24942
  • nandorb
    nemtudom sose jartam meg nala:D
  • JD4650
    nekem is kell egy olyan matrica, cak magyarul hogy a hülyék is megértsék:D
  • JD4650
    Szerinted hány kombájnja van Shadnek?-.-
  • nandorb
    ez most komoly es meikkel???
  • SHADOWEYES7
    kombájnal
  • JD4650
    JD + dupla kerék:)
    Mentem volna tolnára, de csak a gép bemutatóra, még jóhogy inkább itthon maradtam. Most is szakad az eső:S
  • gibic
    A kis JD-vel:)
  • gibic
    Most olvastam, hogy elmosta az eső a tolnai gépbemutatót, csak a szövegelés meg az előadások voltak megtartva. Te is kiállsz az mtzvel?:)
  • JD4650
    Remélem a közelben is lessz. Akkor kimegyek:D
  • nandorb
    mivel??? keszits majd kepet :DDDD
  • gibic
    Ezen gondolkodtam, hogy belinkeljem-e, de látom te megtetted. Azért az Eu-t se kell félteni, mai újságba olvastam, ha az usa lecsökkenti a támogatásokat, akkor az EU is hasonlóan fog eljárni. (Ha érdekel titeket beszurom a cikket.)

Gazdakör - 2008.07.24.
  • DJKonya
    én is kiállok a fűnyírótraktorral tüntetni
  • DJKonya
    igazad van! mi a f**t képzelnek magukrol? ők basszák el az egészet és ti gazdák szívjátok meg??? hát rohadjanak el fizessék ki saját zseből a rohadékok....:@ én ezt tegnap éjszaka hallotam mikor mentünk pestre, hát mondtam a magamét faternak, hova süllyedt ez az ország:S
  • SHADOWEYES7
    majd lessz tüntetés, én keresztbe álom a 4-est az tuti, d nem fizetek
  • lippet
    egy mezőgép simulator!
  • Scamp
    Ez egyébként mi lenne? :D
  • Scamp
    Eszem nincs hozzá hogy hogyan képzelik ezt. Elmondják hogy mi a hiba, vagyis hogy ők nem csináltak vmit normálisan erre kijelentik hogy hiába ők hibáztak mi fogunk fizetni.Arra lennék kíváncsi hogy hogy mernek ilyet egyáltalán még gondolni is.
  • JD4650
    hopsz rossz topik:D:D
  • JD4650

• JD4650
    basszák meg:S
  • lippet
    hát már elég lenne! a sok búza ami még kinnt van, te jó ég:S
  • SHADOWEYES7
    Úgylátom lessz még gazdademonstráció ebben az évben, mit gondolnak ezek,nehogymár mi fizessünk meg az ő balfaszságukat!
  • SHADOWEYES7

A gazdákkal fizettetné ki az uniós bírságot a minisztérium?

Mégis igaz? Bár az agrártárca az elmúlt napokban visszautasította a hírt, a Mezőgazdasági Hivatal elnöke azt mondja, hogy a gazdáknak kell kifizetniük a bírságot, amelyet az Unió azért szabhat ki Magyarországra, mert a kormány nem frissítette idejében a parcella nyilvántartásokat, így sokan túl sok támogatást igényeltek.

A büntetés fejenként akár félmillió forint is lehet. Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke az országgyűlés illetékes bizottságának összehívását kezdeményezi.

Tömegesen ellenőrzi a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 2005-ös területalapú agrártámogatásokat. Mint arról hétvégén beszámoltunk: az Európai Unió 9 milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba, mert hiányosságokat talált a területalapú támogatások alapjául szolgáló parcella nyilvántartásban, pontosabban, hogy az ehhez szükséges légi fotó állományt nem frissítették, így a gazdák jogosulatlanul, nem valós adatok alapján hívták le a 2005-ös támogatásokat. Ezt cáfolta akkor mind a Mezőgazdasági Hivatal, mind pedig a szaktárca. Mondván a hiba az Európában csak nálunk létező osztatlan közös tulajdonban lévő földek miatt van, ami az unió számára értelmezhetetlen. Úgy tűnik azonban ez csak a kisebbik gond. Hiszen a gazdák valóban 2000-ben készült légi fotókon jelölték be területüket és igényelték az agrártámogatást 2005-ben. Ezt támasztja alá egy kozárdi vállalkozó is, aki kérésemre elővette 2005-ös igénylésének adatlapját, amelyet, mint minden gazdának, neki is a Mezőgazdasági Hivatal küldött ki.

- A 2005. évi terület alapú támogatási kérelem benyújtásához a térkép jobb felső sarkában a következő van írva: a térképen látható légi felvétel 2000. évben készült. Nem tudom milyen gond lehet vele. Mást nem tudott bevallani senki, mint azt, amit kötelezően kiküldött számára a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Térképet senki nem tudott produkálni. Egy gazdálkodó sem tud mással dolgozni, mint amit az MVH számára kiadott.

A kérdés már csak az, hogy kinek kell fizetni a tévedésért. A hétvégén Gőgös Zoltán, a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta, a bírságot a költségvetés állja.

- A költségvetésnek helyt kell állni. Nem a paraszt, csak a költségvetés állhat helyt. A termelők arról nem tehetnek, ha mi rossz jogszabályt hoztunk.

Margitai Miklós, a Mezőgazdasági Hivatal elnöke azt mondta, az a gazda fizet, aki túligénylést adott be.

- A gazdálkodóknak a blokktérkép tájékoztató jellegű, tudja, hogy az ő földjén mi van. Neki tudni kell, mit kérelmez. Nyilvánvaló, ha az 5 év alatt épült egy autósztráda és leigényelte az autósztráda területét, akkor azt nem a térkép hibájából igényelte le. És most ezeket ellenőrizzük vissza, aki pedig olyat igényelt le, ami tudatosan és nyilvánvalóan nem volt használatában, azokat a pénzeket vissza kell vennünk.

Az agrárvezetés saját mulasztását most a gazdákkal akarja megfizettetni -jelentette ki Font Sándor az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke.

- A kormányzat egy olyan légi felvétel adatbázist adott át a magyar gazdálkodóknak, akik 2004-2005-ben teljes jóhiszeműen igényelték meg az uniós és a hazai támogatásokat, majd pedig 2005-2006-ban ezt a fotórendszert felfrissítve most már azt állítja, hogy téves volt az előző adatbázis. Ezt az Európai Unió 10 milliárd forintos büntetéssel erősítette meg. A kormány viszont úgy döntött, a saját hibáját áthárítja a gazdálkodókra, értesíti a 19 ezer gazdálkodót, hogy bizonyos okok miatt nekik túligénylésük jelentkezett, ezt az Unió törvénytelennek minősítette és fizessenek vissza bizonyos összeget.

Font Sándor hozzátette, az ügyben rendkívüli ülésre hívta össze a parlament mezőgazdasági bizottságát.

2008.07.23 12:57
  • SHADOWEYES7
    Pénteken eleinte sok lesz még a felhő felettünk, és folytatódik a csapadékos időjárás, majd a délután folyamán csökkenő felhőzetre számíthatunk, csökken a csapadékhajlam. Záporok, zivatarok kialakulására azonban továbbra is számítani lehet. Időnként megélénkül az északias légmozgás. Hajnalban 18°C körül, napközben 27-29°C között alakul a hőmérséklet.
    Szombattól már szárazabb légtömegek érik el térségünket, bár a felhőátvonulásokból még néhol előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A reggeli 17-20°C közötti értékek után, a legmelegebb időszakban 29 és 31°C közötti hőmérsékletet mérhetünk. A mérsékelt északias légmozgás sem fogja kedvezőtlenül befolyásolni a hőérzetet.
    Vasárnap országszerte sok napsütésre készülhetünk, melyet csak időnként zavarhat meg felhősödés. Egy-egy zápor már csak a nyugati határszél közelében alakulhat ki, másutt csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt északias légmozgás mellett 30-31°C közötti maximumokat mérhetünk.
    Hétfőn napos, száraz időben lesz részünk, kisebb felhősödés csak néhol és rövid időre zavarhatja majd a napsütést. Csapadék sehol sem várható. Gyenge marad az északi, északkeleti légmozgás. A kora reggeli időszakban 16 és 20°C közötti hőmérsékletre van kilátás, míg napközben 30-33°C közé emelkedik a hőmérő higanyszála.
  • Miky90
    itt még mindíg.:S:(:Dsztem a héten már nem kell kimenni a földekre.szerencsére holnapra meg a hétvégére már jó időt mondanak.
  • SHADOWEYES7
    40 milinél tartunk
  • lippet
    itt már megint esett:S:S
  • SHADOWEYES7
    elhát,minek tartogassam
    vezérgépnek ebben az évben a 1025-ös lessz, jövőre meg ha tehetem veszek valami 150 lovas körüli nagygépet
  • gabor 892
    mivel esett az eső muszály volt...
  • gibic
    Gazdakör - 2008.07.23
  • Scamp
    Nállunk volt olyan aki most február végén állt bele a tavalyi kukoricába :D:D:D nme siette el a dolgot.
  • Scamp
    Jaaah így már értem :) Nem mindig tudom követni az eseményeket XD
  • gibic
    A változatosság kedvéért itt is esik, reggel óta. És még mindíg nem lesz aratás. Még augusztusba is aratgatni fognak, ha ilyen szar egy idő lesz (márha megéri majd egyáltalán levágni).
  • JD4650
    jaja
  • SHADOWEYES7
    a cég fizeti ahonnan veszem a gépet
  • SHADOWEYES7
    Rába után?
  • tellerlacika
    kicsit vak vagyok
    amúgy itt egész nap szakad az eső és még van 30ha aratni ja meg a csiplicsupli darabok de muter szerint délutánra felszakadozik a felhőzet
  • JD4650
    itt is esik, bár most kezd elvonulni a térkép szerint:)

Azok a módosítások benne vannak a gép árában ha jól értettem.
    Am egyenes hidas a traktor?
  • Scamp
    Az ilyen műveleteket általában mi csináljuk :). Amennyit elkérnek egy ilyen munkáért annyiért én is eljátszok vele egy napot szívesen :D

Itt még mindig esik, szinte idáig hallom ahogy érik a kukorica :D
  • JD4650
    ;-)
    A tárcsát és az ekét is eladtad már shad?