Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha itthon leszek aratásban akkor csinálok képet de nem ígérek semmit mert Orosházán lakok és Kecskemétre járok Fõsulira...
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Egyébként én sem csipázom szegényt..Honeckert ott kelett volna agyonütni mikor kitalálta ezt a gépet. De még mindig inkább ez mint egy 106-os Dominátor.
De ha azt nézzük nem olyan rossz gép csak genyó szerelgetni.
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
khm...khm...
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
ez még itthon készült a szomszéd utcába(krumplihordásra készültek):
ez már a szomi város határában(kár hogy nincs bejáratom ide):
silóhordás ez már a város belseje felé:
a silózás nem messze volt onnan amerre mentem de nem volt idõm oda kimenni hazafelém + már nem voltak ott:S
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
tehát tízkorona x25=250 korona=3,04878 x25= 76,2195 g arany
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A 82-es meg a Ferrari nem ehhez a céghez tartozik szvsz 😄😄
khm...khm...
A kvadrát hagyományos magyar terület-mértékegység.
Neve
A kvadrát a köznyelvben lerövidülve a - XIX. század végén XX. század elején általánosan használt - latinos kvadrát-ölbõl származik, ami a négyszgölt, vagy négyzetöl-t takarja. Egyes tájakon tovább is torzult: kadrát, kodrák alak is ismert.
Mérete
SI mértékegységben: 1 kvadrát (1 négyszögöl) = 3,5966509553811456 négyzetméter (m²😉
Hivatalos mértékegység volt 1970-ig, akkor vezették be a földnyilvántartásban a metrikus rendszert, de a köznyelvben máig megmaradt. Prefixumokkal együtt nem is volt használatos, mivel csak földterület és telek mérésére használták. Többszörösei:
* Kataszteri hold: 1600 kvadrát
* Magyar hold : 1200 kvadrát
Az alföldön egy telek szokásos mérete 1/2 kataszteri hold, vagyis 600 kvadrát volt. A magáningatlanok régi felmérése magyarázza megmaradását, sokáig mindenki a telkének a méretére csak kvadrátban emlékezett, mert az kerek szám volt.
Kataszteri vagy katasztrális hold (jele kh) a hold területi mértékegység legfontosabb alegysége, hagyományosan az ekével egy nap alatt felszántható területet jelenti. Túlélte a metrikus mértékrendszer bevezetését, földnyilvántartási használatát csak 1970-ben szüntették meg, de használata ma is gyakori.
Egy kataszteri vagy katasztrális hold 1600 négyszögöl, ami 0,575464 hektárral vagy 5754,64152860983296 négyzetméterrel egyenlõ. Egy hektár 1,7377 katasztrális holdnak felel meg.
* királyi hold (2347 négyszögöl = 8440 m² = 84,4 ár)
* kis hold (1000 négyszögöl = 3586,25 m²; Felvidék, Dunántúl)
* magyar hold (1200 négyszögöl = 4315,5 m² csak szántóföld mérték)
* öreg hold (Alsó-Fehér)
* régi hold (Jászság)
Földminõsítési értékszám
A mai napig használatos földminõsítési értékszám, egységnyi területû föld, (pl. 1 katasztrális hold) tiszta jövedelmének, vagyis termõképességének, fekvésének, mûvelhetõségének mutatója.
1875-tõl, a földkataszter bevezetésétõl 1900-ig forintban határozták meg a föld jövedelmezõségét, utána pedig aranykoronában, s ezen érték alapján fizettek a földtulajdonosok adót. Az 1870-es évek óta jelentõsen megváltoztak a mezõgazdasági és általában a gazdasági viszonyok, ezért az aranykoronaérték, mint tényleges jövedelemszint, elavult, de relatív értékszámként továbbra is használatban maradt. Magyarországon 1 hektár átlagos aranykoronaértéke 19.
A talajok minõségének és termõképességének megállapítására talajbírálati eljárást dolgoztak ki (földértékelés, bonitálás). Hazánkban a földadót 1850-ben vezették be. Az adót a birtokosok bevallása és a hivatalok felvételei alapján vetették ki. A földek közötti különbségtételt és a föld minõségi mutatóinak a megállapítását lehetõvé tevõ elsõ magyar hozadéki katasztert a földadó szabályozásáról szóló rendelet alapozta meg. Ez az aranykorona értékben fejezi ki a földek közötti minõségi különbséget.
A jelenleg alkalmazott földértékelési rendszer két értékszámot vesz figyelembe: – a tulajdon viszonyoknak a szerepét a tulajdonszám érzékelteti, ami a talaj termékenységének kifejezõje 1-100-ig – a természeti viszonyok összességének hatásához a talaj értéken kívül az éghajlati, domborzati, vízviszonyok mértékelése szükséges, melyek együttesen a termõhelyi értékszámot adják.
A Talaj értékszám meghatározásakor a talajosztály altípusaiból kell kiindulni. Ezekre vonatkozóan adják meg a talaj pontértékének alsó és felsõ határát, a változati tulajdonságok a részérték számok képviselik. Csökkentik a talajtípus értékszám készletét, mert a részérték számokat a tulajdonságok negatív hatások szerint alakították ki.
nem sok de a miénk 😄
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB