24942
  • Scamp
    Jó, ok, nem tudok mondatot értelmezni. Gondolom a szög miatt állnak fordítva a lapok, baloldalt nyitottak a tagok, így ha nem fordították volna meg őket akkor nem dolgozna.
  • Scamp
    Úgy tudtam hogy az IH-n is jobbról nyitott. A lényeg hogy dolgozzon.
  • JD4650
    ez V tárcsa, jól állnak a lapok, vagy az a baj hogy az IH-n a másik irányba állnak?
  • eugabesz
    Csak egy cseppet raktátok fordítva a lapokat...de nem baj...majd elmúlik
  • Scamp
    Fasza, teljes egésszében saját gyártás egyébként?
    A nyuszi mintha kicsit tapsikolna előtte :) Van itthon pár szép szál U vasunk, gondolkodtunk hogy alkotni kellene egy tárcsa vázat.
  • pickány
    ime a videjo:D Shad embeddel betudnád rakni ?
  • pickány
    migyá rakok tárcsás videot :S:P nem nagy cucc de az első nagy tárcsánk meg én már rég vártam hogy kész legyen:D:D:D:D
  • Scamp
    Lehet nekünk is szerencsénk, nem? :D
  • Scamp
    Békés-megye, Orosháza, de itt is csak egy sávban esett, tőlünk 5Km-re keletre már semmi nem volt.
  • SHADOWEYES7
    merre laktok ti?
  • JD4650
    még hogy nálatok nem esik az eső:D
  • Scamp
    Hát, tippelni nem tudok az már tény. Az az 5-6 milli az 25-26 lett, és ezt 20 perc alatt. Kint voltam határszemlén, kapott a kuki is rendesen :) E öröm e bódottá :D
  • Scamp
    Mi most kaptuk esőt :) nem mentem ki még megnézni hogy mennyit, de egy 5-6 millire tippelek :) Van akinek a kuki is kezd felsülni. A TSZ most hordja a trágyát a földek végére, jövőhéten silóznak, utána trágyát szórnak, ha minden igaz akkor majd mi is. Ma befejeztem a tárcsázást, de túl könnyű a tárcsa, csak szalad a kemény földön. Most egy hét románia, utána újra tárcsa, hátha addig jön még eső :)
  • pickány
    üdv!! kész a tárcsa !!! a nyuszi kinlodva de viszi, itt mindenki szánt már meg trágyát hordanak stb
    néztem ma a kukoricát elég szép , a napraforgok meg égnek felfele mint az állat már itt mindenhol le van sárgulva szinte teljesen majd nyomok képet a tárcsárol:D:D
  • Realtibi
    köszi
  • SHADOWEYES7
    http://www.bet.hu/topmenu/kereskedesi_adatok/stat_hist_letolt/gabona_atlagarak
  • DJKonya
    Sziasztok
    Ma az IKR 3 New Holland kombájnja learatta a mögöttünk lévő búzatáblát.
    Ám a végén történt egy kis malőr. A Scania megdurrantva búzával jött a földön és el süllyedt és ami itt volt Fiat-New Holland az nem bírta kihúzni, majd jött egy nagyobb New Holland az és mikor először meghúzta valami rohadt nagyot szólt a Scanian, először azt hittem hogy defektet kapott, de nem. A pótkocsit leszedték a Scaniaról azt egy kisebb NH elhúzta, de a Scaniat úgy szedték ki hogy jött egy homlokrakodó meg egy Ifa meg egy Traktor és csak utána tudták kihúzni.(bocs a képekért de távolról fényképeztem)

• Realtibi
    Sziasztok

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nemtudtok e véletlenül olyan oldalt mondani nekem ahol a gabonafélék (legföképp a kukorica) árváltozásait mutatja. Elöre is köszönöm.
  • JD4650
    ez annyiban jó hogy nem kell elvetned a földed, max lekaszálni a gazt
  • Micsu
    mi is amit bálázni akarunk azt a kisebb kombájnal vágatjuk, az nem töri szanaszét a szalmát, ez akkor a legrosszabb ha ilyen gyenge szára van a búzának mint idén
  • gibic
    Ezt olyanok állítják akik íróasztal mögött dekkolnak. Itt még mindenki aratja a búzát, tritikálét.
    Nagygeresdiek:

Ugyanazon a napon készült mint a másikak, azaz tegnap.

Nem körbálázóink vannak, 2x claas quadrant 3400, meg egy welger nagybálázó.
  • Scamp
    Én is épp akartam kérdezni, a hirek szerint végzett az ország, ezek szerint még nem teljesen :)
  • Micsu
    látszik hogy milyen szalma van az axiáldobos lexion után, ilyet a legszarabb körbálázni :S
  • gibic
    Mindenki végzett az aratással? Mi még nyomjuk mint a mérgezett egér. Átlag igen szórt: 40-80 mázsáig. Viszont eddig minden étkezési. Néhány kép:

• Scamp
    Egyébként újonnan az Agroinformon tanyázok, onnan szedtem :)
  • Scamp
    Jah igen, még ez is. Az Alkotmány Biróság ősszel tárgyalja. Ha netán találnak benne alkotmány ellenest, akkor még visszavonhatják, de erre nem sok esélyt látok :S
  • SHADOWEYES7
    Januártól jön az új agrártámogatási rendszer
  • bld
    Jézusom ezek nem normálisak....
  • technopeter
    Jogdíjat kell fizetni utántermesztett vetőmag...
  • kispalko
    ezt hol olvastad?? Tudsz linket adni?
  • Scamp
    Augusztustól jogdíjat kell fizetni az úgynevezett utántermesztett vetőmag, vagyis a mezőgazdasági termelő által termelt és saját részre visszavetett, nem minősített vetőmag felhasználása után – tudatta a Magyar Agrárkamara. A díjfizetési kötelezettség azután lép életbe, hogy a Parlament az Európai Közösség idevonatkozó szabályozásával összhangban elfogadta az egyes iparjogvédelmi törvények módosításáról szóló jogszabályt.

A fizetési kötelezettség több takarmánynövényre, gabonafélére vonatkozik, továbbá a burgonya, illetve az olaj-és rostnövények közül az olaj repce és a réparepce, valamint a lenmag után is kell fizetni. A díjfizetési kötelezettség nem terheli a 20 hektárnál kisebb területen növénytermesztéssel, illetve 1 hektárnál kisebb területen burgonyatermeléssel foglalkozó termelőket.

A jogdíj megfizetésének ellenőrzésére július végétől már bejegyzett cégként működik Fajtaoltalmi Nonprofit Kft. Ez a szervezet – az európai uniós példáknak megfelelően – azt hivatott ellenőrizni, hogy melyik agrártermelő, milyen fajtaoltalommal rendelkező vetőmagot, illetve gumót használ termelése során, illetve azt, hogy ha kell, megfizette-e a szükséges jogdíjat a fajta használata után.

A termelő a díjat a közte és a fajtaoltalmi jogosult közötti szerződés keretében rögzített mértékben és módon fizeti, ha pedig nincs szerződés, a fizetési kötelezettség a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos lapjában megjelent mértékű – olvasható az agrárkamara közleményében.

A törvény megjelenése előtt tilos volt az oltalommal rendelkező növényfajták "utántermesztése", a megjelent törvénymódosítás viszont ezt megengedi, ha a termelő díjat fizet.
  • boyocska
    Nézegetni való képek:

• Magnumrolcsi
    Még hónap elején láttam Szőlősgyörökön szép kombájnokat. :P Itt Db.-ben nincs valami sok. :DD
  • kispalko
    merre volt?
  • JD4650
    mindegyik megvan a másik oldalról

• boyocska

• PaIdoo

eztvedd meg
  • JD4650
    1 2254es hasonló üzemórával 16Mért ment el, szóval ezért is kérhetnek annyit.
  • kispalko
    Ezért mennyit adnál?
    ez?
  • JD4650
    ami megéri az ez :D