24942
-
#17973 szerintetek melyik kerék érdemesebb sorkihúzásra szántásra és burgonyaszedésre egyaránt?választékok:körmös vaskerék
sima gumis recés kerék
szabadonfutó gumis recés kerék
köszi -
#17972 kézifék:D hiába nyomom le teljesen, visszajön magátol 2-3mm-t és az már elég hogy ne nyomja vissza teljesen azt a pöcköt és már villog is -
#17971 az a piros lámpa miért villant fel a jobb felső visszajelzőnél? -
#17970 jaaa értem szerintem van olyan mély sőt......
hát remélem bevállik 2-3 benzin(kapáláskor 1 is elég volt de már az előtt is kapáltam a próbakapáláskor) és 1 olajtankolással az egész földet felszántom +még a kissebb darabokat a ház mögött mert hát ugyen nem csak elől van.... -
#17969 Mármint hogy miért nem érek vele olyan minőséget mint az ásás most az ekére vagy a gép erejére gondolsz vagy arra hogy ez eke és úgy se lesz olyan?mert a föld az minőségi nem fagyott kutyazsar és nem is az a porhanyós. -
#17968 hát mélységre gondolok elsösorban, bár nemtom, ilyen kis kerti képpel nem szántottam még -
#17967 Ezt kifejtenéd bővebben? -
#17966 itt a video:
szártépőzés -
#17965 ásás minöséget sztem nem fogsz elérni vele -
#17964 Remélem 4 LE elég az ásásnál jobb minőséget elérő szántásra.
Mert ha nem akkor csak pénzkidobás:SHa meg túl gyors lenne a gép infógyűjtésem során találtam 1 olyan szerkenyűt aminek az a neve hogy sebességfelező,bár az ára borsos(26000Ft).ami azt illeti bírnia kéne mert gondolom 5,5 és 4 LE között azért még sincs olyan sok külömbség.
És általában 5,5 LE gépekkel hasogatják a földet nem kis minőséggel. -
videot már töltölm gépre -
#17962 mindjárt képek+video -
gibic #17961 Gazdakör - 2008.10.24 -
#17960 nem azert rakjak oda tudod a talaj lassan hul le melegszik fel de ha ott szamitod tartani telira akkor feszket kell kesziteni neki,ha nemtudtad -
gibic #17959 Megvan még, mert ha egyszer már pénzt adtunk ki érte, majd valahova még jó lesz. Most úgyis át lesz építve a tároló, akkor majd tudok képeket is csinálni. -
gibic #17958 Nem, mert a répa és a petrezselyem 2éves növény, tehát az első évben nő a gyökér, a 2. évben megnyúlik és virágzik, majd magot hoz. Tehát eleve nem fagyhat meg.:) Addig nem szoktuk bennhagyni, március-áprilisra kikerül. -
#17957 Tudnál majd vmikor képet rakni az ekéről(ha még megvan)?A jobb és bal oldalról kéne. -
#17956 Mi minden évben megtrágyázzuk de sajna olyan nagy a kert hogy nem jut mindenhova ezért felváltva trágyázunk 1ik éveb 1ik fele a másikban másik. -
#17955 a répa nem fagy meg a földben? -
gibic #17954 Na ez jó kis termés, főleg hogy az első éved.:D Am sárgarépa, petrezselyem nálunk a májusi vetés bennmarad, majd kora tavasszal lesz belőle szedve meg most.:) Már csak a cékla, zeller, meg pár bokor kelbimbó van a földbe, meg elkezdtem felásni a letakarított területeket. Sajna trágya idén se megy bele pedig már nagyon kéne, tavaly is csak egy kis műtrágyát kapott, meg ősszel egy vékony komposztréteget. -
gibic #17953 Áhh ez hülyeség. Mi is a krumplit ezzel vetjük, és nem kerekek vannak rajta. Először fel van rotálva a terület azután a két szélső kapasort leszedjük, feltesszük a sorhúzó ekét és szépen kihúzza. Sőtt a takarást is ezzel csináljuk, már mióta az eszemet tudom. Kiizzad persze mert van vele munka bőven. De amúgy ez volt régen a fűnyírónk is, át lehetett szerelni, mondjuk az árkot még ezzel nyírjuk. A kertet meg az újjal (4éves) az 5,5Le 4ütemű, de csak fűnyíró. -
#17952 mindet elszoktatok fogyasztani vagy megy eldobasra is?,en kul. utalom sose szoktam enni,pedig mindig annyit keszit anyu be mintha arulni szanta
volna:) -
#17951 Nekünk is volt ilyen erős gépünk de az évek során elhagyta az ereje és már megszerelni se lehetett ezért vettünk tavasszal 4,5 le-set.
Papám meg mamám azt beszéli nem bírná a sort kihúzni se mikor ültetjük a krumplit meg hogy szántani se mert látták hogy a szemben lévő kertbe nagyobb gép húzta a sort az emberke meg megizzadt hát nem csoda mert még kapák voltak rajta nem kerekek nem csoda ha az nem bírja húzni.....
mikor csak kaparászik.... -
#17950 fú hát anyósom csinálta de olyan 40 liter tuti lett -
#17949 az jo,hany litert paradicsom befoztet lett? -
#17948 fúú hát,a krumplit felszedtem lett 8 zsákkal,a hagyma is felvan:3 zsákkal a répát most szedjük a napokban,rengeteg paradicsom lett sok üveg lé készült belőle,összeségében jó lett a termés igaz ez volt az első gyakorló év -
gibic #17947 Shad a kiskerti projekt hogy áll, mostanság nem hallunk felőle?:) -
gibic #17946 Ha hagynám hogy menjen, akkor menne amerre látna, kikapná az ekét a földből. Csúsztatott kuplunggal, simán vitte csak hát a csúsztatott kuplung a gond, nem akarom megölni. Az eke az rendesen benne volt a földbe, meg jól is fordít, de a kapáló túl pörgeti a kerekeket. És ez még anno a szocializmusba készült, és nem mai darab pannónia, és kb 10lovas. -
JD4650 #17945 amúgyis 30-35 litert zabál, bár akkoris meg van a 35cm :D -
#17944 kösz mostmár legalább értem az egészet. -
#17943 És az hagykérdezzem már meg hogy ti milyen technikával szántottatok?Csak hagytátok hagy mennyen vagy nyomtad a szarvakat lefelé közben hogy minél mélyebb legyen,vagy rááltál az ekéreesetleg húztad kicsit hátra a gépet hogy nem menjen olyan gyorsan?
-
#17942 kicsit olvasgass :) -
#17941 tehát a lóerő nem egyenlő a LÓ erejével!
a F1 autók 800 lóerősek ergó nem 800 ló kell az elhúzásukhoz
az MTZ ha 80 lóerős és húz 1 lajtát nem 80 ló kell az elhúzásukhoz mert ha úgynézem akkor mondjuk már 6-8 ló elhúzná
-
#17940 takarékos a Johni
csupán 42 l/ha -
#17939 Én 2 hete szárzúzózni voltam sógorommal(sry hogy nem raktam képet de nem volt nálam semmi fényképezésre való dolog csak a teló de hát azon is VGA kameraXDXD)És az 1ik föld mellett törték a kukit de ebbe az hibádzik hogy a zsigulijukkal az általunk művelt föld végében áltak szal kiértünk és tolatásra kellet fogni néhány csúnya szó után:D.....már kapart a traktor és 1x csak megindult de már a szárzúzó nélkül XDXDXD alig bírtuk visszarakni ezek után már nem mert tolatni vele:D -
#17938 :Dnem nagyon értek hozzá:D -
JD4650 #17937 tegnap sikerült megszántani 7 hektárt 300 liter gázolajjal
kilyukadt a kerék ezért levettük, az egész kormány lemez a földben volt, szóval legalább 40 cm mélyen járt:D:D -
#17936 Értem szal nem az ekével volt a baj hanem a gép sebességével.
Hát az én kapálógépem nem hajt annyira ha meg túl gyor visszaveszek a gázból.De érdekes módon közepes és magas gázadási szinten ugyan úgy pörög és megy nincs külömbség de már ha leveszem teljesen(nem áll lem mert ennek már van 1 fogantyúja mint az elektromos fűnyíróknak amit ha elengetsz csak akkor áll le ez biztonságosabb)Akkor már veszít 1 kicsit a sebességből és a motor is csak pöfögve jár:DEzt a szántás dolgot ne úgy értsétek hogy olyan mint amit 1 trakesz csínál hanem legalább annyira legyen hatásos mint az ásás és kész. -
gibic #17935 UMM - 2008.10.26 -
#17934 na most ugyen nem mondod komojan a lovat?