Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
😄 te shad minden reggel felkelsz megnezni vagy szedegeted???

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
de itt megbirod, nem?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
mit is mondjak ma 37fok volt majd megsultem 35km-n at ahogy jottem haza busszal

caseih9400
"gibic" napi szinten linkeli a Gazdakör adásait.
amit persze reggelé nemnézek meg mer felkelek de visszaalszok -.-

khm...khm...

"gibic" napi szinten linkeli a Gazdakör adásait.
<#taps>

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Megegyezhetünk
üzemelteted a gazdaságo, bérled a gépeket,állod a gázolajat és az alkatrészköltséget, bérled a földeket, és 10% részesedést adsz a bevételedbõl.
Megegyeztünk?
SHADOWEYES7
<#puszi>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
aha atvegyem en adig??😄 utana meg te atveszed tolem

arra készülök, de még van 1 évem az érettséiig
És emellé még hátra van az 5-6 éves egyetemi képzés is...
Így elég nehezen megy
nandorb
atkellene vened a szakmajat

74 éves korára már nem igazán kéne ezt csinánia. Idáig is hajtogatta, hogy abbahagyja, de most már sztem komolyan gondolta...
Csá mindenkinek!
Rég jártam már itt, szépen gyarapodtak a hozzászólások 😊
Legújabb hír, nagapám bedobta a törölközõt, feladja, megelégelte a kertészkedést. Nincs munkareõ, nyomott árakon lehet eladni mindent és az sem kell kellõképp. Bisszamondta a káposzta palántát emiatt. Elég gázos,nemtom mi elsz ha ez így folytatódik. Valszeg feladja, és vm egyszerûbbel kezd foglalkozni...
érdekes hogy a jobb oldalra rakták a kuplungot.egyszer a helyi tv autós magazinjába egy JDt teszteltek.körülnézek fent van e vhol.

nandorb
jah😄DDDDDDDDDDDDD

sztem legtöbb helyen krumplinak hívják csak a hivatalos neve burgonya.😄

nandorb
óóóóóóóó

lippet
mi is északon krumplinak hívjuk😄

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

nandorb
aha tudod valamikor horvatorszag is meg boszniai is meg meg par orszag egy nagy Jugoszlaviahoz tartozott amit kessobb Milosevic aki fold alatt van eltrefalt

hát somogy a déli része az országnak közel vannak a horvátok.apámék meg Barcs környékérõl származnak.lehet ezért.

nandorb
jah az szt. nagyon szerbes(krompir) azert kerdem

nem tudom mi mindíg krumplinak hívtuk ezt szoktam meg😊

nandorb
krumplit-mertnem burgonyanak hivjatok???

nandorb
jah akkor azt szedtunk tegnap

van minden:hagyma,s.répe,zöldség,zeller,fokhagyma,paprika,paradicsom,c.borsó,krumpli,uborka,vajbab,csemegekukorica.mamáméknál is ezek vannak csak õk szoktak rakni rendes kukoricát is meg néha pattogatni valót is.

mi cukorborsónak hívjuk a borsót.ilyen zöld.

ez jó már nem is nagyon emlékeztem rá pedig láttam.😊ezért szerettem jobban a totalcart nézni régen mint az autómániát.abba csak a sok unalmas audi,mercedes,bmw van/volt.ebbe meg ilyeneket is lehetett látni néha.😄sztem az a 40 kicsit túlzás😄😄😄

nandorb
nemtom mien az de mar szedtunk egyszeru borsot

nandorb
az jo de hajnalban nem fog megartani a hidegviz szoval esetleg tegyetek ki a hordokat a napra es az este locsoljatok be,de mond mit palantaltatok

ja és még nem is dicsekedtem vele hogy hétvégén szedtünk cukorborsót😄nem tudom felétek is van e már?

hát kutunkaz nincs de (már) nem is olyan nagy a kert hogy megérné furátni.mamáméknál még megvan a régi ivóvíz kút és már szépen meg is tellett mióta nem használják(már jó rég óta).nagybátyjám azon gondolkozik hogy vesz egy szivattyút és kiöntözi belõle a vizet.csak attól fél hogy túl hideg a víz és leforrázza vele a növényeket.azt mondta hogy lehet elötte hordókba szivattyúz és csak 1-2 nap után öntözi ki.

nandorb
nekunk is van kut ami 24m 😄
meg pumpa amikor leeseik a nyomas akkor kezdi el huzni a vizzet
ivo vizkent nem szolgal de locsolasnak megteszi😄

lippet
nekünk van egy 15méter mély kutunk😄
meg egy 1000 literes tartály😄

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

nandorb
tetvekre hasznaljatok a decist minden eso utan ajanlatos,a kut viz is megteszi a locsolasra hidrofort kutat furat es megvan oldva az egesz meg esetleg egy ciszternat amibe tartalekot hagy

mennyi vizet fizetsz havonta?nem nyomja meg nagyon a locsolás?mi inkább összegyûjtjük az esõvizet abból gazdálkodunk.van 3 hordó de elég hamar kiürülnek.krumplibogár erre sincs de mamáméknál már megjelentek.apám tegnap permetezett(már nem tudom hányadszorra) tiszta tetü a szilvafa meg minden körülötte.:S

nandorb
vigyazz a locsolassal nespricceld oket hanem vegyel csepegteto rendszert es avval locsold

SHADOWEYES7
nincs abszolute bogár rajta, azt már csak észre venném 😊

nandorb
permetezed kruplibogarak ellen meg a kekparadicsmot is ha van

SHADOWEYES7
ez meg aburgonyám, az elsõ töltés után 1 héttel, ma töltöttem másodjára fel holnap csinálok képet róla 😊

SHADOWEYES7

nandorb
perenoszpora nagy valoszinuseg tetvek nincsenek rajta dobj ide is par kepet ne csak oda

SHADOWEYES7
ja ja, írtam pont a másik fórumon, mert foltosodik a bab, és a paradicsom levele

nandorb
aha megy a kert???😄

SHADOWEYES7
amúgy csak próba volt, mivel másik topikba szúrtam be, csak itt meg benn felejtettem 😄

SHADOWEYES7
ok

shad, szedd már ki a legyeket😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

caseih9400
fúhát , defelfogok holnap kelni a gazdakörre<#gonosz1>

khm...khm...

SHADOWEYES7
nem