<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HUN Fittikém
Szarvasi-e vagy?

Motoroj
Elnézést! Tényleg nem gondoltam volna, hogy ez ennyire komoly hely.
Másfelõl #20995-tõl te is vetted a lapot.

nandorb #21026: Vegyél vissza, mert hozzád sem szóltam, így van?

Egyébként, csak hogy ON legyen:
Háttérben a szarvasi Táncsics tsz, elõtérben egy kombinátor. <#kuss>

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

HUN Fittikém
traktor?:D

saslaca
Na milyen mázli!

mi vettük, csõdbe ment a sertéstelep és annyiért hoztuk el

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

10-12ezer...érdekes xd

saslaca
Ja! Hogy új(abb)! Oké ezek szerint olvasni se tudok. Én a régi 82-esre gondoltam. A motor váltó kuplung az kijön anyiból az elsõhajtást meg nem tudom menyiért adják. De nem itt mondta valaki hogy vettek egy 82-est 10-20 ezerért de nem mûködött ée megcsinálták?

SHADOWEYES7
nem akerék összetartással van baj?
kormányösszekötõ rúdon kell állitani ha ott a gond

Kerékösszetartás
Felülnézetben a kerekek egymástól mért távolsága a mellsõ tengely elött és mögött nem egyezik meg. Ha a tengely elõtt kisebb ez a távolság, akkor kerékösszetartásról, ha mögötte, akkor széttartásról van szó. A kerékdõlés hatására a kerekek a dõlés irányába igyekeznek elkanyarodni,gumikopást elõidéznek és az ebbõl adódó igénybevételt csökkenti ill. ellensúlyozza az összetartás. A kerékösszetartás korlátozza a kormányholtjátékot, csökkenti a kerekek szétállási hajlamát, javítja a nyomtartást. Minden autón állítható, egyes típusokon a hátsó futómûvön is.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

200-300ezerbõl egy 15 éves MTZ-t se javítassz fel, ha nagyon olcsón veszed...

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

új mtz-t azért nem raksz helyre 200-300E forintból, vagy nem kapod meg sz*rért hugyért

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

van 1 VTZ 2048asunk, de azon azt se tudom mikor kapcsol be és ki az elsõ kerék hajtás, még azt sem tudom, hogy ki e lehet kapcsolni :D
nem tudjátok véletlenül hogy a jobb elsõ kerék mitõl kophat jobban? ráadásként amikor megyek vele ki meg be az udvarban mindig fog a gumi... hátha ti rá tudtok jönni. Nekem az a tippem, hogy rosszul van beállítva a az elsõ tengely, de lehet hogy tévedek. Ki tud ebben segíteni?
saslaca
Hát nekem az a véleményem nem biztos hogy érdekel de szerintem vegyél egy olyant ami nincs a toppon mondhatjuk úgyis hogy sz@rt olcsó pénzért és egy 200-300 ezer forintból fel tudod újítani az egészet. Mert lényegében az MTZ az egyetlen olyan gép amit a kisebb gazdák is meg birnak venni és ha kell tudják is javítani. Ha pl.: vennél egy használt John deere-t és ha abban megbolondulna az elektronika alig úsznád meg egy milió forintal a javítását. De ha nem hajtsák agyonra azt a szegény MTZ-t akkor nem is kell hozzányúlni. De egy összkerekesnél figyelni kell hogy ne hajtsa az elejét amikor kimész az aszfaltra mert annak csúnya vége lesz.

ha megtudod csinálni, akkor annyiban jó hogy ismerni fogod a gépet, viszont sztem inkább 1 kész traktort kéne venni, az jobban megéri

nandorb
felenk meg az ilyen fajtakat "Barmok"-nak nevezzuk...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

820.2 elsõ hidat már találtam hozzá cakompakk guvival lehajtással 1ütt:D
szerintetek mennyivel éri meg jobban új traktor helyett alkatrészekbõl összerakni 1 új MTZ-t? Esetleg totálkáros törött MTZ-t venni jó áron és azt felújjítani? Kíváncsi volnék a véleményetekre!
saslaca
Úgy látom hogy itt is van olyan ember mint kovács erix a landvirtschafts-os topikban. :(

SHADOWEYES7
még 1x beszól valami idiótaságot és kirakom...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nem lehetne Motoroj-t bannolni az oldalról? kezd már elég idegesítõ lenni...
még 1 normális témába vágó hozzászólást nem hallhattunk tõle...
Motoroj
Felénk a kombi Volvókat hívják kombinátornak :)

nandorb
ah az lenne a legkevessebb de a magyarra a temakat ha latnad 16van megadva es csak 4lesz...es olyan szinten mint a gimiseknek hat azert aljon meg a vilag...

SHADOWEYES7
szerintem te ne legyél mezõgadász

menj el rendõrnek inkább,mert mivan ha elveri a jég a termésed akkor meg az idegklinikára visznek a bolondok közé?

nandorb
nem mindegy mert ideggel de nagyon...az idegeim meg hetvegen jonnek meg akkor irom az uborka termesztest 12oldalra...

SHADOWEYES7
beszarok én neked,hát nem mind1 meik billentyûre teszed a nem bibis ujjadat?

nandorb
van ekkezet de fajus ujjal nem irok ekezetet...ezt is kisujjal irom

SHADOWEYES7
külön türelem kell,hogy elolvassam mit ír :D

gondolom felrakta a windows 7 betát (aminek semmi értelme) és volt ékezet nincs ékezet:D

SHADOWEYES7
mi lett az ékezetes billentyûvel?

saslaca
Ne aggódj ha leesik a körmöd legalább azt nem kell levágni.<#vigyor4> De eggyütt érzek nekem a nyáron ráesett a lábújjamra a nagykalapács kb 5-6 kilós lehet. és le is esett a köröm nekem is fekete volt. Ezúton is hirdetem körömfestést feketére vállalok. Hihi

nandorb
Na elfelejtettem beszamolni a keddi gyakorlatomrol... olyan szivas volt hogy most terek csak eszhez...eloszor is rakottunk ossze a feszerben...billiard asztalt vittunk majd hullamos cserepeket raktunk at az egyik helyrol a masikra ahol az en bal,kozepsoujjam nagyon szepen megjarta...na ennek ellenere a foliaallvany reszit kellett felrakni a padlasra mi sem egyszerubb menni ment csak jol beszivtam attol a sok gyogynovenytol ami volt a fejem folott,kikeszultek az idegeim szal a kormom olyan fekete mostmar es attol felek lefog esni...de sebaly,hat ez mezogazdasagi...igaz tobbet elvartam volna pl. kapalast:P a ganezas utan...mivel azelotti heten a kurva nagy istalot kaptuk hogy ganezzuk ki...es ez meg nem minden marcius 23.-an meg megyek 1hetes allattenyesztesi ugyeletessegre mondhatom nemrossz dolog fel6-ra a suliba ami azt jelenti hogy 4.30kor indul a busz...es meg ez nem eleg delutan is bekell menni...,4.-es mezogazdasagiban ugy kerik a nyelvtant mint egy gimiben es akkor az ember szaladjon...meghat erretsigit elokesziteni minimum 12oldalt irni...14es betumerettel:((((rivva fakadok mennyi minden van meg...

faluba már tegnap kombinátoroztak:D

HUN Fittikém
saslaca
Nekünk jó mert felénk van homok meg fekete is. meg egykét földön talán agyag is. A melletünk való 1 hektár föld pedig olyan homok hogy a nyáron volt rajta kb 1.5-2 mázsa búza. Szoval egy nagy rakás semmi

SHADOWEYES7
jólvan mert is fekete csipákás föld van eléggé,és én még tuti nem tudok rámenni a földre

ezen a részen max az autópályában van homok:D

SHADOWEYES7
gondolom nem ragadt a kerék felétek homokosabb a föld?

jajám, hétvégén már szórt 1 merész ember itt:D

SHADOWEYES7
lassan mûtrágyaszórás

SHADOWEYES7

de a hangja elnyomja a sportdobos kocsit:D

potkocsival bárkinek megcsinálom:D

Motoroj
Traktorral azért nem lehet csak feszíteni, mert nem tudsz csikorgó gumikkal indulni. Hamarabb áll két kerékre<#vigyor2>

SHADOWEYES7
ha én megálok a kocsmánál akkor tuti 2 deci vodka a minimum
onnan már csak 10 méter a füldút és irány a föld :)

én a JD-al csak kocsmába járok, mert az pont útba esik munkából hazafelé:D Bár én csak kólát iszok, de jól lehet hülyíteni az öregeket hogy én 20-al húzom a tárcsát, meg hasonlók:D:D

SHADOWEYES7
még az állami gazdaságban dolgoztam mikor szombat éjjel a Rába Steigerrel mentünk ki a közeli falu diszkójába :)

ismerös:D

én mentem már az MTZ-vel bulizni, persze csak faluban<#idiota>

saslaca
Ja! "Nem az a parasztság ha traktorral mész a diszkóba hanem az ha még az ekét is rajta hagyod"

Motoroj
Azzal már lehet menni a diszkóba is xD