<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
te szolnoki vagy?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

pickány
ma mértük meg a kukorica vizét 17 es lett én már gondolkoznék a vágásba de a vater azt mondja várjunk:(:(:(
ja és az özek már majdnem a felét lezabálták van ahol amerre ellátokcsak csupasz csutkák látszanak a kukoricába :(:(

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

kispalko
Holnap kukorica szedés nálunk nagymuteroméknál!!!!!!!!

ZTM
el vagytok veszve!!!!!!

SHADOWEYES7

Sajnos, ha az amcsiknak rosszul megy akkor az egész világ szarakodik, pedig amúgy semmi köze se lenne, de ekkora a befolyás. Kész vicc akár a benzinár nemis arab meg karibi olajat használunk hanem oroszt de mert amcsik úgy látták hogy nem nõtt kellõen az évi több millájuk, ezért bedobják ezt a szart, nomeg a nyomi média felfujja és kész a sz*r.

SHADOWEYES7
Ezeket a világválságról szóló dolgokat szerintem beszéld meg fateroddal is ha õ pénzpiacon mozog mert igaz mi még nem éltük át de nehogy belebukjunk..

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7
Attól félek nehogy ez bekövetkezzen,én megmondom õszintén ami most az USA-ban folyik,hogy bankok mennek csõdbe stb.. kihatásall lehet nagyon is európára,köztünk ránk is amit szerintem már érzünk is hiszen semmi ára a terményünknek..

NE LEGYEN ÍGY nem akarok vészmadár lenni!!!!

--------------------------------------------------------

Az agrárválság

Hazánk legjelentõsebb gazdasági ágazata a mezõgazdaság volt, amely a korabeli kivitel 70%-át bonyolította; éppen ezért érintette igen érzékenyen a gazdaságot a külkereskedelmi cserearányromlás mellett a Magyarországon különösen nagyra nyíló agrárolló. Mivel a válság túltermelési válság volt, a világpiac összehúzódását okozta, nehéz volt értékesíteni a magyar gabonát és lisztet, amit Magyarország legfõbb külkereskedelmi partnereinek (Ausztria, Csehszlovákia, Olaszország, Németország) felerõsödõ protekcionizmusa csak tovább nehezített.

Ismert tény, hogy a túltermelési válság a mezõgazdaságban mindig árcsökkenést eredményez. A válság a magyarországi búzaátlagárakat 1934 elejére mélypontra süllyesztette (az 1928-as 30pengõ/mázsa átlagárról 10pengõ/mázsa alá), ami az egész világon példátlannak számított, csak az argentínai árszínvonal volt hasonlóan alacsony. Az alacsonyabb árak alacsonyabb bevételeket eredményeztek, ami a gépesítés és a mûtrágyahasználat csökkenéséhez és ezáltal a terméseredmények romlásához vezetett.

A válság alatt a mezõgazdasági termelõk rendkívüli mértékben eladósodtak. 1931-ben életbe lépett az adósvédelem, amely megakadályozta az eladósodott gazdaságok tömeges csõdjét. Ezek a gazdaságok helyzetük javulása folytán 1935-36-ban megkezdhették adósságaik törlesztését. Az állam különféle módokon segítette õket: külön alapot hoztak létre a mezõgazdaság támogatására, melybõl finanszírozták többek között az ún. boletta-rendszert (ártámogatás), a vasúti fuvarkedvezményeket, a termelési eszközök árának csökkenését, az értékesítési támogatásokat. A gazdavédelmi program egészen 1941-ig mûködött.

SHADOWEYES7

Szép elképzelés :) Jó hogy vannak akiknek vannak ilyen elképzeléseik és motivációik. Hajrá.

Egyébként egyet értek Gibiccel:egy 500-as állomány az olyan mint egy sáska raj :) Jónagy takarmány termelõ terület kell :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

DJKonya

szép darab

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

SHADOWEYES7
helyes, sok képet kérünk :)

Üdv mindenkinek! (Így hosszú idõ után, bocs de koliban nincs gépem :D)

Ma bele álltunk a kukoricába :) Holnap fojt köv ha az idõjárás is úgy akarja. Csinálok majd képeket a készülõ istállóról meg ha kimegyünk akkor az aratásról is :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Nemrossz. Kis bivalymozarella, az jó áron van mindenhol.:D De akkor a földterületed 100%-a takarmánytermelésre lesz berendezve? Azért 500as létszám már komoly mennyiséget pusztít el.:)
Okt 13-17ig hetesség, irány a Lajta-Hanság mg ZRt.:D
2 nap marhatelep, 1nap sertés, 1 nap növénytermesztés, 1nap adminisztráció, majd nyomok fotókat.:D:D

nandorb
mond mit nem ertesz ezen? Nem fog menni a baromfi ol kiganezasa mivel esik a kib+ eso

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
Na ezt akkor magyarul ha lehetne!

nandorb
hat asszem nem fogmenni a ganezzas mert esik a kib+ eso

jó gondolat,kb itt is igy van,mostanság folyamatosan fejlödik a mezõgazdaság

AMD Athlon x2 4200+, 1,5 Gb ram, nVidia GeForce 9600,Samsung SP0802N,BenQ FP71G, www.ls2009.atw.hu

DJKonya
szép elképzelés:) legyen úgy hajrá:)

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

mellesleg az egyetem mellett szépen lassan befektetnék, igényelnék támogatásokat. Apámon keresztül meg tudnám szerezni a pénzeket hitelfelvétel nélkül is,50-50% részesedéssel addig amíg nem törleszteném az õ részét.

Elösször utána néznék minek van jelen pillanat a legjobb piaca, amit a legkevesebben termelnek itthon és ráálnék teljesen azokra a bizonyos növényekre. Termelési szerzõdéseket kötnék cégekkel, majd integrátori szerepet vállalnék fel az általam termesztett növényekre, közben párhuzamosan fejleszteném az állattenyésztésemet is.

Vennék 50-100db vemhes bivalyt, majd abból fejleszteném fel az állományt 500ig. Tejfeldolgozót építenék mellé és a bivalytejbõl készült sajtokat,tejtermékeket dobnám piacra. Erre is integrátori tevékenységet építenék ki és felvásárolnám a tejet a termelõktõl.

Ha mindent sikerülne összehoznom 10 év alatt sikerülne felvirágoztatni a gazdaságom és 10 év alatt teljesen önellátóvá és abszolút nyereségessé lehetne tenni.

Folyamatos fejlesztésekkel még több céget is alapítanék, hogy ne csak 1 lábon álljak.

Mellesleg szívesen elfogadok itt bárkitõl szakmai segtséget, hogy mire alapozzam egy ekkora válallkozást... :)
holnap leszek 19:D
immovable

banner?<#smile>

nandorb
Mentem aludni holnap koran kell kelni suli azutan meg kikene pucolni a tyukollat.ha meg meg azutan raerek akkor meg kell tragyazni a foliat is csak a gane rakast benotte a gaz szoval lesz nekem mit csinalni.....
Na joejt mindenkinek

SHADOWEYES7
haggyál már-

nandorb
kerdeztem valamit valaszt nemfogok kapni?

SHADOWEYES7
thx :)

És hány éves is vagy? Egyetem legalább 5év még. 21 alatt nem kapsz semmi hitelt, és 21 felett is csak akkor ha van megfelelõ fedezet. De hajrá, én is csak sok sikert kívánok. Én nem tervezek hosszúra, egyetemet megcsinálom, van kb 10ha-om beültetem körtével, lesz egy szeszfõzde és kész:D

SHADOWEYES7
neked hatalmas mákod van hallod
én mikor kezdtem 1999-ben akkor az össz tõkémbõl vettem meg az elsõ traktoromat az 50-est 80-as motorral, ésonnan kezdve csak a hasznot forgattam vissza a vállalkozásba
saját földem 1 négyzetméter sincs viszont a gépekben van kb:60 milla
ez éves szinten nekünk kb:8-10 mill tiszta bevételet termel(ne) ha nem vennék mindíg valamit

a pénz nem gond, abból dunát lehet rekeszteni, csak megfelelõ kezességet kell biztosítanod meg persze komoly megtérülési tervet a banknak, ami alapján 1 kedvezõ hitelkonstrukcióval már 1 hajszálnyira vagyok a célomtól. Apám befektetõ, ha komoly költségszámításokkal és megtérülési mutatókkal lerakok elé 1 kötegnyi papírt, hogy rágja át és döntse el, hogy megadja a kezdõlökést a pályámhoz. ha tényleg meg tudom valósítani amit elterveztem, akkor készséggel segít és latba veti az össze üzleti kapcsolatát...
nandorb
volt ma munka?,nalam megvolt lekaszaltam a fuvet osszeszedtem a paradicsmot+meglocsoltam,megettetem es most nyugottan fogok almodni aztan reggel keles:D

SHADOWEYES7
szép cél :)

sok kitartás mellé :)

nandorb
megyek hozzatok venni foldet:D igaz draga lesz mert nalunk olcsoban kap az ember jo minosegeset

meg persze a piac igényeihez igazódva, amit a legjobban megfizetnek pl:amaránt,gyógy- és fûszernövények,integrált gyümölcs/zöldségtermesztés. És kiegészítõ tevékenységként integrátori szerepet vállalok el az alább felsorolt termékekre + bivaly tej/hús népszerûsítésére és õshonos állatfajták tartását is célként tûztem ki magam elé
SHADOWEYES7
neked minimum 300-500 milióra lesz szükséged ehhez,ebben a gépek a föld az állomány stb-re gondoltam és akkor még lightosan is számoltam

én ilyen téren hál istennek, ha minden szülõi segítséget igénybe veszek, és hajlandóak is megtámogatni, akkor én még a földmoratórium elõtt ki tudom vásárolni a kellõ mennyiségû földet ami a saját gazdasági szükségleteimet fedezi(300HA)Ami elegendõ lesz az önellátó gazdálkodáshoz.Õshonos állatfajták,zöldség-gyümölcsfeldogozó, elegendõ takarmánytermõ terület. Talán még több is a kelleténél, de nálam elképzelhetetlen lesz, hogy nálam hogy 150HA-nál nagyobb területen termeljek tömegtakarmányokat,gabonát nyomott áron.Ami lesz az csakis a saját állomány etetésére fog szolgálni.
ha megszünnek a támogatások és külföldiek is vehetnek földet, akkor jól rábaszunk mi fiatalok akik saját vállalkozást akarunk.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

most beszéltem anyámmal, ha minden jól megy simán összejöhet a 100ha-os birtokom amit elterveztem kezdésként az egyetem végére. utánna meg már csak 1 köpésre vagyok az eltervezett 300tól... :)
vannak holtidõszakok a mezõgazdaságban amikor visszaeika bevétel, de ha kitartó az ember akkor ezek mérséklõdnek a késõbbiek folyamán. Azöldségtermesztés szárnyal, és itt fõleg a gyökérzöldségek,káposztafélék,saláta és tökfélék termesztésérõl beszélek fõleg. múlt évben 1 láda káposzta 4000-6000ft(30kg),sárgarépa 4-5000 szintúgy,cékla 5000, zöldség 7-10000ft volt. Nem véletlenül kezdtek el az Alsónémediek hirtelenjében mind új gépek vásárlásába kezdeni, az elmúlt 9 hónapban némedin kb 10 új traktort számoltam össze. és aki min 50ha-ron foglalkozott kertészettel, annak volt is mit befektetnie. kb 5millióft/ha bevételeket értek el, már aki elérte. :)
gabor 892
ma is voltam...

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

ZTM
ez így van nekem is mondogatják az idõsebb rokonok(kivéve sógorom) hogy tanuljak másnak ne Növénytermesztõ gépésznek mert már nem lesz mezõgazdaság nincs rá pénz.......de én ennek az elennkezõjét vallom mert ha nem lenne pénz akkor nem vettek volna sógoromék tavaly ~5millából 1 920.3 és máshol is a környéken azt tapasztalom hogy egyre jobban megy a dolog.

még hogy nincs pénz a mezõgazdaságban,nincs a fenéket!!! csak jól kell csinálni...