24942
-
#24739 -
#24738 Ez így van! :) -
apiii #24737 Én még nem láttam verőujjast, de attól még sokan használhatják.Minden tökéletesen megszáradhat, de ahhoz bizonyos feltételeknek össze kell jönni.Na ez az, amibe nem lehet beleszólni. -
Micsu #24736 lucernához jó a gumihengeres szárségrtő, fűhöz a verőujjas való, saját tapasztalat hogy szársértővel is legalább 3-4 nap hogy jól megszáradjon, elég kényes növény, fű más tészta, verőujjas szársértővel terítve 12-24 óra alatt megszárad -
#24735 -
apiii #24734 120-asba voltak nálunk IH-K.Egy dolog nem tettcet benne, az ülése.Elbaxták a rugózását.Másik negatívum az volt, hogy 120 ló helyett, 106 volt gyárilag.Gari lejárta után fel lettek húzva 130-ra.Így már használhatóbbak lettek, de még volt bennük jócskán kihasználatlan energia.Szerintem! -
apiii #24733 Ha jól tudom, a lucerna, vagy fű, két szárroppantó henger között megy át.Ez valamit segít a száradásba, de szénához, és szenázshoz is mindenképp szét kell dobatni.Pont úgy, mint más kaszáknál.Nálunk volt egy Claas Disco 4 méteres kasza, jó volt vele dolgozni, és sokat kibírt. -
Micsu #24732 ha nem száraz takarmányt takarítanak be jó lehet, de száraznál nem jó, nagy tömegnél nagyon lassan szárad így rendben még a fű is, a lucernát meg nem is említem, ha megázik lehet szétdobni stb -
#24731 Miért,legalább nem kell sodorni! -
Micsu #24730 jónak jó de egy rendre vágásnak én nem sok értelmét látom -
#24729 Jó technika! -
serggy97 #24728 -
serggy97 #24727 -
serggy97 #24726 -
serggy97 #24725 -
Roli97 #24724
Hoztam nektek egy kis videót
Komikat a vidihez kérlek írjatok ;) -
#24723 Jók! :) -
serggy97 #24722 -
serggy97 #24721 -
serggy97 #24720 -
serggy97 #24719 -
serggy97 #24718 -
serggy97 #24717 -
csx7080 #24716 http://www.haszongepjarmu.hu/mezogazdasagi-gep/traktor/raba-steiger-250-2002-traktor-elado-85738.html
GYÖNYÖRŰEK!!! -
Roli97 #24715 Heló Hoztam még 1 videót :D
Rem ezis tetszeni fog
Vidu vegyél fel msn-re majd
[email protected]
Köszi D: -
vidu01 #24714 Szépen összeállítottad, és a zene is passzol hozzá! -
Roli97 #24713
Sziasztok hoztam nektek egy videót a tavaji év szenvedéseiről nemsokára rendes videó is lesz majd a csatornámat nézzétek köszi :D -
serggy97 #24712 -
#24711 Tudtam, hogy mindent túlbonyolítanak, remélem elnézőek a tisztelt őrök mert hnap harckocsira szállok... :)))
(Bár annál a traktornál kötve hiszem, hogy a homlokrakodót kifogásolnák) -
apiii #24710 Homlokrakodóra szerintem nehéz-gépes papír kell hivatalosan, kombájnt nem tudom.Nekem arra nincs semmim. -
apiii #24709 Szerintem a zöld könyv arra való, hogy munkát vállalhass vele.Legalábbis ezt kérték először el mindig!Nem hatalmaz fel gép kezelésére tudtommal.Valami nehéz gépes papír is kell a rakodóra, legalábbis nekem bevésték az Mtz rakodó típusát is.És csinnyán a nehéz póttal, mert kü.vára megkínálnak papír nélkül!Egyre jobban képzettek a kedves ellenőrök! -
#24708 szivesen! :) -
#24707 Akkor tulajdonképpen teljesen mind1,(főleg itt faluhelyen) majd ha végzek az érettségivel(még 1 év) én növénytermesztő gépész szakra megyek ott is meg lehet szerezni ezt a "mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány"-t, akkor tulajdonképpen ebben van benne a homlokrakodó kezelése és a kombájnozás.
Nagyon köszönöm sokat segítettél!!!!! -
serggy97 #24706 -
#24705 Hello! Igazából engem már állítottak meg régebben a KPM esek is 1X ,meg a rendőrök is. És akkor még csak a B kategória volt meg. Semmit nem szóltak pedig húztam nagy pótot jól megrakva.
Én mezőgazdasági technikus szakot végeztem és a bizonyítvány átvétele után meglehetett igényelni a "mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány"-t.
Ebbe ezek vannak:37kw teljesítmény határ feletti traktor, lánctalpas traktor, önjáró mezőgazdasági betakarítógép, fejő és tejfeldolgozó gép, keltetőgép, mezőgazdasági rakodógép. -
#24704 Szevasztok!
Már rég írtam ide de néha benéztem mi a helyzet.
Most azonban elvesztem a jogosítvány kérdéseben.
Szval megvan a B kategória, KRESZ könyvben meg mindenhol benne van a vezethető járművek között a:lassú jármű
lassú jármű és pótkocsija (nehéz is)
mezőgazdasági vontató
mezőgazdasági vontató és egy könnyű pótkocsi
Elég sok verziót hallok innen onnan mára már nem bírok szelektálni, nem tudom kinek van igaza, legfőképpen azt nem szeretném, hogy a yard világosítson fel.
Szval lassú járműn piros rendszám van ha jól tudom, és ugyan úgy lassú jármű az 50-es mtz mint a 245-ös Rába az én elképzelésem szerint ha piros rendszámosak.
A mezőgazdasági vontató az a fekete rendszámos, és ugyan úgy mg-i vontató a fekete rendszámos 82-es meg a 120 lovas John Deere jól tudom?Tehát tulajdonképpen bármilyen traktort vezethetek nem?
Mert már sokak szerint a John Deere-t nem vezethetem, mintha egy külön kategória lenne :/
Illetve az homlokrakodós MTZ-vel mi a helyzet mert én nyugott szívvel végigkolbászolok vele a falun...? -
egy videjo.......a kis IH ról -
serggy97 #24702
John Deere T560+Autotrac+hillmaster -
#24701 Tegnapi búza aratás. :)) -