Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
az szar jobb lenne ott helybe járni mi?(vagy nem is járni)
Ha itthon leszek aratásban akkor csinálok képet de nem ígérek semmit mert Orosházán lakok és Kecskemétre járok Fõsulira...
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Egyébként én sem csipázom szegényt..Honeckert ott kelett volna agyonütni mikor kitalálta ezt a gépet. De még mindig inkább ez mint egy 106-os Dominátor.
De ha azt nézzük nem olyan rossz gép csak genyó szerelgetni.
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
khm...khm...
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
ez még itthon készült a szomszéd utcába(krumplihordásra készültek):
ez már a szomi város határában(kár hogy nincs bejáratom ide):
silóhordás ez már a város belseje felé:
a silózás nem messze volt onnan amerre mentem de nem volt idõm oda kimenni hazafelém + már nem voltak ott:S
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
tehát tízkorona x25=250 korona=3,04878 x25= 76,2195 g arany
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A 82-es meg a Ferrari nem ehhez a céghez tartozik szvsz 😄😄
khm...khm...
A kvadrát hagyományos magyar terület-mértékegység.
Neve
A kvadrát a köznyelvben lerövidülve a - XIX. század végén XX. század elején általánosan használt - latinos kvadrát-ölbõl származik, ami a négyszgölt, vagy négyzetöl-t takarja. Egyes tájakon tovább is torzult: kadrát, kodrák alak is ismert.
Mérete
SI mértékegységben: 1 kvadrát (1 négyszögöl) = 3,5966509553811456 négyzetméter (m²😉
Hivatalos mértékegység volt 1970-ig, akkor vezették be a földnyilvántartásban a metrikus rendszert, de a köznyelvben máig megmaradt. Prefixumokkal együtt nem is volt használatos, mivel csak földterület és telek mérésére használták. Többszörösei:
* Kataszteri hold: 1600 kvadrát
* Magyar hold : 1200 kvadrát
Az alföldön egy telek szokásos mérete 1/2 kataszteri hold, vagyis 600 kvadrát volt. A magáningatlanok régi felmérése magyarázza megmaradását, sokáig mindenki a telkének a méretére csak kvadrátban emlékezett, mert az kerek szám volt.
Kataszteri vagy katasztrális hold (jele kh) a hold területi mértékegység legfontosabb alegysége, hagyományosan az ekével egy nap alatt felszántható területet jelenti. Túlélte a metrikus mértékrendszer bevezetését, földnyilvántartási használatát csak 1970-ben szüntették meg, de használata ma is gyakori.
Egy kataszteri vagy katasztrális hold 1600 négyszögöl, ami 0,575464 hektárral vagy 5754,64152860983296 négyzetméterrel egyenlõ. Egy hektár 1,7377 katasztrális holdnak felel meg.
* királyi hold (2347 négyszögöl = 8440 m² = 84,4 ár)
* kis hold (1000 négyszögöl = 3586,25 m²; Felvidék, Dunántúl)
* magyar hold (1200 négyszögöl = 4315,5 m² csak szántóföld mérték)
* öreg hold (Alsó-Fehér)
* régi hold (Jászság)
Földminõsítési értékszám
A mai napig használatos földminõsítési értékszám, egységnyi területû föld, (pl. 1 katasztrális hold) tiszta jövedelmének, vagyis termõképességének, fekvésének, mûvelhetõségének mutatója.
1875-tõl, a földkataszter bevezetésétõl 1900-ig forintban határozták meg a föld jövedelmezõségét, utána pedig aranykoronában, s ezen érték alapján fizettek a földtulajdonosok adót. Az 1870-es évek óta jelentõsen megváltoztak a mezõgazdasági és általában a gazdasági viszonyok, ezért az aranykoronaérték, mint tényleges jövedelemszint, elavult, de relatív értékszámként továbbra is használatban maradt. Magyarországon 1 hektár átlagos aranykoronaértéke 19.
A talajok minõségének és termõképességének megállapítására talajbírálati eljárást dolgoztak ki (földértékelés, bonitálás). Hazánkban a földadót 1850-ben vezették be. Az adót a birtokosok bevallása és a hivatalok felvételei alapján vetették ki. A földek közötti különbségtételt és a föld minõségi mutatóinak a megállapítását lehetõvé tevõ elsõ magyar hozadéki katasztert a földadó szabályozásáról szóló rendelet alapozta meg. Ez az aranykorona értékben fejezi ki a földek közötti minõségi különbséget.
A jelenleg alkalmazott földértékelési rendszer két értékszámot vesz figyelembe: – a tulajdon viszonyoknak a szerepét a tulajdonszám érzékelteti, ami a talaj termékenységének kifejezõje 1-100-ig – a természeti viszonyok összességének hatásához a talaj értéken kívül az éghajlati, domborzati, vízviszonyok mértékelése szükséges, melyek együttesen a termõhelyi értékszámot adják.
A Talaj értékszám meghatározásakor a talajosztály altípusaiból kell kiindulni. Ezekre vonatkozóan adják meg a talaj pontértékének alsó és felsõ határát, a változati tulajdonságok a részérték számok képviselik. Csökkentik a talajtípus értékszám készletét, mert a részérték számokat a tulajdonságok negatív hatások szerint alakították ki.
nem sok de a miénk 😄
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!