Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hány éves, mekkora motor van benne, mennyi üzemóra, mennyiért vettétek, honnan?
Lassan nem ártana már új gumikat is venni rá, eléggé kopottak...
azt a ronda orrsúlyt leszámítva az elején jól néz ki! 😊 mekkora területetek van? merre?
Múlt héten vettünk egy MF 3125öst:

Át kell nézni rajt ezt-azt, de elméletileg minden mûködik. Tavaszi munkákból már kiveszi a részét. Csak egy baj van hogy épp most is esik az esõ, nem tudunk árpát vetni, mûtrágyát is ki kellett volna már szórni az õsziekre.😞

Nem voltam már 2 hónapja kint a határban, sem vidéken, mert készülök az érettségimre. Nemtom mi a helyzeaz . Nagyfater elmondásai alapján alacsonyabba területeken áll a víz, Ahol szikesebb területeink vannak. ott szinte képtelenség kimenni. 1ik vége magasabban van és homok, ameddig be tudott menni megnézett mindent. Azoka arohadt rágcsálók megették 1 Ha zöldségemet. Ha tudtuk volna szedni októberben, most 3 millió ft extrában lennénk, amilyen ára van most. Nem igazán látom lehetõségét annak, hogy bármilyen csekély mennyiség is éppen maradt volna...
nálatok hogy állnak a földek vizügyileg? csak mert errefele isis...van ahol viz áll, van ahol simán rálehet menni. Amerre járok tanulni jobb esetben eltudják vetni a kukoricát mert mindenhol uszik minden

Nagyfater ötlete. gondolom több lehetõségett vetett fel: eladni takarmánynak vm ismerõsnek, cserébe trágyát kapunk ellenértékben, vagy gondolom zöldtrágyának, mivel nem drága a vetõmag hozzá. De sztem nagyobb az esélye annak, hogy tavaszi árpát fogunk vetni.
SHADOWEYES7
muhart mi a bánatnak vettek? 😮

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

50-100 év múlva is meg kell mûvelni a földet, visszafele nem fejlõdhetünk. Majd rákapnak a többiek is és lesz megint választék.😛 Amúgy nem rossz elgondolás a videón a farm, de azt megépíteni nem kis pénz. Mondjuk már 106 Le H hajtású traktor, semmi se lehetetlen.😄

saslaca
Nekem is tetszik. Igaz egy kicsit furcsán néz ki de nem is hétköznapi motor hajtja azt a vasat. De én már rá sem merek kérdezni az árára...

Nekem nagyon tetszik! Végre vm értelmes fejlesztés 1 elismert traktorgyártótol. Egyedül 1 probléma van a rendszerrel. Hogy még mindig nem elég költséghatékony a H2 elõállítás. Még mindig tetemes energiát kell fordítani víz elektrolízissel H és O való bontására. De 1 kiválló extra profit forrása is lehet a gazdáknak energiát termelni a saját telepeiken, a felesleget eladni. Ráadásként az O mint melléktermékként termelõdõ anyagot el lehet adni az orvosoknak,gyógyászatban, heggesztõiparnak. Ha eléri gazdaságom ezt a színvonalat, tuti, hogy beépítem a rendszerbe!
sztem kurva ronda, de ez a jövõ:S

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Igazából nincs vele tapasztalat, de ha beszerzõdünk akkor van aki elpalántálja, van aki leszedje (géppel) és keresik is rendesen. Aki itt a környéken csinálja egy se öntözi.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

NH farm + H2
Érdemes elolvasni, plusz a 2 vidit is nézzétek meg. És most ne azt nézzétek hogy NH.😛

ha tudtok öntözni és van is tapasztalatotok vele, akkor hajrá. Én elég macerásnak tartom. Apai nagyapám szokott a kertjében termelni kb 20m2, de õ csakis a helyieknek meg régi éttermes vevõinek árulja, meg természetesen saját használatra.
De ha igazán jót akartok fizetésnek, mindenkinek a gyógynövények termesztését ajánlom😄 sokkal macerásabb, de cserébe hatalmas pénzeket lehet vele leakasztani!
saslaca
Hát igen elõzõévben!

Mi most be akarunk majd szerzõdni következõ évre fûszer paprikára 2,2 ha-ral. Elõzõ évben jól hozott annak akinek volt. 😊

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

nagyfater vett Dánszentmiklósról 6 tonna UT1es desiree vetõmagot 10ft/kg áron 😄 még veszünk 1t cleopátrát és 1t aladint még minumum emellé 1,5-2ha-os darabba. összesen 6ha lesz
Zellert ez évben nem palántázunk, hanem 25*40cm(sor*tõtáv)ra vetjük el 1-2ha próba alapon 3 soros Hermexel. Ha beválik kevesebb munkát igényel és 1ha-ról több termést tudunk majd betakarítani. Sárgarépa,petrezselyem,sütõtök nemtom mekkora terület lesz. Kukorica kb 3 ha lesz. a maradék tavaszi árpa vagy muhar. másodvetésnek esetleg árpa,buza után káposztafélék,karfiol,karalábé.
saslaca
ok, reggel volt

de azt írtad hogy ti jártatok jól mert még pénzt is kaptatok. Általában ez így szokott lenni😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

saslaca
Megvették (nem tudom menyiért) és a gabona árából vonták le az aratási költséget.

ha bérbe learatják és eladod akkor nem pluszba jöksz ki?😄 Mert akkor semmi értelme ha már az aratás többe kerül mint a szemért kapott pénz<#idiota>

Tavaly itt már februárban vetették a tavaszi árpát, igaz most nem tavaly van 😞 😄

saslaca
Hát ja! De õk úgy arattak hogy nekünk nem kellett érte fizetni hanem volt egy 5 Ha árpánk és azt levágták,megvették és abból a pénzbõl szedték le az aratás árát úgyhogy még mi jártunk jól mert még pénzt is kaptunk.

Igazából levágja csak nem mindegy hogy mennyi üzemanyaggal...

Fater rendezte, velem most csak annyit közöltek, hogy pénteken érkezik és jó lenne ha otthon lennék lepakolni...😄

saslaca
Kössz! Mi is meg akarjuk szórni a földeket mert elég szar volt a tél és nagyon hervadnak a vetések úgyhogy nem árt. Tavaly meg se szórtuk, kapott a vegyszerbe lomnevelõt és jó lett a termés. És nem is feküdt le a gabona. De ha le is feküdt volna az se nagy baj mert azt mondta a fickó aki jött aratni hogy az 560-as lexion az levágja úgy is.

pickány
oooohhhh mi már most felraktuk a nagygépre a kombinátort 😄😄😄😄 a vetögépet még át kell nézni a vetömag meg már 2 hete meg van a kistrakira meg az ekét raktuk fel mert még van 3 kiskert szántani aztán oda is majd kukoricát kell vetni szoval indul minden egyszerre csak gyõzzük csinálni :S:S😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

SHADOWEYES7
egyébként a mûtrágyát nagyon oda kéne tenni már a búzának

holnap kimegyek határszemlézni a földekre csinálok képeket milyen a búza meg árpa

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
magyar vagy román?

SHADOWEYES7
arra amúgy is korán van még,túl hideg a talaj

SHADOWEYES7
a román nitrogénnek 8500 ft mázsája + ÁFA

saslaca
Valaki megmondaná hogy kb mennyi az ára 1 mázsa mûtrágyának? Köszi

Faterom mondja:indul a szezony,bezony!Jövõhéten kapjuk elõ a fogast kombinátort müsziszórót és beélesítjük a gépeket!Nameg a vetõgépet mert borsóvetés igaz már ígyis csúsztunk az idõ miatt!Mûtrágya,vetõmag bespájzolva.Bosszant hogy ez a búza nem mozdul semerre pedig sokmindenkinek bentvan a raktárba<#szomoru1>Nah minden jót!
Igazából nem számítunk már fagyra, bár most a fene se tudja, kicsit szeszélyes az idõjárás.
Apropó pénteken jön a mûtrágya is 😊

pickány
hát nem tom nekem vaater azt mondta hogy márc 15 ig árpa vetés és és április 15 ig meg kukorica vetés szoval csak az idöjárás tart vissza nem pedig az idõ a napra az télleg odébb van a lucernát meg télleg lehet vetni csak viygázni kell még a fagyal mert az veszélyes még

Elméletileg jövõhéten lucerna vetés 😊

saslaca
De egy hétig vagy 2-ig még nem sok dolog van. De szerintem az igazi szezon csak 3-4 hét múlva jön.

még meg se jött a napraforgó vetõmag

pickány
na mindegy elvitték már ma mind a 14 et !!

amugy mi van itt héjjjjjjjjjj!! mindgyá kezdõdik a vetés szezon jövöhéten ha nem esik kombinátorozás és vetés video lesz
ébresztõõõõõõõ!!! nagy a pangás <#circling>

Itt 30000-et adnak egy malacért...Viszont a 120 kilósokat 260-ért viszik kilóját.

Motoroj
Á, ne is mondd, teljesen leégtem!<#duma>

Más: valaki tudja-e mi a címe annak az újságnak, amiben mezõgazdasági gépek hirdetései szerepeltek (nagyrészt)? Fizetõs volt, arra emlékszem de nem ugrik be már a címe.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

írd át 450-re, akkor is elviszik

pickány
helo valaki informáljon már arrol hogy mért viszik a malacot mint a cukrot ??? ma tettem fel 400 ft ért kg ját és 15 percenbelül 6 hivás jött ugy hogy azzonnal akár jönnek is és viszik öket 😄D és most megilyettem hogy kevésért raktam fel öket :S:S:S

SHADOWEYES7
Jövõhéten teszek fel,úgyis kaparom elõ a mûtrágyaszórót stb...

nandorb
Attila, lehetnek új képek a gazdaságodról?

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

lol sikerült égned egy nagyot

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

HUN Fittikém
Aztán õket ismered-e

Motoroj
Na jó, most szerencséd volt, de írhattam volna akár Kecskemétrõl is, mint ahogy általában az lenni szokott.
Na, további jó éjszakát<#wave>

SHADOWEYES7
moderátor vagyok,így látom az IP-ed 😊

Motoroj
Az hát!
SHADOWEYES7: a lottó jönne így be!

Jah ez megy neked:
Nem akarok nagyon lehangoló lenni de komplett váltó felújítás ott van 150-200ezer környékén, ha nem esik le szerelés közben a blokk...plusz akkor még a többirõl nem beszéltünk. Használt elsõhajtásos híd 40-50ezer (expressz.hu) de újonnan nem merek tippelni. Szóval ha teljes felújítás akkor az is túl van fél millión szerintem 😊