24942
  • gibic
    Olcsóbban veszel egy használt 80ast mint nandorb trakija kerülne.
  • ZTM
    Én kiskoromban is a 82-esek után sóvárogtam :D(még most is)
  • gibic
    Minek vegyen egy ekkora traktort egy kiskertbe??? nincs is kihasználva csak felesleges pénzkidobás. Arra kis területre egy erősebb kapáló bőven megfelel.
  • ZTM
    Ezek a kis gépek sokkal hasznosabbak mint 100 te XDXDXDXD nincs jogsim....Ne mindenhova fér be még az általad képen illusztrált traktor.
    attól hogy én ezzel akarok szántani te szánthatsz olyan trakesszal.
    tavasszal is volt két maszekmunkám a kapálásból és oda nem megy be a traktor szántani is mehet mejd ha beválik az eke....és van saját kertem is(enyém 1 kis darab nem olyan nagy de kényelmes helyen van)
  • nandorb
    ki nem meg mindig jol jon a kertbe de sajnos draga 1ien
  • Scamp
    Kiskoromban mindig ilyet szerettem volna :)
  • nandorb
    ez talaj felszin puhitasra van ha akarsz szantani nem iennel alsz neki ami jol fog kaparni rajta iennel talan hozza kezdene az ember,de amolyannal csak foldet kevernek vagy esetleg kapalas helyetesit semmi mast
  • Scamp
    Igazából arra hogy abban a PDF-ben benne van hogy mi az a kormány lemez :)
  • ZTM
    Mondom most nem mezőgazdaságira járok tehát nem sok mindent sikerült még elsajátítanom ezt tartsátok szem előtt mielőtt válaszoltok.
    Mert más ha én írok hülyeséget és más ha szakember vagy mg.tanuló.
  • ZTM
    kérdés:Mi szar neked rajta nem merjed 50Le-s traktor után függesztett ekéhez hasonlítani és a gépet se ez kapálógép nem traktor.
  • gibic
    Hát nálunk nagyon is termesztenek, pedig nem éppen Kaposvár közelébe lakunk. De a GSD annyi répát termel hogy megéri neki egy önálló répaszedőt fenntartani.

Scamp: akkor én meg ajánlom ZTM barátunknak a műszaki alapismeretek óránkat, nagyon hasznos, hasonló dolgokról van szó ott is.:D
  • nandorb
    ez szar
  • ZTM
    Sokat tudok mostmár.
    De mire is akartál engem ezzel rávezetni?:D
  • Scamp
    Shad módszerét fogom alkalmazni...

Olvasgass picit :)
  • ZTM
    #17908-hszben mutatott képen mintha magasabb lenne az eke nem?:S mondjuk ezen a képen az eke a géppel vmi lengyel vagy szlovák cucc:D
    (a márka és típus ugyanaz mint magyarhonban)
  • ZTM
    Mi az a kormánylemez?hogy érted hogy forgat?hát ha kell sebesség akkor lesz az biztos legfeljebb tolok rajta;Da max mélység hát nemtom szerintem 15-20cm(max)
    hát ásóval én is sokkal mélyebre megyek:Dnéha még a kerti traktor szántásánál is.
    hát hogy őszinte legyek semmi extrát nem várok ettől az ekétől max annyi hogy ásás mélység de ha jobban belegondolok azt se főleg az enyémet nem:D esetleg másét:Dén nagyon durván mélyen és nagy sebességgel tok ásni főleg mikor 10cm darabokat forgatok fel:D

Erő,izom tejet iszom!!!!!!!:D
  • Scamp
    Sőt...Ukrajna és oroszország előrendelése lekötötte a nyugati gépgyárak termelésének több mint felét...
  • Scamp
    Itt volt felénk egy, de itt is abba hagyták a répatermesztést és eladták a gépet ugyhogy a legközelebbi reményem elszállt :( De majd egyszer :D
  • Miky90
    répaszedő!!!sztem gyere erre a környéken biztos találsz vhol.asszem az országba másfele már nem is nagyon termesztenek répát.
  • Miky90
    hát sztem ne vár sokat ettől az ekétől.az a kormánylemez nem nagyon tetszik.el tudom képzelni hogy forgat.sztem ehhez az ekéhez kéne sebesség is de akkor meg legyen vki aki megfogja.amúgy ennél mekkora a max mélység amit el lehet érni?mert így ahogy nézem nem lehet vmi sok.sztem ásóval mélyebbre megyek.:)
  • ZTM
    Kemény gép már csak a robosztus kinézetéből de le merném fogadni hogy 5.5 LE:

Ezen már van sebességfelező is.
    És én ilyen ekét veszek remélem jó lesz sajna papám ügyesen elspajzolta előlem a kapálógépet de majd tavasszal előkerül akkor rakok pár képet.
  • JD4650
    soha nem lesz 1 nyugati ország sem ahol elterjed az mtz
  • Scamp
    Én egy ilyet szeretnék vezetni (azt a nagy pirosat) :D
  • ZTM
    Hmm pedig már lassan elterjed arra is na mind 1:D
  • Miky90
    csak azért nem láttál mert külföldön nem nagyon használják őket.(pontosabban nyugaton)
  • ZTM
    Nem vok vmi jó ebből a tömeg dologból de ha pl.:vaskerék van a cuccon akkor azt gondolom lassabban forgatja a földön, merthát belemegy a "körmeivel" és eléggé nehéz is szal főleg hamég húz 1 ekét is nem mehet olyan gyorsan főleg 4 LE de 1 10LE-s gépnek ez olyan mintha szinte semmi nem lenne rajta szal ezért kell a sebességfelező közdarab.
  • ZTM
    Lehet csak nekem tűnt fel de MTZ nem volt:D már nem azé azt is szét szokták törni de érdekesnek találtam:D
  • ZTM
    Hát így értelmezve semmilyen szántás nem ér fel ásás minőséggel mert mégis más mikor te leforgatod a földet és te ha kilátszik még 1 fűcsomó azt még megoldhatod de tulajdonképpen mélységre gondoltam szerintem van olyan nagy mint az ásás és amit a kistraktor csinál de ezt te tudhatod mert én még nem próbáltam.
  • DJKonya
    azt hittem azt is valami "speciális" kombájal aratják
  • gabor 892
    az
  • DJKonya
    ez mi ez mák?
  • Scamp
    Néhány balesetes gép...
  • Scamp
    Túl nagyot fékezett lejtőn lefele...lol :D
    Ilyet néha az 514-es is akar csinálni de simaúton...mondjuk nehéz neki a kukorica adapter...:D
  • gabor 892
    fantasztikus:D
  • kispalko
    Ma Arat a közelünkben John Deere 9640 WTS kukoricát
  • gabor 892
    mtzvel megcsinálom haggyadmáá:D
  • gibic
    Hát szerintem szántásra mindenképpen a körmös kerekek kellenek, hogy meglegyen a megfelelő súly. Közbe apámat megkérdeztem, igen a kuplung a baj, kellene nekünk is egy felező akkor simán vinné. Meg krumpli ültetéshez mondtam mi mit használunk, és szépen bevált eddig, asszem van fenn kép az elültetett krumplinkról.
    Gábor arra értette, hogy ekével nem tudsz olyan munkaminőséget elérni mintha felásnád. Csakis időt nyersz vele, meg nem döglesz ki a munkába.:D
  • SHADOWEYES7
  • gabor 892
    pont néztem ezt tegnap igen áéllat, de hogy lehet ezt megcsinálni...
  • ZTM
    Hát mit mondjak így legalább hozzáférnek a gép aljához