24942
-
JD4650 #16765 kukorica, napra asztal nincs 5 méter se. A rába tárcsája 5,2m széles:) Amúgy nem nagyon van rendőr mostanság. Simán tudok jogsi nélkül kocsikázni, persze nem volt az se szándékos, hosszú történetXD -
#16764 úúú ez az NH kombájn jó nagy a többi mindenhez képest:D am felétek nem basszák+ a rendőrök aki ilyet csí hogy az asztal ezen az amúgyse széles úton úgy viszi?me felénk igen (kivéve az 514 me annak kicsi asztala van) -
JD4650 #16763 zunhammer az vad. Mi a baja a flígölnek. Ja és John deere nem john dEree:D -
passat14 #16762 Zunhammer higtrágyaszóró:
Törött fligel gigant Hátulja:
Tolatnak trailer-re:
John dEree 8520:
New Holland 7050:
-
JD4650 #16761 CX+NAS
Rába
-
Gaben87 #16760 na majd összejön mán!:D -
Gaben87 #16759 http://kepfeltolto.hu/i/?226966
-
#16758 nekem semmi -
#16757 -
#16756 kep beszurasat hasznald -
Gaben87 #16755 http://kepfeltolto.hu/i/?226530
-
Scamp #16754 Akárhogy is amit saját szememmel láttam ott tényleg elhúzta az MTZ...
El Ray: Aki régen benne van és minden percében ezzel foglalkozik, annak nem kell napokig számolgatni hogy rájöjjön milyen gépet éri meg megvenni, az eltudja dönteni 10 perc alatt hogy mit bír, mit érdemes és mire van fedezet.
Ez a terményre legyen meg a vevő és utánna termeljen ezzel az a helyzet hogy Búzára, Kukoricára legtöbbször vetés után kötöttünk eddig is szerződést, de leginkább aratás előtt közvetlen keresünk felvásárlót. -
#16753 én csak az összsulyt mondtam nem azt hogy elhuzza e az mtz vagy sem és azon a videon amugy sem huztta el a new hollandot ha meg figyelnéd akkor látnád hogy a new holland soföje hamar engedi fel a kuplungot és hátra gurul amugy meg azt kell figyelni amikor mindketto traktor hajt és akkor lehet látni hogy egy helyben ugrálnak és teljesen döntetlen amugy ha felhangositanád a hangszorot lehet hallani hogy modgyák is benne -
El Ray #16752 Figyeljetek, talajműveléshez szükséges eszközöket nem megvenni hanem komoly költségszámítás és megtérülés alapján kell megvenni, nem csak eszetlenül befektetni gépekbe. A terményre legyen meg előbb a vevő és utána termeljen mindenki!
Hál istennek a CBA, mint a magyar gazdák elszánt támogatója már átvesz árút egyenesen az őstermelőktől is és azonnal, beszállítóknak 30 napon belül fizet! Kapóra jött ez nagyon. Nagyapámnak megadtam a CBA logisztikai központjának a számát hogy egyeztessen velük. Kiszedjük a krumplit,zöldséget és a répát és mehet a logisztikai központba. Ráadásként nem is kell messzire hordani, csupán Alsónémedire ami Dabastól 10 km-re van XD
Lehet hogy jobb árat lehet néha kicsikarni a nagybanin, de ha minden jól megy akkor alacsonyabb áron, de legalább kínmentesen el tudjuk adni amink van. -
JD4650 #16751 meg 1 nagy kocsi terményt szállítani. -
JD4650 #16750 pl kombájn, olyan tárcsa amivel tárcsázni is lehet, kukorica vetőgép, 1 100-120 lovas traktor amivel lehet műtrágyázni, meg egy műtrágyaszóró amit vihet a 100-120 lovas traki:D:D -
#16749 hát ha ennyire mtzre fogadnál, akkor igy lenyalt gumival elkellett volna huznia -
pista89 #16748 pl Challenger?:D -
Scamp #16747 :D Logikus...Végül is olyan sincs mindennap hogy ilyen könnyen elérhető legyen :D De egyébként ratyi NH...A JCB-nek központi zsírzója van...bár lehet hogy rendelhető ehhez is. -
JD4650 #16746 gondolom ha már ott vannak, akkor miért ne?:D Máskor nem kell alatta kúszi mászni. -
Scamp #16745 Gépkezelés gyakorlat, első lecke:Súlyokat alacsonyan mozgatunk.
Másrészt ilyenkor már mi az istent zsíroz rajta?Attól nem áll könyebben talpra. -
#16744 a napokban volt felenk olyasmi hogy a John Deer traktor huzott eket es tul gyorsan ment es a kanyarban felfordult kep nincsen mert ezt anyam mondta hogy volt,en meg csak ma hallotam rola -
Scamp #16743 Az a helyzet hogy errefelé örülnek a 60-as átlagnak. 120-as esetleg öntözöttben lesz. 60 felett nemigazán lesznek kukoricák.Mi is a miénket 60 körül saccoljuk. De sok lesz alatta. Ha nem kellene vmiből Gázolajat venni akkor el se adnánk, de kell a pénz a földmunkákra. -
#16742 -
JD4650 #16741 balkukiii
Ha már egyszer hozzá férnek a hozzáférhetetlenhez is:D Persze elektromos a zsírzó, nehogy megfájduljon a kis kezecskéje
-
JD4650 #16740 A miénk se lesz valami jó. van ahol 120-as, de van ahol csak 60 körüli lesz az átlag. Hülye gaz is akkor kezd el nőni, mikor már nem lehet bele menni -
JD4650 #16739 rakd be paint be és kicsit kicsinyítsd le, majd mentsd el és máris kicsi lesz. www.abload.de meg elég jó -
Scamp #16738 Egyébként még ha 2000+komp lenne az ára akkor se mondanék semmit ha mondjuk 70-es átlag lenne mindenhol, de sajnos nem lesz annyi, pedig mindenki arra számít azért ilyen alacsony az ára. -
#16737 van 1jo kepem csak az baj vele hogy 1.5MB nagysagu es nehez feltolteni plane ha szarakszik a net -
Scamp #16736 Vmi ragájos betegség lehet :P -
JD4650 #16735 Fater eddig is csak hobbi szinten nyomta:D Ezért nincs még 300 Ha-unk meg jó pár fontos munkagép:D:D -
JD4650 #16734 Erről is hoányzik az a darab ami Scampéról:)
-
Scamp #16733 Hidd el: esélytelen :D -
#16732 hát a videomba az mtz-n zsir gumik voltak, az nh-n meg lenyalva, szal nem azér de lehet nh-ra szavaztam volna zsir gumikkal:D -
Scamp #16731 Ahogy nézegetem a híreket elképzelhető hogy még a kukorica felvásárlókat is blokád alá vonják ha így folytatódik. -
Scamp #16730 Még a 200ha is átvészeli, ha mindent elad. De 100 heki alatt nem nagyon fog már az ember boldogulni, ezért törekszünk mi is minnál nagyobb területre.Jelenleg 80 hektárunk van de még vhogy mi is túl éljük az idei évet. Jövőre meg ha minden jól meg fölé megyönk a 100-nak. -
Scamp #16729 Elképzelhető hogy ott is de erre felé is élnek ilyen elvetemült emberek :P
Itt is volt hogy hencegett a gyerek hogy milyen jó a 90-es NH-ja, az MTZ-s akció után már nem volt annyira büszke...:D -
pista89 #16728 már akinek...mondjuk a kiscsizmások jobban teszik , ha hobbyjuk lessz de mondjuk akinek van vagy 2000hektárja az nem hal nagyon bele , igaz megcsuklik egy picit de ő még átvészeli ..de akinek van vagy 200hektárja az eláshatja magát a jövőben a mezőgazdaságban szvsz. -
#16727 ahogy mondod -
#16726 Egyre szarabb ára van a kukinak is meg a naprának is nemtom mi lesz ebből... lassan hobbyra jön ki a termelés