Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Motoroj
Annyi esõ esett, hogy kétcentis víz áll, és még nincs vége.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Ugyan már...elég a szociknál egy ismerõs...<#idiota>

[IRAM] leader

õ nem ezt írta de egyébként is olyan szintû szokott lenni a túljelentkezés hogy szakirányú felsõfokú végzettség nélkül nem egyszerû nyerni

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

de 1 hozzátartozója aki még nem vett fel semmit, az nyerhet a pályázaton

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

olvasd már el még1x amit írtam

Esik...már egy napja kisebb nagyobb szünetekkel de esik. Délután 5-kor 17-18 milinél tartottunk és most megint nyomja neki...😊

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

én még meg tudnám oldani...
arra a kis idõre meg kell oldani, hogy vm családtag vegye fel a támogatásokat😊
Nem véletlenül "kezdõ" a neve <#vigyor4>

[IRAM] leader

pickány
hát akkor az még roszabb :S:S

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

nem értetted, ha kaptál már föld alapú támogatást akkor egyáltalán nem pályázhatsz

pickány
és akkor ha én pályázni akarok akkor ara az évre nem vehetek igénybe földalaput ?? akinek sok földje van az elég gáz :S és akkor lehet hogy nem is sikerül a pályázatot megnyerni. akkor az veszteség, és akkor nincsen meghatározva a minimum föld terület mert nekem csak azzal lenne gond.

pickány
ma én csepergõ esõbe szalmát báláztam de nagyon kinozta a gépet mert a vizes szalma bekeményedett meg a kos is szorult töle de meg lett végül is.

saslaca
Nekem mondod? Na mind1. Majd megcsinálom máskor.

robi11
jó a jd😄

robi11

bálázás is volt.

robi11

1. nem megigényelni kell hanem pályázni
2. tész igazolás + diploma nélkül nem sok az esélyed
3. ha már kaptál uniós támogatást legyen az tej, területalapú, topup stb akkor már nem pályzhatsz
4. 10 eume gazdasági méretet kell elérni 5 év alatt ha jól emlékszem

Szevasztok, olyanba kérném a segítségeteket, h hogyan lehet megigényelni a fital k. mezõgazdászra a pénzt(mekkora földterület , vagy mennyi állat, vagy nem tom h mi kell hozzá)?Jah és szerintetek mibe lehetne belevágni ebbe a válságos idõben? jah nálunk tegnap 5tõl ma reggel fél 5ig esett
robi11
az gáz.
majd legközelebb.<#wink>

saslaca
Mára beterveztem egy kis széna sodrást. Sajnos nem lehet. Kb 10 percig esett az esõ. Nem valami sok de ahhoz éppen elég hogy ne tudjak sodorni.<#szomoru1>

Ahoy mindenki, bizakodó vagyok! Néztem idõjárás jelentést, és ha minden igaz 50mm csapadék várható az elkövetkezendõ 3 nap alatt! 😄 az már jól jönne! Fõleg az öntözetlen burgonyámnka meg a kukoricáknak!

nandorb
Sziasztok!

Érdekelne, hogy a mezõgazdasági gépészmérnök befejezett egyetemel hol bir munkát kapni és mit bir csináni?

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

NH G240
Nálunk talán 2 hét múlva kezdenek aratni. Még az árpa nagy része zöld.

Suicide & Redemption So Far, So Good... So What!

NH G240
No comment.

Nálunk is nedves lett a csapadékmérõ<#zavart1>

[IRAM] leader

NH G240
Tegnap délután esett kb 5 ml. Pedig kellene még.

Motoroj
A gyom az itt is a legerõsebb. Ki sem lehetne irtani.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Nálunk is nagyon erõs az aszály...bezzeg a gyomok azok bírják,a fene aki megeszi<#dumcsi>

[IRAM] leader

Ma levágtam haver árpáját, a mienk a tárolóban és így végszóra esni kezdett az esõ 😊 Remélem nem akarja nagyon hamar abba hagyni, a kukorica most örülne neki.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Reggeltõl estig esett, csendesen, semmi vihar.

saslaca
Hogy álltok esõ terén? Mert itt nagy az aszály: 😞

saslaca
Tavaly nekünk is volt ilyesmibõl 2 Hektár csak az tele volt folyófûvel. Nem láttuk értelmét meghagyni ezért lezúztam. <#vigyor0>

pickány
ma átutazóban voltam debrecen környékén de olyan 90 % a a földeknek csak kukorica és olyan gyönyörûek és van nem rég vetett is gondolom az már silonak valo gabona az elvétve volt láthato

DJKonya
<#szomoru1> M3-as autópálya mellett is láttam olyat hogy egy olyan másfél hektáros szántóföldön kukorica volt de négyzetméterenként kb 2-3 szál kukorica és a csaj ott kapálta, a g*ci se kapálná azt már...

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

NH G240
Csatlakozok saslaca-hoz. Szerintem ezen csak a kasza segíthet.

saslaca
Bocs,de ez jó szar.

Kukorica akar lenni!?<#wow3><#wilting>

saslaca
Sajnos emiatt még nagy problémák lehetnek. 😞 Köszi az infót!

Nem történt semmi...elõferdül.<#vigyor4>

[IRAM] leader

hello, köszönöm hogy feltaláltátok magatokat és elutottatok ahhoz amit mutatni szerettem volna de vmiért nem jelenítette meg. Bocsánat a balfaszságomért!
2800+kompenzációért adtuk el az árpát.

Itt vasban nem volt vihar, legalábbis a közelünkben. De a somogyiak nem voltak ilyen szerencsések:
Somogyban az utóbbi évek legnagyobb veszteségét szenvedték el az õstermelõk és az agrárcégek, a keddi vihar okozta kár az egymilliárd forintot is elérheti - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap. Hollósy László, a megyei földmûvelésügyi igazgatóság vezetõje a helyszíni bejárást követõen a lapnak elmondta: a vihar számos helyen a földdel egyenlõvé tette a termést. A természeti csapás közel 4.000 hektárt érintett. A végleges veszteséglistát elõreláthatóan a jövõ hét közepén, az összesítés után hozzák nyilvánosságra. A falugazdászok kárfelmérése szerint a vihar sújtotta terület jelentõs részén 30-50 százalékos a hozamveszteség, máshol a termés 70-80 százaléka semmisülhetett meg. Exner Zoltán, a megyei területi agrárkamara elnöke a megyei napilapnak azt mondta: a mostani vihar rádöbbentette a gazdálkodókat, hogy célszerû biztosítást kötni.

saslaca
Komoly 2500 Forint? Az semmi. Ma vagy tegnap (már nem tudom)a déli Híradóban volt hogy ország Nyugati részén hatalmas vihar tombolt. Tud valaki errõl bõvebb infót? Azt hallottam hogy több 10 milliós a kár. De sajnos lemaradtam a legnagyobb részérõl.

pickány
ja nem férnek a placcon a jo árpátol amit 2500 ért vesznek át örülhetnek mint az állat mert ezután esik le mindenki álla amikor kijön hogy alig van gabona az egész országban nálunk a mai napon forogtak a traktorok rendesen de felét se hordták be mint tavaly

Árpa letudva...😊
50q/ha-os átlag jobb a vártnál 😊
Holnap még két havernak levágom és utána lehet készülni a búzára 😊 (dobszíj csere és takarítás).
Az Újvárosi szárítót úgy meghordták árpával hogy nem gyõzik kipucolni a placcot 😄

Menjetek el a honlapjára, és ott nézzétek meg! Videó is van, plusz képek.-->ITT