24942
-
Miky90 #17292 üdv mindenkinek.látom zajlik az élet.én is tegnap jöttem haza és én se nagyon férek a koleszba géphez:)van mit visszaolvasni:D
pont erről beszélgettünk egyik nap a suliba a tanárral mert néztünk egy lexionos vidit és azt mondta hogy azért jó kombájnra a gumiheveder mert sokkal stabilabb lesz nem lesz olyan érzékeny a talajegyenlőtlenségekre.
#17270 nagybátyáméknál is volt egy hasonló eset még a nyáron csak ott a JD hátsó hídja fingott ki:D:D:D -
#17291 ismerem az a Martfű felé vezető út nem?
mejik suliba?a templom mellé,vagy agimibe:? -
#17290 :D nem a városban hanem szandaszölös külterülete rákóczifalva felé menet a 442 es föut mellett kistesom meg odajár suliba törökszentmiklosra -
#17289 benn a városban?
én törökszentmiklóson :) -
#17288 igen
-
#17287 -
#17286 te szolnoki vagy? -
Gaben87 #17285 -
Gaben87 #17284 -
#17283 ma mértük meg a kukorica vizét 17 es lett én már gondolkoznék a vágásba de a vater azt mondja várjunk:(:(:(
ja és az özek már majdnem a felét lezabálták van ahol amerre ellátokcsak csupasz csutkák látszanak a kukoricába :(:( -
#17282 Holnap kukorica szedés nálunk nagymuteroméknál!!!!!!!! -
#17281 el vagytok veszve!!!!!! -
gibic #17280 Gazdakör - 2008.09.26 -
#17278 ezt teszem most az árpa és búza alá 1.5 mázsa/ha dózisban -
gibic #17277 Sajnos, ha az amcsiknak rosszul megy akkor az egész világ szarakodik, pedig amúgy semmi köze se lenne, de ekkora a befolyás. Kész vicc akár a benzinár nemis arab meg karibi olajat használunk hanem oroszt de mert amcsik úgy látták hogy nem nőtt kellően az évi több millájuk, ezért bedobják ezt a szart, nomeg a nyomi média felfujja és kész a sz*r. -
#17276 Ezeket a világválságról szóló dolgokat szerintem beszéld meg fateroddal is ha ő pénzpiacon mozog mert igaz mi még nem éltük át de nehogy belebukjunk.. -
#17275 már januárban érezte Soros György -
#17274 -
#17273 Attól félek nehogy ez bekövetkezzen,én megmondom őszintén ami most az USA-ban folyik,hogy bankok mennek csődbe stb.. kihatásall lehet nagyon is európára,köztünk ránk is amit szerintem már érzünk is hiszen semmi ára a terményünknek..
NE LEGYEN ÍGY nem akarok vészmadár lenni!!!!
--------------------------------------------------------
Az agrárválság [szerkesztés]
Hazánk legjelentősebb gazdasági ágazata a mezőgazdaság volt, amely a korabeli kivitel 70%-át bonyolította; éppen ezért érintette igen érzékenyen a gazdaságot a külkereskedelmi cserearányromlás mellett a Magyarországon különösen nagyra nyíló agrárolló. Mivel a válság túltermelési válság volt, a világpiac összehúzódását okozta, nehéz volt értékesíteni a magyar gabonát és lisztet, amit Magyarország legfőbb külkereskedelmi partnereinek (Ausztria, Csehszlovákia, Olaszország, Németország) felerősödő protekcionizmusa csak tovább nehezített.
Ismert tény, hogy a túltermelési válság a mezőgazdaságban mindig árcsökkenést eredményez. A válság a magyarországi búzaátlagárakat 1934 elejére mélypontra süllyesztette (az 1928-as 30pengő/mázsa átlagárról 10pengő/mázsa alá), ami az egész világon példátlannak számított, csak az argentínai árszínvonal volt hasonlóan alacsony. Az alacsonyabb árak alacsonyabb bevételeket eredményeztek, ami a gépesítés és a műtrágyahasználat csökkenéséhez és ezáltal a terméseredmények romlásához vezetett.
A válság alatt a mezőgazdasági termelők rendkívüli mértékben eladósodtak. 1931-ben életbe lépett az adósvédelem, amely megakadályozta az eladósodott gazdaságok tömeges csődjét. Ezek a gazdaságok helyzetük javulása folytán 1935-36-ban megkezdhették adósságaik törlesztését. Az állam különféle módokon segítette őket: külön alapot hoztak létre a mezőgazdaság támogatására, melyből finanszírozták többek között az ún. boletta-rendszert (ártámogatás), a vasúti fuvarkedvezményeket, a termelési eszközök árának csökkenését, az értékesítési támogatásokat. A gazdavédelmi program egészen 1941-ig működött. -
#17272 -
Scamp #17271 Szép elképzelés :) Jó hogy vannak akiknek vannak ilyen elképzeléseik és motivációik. Hajrá.
Egyébként egyet értek Gibiccel:egy 500-as állomány az olyan mint egy sáska raj :) Jónagy takarmány termelő terület kell :) -
szép darab
-
#17269 helyes, sok képet kérünk :) -
Scamp #17268 Üdv mindenkinek! (Így hosszú idő után, bocs de koliban nincs gépem :D)
Ma bele álltunk a kukoricába :) Holnap fojt köv ha az időjárás is úgy akarja. Csinálok majd képeket a készülő istállóról meg ha kimegyünk akkor az aratásról is :) -
gibic #17267 Gazdakör - 2008.09.25 -
gibic #17266 Nemrossz. Kis bivalymozarella, az jó áron van mindenhol.:D De akkor a földterületed 100%-a takarmánytermelésre lesz berendezve? Azért 500as létszám már komoly mennyiséget pusztít el.:)
Okt 13-17ig hetesség, irány a Lajta-Hanság mg ZRt.:D
2 nap marhatelep, 1nap sertés, 1 nap növénytermesztés, 1nap adminisztráció, majd nyomok fotókat.:D:D -
#17265 mond mit nem ertesz ezen? Nem fog menni a baromfi ol kiganezasa mivel esik a kib+ eso -
#17264 Na ezt akkor magyarul ha lehetne! -
#17263 hat asszem nem fogmenni a ganezzas mert esik a kib+ eso -
passat14 #17262 jó gondolat,kb itt is igy van,mostanság folyamatosan fejlödik a mezőgazdaság -
#17261 szép elképzelés:) legyen úgy hajrá:) -
El Ray #17260 mellesleg az egyetem mellett szépen lassan befektetnék, igényelnék támogatásokat. Apámon keresztül meg tudnám szerezni a pénzeket hitelfelvétel nélkül is,50-50% részesedéssel addig amíg nem törleszteném az ő részét.
Elösször utána néznék minek van jelen pillanat a legjobb piaca, amit a legkevesebben termelnek itthon és ráálnék teljesen azokra a bizonyos növényekre. Termelési szerződéseket kötnék cégekkel, majd integrátori szerepet vállalnék fel az általam termesztett növényekre, közben párhuzamosan fejleszteném az állattenyésztésemet is.
Vennék 50-100db vemhes bivalyt, majd abból fejleszteném fel az állományt 500ig. Tejfeldolgozót építenék mellé és a bivalytejből készült sajtokat,tejtermékeket dobnám piacra. Erre is integrátori tevékenységet építenék ki és felvásárolnám a tejet a termelőktől.
Ha mindent sikerülne összehoznom 10 év alatt sikerülne felvirágoztatni a gazdaságom és 10 év alatt teljesen önellátóvá és abszolút nyereségessé lehetne tenni.
Folyamatos fejlesztésekkel még több céget is alapítanék, hogy ne csak 1 lábon álljak.
Mellesleg szívesen elfogadok itt bárkitől szakmai segtséget, hogy mire alapozzam egy ekkora válallkozást... :) -
El Ray #17259 holnap leszek 19:D
-
banner?
-
gibic #17257 Berthoud raptor -
#17256 Mentem aludni holnap koran kell kelni suli azutan meg kikene pucolni a tyukollat.ha meg meg azutan raerek akkor meg kell tragyazni a foliat is csak a gane rakast benotte a gaz szoval lesz nekem mit csinalni.....
Na joejt mindenkinek -
#17255 haggyál már- -
#17254 kerdeztem valamit valaszt nemfogok kapni? -
#17253 thx :) -
gibic #17252 Gazdakör - 2008.09.24