<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
ja és az özek már majdnem a felét lezabálták van ahol amerre ellátokcsak csupasz csutkák látszanak a kukoricába :(:(
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
NE LEGYEN ÍGY nem akarok vészmadár lenni!!!!
--------------------------------------------------------
Az agrárválság
Hazánk legjelentõsebb gazdasági ágazata a mezõgazdaság volt, amely a korabeli kivitel 70%-át bonyolította; éppen ezért érintette igen érzékenyen a gazdaságot a külkereskedelmi cserearányromlás mellett a Magyarországon különösen nagyra nyíló agrárolló. Mivel a válság túltermelési válság volt, a világpiac összehúzódását okozta, nehéz volt értékesíteni a magyar gabonát és lisztet, amit Magyarország legfõbb külkereskedelmi partnereinek (Ausztria, Csehszlovákia, Olaszország, Németország) felerõsödõ protekcionizmusa csak tovább nehezített.
Ismert tény, hogy a túltermelési válság a mezõgazdaságban mindig árcsökkenést eredményez. A válság a magyarországi búzaátlagárakat 1934 elejére mélypontra süllyesztette (az 1928-as 30pengõ/mázsa átlagárról 10pengõ/mázsa alá), ami az egész világon példátlannak számított, csak az argentínai árszínvonal volt hasonlóan alacsony. Az alacsonyabb árak alacsonyabb bevételeket eredményeztek, ami a gépesítés és a mûtrágyahasználat csökkenéséhez és ezáltal a terméseredmények romlásához vezetett.
A válság alatt a mezõgazdasági termelõk rendkívüli mértékben eladósodtak. 1931-ben életbe lépett az adósvédelem, amely megakadályozta az eladósodott gazdaságok tömeges csõdjét. Ezek a gazdaságok helyzetük javulása folytán 1935-36-ban megkezdhették adósságaik törlesztését. Az állam különféle módokon segítette õket: külön alapot hoztak létre a mezõgazdaság támogatására, melybõl finanszírozták többek között az ún. boletta-rendszert (ártámogatás), a vasúti fuvarkedvezményeket, a termelési eszközök árának csökkenését, az értékesítési támogatásokat. A gazdavédelmi program egészen 1941-ig mûködött.

Egyébként egyet értek Gibiccel:egy 500-as állomány az olyan mint egy sáska raj :) Jónagy takarmány termelõ terület kell :)
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Ma bele álltunk a kukoricába :) Holnap fojt köv ha az idõjárás is úgy akarja. Csinálok majd képeket a készülõ istállóról meg ha kimegyünk akkor az aratásról is :)
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Okt 13-17ig hetesség, irány a Lajta-Hanság mg ZRt.:D
2 nap marhatelep, 1nap sertés, 1 nap növénytermesztés, 1nap adminisztráció, majd nyomok fotókat.:D:D
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
AMD Athlon x2 4200+, 1,5 Gb ram, nVidia GeForce 9600,Samsung SP0802N,BenQ FP71G, www.ls2009.atw.hu
Elösször utána néznék minek van jelen pillanat a legjobb piaca, amit a legkevesebben termelnek itthon és ráálnék teljesen azokra a bizonyos növényekre. Termelési szerzõdéseket kötnék cégekkel, majd integrátori szerepet vállalnék fel az általam termesztett növényekre, közben párhuzamosan fejleszteném az állattenyésztésemet is.
Vennék 50-100db vemhes bivalyt, majd abból fejleszteném fel az állományt 500ig. Tejfeldolgozót építenék mellé és a bivalytejbõl készült sajtokat,tejtermékeket dobnám piacra. Erre is integrátori tevékenységet építenék ki és felvásárolnám a tejet a termelõktõl.
Ha mindent sikerülne összehoznom 10 év alatt sikerülne felvirágoztatni a gazdaságom és 10 év alatt teljesen önellátóvá és abszolút nyereségessé lehetne tenni.
Folyamatos fejlesztésekkel még több céget is alapítanék, hogy ne csak 1 lábon álljak.
Mellesleg szívesen elfogadok itt bárkitõl szakmai segtséget, hogy mire alapozzam egy ekkora válallkozást... :)
Na joejt mindenkinek
én mikor kezdtem 1999-ben akkor az össz tõkémbõl vettem meg az elsõ traktoromat az 50-est 80-as motorral, ésonnan kezdve csak a hasznot forgattam vissza a vállalkozásba
saját földem 1 négyzetméter sincs viszont a gépekben van kb:60 milla
ez éves szinten nekünk kb:8-10 mill tiszta bevételet termel(ne) ha nem vennék mindíg valamit
sok kitartás mellé :)
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB