24942
  • Miky90
    üdv mindenkinek.látom zajlik az élet.én is tegnap jöttem haza és én se nagyon férek a koleszba géphez:)van mit visszaolvasni:D

pont erről beszélgettünk egyik nap a suliba a tanárral mert néztünk egy lexionos vidit és azt mondta hogy azért jó kombájnra a gumiheveder mert sokkal stabilabb lesz nem lesz olyan érzékeny a talajegyenlőtlenségekre.

#17270 nagybátyáméknál is volt egy hasonló eset még a nyáron csak ott a JD hátsó hídja fingott ki:D:D:D
  • SHADOWEYES7
    ismerem az a Martfű felé vezető út nem?

mejik suliba?a templom mellé,vagy agimibe:?
  • pickány
    :D nem a városban hanem szandaszölös külterülete rákóczifalva felé menet a 442 es föut mellett kistesom meg odajár suliba törökszentmiklosra
  • SHADOWEYES7
    benn a városban?
    én törökszentmiklóson :)
  • pickány
    igen
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    te szolnoki vagy?
  • Gaben87
  • Gaben87
  • pickány
    ma mértük meg a kukorica vizét 17 es lett én már gondolkoznék a vágásba de a vater azt mondja várjunk:(:(:(
    ja és az özek már majdnem a felét lezabálták van ahol amerre ellátokcsak csupasz csutkák látszanak a kukoricába :(:(
  • kispalko
    Holnap kukorica szedés nálunk nagymuteroméknál!!!!!!!!
  • ZTM
    el vagytok veszve!!!!!!
  • gibic
    Gazdakör - 2008.09.26
  • SHADOWEYES7
    ezt teszem most az árpa és búza alá 1.5 mázsa/ha dózisban
  • gibic
    Sajnos, ha az amcsiknak rosszul megy akkor az egész világ szarakodik, pedig amúgy semmi köze se lenne, de ekkora a befolyás. Kész vicc akár a benzinár nemis arab meg karibi olajat használunk hanem oroszt de mert amcsik úgy látták hogy nem nőtt kellően az évi több millájuk, ezért bedobják ezt a szart, nomeg a nyomi média felfujja és kész a sz*r.
  • SHADOWEYES7
    Ezeket a világválságról szóló dolgokat szerintem beszéld meg fateroddal is ha ő pénzpiacon mozog mert igaz mi még nem éltük át de nehogy belebukjunk..
  • SHADOWEYES7
    már januárban érezte Soros György
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    Attól félek nehogy ez bekövetkezzen,én megmondom őszintén ami most az USA-ban folyik,hogy bankok mennek csődbe stb.. kihatásall lehet nagyon is európára,köztünk ránk is amit szerintem már érzünk is hiszen semmi ára a terményünknek..

NE LEGYEN ÍGY nem akarok vészmadár lenni!!!!

--------------------------------------------------------

Az agrárválság [szerkesztés]

Hazánk legjelentősebb gazdasági ágazata a mezőgazdaság volt, amely a korabeli kivitel 70%-át bonyolította; éppen ezért érintette igen érzékenyen a gazdaságot a külkereskedelmi cserearányromlás mellett a Magyarországon különösen nagyra nyíló agrárolló. Mivel a válság túltermelési válság volt, a világpiac összehúzódását okozta, nehéz volt értékesíteni a magyar gabonát és lisztet, amit Magyarország legfőbb külkereskedelmi partnereinek (Ausztria, Csehszlovákia, Olaszország, Németország) felerősödő protekcionizmusa csak tovább nehezített.

Ismert tény, hogy a túltermelési válság a mezőgazdaságban mindig árcsökkenést eredményez. A válság a magyarországi búzaátlagárakat 1934 elejére mélypontra süllyesztette (az 1928-as 30pengő/mázsa átlagárról 10pengő/mázsa alá), ami az egész világon példátlannak számított, csak az argentínai árszínvonal volt hasonlóan alacsony. Az alacsonyabb árak alacsonyabb bevételeket eredményeztek, ami a gépesítés és a műtrágyahasználat csökkenéséhez és ezáltal a terméseredmények romlásához vezetett.

A válság alatt a mezőgazdasági termelők rendkívüli mértékben eladósodtak. 1931-ben életbe lépett az adósvédelem, amely megakadályozta az eladósodott gazdaságok tömeges csődjét. Ezek a gazdaságok helyzetük javulása folytán 1935-36-ban megkezdhették adósságaik törlesztését. Az állam különféle módokon segítette őket: külön alapot hoztak létre a mezőgazdaság támogatására, melyből finanszírozták többek között az ún. boletta-rendszert (ártámogatás), a vasúti fuvarkedvezményeket, a termelési eszközök árának csökkenését, az értékesítési támogatásokat. A gazdavédelmi program egészen 1941-ig működött.
  • SHADOWEYES7
  • Scamp
    Szép elképzelés :) Jó hogy vannak akiknek vannak ilyen elképzeléseik és motivációik. Hajrá.

Egyébként egyet értek Gibiccel:egy 500-as állomány az olyan mint egy sáska raj :) Jónagy takarmány termelő terület kell :)
  • DJKonya

szép darab

• SHADOWEYES7
    helyes, sok képet kérünk :)
  • Scamp
    Üdv mindenkinek! (Így hosszú idő után, bocs de koliban nincs gépem :D)

Ma bele álltunk a kukoricába :) Holnap fojt köv ha az időjárás is úgy akarja. Csinálok majd képeket a készülő istállóról meg ha kimegyünk akkor az aratásról is :)
  • gibic
    Gazdakör - 2008.09.25
  • gibic
    Nemrossz. Kis bivalymozarella, az jó áron van mindenhol.:D De akkor a földterületed 100%-a takarmánytermelésre lesz berendezve? Azért 500as létszám már komoly mennyiséget pusztít el.:)
    Okt 13-17ig hetesség, irány a Lajta-Hanság mg ZRt.:D
    2 nap marhatelep, 1nap sertés, 1 nap növénytermesztés, 1nap adminisztráció, majd nyomok fotókat.:D:D
  • nandorb
    mond mit nem ertesz ezen? Nem fog menni a baromfi ol kiganezasa mivel esik a kib+ eso
  • SHADOWEYES7
    Na ezt akkor magyarul ha lehetne!
  • nandorb
    hat asszem nem fogmenni a ganezzas mert esik a kib+ eso
  • passat14
    jó gondolat,kb itt is igy van,mostanság folyamatosan fejlödik a mezőgazdaság
  • DJKonya
    szép elképzelés:) legyen úgy hajrá:)
  • El Ray
    mellesleg az egyetem mellett szépen lassan befektetnék, igényelnék támogatásokat. Apámon keresztül meg tudnám szerezni a pénzeket hitelfelvétel nélkül is,50-50% részesedéssel addig amíg nem törleszteném az ő részét.

Elösször utána néznék minek van jelen pillanat a legjobb piaca, amit a legkevesebben termelnek itthon és ráálnék teljesen azokra a bizonyos növényekre. Termelési szerződéseket kötnék cégekkel, majd integrátori szerepet vállalnék fel az általam termesztett növényekre, közben párhuzamosan fejleszteném az állattenyésztésemet is.

Vennék 50-100db vemhes bivalyt, majd abból fejleszteném fel az állományt 500ig. Tejfeldolgozót építenék mellé és a bivalytejből készült sajtokat,tejtermékeket dobnám piacra. Erre is integrátori tevékenységet építenék ki és felvásárolnám a tejet a termelőktől.

Ha mindent sikerülne összehoznom 10 év alatt sikerülne felvirágoztatni a gazdaságom és 10 év alatt teljesen önellátóvá és abszolút nyereségessé lehetne tenni.

Folyamatos fejlesztésekkel még több céget is alapítanék, hogy ne csak 1 lábon álljak.

Mellesleg szívesen elfogadok itt bárkitől szakmai segtséget, hogy mire alapozzam egy ekkora válallkozást... :)
  • El Ray
    holnap leszek 19:D
  • immovable

banner?

• gibic
    Berthoud raptor
  • nandorb
    Mentem aludni holnap koran kell kelni suli azutan meg kikene pucolni a tyukollat.ha meg meg azutan raerek akkor meg kell tragyazni a foliat is csak a gane rakast benotte a gaz szoval lesz nekem mit csinalni.....
    Na joejt mindenkinek
  • SHADOWEYES7
    haggyál már-
  • nandorb
    kerdeztem valamit valaszt nemfogok kapni?
  • SHADOWEYES7
    thx :)
  • gibic
    Gazdakör - 2008.09.24