    Ez talán hasznos lehet vkinek...
  • saslaca
    Ja! Ez legalább kikelt. Ha újravetnénk akkor leshetnénk hogy mikor kel ki...
  • JD4650
    gyomírtó kiégetheti és akkor aztán nagyon mind1
  • Scamp
    Mond neki hogy sürgősen menjen vissza érte...:)
  • Scamp
    Minek szántanák ki? Annak végképp semmi értelme nem lenne. Ilyenkor már nincs mit vetni és a búza legalább már ki van kelve, max hamar beérik és hoz 35q-t hektáronként. Sajnos mi sem számolunk többre.
  • El Ray
    Barátnőm ma jött haza Csehországból, meglátogatták a nagyszülőket. Hatalmas záporon keresztül jöttek keresztül, alig láttak vm az autópályán. Sajnos nem hozták magukkal az égi áldást :(
  • SHADOWEYES7
    én Jászsági vagyok de nem láttam,hogy kiszántanák a búzát

egyébként mi a bánatot vetnénk bele,hisz mindenre aszály van...
  • MTZ fan
    azt mondják jhászságba szántják ki a búzát nálunk meg olyan kemény a föld hogy beszarás
  • pickány
    az ország hamarabb megy csődbe mint mi :S:S:S
  • hencike7745
    csödbe megyünk....
  • Scamp
    Nincs eső vazze...ma egy kis remény gyúlt rá hogy még lehet de nem nagyon akart esni. Kikalászolt minden búza a környéken, lassan sírunk. Az árpa már szőkít, a kukorica nem nő. Már hatalmas gondok vannak, ha még nem esik az eső egy jóideig akkor nem tudom mi lesz...:(
  • hencike7745
    hat... erre rajottem en is.gondolom a kepek minosege nem tetszik
  • hencike7745
    Hat most mar lesz munka boven,a gepek meg se alnak telig.Nekunk is 1 millio dolgunk van itthol, kaszalas, permetezes, kavicshordas.ugyhogy a traktorok mennek eleget.Ha gondoljatok nezzetek meg a videoim...
  • JD4650
    most mit lehet erről mondani?
    gépek jók, videó nem
  • hencike7745
    Kombinátorozás,fogasolás,kukorica vetés
  • hencike7745
    Dan Slovakia Agrar
    Velemenyeket kerek
  • gibic
    UMM - 2009.05.10
  • pickány
    holnap már sodorjuk is a lucernát meg vágom közbe a másikat :D:D a kombányba nekünk be kell nyulni rendesen mult évben a motorja lett teljesen rendbe téve most kipakoljuk teljesen a belsejét a rostákat mindent mert kozépen vlahol szorja a magot meg az asztala is elég ramaty el van hajolva és a csiga nehezen viszi az anyagot stbb ..... szoval nem 1 hét, plussz elég sok sziijjat kell cserélni de ha ezek meglesznek jövöre már még kevesebbet kell vele bíbelődni:D remélem
    egyébként egy nagyon régi video rola de nagyon kaki minőségbe
    video
  • 16gaborm
    folyt.:

• 16gaborm
    Egy kis képcsoportotállítottam össze "Ahol én élek!" címmel:

• hencike7745
    Drifteles Zetorral
  • hencike7745
    Megeri megnezni.....................Claas Xerion.stb.....
    Dan mezögazdasag Szlovakiaban
  • saslaca
    Nekünk azért ki kéne festeni az 512-est mert nagyon szarul néz ki. Majd ha tesóm visszajön karakószörcsögről akkor majd rakok képet.Ugyanis rajtahagytam a fényképezőn a képeket ő meg elvitte a gépet.
  • saslaca
    Én szeretek festegetni! Azt a kék fortscrittot amiről tettem képet azt is én festettem 90%-ban. 5 kiló festék kellett rá!
  • Scamp
    Szívlapát: Ápol és eltakar :D
    Neeeheheheeeem festegetünk :) Költségtakarékosság és feltűnés mentesség, valamint "őrizzük eredeti szépségében az értékeket" mozgalom...nah jó, inkább csak költségtakarékosság...meg idő sincs ilyesmire.
  • Scamp
    Azok itt is szépek, vagyis egész jól néznek ki de ha nem kapnak esőt akkor elkezdenek hamar beérni és cseszhetjük mert nem lesznek szemek a kalászban.
  • saslaca
    Úristen! Utólag kérek elnézést amiért nem tudok olvasni! De az nem baj ha csúnya! Egy kis festék ápol és eltakar.
  • JD4650
    árat nem tudok, de nálunk elég jók a búzák:)
  • El Ray
    Egyre nagyobb károkat okoz az aszály mostanában, kezdhetünk aggódni az idei termések miatt... Ennek hatására megint emelkedni látszanak a felvásárlói árak, tud már valaki valamit az ezévi árakról?
  • boyocska
    Tényleg nem rossz gép a Massey Ferguson, bár nálam még mindig a Fendt 936-os jön be:)
  • Scamp
    Nekem is lesz egy 3ha helyben meg egy reptér tőlünk egy 12Km-re. Fincsi lesz csak az oda-vissza út is az 50-essel.
    A kombájnt csak át kell szerelni gabonára, ki kell cserélni egy tömítést az orbitban, meg be kell foltozni a szalmarázót, ez így egy hetes munka kb. Meg lehet hogy dob szíj cserés, mert mintha kicsit égett lenne az oldala.
  • Dénes15
    Motor SisiDiesel Ctius 8,4 liter CTA
    MAX telj. 370 LE
    MAX forgatónyomaték 1,540Nm
  • Dénes15
    Tarolt a Massey Ferguson az Év Traktora 2009 versenyen

A Massey Ferguson 8690 nyerte az EIMA International Machinery Show Az Év Traktora 2009 és a Golden Traktor Design díjait. A versenyre egész Európából érkeztek traktorok.
    A húsz neves gazdálkodási magazin újságíróiból álló zsűri csak "clear winner" névvel illette a Massey Ferguson 8690 traktort, amely a verseny két top-díját is elnyerte (Traktor of the Year 2009 és Golden Traktor Design).

A versenyen a termelők nem vehetnek részt, a zsűri független és elfogulatlan rendszerben értékeli a traktorokat. A szakmai zsűri értékelése megmutatja azt is, hogy a termelőknek milyen fejlesztéseket kellene végrehajtaniuk, hogy azok alkalmazkodjanak a széleskörű terménykínálathoz és a munkakörülményekhez.

A zsűri szavaz minden traktorra, és 1 és 7 pont között értékeli őket a következő jellemzők alapján: motor, erőátvitel, elektronika, hidraulika, a kezelőfülke kényelme (cab comfort), technikai újítás, design és lehetséges opciók.

A Massey minden szempontnak kitűnően megfelelt.

Fotó a traktorokról