24942
  • JD4650
    te nyominger: www.agrolux.fw.hu -.-'
    amúgy Varga Tamás
    miért faterod már nem dolgozik ott? vayg eddig se dolgozott:D:D
  • JD4650
    odacsapták a gumi(t a)falnak :D
  • rajmi19921222
    Szava nem tudom hogy ki csinálta a képeket de ennél a cégnél melóztam 2 hetet.A 820 itt volt lenn minálunk zúzni.100000000000 hála értük
  • JD4650
    ÉS NEKEM HÁNY EZER?:D
  • 6milan6
    Kisebb probléma.:D
  • lippet
    akkor nem lehet vmi gyors:D
  • 6milan6
    Itt ilyennel szedték a szőlőt, új telepítés, első szüret volt.Asszem kb. 8-10 Ha-t szedett le egy nap.:D
  • lippet
    THX
  • caseih9400
    3-6H/ha
  • feherkiraly
    Háát azért én mindenesetre megnéznék egy ilyen gépet menet közben:::Még az lenne a csoda ha röktön a szőlőből bort csinálna :D
  • caseih9400
    nékem ?
  • SHADOWEYES7
    526
    ennyi a hozzászólásod
  • SHADOWEYES7

A szőlő gépi betakarítása

http://www.agraroldal.hu/munka_cikk.html
  • SHADOWEYES7
    tudod mennyiért szüretelnek vele /Ha?
  • caseih9400
    hát ebbe a gépbe inkább nem fektetném be a tőkét XD
  • lippet
    Bele kell fektetni vmibe a tőkétXDXD

• feherkiraly
    Köszi!!!Nem csalódtam benned:D
  • lippet
    A NH szőlőkombájnok új generációja a közepes és a nagyobb szőlőgazdaságok számára is jobb betakarítási minőséget és magasabb tisztítási és általános teljesítményt kínál.

Az újonnan bevezetésre kerülő VM 460 a közepes méretű szóló ültetvények betakarítására alkalmas melynél a maximális flexibilitás került a középpontba, amely bármely aratási nehézséget elhárít.
    A következő 3 gép - VL 620, VL 640 és a VL 660 - a nagy méretű szóló ültetvények szüretelésére alkalmas.

A gép egy új Tier II. szabványt teljesítő környezetbarát motorral van felszerelve, mely az eddigiekhez képest nagyobb teljesítménnyel rendelkezik így a hidrosztatikus hajtáson keresztül magasabb forgatónyomaték tapasztalható a kerekeknél. Az új modellek nagyon jó manőverező képességgel rendelkeznek. Az új útszelep az Anti-skid kipörgés gátlós rendszerrel biztosítja, hogy éles kanyarodáskor a külső íven haladó kerék ne pörögjön ki.

Minden típus kiváló teljesítményre képes az új betakarító résznek köszönhetően, amely egyben biztosítja a magas szüretelési teljesítményt és a jó minőséget. Az új, szabadalmazott rázórendszer maximális rugalmasságot és illeszkedést nyújt az új rázórúd rögzítésnek köszönhetoen.

A megfelelő számú rázórudak könnyen ki és bekapcsolhatóak ezáltal a rázórendszer úgy beállítható, hogy akár a legmagasabb fürtzónában is megfelelő rázóhatás tudjon kifejteni az ültetvény telepítés fajtájától függően. A jobb és bal oldali rázó-rudak távolsága könnyedén a kabinból állítható.

Az új és nagyobb gyűjtő-kelyhekkel és szállítóművel dolgozik, amelyek biztosítják a nagy és veszteség nélküli teljesítményt. Az alapfelszereltséghez tartozó tisztító ventilátorok mellett - amelyek elkülönítik a leveleket a terméstől- kérésre bogyózó is felszerelhető. Ennek előnye, hogy tiszta, minden felesleges növényrésztől mentes szüretelt termést biztosít a munkatempó csökkenése nélkül.

A sokoldalúság biztosítása érdekében a gépek egy egyedülálló, szabadalmazott rendszerrel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi az betakarító egység gyors és egyszerű leszerelését, hogy a gép más jellegű munkálatokra is rendelkezésre álljon. A kezelő egyedül kevesebb mint 15 perc alatt külső segítség és szerszámok nélkül le tudja szerelni a betakarító egység. A gépre kevesebb mint 10 perc alatt permetező-berendezést is szerelhetünk. A felszereltséghez választható első függesztő szerkezet lehetővé teszi a gyors első csatlakoztatást mint például csonkázó és előmetsző gépeknél.

Nagy figyelmet szenteltek a fejlesztők a kényelemnek az új, tágas és modern kialakítású kabin kifejlesztésén. A teljesen rezgéscsillapított kabin, fűthető és klimatizált. A túlnyomásos fülke további komfortot és biztonságot nyújt, ha gépet más jellegű munkálatokra pl.: permetezésre használjuk. A kabin magas utazási és kezelési komforttal rendelkezik, amellyel biztosított a hosszú és fáradság nélküli munka. A gyorsan átszerelt gépek pl. permetező kezelése egy multi-funkcionális kar segítségével történik, valamint a kombájnba előre beprogramozott műveletek alapján a monitorról irányítható.

A gépekhez opcionálisan bogyózó is rendelhető melyeket a 2.100 - 3.200 liter össz térfogatú tartályok felé lehet felszerelni. Ezáltal egy teljes műveletsor takarítható meg hiszen azt a gép a szedéssel egy menetben végzi el, úgy, hogy nem csökken a betakarítás sebessége.
  • lippet
    Vki tudja estelge, hogy megtudom-e vhol nézni hány hszt írtam eddig összesen?
    NH & Lemken:

• lippet
    még én se láttam élőbe, de szerintem ez vhogy lerázza a fürtöket a tőkéről.
  • lippet
    van, de nem sok:D
  • feherkiraly
    Jah igen az oldalamra nem raknátok ilyen jó kis képeket vagy videókat????
    http://gportal.hu/portal/traktorosportal/
    Én már tettem föl egy párat,de érdekelne a titetek is:::ezekután mint a szőlőkombájn miket is várhatok???:D
  • feherkiraly
    SZŐLŐKOMBÁJN???Ilyenről még életemben nem hallotam és még nem is láttam:::Pedig nagyrészt ismerem a mezőgazdasági gépeket..Ez nagyon komoly!!!De hogyan működik leszedi a fűrtöket vagy mi???:D
  • caseih9400
    sztem csak a név más nem nagyon van különbség úgy látom...
  • JD4650
    szerinted menyi különbség van T8000 és TG között?
  • lippet
    Szőlőkombájn:
  • lippet
    :O Milán NH-t?? iet se láttam még:D Szép kis gép! igaz a tg285 nekem jobban tetszik:D
  • caseih9400
    Lol ! [apro] én egyszer belementem az 50essel a napraforgóba mert jött egy 106os claas előttem xD
  • 6milan6
    THX, látom saját képek.:)
  • petya85
  • 6milan6

• SHADOWEYES7
    Nagy fába vágod a fejszét hallod, hatalmas tőke, és sok-sok engedély után talán belefoghatsz,de tényleg sok lóvé kell,mégha pályázatot adsz is be, de legyen szerencséd .
    Egyébként nem sok infóm van erről a témáról!
  • El Ray
    Csá mindenkinek! segítséget kérnék! biogázüzem építésébe szeretnék belekezdeni, de még nincs elég infóm ahoz hogy belekezdjek. Kiolvastam már 3 könyvet ezzel kapcsolatban de még mindnig nem érzem, hogy elég lenne,tud vk segíteni?
    A második kérdésem meg az volna hogy Dabas vonzáskörzetében tud e valaki eladó termőföldet, bővíteni szeretném a gazdaságom...
  • JD4650
    ne menj a VETSRE te buzi XD
    azt kellett volna írni hogy fűre lépni tilos :D
  • nandorb
    ez hallod jo ottlet
  • SHADOWEYES7
    ezt a másik irányból is kirakta :DDDD

• gabor 892
    ott a pont:D mondjuk igaza van
  • 6milan6
    Ez nem semmi, de megértem a problémáját...
  • SHADOWEYES7
    ma kiballagtam a földemhez, és az egyik kedves gazdálodó társam eme sajátos módján szerette volna kifejezni,hogy ne menjenek be a följére a földúton közlekedekők :))

• 6milan6