24942
  • nandorb
    nem biztos az se,mert pl. van ami naftat zabal vagy esetleg benzint es a mai villagban az uzemanyag nem olcso
  • SHADOWEYES7
    Lineár ugye?

• ZTM
    jee fasza és a telód is....
  • nandorb
    igy igaz a jovo abban van,energia fu,a paraszt sose ehezik az az igazsag,ha nem igy van akkor javitsatok ki
  • JD4650
    mtz-t kiadtak 500 féle összeszerelésben. Max az évjáratból mondod meg hogy hol van a váltó
  • Scamp
    Elektromos a berendezés de nem kevés pénz az igaz.
  • Scamp
    Ez mind telefonos, csak kicsit sajnálom a telefont így kivinni de eddig bírja :D. Amúgy a gép az 1996-os. Ebből a teljesen pirosból az utolsó széria, ezek után jöttek a fekete piros MTZ-k.
  • nandorb
    jah akkor semmi de kellett vonna nekik minden nap locsolni igaz penzbe kerul az uzemanyag meg minden de ha akarunk jo termest akkor be kell fektetni is
  • ZTM
    am engem az egész család 1x-re basztat hogy mé akarok mg-re menni mert úgy is szar meló.....de én elszánt vok és a mezőgazdaság még változhat....
  • Scamp
    Búza után lett elvetve.
  • ZTM
    héééééééééé tök jó képek és a trakesz is am amint látom a tárcsa jó munkát végez!!!!!!!!!deee van olyan 80/82-es amiben középen van a váltó ugye?azoknak amiknek az 1. lámpájuk külön vassal van a trakeszhoz rögzítve nem?mert ennek a motor/motorházhoz van kapcsova tehát újabb féle a maga fajtájában:D szal jó gép

vidivel kapcsolatban amint a fényképezőbe veszünk merorycardot hosszabb idejű vidit készíthetek olyan minőségben mint amienek a képek(nem mind a legtöbb max zoomal készült szal jobb minőség hátulütő:nem vesz hangot:S zenével +oldom:D)
  • nandorb
    hat akkor ugylatszik nem lett jo locsolva,meg nem jo idoszakott valasztottak neki:D
  • SHADOWEYES7
  • Scamp
    Csemege de a derekamig sem ér... van ha jól tom 20 hektár de az öntözés ellenére nem nőtt nagyra...
  • nandorb
    majd az errosebb gyozz:P
  • SHADOWEYES7
    csemege kukorica van meletted?
    1-2 hét és törik gondolom :)
  • Scamp
    Az se egy utolsó dolog manapság... Én elvégzem a főiskolát aztán majd lesz vhogy. Még fene se tudja hogy...Állítólag jön a Mercedes Kecskemétre de engem a mezőgazdaság jobban érdekel...Bár Faterom inkább le akar beszélni róla de majd meglátjuk...
  • ZTM
  • Scamp

• nandorb
    nalunk az uj dolog az lesz aki befejezi a mezogazdasagi egyetemet az rogton kap munkat +2evre lakast ingyen
  • Scamp
    Nem rossz dolog a főiskola/egyetem...De nem a tanulás miatt :D Én épp most állítom össze az órarendem. Elégy érdekes lesz de jó lesz ez. A főiskola egy hatalmas buli, én élvezem még ha nem is zökkenő mentes a dolog :D De azt tudni kell hogy a felsőoktatás az igen elcseszett egy dolog.
  • El Ray
    aza lényeg hogy meglegyen 1 diplomám, ezen felül még csinálok 1 vállakozási főiskolát vagy vm értékesítési, gazdasági,közgazdasági,marketinggel és logisztikai ismeretekkel kapcsolatos szakképzést vagy 1 MBA-t(Master of Business Administration)De gödöllőn asszem van 1 kertészeti marketing és logisztikai szakképzés(4 félév) amihez meg kell csinálnoom a BSC-t elösször:D
    DE már alig vároma az egyetemet, bárcsak már ott tartanék... :(
  • ZTM
    erről jut eszemben volt osztálytársam tesója is oda jár ahova én csak ő szakmár (fél év gyakorlata van de jó nekei:D)és mesélte ma hogy szereltek traktor(na nem működőt mert ha azt szerelik mehet a vasba:D)és 1ik gyerek nagyzolni akart hogy azt ő tudja és azt csíja azt nem értettem mi történt vele a lényeg szegényt a mentő vitte el:S:D
  • El Ray
    kertész nem feltétlen foglalkozik csak fóliával. A kertész portfóliójába tartozik a dísznövénytermesztés, a zöldség és gyümölcstermesztés illetve a gógy- és fűszernövény termesztés. Én pont hogy 100HA-ron akarok minimum kertészeti kultúrákkal foglalkozni. 10-10HA káposztafélék,burginya,zeller,sárgarépa. 50HA gyógy-/fűszernövény.50HA gyümölcsös(főleg bodza,fekete berkenye,homoktövis,húsos som és még egyéb ami eldől)

Agrármérnök átfogóan foglalkozik a növénytermsztéssel, a kertészettel és az allattenyéstéssel is, de főleg egy mezőgazdasági cég irányításval foglalkozik.

mellesleg itt mindent megtalálsz a gödöllői SZIE honlapján http://w3.mkk.szie.hu/main.php?mod=4
  • Scamp
    Abból amit multkor leírtál hogy mivel szeretnél foglalkozni abból azt mondom hogy kertész mérnök. De menj el mikor a nyiltnapjuk van és kérdezősködj hogy meik mit csinál, mijen irányba oktatnak és akkor el tod dönteni.
  • nandorb
    agrarmernoknek mennyel,az a jo munka de visszont sokat kell tanulni.noveny vedelemrol meg asszem van benne allattenyesztesi szak is
  • ZTM
    hát én nem értek hozzá annyira de sztem az agrármérnök az a 300ha-os földekkel foglalkozik a kertész fóliasátor stb. az állatenyésztő + álatokkal mondjuk nemtom minek oda mérnök:S sztem így van de egyáltalán nemtom:S
  • ZTM
    aha értem azt hitte középen:S mind 1 váltó és kész:D
  • El Ray
    nem tudok dönteni gödöllőn milyen szakra menjek!!!
    agrármérnöki vagy kertészmérnöki vagy állatenyésztő mérnöki...
    vagy esetleg csináljak 2 szakot 1xre? :P
  • Scamp
    Nem.Oldalt.
  • ZTM
    akkor boldogultá középen van benne a váltó nem?
  • Scamp
    Őszintén kilóméterben nem tom mer az óra nem jó. Próbálgattam a sebességeket. Volt 6 de az kicsit nehézkes volt neki, aztán 4 (felezett 7) de utánna végül is a legjobb az a lefelezett (nem váltón hanem felezőn) 6-ik.
  • ZTM
    Ember úgyhatytad a szarfolyást:D
  • ZTM
    jók a vidik am az a tátongó lyuk ott az mtz motorháztetején:D látom 2 ajtó nyit zene max és a tárcsa is dolgozik keményen...am mennyivel mentél? érdekel....
  • gabor 892
  • lippet
    Verhetetlen =)
  • Scamp

• El Ray
    shad, tudsz nekem szo9lgálni vm névleges infprmációval a Krone szecskázókról?
    A legkisebbtől a legnagyobbig, kíváncsi volnék mit tudnak :D
  • Scamp
  • DJKonya
    jó videjó