Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

caseih9400
caseih9400
caseih9400
Fortschritton asszem jobboldalon van a bal oldalon meg ürít jajólvan itt az E514-eseknél kézzel nyitják ki a csigákat 😄

khm...khm...

nekem is szerencsém volt.tárva nyitva volt az ajtaja még a kulcs is benne volt.csak el kellett volna vinni egy körre.😄😄😄habár lehet nem volt benne gázolaj vagy kivették az aksiját.de az is lehet hogy úgy gondolják hogy elég feltûnõ ha elindítja valaki.

igen ezt tudtam hogy ott kell keresni csak a JDba amivel egyszer mentem abba a három kar fölött volt és jobra balra lehetett mozgatni.

caseih9400
Már jó lenne ha csinálnák itt a WTS-t mert már nem csak kívülrõl akarom lefényképezni😄
Szépen minden sarkát a fülkében 😄DD
Bár ha most kimennék és elkérném a kulcsait most is meglenne de nincs kedvem menni mostanába sehova..épp ezért nincs 2hete új fénykép.

khm...khm...

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
Távolabbi kilátások:
Szombaton napközben a változó égkép mellett, idõnként erõsebben megnövekszik a felhõzet és záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk. Néhol hevesebb zivatarral is elõfordulhat, jégesõvel és lokálisan lehulló nagyobb mennyiségû csapadékkal kísérve. Gyenge lesz a változó irányú szél, de záporok, zivatarok környezetében erõs széllökések is lehetnek. A hajnali, reggeli órákban 16°C körül alakul a hõmérséklet, míg a legmelegebb idõszakban 27 és 31°C közötti értékek várhatóak.
Vasárnap az ország déli részén számíthatunk több felhõre, és elsõsorban ezeken a területeken fordulhatnak elõ záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti légmozgás idõnként megélénkül, zivatargócok környezetében erõs széllökésekre lehet készülni. A legmelegebb órákban 26 és 30°C közötti hõmérsékletet mérhetünk.
Hétfõn szárazabb légtömegek érik el térségünket, így ezen a napon csapadékra nincs kilátás. Jellemzõen gyengén felhõs égboltra tekinthetünk fel, gyenge, mérsékelt marad a keleti, északkeleti légmozgás. A hajnalban 13-16°C között, míg délután 27°C közelében alakul a hõmérséklet.
Kedden eleinte sok napsütésre készülhetünk, majd a délutáni óráktól kezdve délnyugat felõl felhõsödés kezdõdik. A késõ délutáni órákban a délnyugati határszél mentén lehet számítani jelentéktelen záporok, esetleg egy-egy kisebb zivatar kialakulására. A gyenge déli, délkeleti szél mellett 28°C közeli maximumértékek valószínûek.
A szerdai napon erõsen felhõs, borús lesz az égbolt hazánk felett, többfelé elõfordulhatnak záporok, zivatarok. A jelenlegi számítások szerint a délnyugati, déli területeken egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat jéggel és nagyobb mennyiségû csapadékkal kísérve. Gyengül a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban az ország nagy részén 20 és 25°C között alakul a hõmérséklet, azonban az északkeleti területeken 28°C közeli értékek valószínûek.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
csiganyitó amúgy állt, mindig balodalonn van a régebbi tipusoknál, bár gépe válogatja 😊

hát ha úgy nézzük hogy bent ülsz akkor a bal oldalon az ülés mellett közvetlen.a legalsó képen látszódik.az a három kar meg a vágóasztalt,rostát meg az ürítõcsigát indítja.azt nem tudom hogy van sorba.talán az utolsó az üritõcsiga indítója de nem biztos

SHADOWEYES7
na és holvan?
nem az ülés melett ,jobbról lenn kicsit hátul?
vagy baloldalon a három kar közül valamelyik?

tárgytalan a kérdés már megkérdeztem apám😊

na rakok egy pár képet mert most van idõm😊
Kedvenc gépem😊😊

egy kérdés azokhoz aki már dolgozott 106sal vagy jól ismeri:hol van ezen az ürítõ csiga nyitó kar?

caseih9400
adsz egy bankkártyát?
(van nekünk csak nem ilyen faszságokra költjük , telefonnal meg már nem lehet fizetni vipet -.-)

khm...khm...

nandorb
ha befizeted neki akkor lesz megint neki😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
VIP?

jó korán keltél😊én úgy kb 9 körül😄legalább ez jó az érettségi elötti idõbe hogy ráérek felkelni😊

caseih9400
mégnéztem ma a gazdakört <#gonosz1>
semmi érdekes nemvolt benne XD

khm...khm...

SHADOWEYES7
lisztharmat nagyon támad

nandorb
en is ma locsoltam a paprikat meg a paradicsmot holnap a nagy palantakat is fogom ma nem erkeztem

nandorb
folia tragyazas,stb. gyomlalni vigyazz itt nem ajanlatos gyomirtot hasznalni csak fertotlenitest megmielott felszantanad

SHADOWEYES7
reméljük csak lesz

igen szép a kertem nagyon, de csak úgy hogy locsolok szinte mindennap

nandorb
na arra meg varhatsz ha nem lesz eso akor tonkre megy minden,hogy megy neked a kerteszkedes??😄D

SHADOWEYES7
<#integet2>

jönnek a nagymelegek fiúk, reméljük a búza már elvegetál ha nem lesz esõ :S

pont most virágzik, reméljük a szemkötés is jó lessz

ezek közül melyik sajátod?mer az elsõ kettõ tuti nem.

a tegnapi újságba volt hogy somogyban is elkezdtek foglalkozni energiafûvel.most vetettek vmi kínai energiafüvet.pécsre adják el.

hát jó itt az energiafûz ami olyan 2m magas minimum az itt fél méter, energia fû meg nincs is, nem számítottam másra. Nem is zért mondtam mert nagy üzlet, csak azzal nm kéne semmit se csinálni😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

caseih9400
megbírni megbírom , de vagy reggel nézem meg vagy nem nézem meg😊

khm...khm...

Utána meg nem gyûzöm kiirtani! Hidd el nem olyan nagy üzlet, a falugazdász mesélte hogy Újlenygelben elvetette 1-2 gazda. Fémzárolt vetõmagból 30cm magas fû nõt ki majd felmagzott... XD
Lehet hogy ahol van víz, ott normálisan megnõ, de ahol a földjeim vannak oda kút kell és öntözni, szárazságtûrõ növényekkel kell foglalkozni,vízigényes kultúrákat már én is látom, hogy amíg nincs megfelelõ felszerelés és kút, addig nem tudok érvényesülni. Meg gépesítést a Gyógy- és Fûszernövényeknél nagyon jól meg lehet oldani. Jobb áron lehet értékesíteni mint az energiafüvet.
Másfelõl gondolj bele a környezeti hatásokba. Ha pellettálod a füvet korom keletkezik és az meg lerakódik a kéményben, ha meg csak bebálázva bedobod a kazánba, akkor meg kisebb az égés hatásfoka.
vesd el energia fûvel, arra van támogatás is, akár bvehetsz kaszát is
az addig kibírja míg kijárod az egyetemet. Aztán mehet bele utána minden-. Azzal nem nagyon kell törõdni

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Tud valaki nekem segíteni?Olvastam egy cikket a HaszonAgrár-ban és igen nagy kedvet kaptam a Gyógy- és Fûszernövények termesztéséhez. Másfelõl nagyapám is megelégelte a zöldségtermesztés munkaerõ hiánya,korra való tekintet, meg eladási gondol miatt. Azt a jelenlegi 20-25 HA-romat se nem akarom parlagon hagyni, sem pedig bérbe adni. Valaki tudja ki foglalkozik itthon felvásárlással? Bármilyen megoldás érdekel, igen jó árakon lehet ésrtékesíteni jelen pillanat a kiválló minõsõgû (frissen vágott, szárított vagy éppen feldolgozott) Gyógy- és Fûszernövényeket felvásárllásával itthon vagy éppen külföldön. Nagy rés van a piacon és szeretnék belevágni. Kevesebb odafigyelést igényelnek mint a zöldségfélék, és a szedés utáni feldolgozás és értékesítés is sokkal egyszerûbb.
Õsszel a betakarítások után szeretném letelepíteni az elsõ alanyokat. Addig meg jó lenne megkötni a szerzõdéseket...
Ha tud valaki vm érdemleges információval szolgálni, légyszives közöljétek velem! 😊
Én meg egy Hardit😄 Ez vígasztalt ebben a hõségben, Szekszárd központban 33°C volt, a buszon meg vgay 40😄

SHADOWEYES7
csak szólj elõre, mert elfelejtem.

lippet
Ma a buszról láttam egy Berthoud önjáró permit😄 De szép volt😛
Am bogarasodik az a szép búzánk:S:S:S

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

nandorb
thx minden heten jo vona ha tennel ien kepet kossz elore is

II Rocky II
nyugi egy jopár telefon és megvan a megoldás😄
kell bele tapado és DASH mert ha másmilyet teszel bele akkor kiégeti a kukoricát 😊

24 - Exile -Nov.23

II Rocky II
huhhh jó meleg az idõ<#hawaii>
olyat szeretnék kérdezni,hogy van egy alterego nevezetü gyomirto vegyszerem.1 liter kell elvileg 1 hektárba.(kukoricara)
na már most a tapado kell-e bele?mert a dobozon nem irja:S
de az elado meg azt mondta hogy kell bele és nem mind1 hogy milyen:Ss
ezzel kapcsolatba szertnék kérni felvilágositást.:S
amugy most is a google-t nyomom hátha vmire rájövök 😊
de ha vki tud akkor segitsen nagyon szépen kérlek :]

24 - Exile -Nov.23

caseih9400
Elhiszem...sokat kellett menni a www.opticrop.com-ra -.-

khm...khm...

Magnumrolcsi
Lenyûgözõ gépek. <#eljen>

MTZ 80
Nagyon sokat mentem ezekért a képekért.

SHADOWEYES7

nandorb
Újvidék szerbül=Novi Sad(21000) Bácska

SHADOWEYES7
mi a neve a vidéknek ahol lax?

nandorb
jah nezz nekem is valamit

SHADOWEYES7
magyarországra

nandorb
ez rad vagy ram vonatkozik???😄

SHADOWEYES7
Távolabbi kilátások:
Kedden a délies légmozgással egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így erõteljes nappali felmelegedésre számíthatunk. A sok napsütés mellett idõnként megnövekvõ felhõzetbõl csapadék nem várható. A nappali legmagasabb hõmérséklet általában 25 és 31°C között várható.
A szerdai napon - a jelenlegi számítások szerint - a hét legmelegebb napjára készülhetünk. Ugyanakkor egy érkezõ gyenge hidegfront hatására a nap folyamán egyre többször és többfelé fordul majd elõ zápor, zivatar, azonban nem lesz jelentõs és országos csapadék. A szél nyugatira, északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerõsödik. A legmelegebb órákban többfelé 30°C fölé kúszik majd a hõmérõ higanyszála, általában 29 és 33°C közötti értékeket mérhetünk.
Csütörtökön napközben változó felhõzetre számíthatunk. A legmeghatározóbb idõjárási elem a szél lesz, ezen a napon országszerte élénk, idõnként erõs északkeleti légmozgás várható. A reggeli 11-15°C hõmérsékletek után a kora délutáni idõszakban 26°C körüli hõmérsékletet mérhetünk majd.
Pénteken ismét melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így a legmagasabb nappali hõmérséklet 27 és 31°C között alakul. Az egyébként mérsékelt déli, délkeleti légmozgás idõnként megélénkül. Napközben megnövekszik majd a felhõzet, és elsõsorban a déli területeken alakulhatnak ki kisebb záporok, egy-egy zivatar.
Szombaton már többször erõsen megnövekvõ felhõzetre készülhetünk, és többfelé várható zápor, zivatar kialakulása. Gyenge marad a nyugati, délnyugati légmozgás, de zivatarok ideján átmenetileg erõs széllökések elõfordulhatnak. A legmagasabb nappali hõmérséklet 27 és 31°C között valószínû

SHADOWEYES7
nem kell leszedni, megnézed a neten