<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
nemtom mikor volt nalunk ien tuz ilyet nemlatam meg felenk csak hogy aratas utan meghatarozott ido utan felgyujtjak ha nagyon gazos volt igaz jobb megoldas a totalis gyomirto es utana ha leforditjak de valakimek ez igy olcsobb

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
ja ja

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nálam is volt olyan hogy indexeltem balra, erre a kocsi megelõzött. Persze falun belül jött vagy 80-al. és még õ dudált... bekaphattya

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
mi az nem akartak venni nagy nyomasu mosopumpat vagy mar hogy hivjak

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

nandorb
inkabb a kamionosok felenk mindig azok okozzak a balesetet es az ien nyeri idoszakban nem fizetik az ut szolgaltatast hanem inkabb atvagnak a falunk

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

gabor 892
az nem Shad:D am meg általában autosok elég szemetek

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

mondtam, hogy óvatosan azzal a traktorral.
száguldozol állandóan. <#shakehead>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

SHADOWEYES7
Dátum:
2008. augusztus 2.
Megye:
Bács-Kiskun megye
Leírás:
A 4623-as úton, a 3-as kilométernél a Tiszakécske felé haladó, nagy sebességgel kocsisort elõzõ Volkswagen Passat ütközött a kocsisor elõtt haladó, majd balra a földútra kanyarodó - kétdobos fûkaszával és emelõvillával felszerelt – MTZ traktorral. Az ütközés következtében a traktor felborult, a Passat a jobb oldali árokba rohant, és a partfalnak ütközött. A Passat jobb elsõ ülésén utazó 48 éves hetényegyházi nõ olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen, a mentõben elhunyt. A Passatot vezetõ 51 éves hetényegyházi férfit, a bal oldalon hátul utazó középkorú nõt, és a traktorban utazó szentkirályi fiatalembert súlyos sérüléssel szállították kórházba. A traktort vezetõ férfi könnyû sérüléseket szenvedett. A személygépkocsiban hátul dobozban tyúkok voltak, közülük egy elpusztult.

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7
csak a hátszéllel van a baj, ha jó a szaglásod, és nem dohányzol még a klímás fülkében is jól érezhetõ a füst

Tavaly volt egy tüze nagybátyámnak, ha nincs poroltó akkor 3 hektár búza bánja meg a kombájn. Ha idõben észreveszed a szagot akkor még oltható minden kombájn.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

A sima 600nak v10,5ös asztala volt, a terra tracknak meg v9m. Itt tegnap du bazinagy esõ volt, de nem álltak le, 1hval az esõ után ismét arattak hajnalig. A jenõ lexi 550esén v660as, a 480 (terra track) v600as asztal van, ma láttam vonultak itt a ház elõtt. Vas megyén belül merre arattatok?

Dave531
Sztem már az 580-as lexi is elég, nem való a 9 m-es asztal hozzá nem bírja a ferdefelhordó hova tenni az anyagot. mi is lemaradtunk a végére rendesen és jött bérbe 1 jd 9880 i STS meg 1 laverda M306 , Case Puma 165 + bss a végén már a 20 m-es csíkba a 3 kombájn ment ment az idiótaság itt is. :D

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

Én meg januárba 20.
Ma voltam a GSDbe, hát baszki 6 lexion 600as sorakozott az udvaron (2 terra track, 4 sima), új variant bálázó, meg xerion 3300 húzta a HAWE átrakó kocsit. A végén kiderült hogy a 2 terra lexi vendégarató, le vannak maradva, kell az erõsítés. Szállítást 3 volvo kamion, meg a Fendt 936os végzi+a batár póttal amirõl már tettem fel képet.

gabor 892
hát ha egy kombájn begyullad akkor már hiába van nálad porolto szerintem:)

Jaja :D Csak a 600-as lexionnak nagyobb a füstje és többnyire a kigyújtott terület is.

Éljen a poroltó és a gyalogsági ásó :D

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

lippet
én meg májusba 17=)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

én áprilisban leszek érett a legális pia vásárlásra. Most még muszálj illegálban nyomni:P:D

Amúgy minden kombájn betudja gyújtani a tarlót... 512-tõl a 600-as lexionig

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Dave531
Szevasztok! Na sikerült hazakerülnöm a számüzetésbõl. xD kicsit elnyúlt az aratás emiatt a mocsok idõ miatt, na de nem bántam, kvára élveztem. :D majd estére talán teszek fel 1-2 képet a gépparkról.
Addíg:
Claas Lexion 580 V900-as adapterrel, laser pilot-tal. :P kemény 120 milió
JD 8430 Auto Track-al
Case Mx 170, 270
Nh Lm 430
2x Steautmann 18 t-s pótkocsik
Lemken Rubin 9/600 6 m-es rövidtárcsa(új)
Amazone Centaur 5000
Tebbe ganajszóró
Horsch Sprinter 6m-es vetõgép(új)
Inuma 4528-as permi 4500 l-es 28-as kerettel
Amazone ZA-M 3 t-s mûtrágyaszóró
6 soros Monosem szemenkénti vetõgép
Lemken 8 m-es kompaktor
Olimac 9 soros kuki adapter
Alpego 9 késes lazító
V&N Master cut szártépõ
jó kis céghez kerültem aszem. :P

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

gabor 892
nálunk a medionon a kaszameghajto szij hagyta el magát buzaaratás közben, kukoricára meg szerintem lesz egy uj dobszij mert repcénél párszor bemedvéztünk nem mintha láthato lenne a szijon, cska egy picit de ne akkor kelljen cserélni mikor menni kéne...én meg jövöre áprilisba 17 nyomom az ipart miota az eszemet tudom:P

Hát, az 514-esünk idén kicsit nagy generált kapott ugyhogy nagyábból a legfontosabb részei fel lettek újítva.Megy.

Viszont a 82-es megviccelt ma, ahol a motorblokkból indul a fûtés csõ, az a kis alumínium öntvény kilyukadt és elnyomta a hûtõvizet tárcsázás közben.

Ha már életkor, én októberben töltöm a 20-at és lefejebb 8-9 éves korom óta vezetek traktort...:)

tellerlacika
hát ja a mi dominatorunk is jövõre 20 éves de 4éve kapott új motort meg 3éve le lett benne cserélve az összes csapágy meg ékszíj azóta egy két csapágy ment el meg néha a légkondi

H-Dunaföldvár

ZTM
nem mindíg az új a jó ha a régi jól van karban tartva...

tellerlacika
itt földváron van egy tx66os 7éves 5600ha van benne de komolyabb baja nem volt az idén cseréltek egy utóverõ csapágyat benne egy egy két apróbb hiba ami minden gépnél elõjön egy idõ után nem panaszkodik rá senkivoltam a tsznek aratni ott van ez a 66os de én elismerõen nyilatkozok róla

H-Dunaföldvár

ZTM
<#nemtudom>

ZTM
tetood...(vannak NH kombájnok amik cigi nélkül is kigyújtják a tarlót)

tellerlacika
szerintem arra gondolt amikor összel vágják vele a kukcit itt Mo.-n

H-Dunaföldvár

tellerlacika
hát azért arra figyelek hogy ne gyújtsak fel semmit fõleg a tarlón amúgy meg ha beledobod a cigit az olajba elalszik mert nincs akkora égéshõ hogy meggyulladjon

H-Dunaföldvár

ZTM
erre gondoltál?

ZTM
ZTM
nem azé mert szag +hamu...az MTZ ereszti az olajat ergo életveszélyes

XD

gabor 892
valaki régebben belinkelte azt a tucanos videot, és nem találom...valaki segiiitsen:)

itt nem esett semmi. Kész a Deere, márcsak bekell kötni pár vezetéket amik elszakatak. Tank is tele (400liter:)) Holnap go tárcsázni, aztán hozzák a 40 kocsi ganyét:D