Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezúttal egy 12 soros OROS adapterrel, kukoricában és Magyarországon!
Az IKR Zrt., a CNH valamint az orosházi Linamar Rt. szervezésében alaprekord felállítására került sor 2005. október 21-22-én Orosháza határában. A New Holland CR980-as típusú kombájnja a Linamar Rt. új fejlesztésû OROS SF 12 soros kukorica adapterével "felfegyverkezve" egy teljes napig (24 órán keresztül) dolgozott maximális terület- és tömegteljesítmény elérése érdekében. A kombájnt végig egy és ugyanaz a gépkezelõ vezette, ami kiemelkedõ rekordteljesítményt jelentett a gép munkájától függetlenül is. A gép és a kezelõ zökkenõmentes munkáját jól szervezett szállítójármû-kiszolgálás valamint "gyorsreagálású" szervízháttér biztosította. A rekordfelállítást az FVMMI GM Gépminõsítõ Közhasznú Társaság és MGI Gödöllõ vezette le, ellenõrizte és igazolta.
A rekordfelállítás körülményei...
A rekordfelállításra Orosházától keletre, a 47-es út mentén lévõ területen került sor. A Linamar Rt. munkatársai már jó elõre kijelölték a területet, a rekordkísérletet megelõzõen pedig körbevágták a forgókat és 144 soronként nyilalásokat vágtak a táblákban. Az elõkészített terület nagyságát az FVMMI szakemberei hitelesítették.
Az állományt 4 kukoricahibrid alkotta (Colomba, AW043, Danella, DKC3511), melyek két egymástól független táblában helyezkedtek el. Az állomány átlagos szemnedvessége 19% körül alakult, az átlagos hozam (betakarításkori szemnedvességgel) pedig 10 t/ha volt. A kombájnban DGPS berendezés üzemelt, így a hozam- és nedvességadatokat folyamatosan rögzítette gép, majd a betakarított területrõl pontos hozamtérkép is készült.
A teszt során a betakarított kukorica mennyisége: 1 228,8 t
A betakarított terület: 123,7 ha
A felhasznált hajtóanyag: 1474,0 l
Teljesített alapidõ (nettó vágásidõ fordulók nélkül): 20,7 óra
produktív idõ (vágásidõ fordulókkal, átállásokkal):
22,4 óra
állásidõ:
1,6 óra
Összes munkaidõ: 24,0 óra
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
Mezőgép - BN
khm...khm...
de ez hosszú elmondanom hogy miért....

khm...khm...
Mezőgép - BN
amikor lazítottunk..... xD
khm...khm...
Az egy olyan váltórendszer, ami 4 v 6 tartományra van osztva, és minden tartományon belül 4 v 6 sebesség van, amit egy powershift rendszerrel lehet váltani és azok közül 3 terhelés alatt 3 pedig indulási v terhelésen kívül kapcsolható sebesség
U.I: a fergik jók, csak tudni kell velük bánni 😛
Mezőgép - BN