24942
  • pista89

Osztán átszerelés előtt :D

Pihenget :)
  • Scamp
    Napot mindenkinek!

Érkezett 8 borjú :) Bővül az állomány.
    Kukorica felvásárlásról tudtok vmit? Nállunk úgy nézki hogy sok felvásárló nem vesz kukoricát. Aki vesz az 2400Ft-ot mond mázsánként.Plusz kompenzáció.
  • nandorb
    jolvan ugy gondoltam
  • gibic
    Koleszban.
  • nandorb
    otthonban vagy?
  • ZTM
    jó bizony de má minjá vége az órának
  • gibic
    Most keltettek felsősök, pedig hajnali 5kor feküdtünk le.
    Na folytatom régi szokásomat, ez a tegnapi rész:
    Gazdakör - 2008.09.03
  • nandorb
    dejo neked nekem csak 1ben volt jo lenne meg mindig birnank baszkodni meg egyebb
  • ZTM
    az vok de most infon vok:D
  • nandorb
    Yeee 6.helyen van a topik 1felig meg felugrik az elso helyre
  • nandorb
    szasz
  • Scamp
    Nah jolvan én mék aludni. További szép jóccakát mindenkinek!
  • nandorb
    bazdmeg minden nap leiszom magam meg elfelejtem mit mondanak nekem:D
  • Scamp
    hehehehehe
  • SHADOWEYES7
    "jo kedvembe járok"

na menj a picsába, ha nem fotózod le innen húzol el
  • nandorb
    nemtom mar majd holnap meglehet ha jo kedvembe jarok lefenykepezzem
  • Scamp
    Sztem amit te mondassz az a Linear egy fajtája. Olyan elemekből épül fel mint amit én fényképeztem?
  • nandorb
    Rainstar T de oreggebb valtozata van a sulinak de viszont felenk nem iene; locsolnak
  • DJKonya
    lényegébe ez

és az újonnan ültetett, még ez akkor amikor el lett ültetve a fű, már 2szer levágtam de még azóta nem fényképeztem, végülis itt a képen láccik a krumpli az még be lessz ültetve, eddig nagyobb területem ami megvolt ahol a gyümölcsfák vannak ott 1-1és fél óra alatt levágom attol függ mekkora fű mert multkor obi volt. mer nem vágtam egy csomó idejig és kicsit megnűtt, így a traktorral is csak 1-esbe szépen minden 2. fordulóban üríteni kellet:D még az új fűbe nem akarok traktorral menni csak a tolóssal vágom
  • Scamp
    Közbe eszembe jutott: Center-Pivot a becses neve a középpontosnak...
  • SHADOWEYES7
    ez lehet az nem?
  • Scamp
    Nekünk is van itthon egy nagy szvattyú...Egy három hengeres csepelmotor hajtja :)
  • nandorb
    eh most kepet nemtudod mutatni
  • Scamp
    Ebbe ne menjünk most bele...
    Azt a berendezést mondod aminek a cső egyik végén egy gép van?
  • JD4650
    nekünk már nincs konyha kertünk, nekünk is volt mindig egy 10 zsák kruplink, meg minden ami kellett itthonra. Aztán felhúztunk rá egy gép tárolót, most csak gyümölcsfák vannak. Annyi alma van idén hogy eltölte az ág a karót ami tartotta volna elvileg hogy ne törjön le. Az eggyik kisfa pedig szabályosan kitört:S
  • DJKonya
    így a locsolásról jut eszembem volt régen egy nagy szivattyúnk és minden évbe ültettünk sok krumplit a kertbe mint most is csak akkor még nagyapáméknál laktunk, és azt csináltuk hogy a tetejébe odaraktuk a csövet vagy slagot nemtom mi volt ahoz mert nem ilyen kis hagyományos szivattyű volt, és folyt a víz ugye szépen lefolyt végig mert a teteje és az alja közt a táblának olyan ~2m-es a szintkülömbség, és így 1 héten keresztül éjjel nappal nyomattuk a vizet és úgy eláztattuk a földet a könyökömig badughattam volna a kezem a sárba, igaz én erre nem emléxem asszem még nem is éltem de nem ez a lényeg, és anniy krumpli lett belőle hogy a pincébe szinte nem fért el, hát már külön lakunk tavaly próbáltuk ezt a krumplival de nem jó mert nincs lejtése, de most is car lessz a krumpli, azt monda apám hogy azt is beültetjök fűvel a másik házunknak a kertjébe mennek majd a zöldségek ahogy eddig is
  • nandorb
    :D nem en komolyan mondtam az ienek nem erdemlik meghogy eljenek 3ev mulva kijonnek a bortonbol oszt folytassak,ezert inkabb hasznos beleszantani a foldbe megse tudja senki oszt meg jol is terem a fold:D
  • nandorb
    eszembe jutott TIFON-nak hivjak most hogy feletek hogy hivjak ne is kerdezzetek,a locsolo rendszert amit trakesszal huzzak a csovet fel
  • Scamp
    Hát majdnem agyon lettek ütve. Mire kiértek a rendőrök addigra a tulajok elkaptak kettőt a négyből és ugy elverték hogy a másik kettőt is beköpték. Kéz és borda törés...Hivatalosan elestek a szántáson mikor kergették őket autóval.
  • Scamp
    Aranyat ér az tuti de nagyon sóher az aki műveli. 3 éve volt öntöző alatt a földünk és évről évre kevesebbet hozott a csávó. Tavaly 3,6 hektárra hozott 110ezret.Mi majdnem hektáronként szedtünk le annyi hasznot. Ezért vettük ki alóla.
  • nandorb
    azokat nem megfogni hanem agyon utni kell de komolyan mint minden ember dolgozik ok erre tonkre tesznek iesmit en bezzeg elve szantottam volna el a foldbe aztan meg rase basznek szemtelenek
  • Scamp
    Erről tavaly lelopták a komplett kábelezést XD 200ezer ujra kábeleztetni.
    Raktak rá riasztót utánna megfogták a tolvajokat mert megint leakarták lopni :D
  • SHADOWEYES7
    pedig az öntözés most aranyat érne ha repcétek lenne vetve ott,adni neki vagy 50 mili öntözést és had keljen a mag :)
  • nandorb
    lent szerbiaban hallotam olyasmirol hogy a spricelo fejeket eloptak meg minden felenk azert megis mashogy dolgoznak nem iesmit hasznalnak hanem majd eccer megmutatom ha lesz kepem
  • Scamp
    Ennek a Szivattyúja is elektromos és a hajtása is (ismerem a tulajt) :) Amit tárcsáztam ma földet azt is öntözte vmikor csak mi kivettük a közös művelés alól.
  • Scamp
    Igen ez lineár :) Volt ilyen is errefelé de aztán azt lebontották, azt hiszem ennek a mostani középpontosnak a helyén volt(azt már nem tom hogyan hívják).
  • JD4650
    ja ez Lineár:D Felénk nincs, mert nincs miből öntözni, sőt csemege kukorica sincsa a környéken
  • nandorb
    delelottos vagy?
  • nandorb
    wao de fasza kell 1ien nekem de mond mennyibe kerul feletek 1ha meg 1hold ep erdekell igaz-e az amit mondott a tanarom mettol meddig mennek
  • ZTM
    na mek aludni holnap suli:(((((((((( majd holnap....csátok jóccakát!!!!!