24942
  • JD4650
    webshop.axial.hu ->ez most pont nem jó:D
    http://www.modellbolt.hu/index.php?cikk=tip2&mi=128&meddig=20&gy1=25
  • lippet
    Am ien modell traktorokat hol tudok venni? Nézegettem most a régebbi hsz.-eket és ott láttam:P
  • lippet
  • JD4650
    nekem mindig lapáttal kell ledobálni a fél utcát, mert a gyökerek mindig a legnagyobb sárban viszik el a traktort és a szomszéd tata meg jön át ugatni hogy mit képzelünk mi mgaunkról hogy összesarazzuk az ő utcájátXD
  • lippet
    Manitou MLT 730 asszem!:D
    A BobCat meg szerintem ment a saarat trúni az útról, mert itt a faluba is nagy sarat hoznak fel, hát még ott miet ahol kimennek az útra:D:D
  • JD4650
    attól függ mi pakolja:D
  • gabor 892
    igy szokott lenni
  • lippet
    tovább tart megpakolni, mint szétszórni!:D
  • SHADOWEYES7
    Ilyen felszerelést sem láttam még :DD
  • lippet
    Most kaptam le!
    Trágyát szórnak 2 Liazzal meg egy Tatraval:

• gibic
    Itt az élő példa hogy tud működni a dolog, a németek meg tudták csinálni csak mi vagyunk ilyenek: Bajor példa
  • gibic
    Milyen okból vonultál az utcára?:)
  • gibic
    Szép szép, de még a régi idők nyoma érződik, senki sem akar közösködni, mindenki irigykedik a másikra, amíg ez a korosztály ki nem hal addig nincs remény egyezkedésre ill közös szervezkedésre. Az érdekképviseletek meg vannak, csak nem a gazdák érdekeit nézik elsődlegesen hanem inkább a sajátjukat és nem pártfüggetlenek, így nem tudnak kopromisszumra jutni.
    A másik a totális pazarlás, a kis 50hektáron gazdálkodó is akar egy saját 20millás kombájnt ami 2nap alatt lezúzza a területet, de neki kell, minden ilyen gazdaság abszolút gazdaságtalan termelést folytat, és nem piacra termel elsősorban hanem önellátásra. A 2 tehén meg a 4 disznó nem gazdaságos, így nem jutnak előre, de a támogatást meg kérik. (senkit nem akarok ezzel megbántani)
  • kis krisztian
    Igen Főnök már itthon vagyok...Épp most álltam le a ház elé ......

• SHADOWEYES7
    Én voltam már minden szinten, kinn voltunk tüntetni,érdek képviseletekkel tárgyaltunk, stb.......

Totál el ment a kedvem
  • El Ray
    Össze kéne fogni a magyar agráriumot és eggyüttes erővel kéne fellépni.
    Érdekképviseleteken keresztül fellépni a import szemét ellen! Na emberek, ki támogat?
  • El Ray
    egy probléma van a magyar gazdákkal,nincs összefogás.
    Ahelyett hogy követnénk a nyugaton bevált módszert, miszerint többen nagyobb kedvezményt tudunk kicsikarni vásárláskor, és nagyobb mennyiséget tudunk eladni.A magyar agráripari temékek világhírűek és minőségben is odavágnak minden nyugati szemétnek.Ezért nem hagyják hogy bevezessük az Aujeszki-mentesítési programunkat sem, mivel az sérti a hollland paraszt lelkét, hogy a szar minőségű vizes húsát nem tudja majd ránksózni, és akkor csődbe megy. Tudjátok mit? Xarok a holand gazdákra, dögöljön éhen.Magyarországon kívül Dánia, és Németországon kívül alig van 1-2 olyan ország, ahol komolyan vették ezt a mentesítési programot. Ez a mentesítési program arra lenne jó hoyg szabályozni tudnánk a beáramló importhúst és ezáltal felértékelődne a mi minőségileg előállított sertésünk.
  • SMACKDOWN18
    Szaritonak a mukodeserol nem tudtok veletlenul par db. video clipet???
  • gibic
    Az EU könnyűszerrel tacsravágta a magyar cukoripart és a cukorrépatermelőket, nem hiszem hogy nehéz lesz a többit is befolyásolni. ( Mindezt azért hogy segítsük a balkáni meg a többi állam fejlődését, az ő termékeiket importálják majd a jó hazai helyett!)(egyéni vélemény)
  • SMACKDOWN18
    es kitol fugg az a politikusoktol vagy az EU-tol
  • lippet
    ez tetszik:P
  • SHADOWEYES7
  • gibic
    Nem nagyüzemről van szó, kis mennyiségben nevel, de eladásra is. A malacok csak minimális indító tápot kapnak, utánna meg egyálltalán nem kapnak semmi tápot, csak moslék meg kerti maradékok....stb, ja meg kinn vannak napközbe asztá turkálnak össze vissza. Ez mind igaz amit leírtál, de ennél tápmentesebb és jobb húst boltban nemhiszem hogy kapsz. De itt legalább tod mit evett a disznó életében, és hogy tartották. A biót inkább arra értettem hogy a boltban kapható disznóhúshoz képest inkább már biotermék.
  • El Ray
    Nyugdíjasnak nyugdíjas, csak nemtud magával mit kezdeni :D
    Nincs ideje meghalni,túlságosan elfoglalt.Állítopm belehalna ha abbahagyná végleg, vm szinten mindenképp fogja csinálni, még akkor is ha teljesen befuccsol.
  • El Ray
    Kertészet,állattenyésztés. még nem igazán döntöttem el.Ha bírni fogom a kertészetet, akkor valszeg felveszem az állatenyésztőit is.De ez majd eldől.honap meg megyek gödöllőre nyílt napra, szal majd meglátom, melyikről lesz jobb benyomásom:D
  • El Ray
    tisztázzunk vm.
    1.a "bio" azért nem teljesen bio, mert biogazdák is használnak minimális mennyiségben vegyszereket.A mai világban vegyxmentesség elképzelhetetlen
    2.Attól sem lesz egy élelmiszer bio, hogyha a takarmány vagy pedig az állat sem kapot bio minősítésű takarmányt, vagy az állat nem bio gazdaságból származó szülőktől származik.
    3.nem bio az, ami nincs beellenőriztetve a Biokultúra Egyesület által és nincs róla tanúsítvány
  • gibic
    Nem ment nyugdíjba? 2000ha meg akkora állatsereg az már nem hobbi, teljes munkaidőt kitöltő tevékenység!:D (ha megvalósul)Milyen szakirányba akarsz továbbtanulni??
  • El Ray
    Csá mindenkinek!
    Én akkor sem fogom magam hagyni.Igaz most is látom, hogy nagyfater is megküzd vele, de neki már 72 éves korára nem igazán kéne ezt csinálnia.Nem bírja egyedül... Én meg sajnos nem vagyok abban a pozícióban hogy bármikor segíteni tudjak neki.
    Még hátra van egy évem az érettségiig és csak akkor jön a java, az egyetem.Jelen helyzetemben már anank is örülök ha össze tudok vásárolni még 30Ha a jelenlegi 20am mellé.Én kitartó voltam,vagyok és leszek. Semmiképp sem fogom hagyni hogy tönkretegyenek,ha mást nem is hallgatok inkább apámra és elmegyek főállású befektetőnek, ahogy ő csinálj, a mezőgazdaságot meg hagyom hobbynak.
  • 6milan6
    ...és az miért jó, hogy kupacokba van a szecskázott szalma? Mit csinálnak vele?
  • SHADOWEYES7
    Legyen már john Deere aratás is :PP

• SHADOWEYES7
    Beszarok ennek a technikának :O
  • gibic
    Nem tápos, moslékon élnek, meg zöldtakarmányon, meg amit kiturnak maguknak!:D
  • 6milan6
    kombájn + bálázó :)
  • gabor 892
    ha táppal eteti nem bio:D
  • gibic
    Én a szomszéd biomalacaiból készült húst eszem!:D
  • gibic
    Azt hittem a rába kiváltására veszel valami hasonló erejű gépet.
  • lippet
    NH TG285
    NH TG285
    FENDT 930
    FENDT 930
  • SHADOWEYES7
    MO- nem kell már agrár vidéknek higgyétek el, majd kell a Balaton, Falusi turizmus,rét,Hortobágy,stb......
  • SHADOWEYES7
    Most mi esszük a fosukat!
  • SMACKDOWN18
    regi idok......