Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ nem legnagyobb faszsága (amikor a 8530as valmet 3 fejes ágyekér visz 😄)
Egy "kis" gyeptûz 😄 (200ha leégett kb)
khm...khm...
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Miky90, az alföldön szinte az összes MTZ-n olyan sárvédõ van. Nem tom miért jó az...
khm...khm...
nandorb: csak kérdeztem.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Laci: lol, szerintem meg egy újabb mtz-t.😄 Én inkább az üzletágra vagyok kíváncsi (kertészet, gyümölcsös....stb.)
nandorb: 2 hektáron??😊
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Jóval olcsóbb lett a kukorica, a korábbi tonnánként 50 ezer forintról minimum 20 ezer forinttal estek az árak. Kereskedõk szerint a szeptemberben kezdõdõ betakarítás elején a termelõk nem számíthatnak nettó 25 ezer forintnál magasabb felvásárlási árra.
A Gabonatermelõk Országos Szövetségének elnöke, Vancsura József közölte: a korábbi elõrejelzéseknél alacsonyabb, de még így is 8 millió tonnás országos termésre van kilátás. A gyenge nemzetközi kereslet is szerepet játszik a jelentõs árcsökkenésben - tette hozzá a szakember, aki rámutatott arra is, hogy a termelõknek így sincs okuk panaszra, a hektáronként 7-12 tonnás termés mellett a megtérül a ráfordításuk.
A kukorica árának jelentõs csökkenése miatt ismét elõtérbe kerülhetnek a bioetanol-beruházások. A Magyar Bioetanol Szövetség elnöke, Zsemberi Gyula közölte: a korábbi kukoricadrágulást elõtt három tucat feldolgozó építését tervezték, ám a magas árak miatt nem lett volna jövedelmezõ az üzemek létrehozása. Zsemberi kiemelte: ha marad az alacsony árszint, akkor számos befektetõ biztosan megvalósítja korábban tervezett beruházását.