24942
  • gibic
    Tavaly mi is vettünk egy ilyen ekét a kapálógéphez, de sajna nem vált be. A miénk még régebbi 2ütemű pannónia, de nem az erejével van a baj hanem azzal hogy túl gyorsan akarja hajtani a kereket, csak csúsztatott kuplungal lehet vele menni, v ha előtte egy kicsit megrotázzuk a földet de akkor már nem olyan lesz a szántás. Úgyhogy idén is marad a jó öreg ásó.:D Jah a vaskereket, meg apám itthon csinálta és szinte ugyanilyen.
  • ZTM
    Nemtudom hogy ezzel pontosan mire is célzol

max. 1 ilyen eke jöhet még szóba(másmilyet nem is találtam) de ez már nem biztos hogy kapcsolható a gépemre.
  • JD4650
    biztos hogy tudnál vele szántani, csak a minőség nem mind1
  • ZTM
    Az a kérdésem lenne hogy 4LE elég lenne-e a #17908-as hszben lévő eke húzására?Ha úgy gondolkodunk hogy 1 lovacska simán visz 1 ekét akkor ha ez 4 LE akkor legalább 1 lovat ki kell tennie az erejéből.Ezek tudatában valszleg megfelelően lehetne szántani vele a kertet.
    Tekintve hogy nagy a kert és kicsi alul felül és oldalt a férőhely(gázóra,vízóra akna,kerítés stb.)nem kis területet fel kell ásni mert a traktor nem fér oda de az okokat hiába is mondom......mert attól még nem húzza jobban.Szal az a kérdés bírná-e húzni(nagyon jó föld nem olyan mint a kő szépen lehet rajta dolgozni ez már múlt tavasszal kapáláskor kiderült)aki meg tudja mondani annak előre is köszönöm.
  • Scamp
    A youtube-on a video melett ott van az URL alatt az EMBED mező. én azt másoltam be, máskor így működött :) Isten se tudja mi a baja...
  • gibic
    Nincs mit. Szerintem inkább az a baj hogy egymás után túl sokszor raktad be a címet ahogy néztem 3x is megvan a sorok között.(Tipp)
  • Scamp
    Pontosan nem tudom mikor is készült de tényleg nem mai darab :) És a festés is már vagy 10 éves.Mondjuk az év többi részében zárt helyen van.
  • Miky90
    jól néz ki az a vetőgép.nagyon jó állapotba van pedig gondolom nem mai gyerek.:)
  • Scamp
    Egyébként köszi a javítást :)
  • Scamp
    Csak tudnám hogy miért nem akarja normálisan beszúrni...
    lehet hogy enm kellene elé szöveget rakni?
  • gibic
    Gazdakör - 2008.10.23
  • gibic
    Scamp vidije:D
  • Scamp
    Ha tudnám nem kérdezném :D
  • gabor 892
    na mér?
  • Scamp
    Közben itt a video is:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kuQm3TH2RiE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kuQm3TH2RiE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
  • Scamp
    Vajon miért raktam fel kétszer ugyanazt a képet?
  • Scamp
    Nyah képek fenn...videóval még küzdök...

• Scamp
    Igen tőlem az irányváltóról :) Amint lesz egy pötty szabadidőm csinálok képet :D
    Borult a napirend, fater munkatársa nem tudott jönni ugyhogy én voltam a faros a Lajtán. Percek kérdése és jön a videó meg a képek csak lassú a netem...
  • gabor 892
    Scamp asszem töled kértem mtz-s képet...várom ám:)
  • Miky90
    ilyen zetorja van a sulinak is 1.nem olyan nehéz így felborítani a forgózsámolyos pótokat.hirtelen akart vele fordulni túl nagyot.:D
  • DJKonya
    biztos túl erősen lőtt bele a silózó
  • ZTM
    Vajon ezt hogy hozták össze?:D
  • lippet
  • lippet
    LooL
  • Miky90
    ja csak az első hajtás nem jó:Dle kellett vmiért venni a kardánt.a műtrágyaszórót meg függesztetten el se bírná az MTZ:D
  • ZTM
    Hy.
    KF. Sprint 40(4,5LE) kapálógépemhez szeretnék ekét vásárolni nameg körmös kereket.
    De sajna nemtom milyen kellene mármint csatlakozásra gondolok.
    Én ilyen ekére:

és ilyen kerékre gondoltam:
  • JD4650
    4650-esen eredeti Good Year gumi:)
    műtrágyaszóró is fasza, így legalább nem borítja fel az mtz-t:D
  • gibic
    Gazdakör - 2008.10.20
    Gazdakör - 2008.10.22
  • Scamp
    Igen :) kicsit lejebb van egy kép róla vhol Miky képei alatt.
  • SHADOWEYES7
    lajtával vetnek?
  • SHADOWEYES7
    nálam is megy a gyűrűshenger,a kis gépemet nem adtam az megmaradt és 1 bácsika (már nyugdijas ) jön utánnam folyamatosan
  • Miky90
    suli csak búzát vet az ősszel.60 ha lesz és ha minden igaz akkor ma el is fogyott nekik.gyűrűshengerezés meg ment utána folyamatosan.
  • Scamp
    Mi, vagyis apámék holnap kezdik az árpát (mondjuk nem lesz sok ugyhogy kb 2-3 nap és végeznek), búza meg majd egy hét múlva a tervek szerint.
  • SHADOWEYES7
    ma még én is árpát vettem ,holnap befejezem az árpa vetést és fojtatom a búzát
    remélem kedden végzek már,mindent le gyűrűshengerezek vetés után
  • Miky90
    mert az IH kint vetett.a többi mtz-t meg nem fényképeztem.ja meg van pár zetor is de azok is 1000 évesek.:D
  • SHADOWEYES7
    tiszta John Deere
  • Miky90
    na pár kép.unatkoztam ma gyakorlaton.:)
    JD 7810

JD 4650

MTZ 550 + műtrágyaszóró(eredetileg függesztett volt)

versenyeke(Kwerneland asszem)

és a legtutibb gép:D:D vejmár
  • Scamp
    Ahogy elnéztem azt a Lexiont sztem annak az isten Challenger-jét is mögé köthetted volna :D
  • Scamp
    Holnap faterék kezdik a vetést :)

Én pedig nyomulok tárcsázni...
  • Micsu
    Hidd el hogy egy normális traktor ami tud fogni + súly + erő (mint pl a challenger), jóval többet ér mint 5 traktor összekötve rúddal mert kb akkor ért volna valamit az egész ha rudat használnak! (nem okoskodásból hanem tapasztalatból írom)! Attól függetlenül persze nem biztos hogy kihúzta volna, ha nagyon nem megy nem kell erőltetni mert valami hajolni vagy törni fog!