24942
-
#10159 ÁÁÁ ! Ezt ugye nem gondolod komolyan ? Most akkor mégis mi a fszért tanulok Növénytermesztő gépésznek ??
Pedig magyar földnek jó híre volt olyan 1800ban xD
akkor aztán el kellett látnia Magyarországnak a németeket... -
#10158 :OO szerintem ráférne az 50esedre egy réteg festék [kötexik] xD -
#10157 nem allattenyesztonek keszulok hanem mezogazdasagi technikusnak altalanos szak,aki az allattenyesztesi szakon van az tisztitja -
#10156 2012-re meghalunk, majd még eszedbe jutok, itt tudatosan tönktr fognak tenni mindenkit, most kezdik a kis emberekkel, akik 10 tojás után is kell,hogy nyugtát adjanak, én lassan 10 éve aktívan csinálom ezt de 1x lenn 1 fenn, ám elég 2 rossz év és letérdelünk :SS
Nelegyen igazam........... -
El Ray #10155 Na jó8! én lépek aludni,ezta beszélgetést meg lehet holnap is folytatni! -
El Ray #10154 Állatenyésztést megoldom,amíg nagyapám foglalkozott marhákkal,addig a hunlanddal is elég jó kapcsolatai voltak.Mikor jött a leadás ideje,ő mindig 12-15 hónapra pakolásra készen várta a kocsit.Mindig a legszebb állatai voltak a környéken. Rendkívüli szakember az öreg, igen értette a szakmáját.Mindig a legszebb borjakat választotta ki a vásárban és mindig megcsodálták a végeredményt is.Na már most ha a hunlandos Jan Janssen(hunland tulajdonosa) is elismerte, hogy olyan bikákat állított elő, amik az övéivel is vetekednek, akkor az már tényleg elismerés. -
El Ray #10153 Nagy céljaim vannak.ideje valakinek gatyába ráznia a magyar mezőgazdaságot!Ideje megerősödnünk az Euban és megmutatni ki is az igazi úr.Nem hagyom hogy az étkozott külföldiek kivásárolják a földet a talpam alól,én inkább gyorsam most felvásárolom amit tudok.
A magyar embernek fel kell vennie a versenyt a nyugatiakkal.Célul tűztem ki hoyg jobb minősígű húst fogok előállítani magyar létemre és majdnem ugyanakkora önköltséggel, mint a holland vagy a dán. Mintatelepet hozok létre. Kombinálom a régi hagyományokat,mivel állattenyésztés nélkül nincs igazi mezőgazdaság.E mellett, még eltökélt szándékom hoyg létrehozok 1 élelmiszerfeldolgozót.Kuriózumot kell előállítani,olyan minőségi terméket, amiből kevés vagy egyáltalán nincs a piacon.Le kell törni a multik kedvét! Természetesen mindent érdekképviselettel ellátva, termelőket összefogva, hogy nagyobb erőt képviseljen. -
#10152 Húú bazz, akkor kösd fel agatyát, állatal rengeteg baj meg gond van, de 2000 hektár nem túl sok ??? nekem a 200 is néha elég sok hallod :SS -
El Ray #10151 ez jó.szimla vagy monoblokkos?Törökszentmiklós nincs messze,nekem Dabason vannaka földjeim,igaz én meg Budán lakom :D amikor van időm akkor lejárok dolgozni. nagyfater 72 évesen még mindig űzi az ipart, elkell neki a sagítség.Igaz mi csak 20 ha-ron foglalkozunk mg-vel.10Ha zöldség-10Ha gabona. Itt a mi földjeinkre elkellene 1 100LE trakotor.
Céljaim között szerepel 1 2000Ha-ros gazdaság felépítése. 900db állattal(500 szarvasmarha,200 juh,200 sertés és szaporulata) -
#10150 itteni gazdának ,csak annyi baja volt,hogy mikor haza vitte, és kiment a földre vele kilyukadt a hűtője :) -
JD4650 #10149 Jó lenne? elöbb kérdezd meg DÉvtől hogy mit tud illetve nem tud és majd utána:D -
#10148 200 Ha föld van abból 120 búza, 30 árpa , a többi tavaszi lessz
Alföldön van Törökszentmiklós
'ilyen 1025-ös jó lenne :)
-
El Ray #10147 mindig ez van,de ez évben nem hagyom a dolgot.annyi pénzt beleölök vevők keresésébe,marketingbe, amennyit csak tudok.Keresek mindenhol potenciális vevőt a zöldségeinkre.Ez évben elvetek 3 hold zöldséget,ugyanannyi zellert, meg bekarfiolozok tavasszal.Esetleg még káposzta.annak is jó az ára nyár elején.
Az árpa nálunk is sárgul vm uton,módon...
Mennyi földetek van és hol?
Milyen MTZ lesz? -
#10146 "Kisfiam,addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér!"
na én is így voltam vele :DDDDdd -
El Ray #10145 nem azt mondtam hogy dobd ki,csak állítsd ki az utcán.:D jó nektek,nagyfaterrnak már 5 éve magyarázom hogy venni kellett volna 1 újat.Amikor lett volna rá pénz, akkor mindig csak a kifogásait hajtogatta nekem. "Kisfiam,addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér!"
4 éve lehetett kapni azokata 95 LE-s Jumzokat,középnehéz talajmunkákra kivállóak voltak.Semmi karbantartási gondok nem jelentkeztek.mikor 3 éve kérdeztem mashexpo-n hogy van e még, sajnálattal tudtam meg hogy csődbe ment a gyár... Akkor bezzeg sajnálkozott az öreg, tényleg 1 jó gépek voltak :( -
#10144 Dehogy dobom ki, ez a leg igénytelenebb és leghűségesebb gépem, van még Rába Steiger , de azzal azért nem mehetek ki.
Most tervben van nyáron 1 zsír új MTZ vásárlása. -
#10143 Ez az Árpa-e :)
de mindehol ilyen, most már megnyugodtam.
-
El Ray #10142 szép zöld :P
Shad,azt az 50est is ki kéne már rakni egy motoros álványzatra és hagyni, hogy körbe forogjon...:D az ilyet már ki kell állítani, hogy egykor dolgoztak ilyennel is.Ugyanez vonatkozik a mi 18 éves 80asunkra is.Sok régi ócskavas.
mekkora ez a tábla?mennyid van összesen?
-
JD4650 #10141 ez jó és meik a gombás?:D -
#10140 Na mijen a búzám?? :) -
#10139 voltam ma is a határba, csak most a kis tüzest beizzitottam;) volt sár :D
-
El Ray #10138 állattenyésztőnek készülsz?akkor meg mindek rinyálsz,ha ezt akarod csinálni akkor fogad el így, ahogy van.ennél már nem lesz könnyebb, hacsak nincs 1 saját fejlett gazdaságod, ahol gépesíthetsz(gondolok itt önetetőre, ahova csak bedobsz homlokrakodóval 1 bálát,vagy etetőkocsira)
az állattenyésztés mindig is egy idő és kézierőigényes munka volt és lesz is! -
#10137 serteseket kell meg ettetni meg a birkakat es azok allandoan ennenek,meg fel6ra kell menni reggel de meg aztan delutan fel4re be kell maszni megegyszer megettetni -
El Ray #10136 miért?jó dolog az,igza nem tom mi az amit nagyon rühelhetsz...
-
#10135 kezdem meg utalni a gyakorlatot az allattenyesztesen -
El Ray #10134 rajmi,te bugyin lax? -
#10133 Új arccal vagyok mostmár:D Köszönet a Logo-Műhelynek!!! -
#10132 azt tom hogy moderator vagy, de azt nem tom hogy meh tod nézni:D -
#10131 bázz, annyit nem tudsz ki vagyok a fórumon ?? :DDDDdd
http://www.sg.hu/moderatorok.php -
JD4650 #10130 modörétör a sedóó:D -
#10129 2037 -
#10128 honnét tod ennyire? :D -
#10127 4991 -
#10126 akkor tegyél be:D -
rajmi19921222 #10125 Mindegy haggyuk.Az a lényeg hogy találtam róluk képet -
JD4650 #10124 Az nem publikus, HUNLADost erre nem látni. Elég anyi hogy T.M.? -
rajmi19921222 #10123 MErt csak azért kérdeztem mert erről magyaráztam egész végig a HUNLAND cégről -
rajmi19921222 #10122 Miért mere laksz? -
JD4650 #10121 én is ismerek minden traktorost a faluban és? -
rajmi19921222 #10120 De te gyökér.Mindegyik traktorost ismerem