24942
  • gibic
    Shad lehet át kéne állnod az energia erdőre, most még támogatás is van rá, de majd azt is ugyanúgy tönkreteszik mint a többit!
  • SHADOWEYES7

A rendezvényt ebben az évben Nicolas Sarkozy köztársasági elnök nyitotta meg, aki megválasztása óta először foglalta össze a nyilvánosság előtt a francia mezőgazdaság és a KAP jövőjével kapcsolatos álláspontját és a szükséges intézkedéseket. Részvétele azért érdemel kitüntető figyelmet, mert vidéki szakmai rendezvényt francia köztársasági elnök szinte sosem látogat meg, a SPACE esetében ilyenre utoljára 2001-ben volt példa, akkor Jacques Chirac akkori elnök - már az újraválasztására készülve - vett részt a kiállítás megnyitóján.

A köztársasági elnök már a választási kampány során is több alkalommal - pl. április 27-én Clermont-Ferrand-ban - hitet tett amellett, hogy Franciaország büszke a gazdálkodókra, büszke a mezőgazdaságára, amire a jövőben is hatalmas szüksége lesz. Részese ugyanis az ország függetlenségének, hiszen ennek: egyik záloga az élelmiszerrel való önellátás biztosítása. A SPACE-on elmondott beszéde mindemellett két fő, egymástól jól elválasztható részre volt osztható - a közös agrárpolitikához és a WTO-hoz való viszonyulás, valamint a kifejezetten belső agrárpolitikai kérdések elemzése. Szerkesztését tekintve azonban a fő, és folyamatosan visszatérő vonal az uniós agrárpolitikával kapcsolatos álláspont taglalása volt, ehhez kapcsolódtak az aktuális nemzeti helyzetre történő utalások.

Sarkozy beszédének kiindulási pontja és üzenetének lényege a közös agrárpolitika (KAP) bírálata, annak deklarálása, hogy az jelenlegi céljaival és eszközrendszerével már nem felel meg a 2013 utáni időszak demográfiai, társadalmi, élelmezési, környezetvédelmi és energetikai kihívásainak, ezért új KAP-ra van szükség, amely e kihívásoknak megfelelve és a világpiaci árak várhatóan tartósan kedvező tendenciájára alapozva biztosítani fogja, hogy a termelők jövedelmükből és ne a támogatásokból éljenek meg.
  • mesteruur
    biztos meglátta azt, hogy mennibe kerül, és belegondolt abba, hogy mikorra hozza be az árát. És egyszerűen elfogta a nevetés, mert a férje arra gondoltm hogy vesz egy olyan lazítót.... belegondolt az anyagi helyzetbe
  • gibic
    bocs elírtam 280 milla
  • gibic
    A GSD (német tulajdonú cég) most ruházott be a környéken meginnt 28milla értékbe abból 90milla támogatás volt, szerintem ő hosszabb távra tervez.
  • SHADOWEYES7
    Nem szántóföldi növények kellenek már nekik :((

Leggazdaságosabb a forgács

Az AGRO+MASHEXPO szakmai fórumainak sorát február 8-án a megújuló energiaforrásokról, a szilárd biomassza energetikai hasznosításáról rendezett beszélgetés nyitotta meg. Az előadások rámutattak, hogy Magyarország számára alapvetően a fa, a faapríték jelenti a legjobban hasznosítható, leggazdaságosabb megújuló energiaforrást. Dr. Marosvölgyi Béla, a Nyugat-Magyarországi Egyetem energetikai tanszékének vezetője hangsúlyozta: a magyarországi erdőket nem veszélyezteti a fafelhasználás növekedése, és az erdészeteknek nem jelent gondot a biomassza-tüzelésre átállt erőművek fűtőanyaggal való ellátása. Az Optigépet képviselő Püski János a szakmai köztudatból mára szinte teljesen kiesett kenderre hívta föl a hallgatóság figyelmét, ami pedig – sok egyéb felhasználási lehetőség mellett – az energetika számára is az egyik legértékesebb alapanyag lehetne. Dr. Grasseli Gábor, a Debreceni Egyetem docense annak a kutatásnak az eredményét ismertette, ami a megújuló energiaforrásokat azoknak a környezetre, a vidékre, a vidéki lakosságra gyakorolt hatásuk alapján elemezte. Az eredmények azt mutatták, hogy egy faaprítékot használó, kb. 2 MW-os erőmű és az ezt ellátó kb. 1400 hektáros energiaültetvény még elviselhető környezeti terhelés mellett tudná biztosítani kisebb térségek energiaellátását, több száz új munkahelyet is teremtve.

• SHADOWEYES7
    szerintetek ez a nő mi a f@szt nevet??? tudja ez ,hogy mit néz??

• SHADOWEYES7

Már én is lassan azon gondolkodom, hogy leépítem a gép parkot, és csak a legszükségesebb gépek maradnak, a többi lóvét meg befektetem vállalkozásba mert már CSAK a mezőgazdaságból megélni nem lehet :((
  • mesteruur
    Nagybáttyám erdőzik Zala megyében... megy neki a szekér.
  • 6milan6
    Jaja! Itt a német tulajdonú cég 4-5 évig csinálta a földművelést, nem kis színvonalon. Azt tavaly hirtelen eladtak mindent! Nem azért, mert nem volt haszon. Évente hozta a pár éves gépeket kintről... Gondolom ők már akkor tudták, hogy hosszútávon kegyetlen kockázatos lesz. Azóta erdőt telepít mindenhova. Itt abba van, lesz a jövő. Tőlünk 25 Km-re van az erőmű, napi 1000 tonna faanyag megy be...
  • mesteruur
    Itt nem az a baj. Attól hogy megszünik a jelenlegi támogatási rendszer, az csak azt jelenti, hogy a kisválalkozók, akik 300-500 ha-n gazdálkodnak, azok fognak meghalni, csak a több ezer hektáros nagyválalkozók maradnak életben, akiknek már ,egvan a biztos felvásárló picuk, és nem nagyon kottyan meg nekik 1-1 rossz év a másik 7-8 jó mellett.
    Ezzel csak azt érik el, hogy a mostani nagy cégek erősödnek meg, és egyszerűen lehetetlen lesz az olyan embernek mint pl én (akinek egy ha föld sincs a birtokában) belekezdeni akármibe is, mert egyszerűen nincs rá KERET. És támogatás nélkül nem is lesz.
    KAPJÁK BE!!!!!!!
  • SHADOWEYES7
    Gyerekek látom a szemetekben a lelkesedésd, meg az akaratot, hogy felépítenétek 1 gazdaságot, és mennyire jó lenne csinálni az egésszet DE: a mai viszonyok között nem akarok politizálni,hisz főleg nekem nem is lehet nem fogunk jól ki jönni ebből az úniós mocsokból, már azt sem akarják lassan ,hogy termeljünk, nemhogy még beruházzunk, szerintem meg lassan ki kell szálni az egészből míg nem lessz késő és még érnek valamit a VASAK (össz gépre gondoltam) mert utánna csak ócska vas áron tudjuk eladni!!
    2010-után megszűnik az össz támogatási forma és akkor elég 1 rossz év és a gazdálkodó térdre esik, szal szép és jó , aki teheti próbálja meg, de átkozni fogja még a napot amikor felszántott 1 négyztetméter földet is!
  • John Deere boy
    Szerintem is jó,egyre jobban tetszik,aki ült már 8250-esbe az tudja h milyen jó gépek ez ugyan az majdnem.:)
  • John Deere boy
    megelőztelek XD
  • 6milan6
    Szerintem faxa.:) ENNYI!
  • Dave531
    pont most akartam ezeket a képeket berakni.XD
  • John Deere boy
    JCB 7000

• lippet
    nem vok VIP tag ezét csak 120x20 képfájl lehet, VIPEKNEK meg 150x25.:D
    am mien progival csináltotok ti?
  • gabor 892
    kisembernek kis jaguár:D
  • Dave531
    ritka ratyi. XD kicsi a jaguáááár
  • lippet
    nickemhez mit szóltok? :P XD
  • Dave531
    szeressük mink a klásszot-é mert klassz.:D
  • gabor 892
    faszások a képek..
  • lippet

• caseih9400
    Zetor POWA !!!
  • Dave531
    lacika drága. Azé van olyan hául az a kva hátsó híd mert vhogy a 70 km/h-s sebességgel meg is kell maradnod az úton!!! De tom téged az iylen nem zavar árkon-bokron keresztül ahogy a wts-nél már megszoktuk tőled. xD Sztem faxa Jcb-s lett, tetszetős. Jobb mint a Nh tdd. xD meg a drága zetorod. XD
  • caseih9400
    jóóhogy..mit azon szégyelni hogy nem használom és szr :DD
  • gabor 892
    legalább bevallod
  • caseih9400
    de van...az hogy gané
  • gabor 892
    ha ez nem jo, akkora az 50esedre nincs szó :D
  • caseih9400
    nem jó
  • gabor 892
    mond azt hogy nem jo...
  • caseih9400
    ahogy gondolod.....
  • caseih9400
    krómozott méghozzá XDXD nembaj nem sokáig lesz az krómozott xD
  • mesteruur
    Szerintem kurva faszásan néz ki a gép.
    Simán elfogadnám... sőt mondthatom, hogy még egy kisebb gazdaságot is ráépítenék..simán
  • gabor 892
    fasza a dupla kipuf :D
  • caseih9400
    hogyha láttál már élőbe 310es magnumot akko látnád az összefüggést..
    de el kell mondanom hogy már én se látok hasonló cuccokat rajta.....
  • lippet
    XD az első képet ne nézzétek!XD sorry rossz helyre került!
  • lippet
    New Claas Jaguar:

Claas Celtis:
  • gabor 892
    nekem valahogy nem függ össze a 2 gép