<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
olyan kistraktorra gondoltam ami csukloban 4x4 es mutatok rola kepet:

ilyen van a suliba ez a gyartmany:

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

jah meg idén ment 2 napot, úgyhogy most megy a harc az ikrel :D

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ezek a cr kombájnok nemsokat értnek, absz nem forrt még ki a technika, egyik ismerõsömnek van egy, fingom sincs mi a tipusa, de eddig scak a gond ovlt vele, 70 millaé

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ZTM
nem nagyon értem a mondani valód 1. felét:S
de nekünk nincs kistraktor és a kert nagy szal hívunk vkit és meg szoktuk mondani neki hogy mettõl meddig a szántás na persze azt nem hogy jó mélyen mert hiába mondjuk pl.:15cm bõl nem lesz 20.

Basszus az 514-es is naggyából ennyit eszik hektáron ként o.O

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

2008. július 31-én a New Holland új világrekordot állított fel a legújabb zászlóshajó rotor kombájnjával, a CR9090 Elevation-nel, bizonyítva a kombájn óriási betakarítási teljesítményét. Az 591 le/435 kW motorteljesítményû CR9090 Elevation 451,2 tonna búzát aratott le nyolc óra leforgása alatt, miközben 78 tonna per óra teljesítményt is elért, amellyel új Guiness világrekordot állított fel.

"Nagyon örülünk. Nem minden nap lehet új világrekordot látni. Ez egy nagyszerû gép, amely a jól bevált rendszerrel és az innovatív technológiával óriási betakarítási teljesítményt képes elérni," mondja Hedley Cooper, a New Holland termék marketing igazgatója. " A CR9090 Elevation fejlesztése mögött a 'Gondolkodj a legnagyobban' vezérelv állt, és meggyõzõdésünk, hogy nagyon nagy rekordot állítottunk fel."

A korábbi rekordot az Egyesült Királyságban állították fel 1990-ben, amelynek során 358,09 tonnát arattak le 8 óra alatt. A CR Elevation 451,2 tonnát aratott le ugyanennyi idõ alatt, majd összesen 569,44 tonnát 10 óra alatt. "A korábbi rekordot hevederes vágóasztallal állították fel, azonban a CR Elevation a kicsépelt búzamagon kívül 387 tonna szalmát takarított be, ami 957 tonna feldolgozott terményt jelent 10 óra alatt. Ez egyértelmûen mutatja a gép erejét és teljesítményét," tette hozzá Mr Cooper.

A rekordot egyetlen gépkezelõ hajtotta végre, a New Holland demó pilótája, Rene Heidig úgy, hogy a gép folyamatosan dolgozott tankolás nélkül átlagosan 15,14 l/ha üzemanyag fogyasztással.

Az Ugo Portmann New Holland partner Németország középsõ részén, Lipcse mellett fekvõ földjén végzett aratást Peter Lorenz, helyi német közjegyzõ és a Guiness Rekordok Könyve képviseletében jelenlévõ Kristian Teufel felügyelte.

A világrekordot mindössze 1,6%-os szemveszteség mellett és 26 cm-es maximális tarlómagassággal érték el. Az átlagos szemnedvesség tartalom 10,9%, az átlagos tört szem mennyiség pedig 0,14% volt. A kiemelkedõen nagy szemtisztaság 99,5%-os volt. A szemveszteséget és a magminõséget 30 percenként Uwe Schmidt, a németországi Gotha városból kiszállt független szakértõ vezetésével ellenõrizték.

Az elmúlt héten piacra dobott CR9090 Elevation kombájn a New Holland innovatív IntelliCruise TM, IntelliSteer TM, GrainCam TM rendszereit és állítható rotor borda fedeleket használt a kombájn mûködési hatékonyságának és termelékenységének folyamatosan magas szinten tartása érdekében. A CR9090 Elevation "etetésérõl" a rekordkísérlet során a legújabb 10,7 méteres (35 láb) Varifeed TM gabona vágóasztal gondoskodott. Az adapter robosztus szerkezete nagysebességû, erõsített kaszahajtást, nagy átmérõjû konzolcsigát és meghosszabbított motolla fogakat tartalmaz annak érdekében, hogy a vágóasztal teljesítménye illeszkedjen a CR9090 Elevation nagy áteresztõképességéhez. Ezen kívül a kombájn magtartályát is megnövelték a kombájn nagy teljesítményéhez, így az piacvezetõ, 12.500 liter térfogatú lett.

A CR9090 Elevation motorja energia visszanyerõ másodturbinát alkalmaz a nagyobb motor hatékonyság elérése érdekében. Fogyasztása5%-kal alacsonyabb a hasonló teljesítményû standard motorokhoz viszonyítva. A CR9090 Elevation 1160 literes üzemanyag tartályával kombinálva érthetõ, hogyan volt képes a kombájn a rekord kísérlet során 10 órán keresztül keményen dolgozni tankolás nélkül.

Kielégítettem adatok iránti éhségedet??

nandorb
mondjatok hogy feletek akinek nincs kistraktorja es masnak fizet azert hogy felszantsa a gazda birja azt mondani hogy jo melyen szantson + hogy rendesen forgassa meg kul. nem fizzet?

caseih9400
és ezzel mit kezdjünk ? semmi adat...

khm...khm...

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

caseih9400
pff-.-

khm...khm...

SHADOWEYES7
okos fiú -.-

SHADOWEYES7

Kicsit merész a srác hogy menet közben kipattan videózni!<#ejnye1>
SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

Itt is esik, kisebb nagyobb csendes idõszakokkal...

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7

nandorb
na ma lesz munka kikell pucolni a tyukolat hozni kajat nekik az mellett hogy esik az eso de jobb is hogy esik igy legalabb nem szakadozik a villanyaram,total kiidegelt

DJKonya
csak akkor figyeltem meg mikor elõtte ürített a másik ez meg várt mögötte hogy odajusson

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

caseih9400
wtsnél nincs ilyen , max ha 2340es fordulaton megy állva de akkorse sokszor , inkább akkor szokott pattogni mikor nincs a dobon semmi cucc legalábbis nálunk akkor szokott reszketne ha megállítjuk a rostát...

khm...khm...

Ha nem szervíz kocsi akkor passz :)

DJKonya
amúgy csak a ennél a TX66-osnál van ez hogy áll eghelybe alapjáraton nem is ürít és pattog mint a hüe?

A szerviz kocsit garanciális gépek mellé kérésre kiküldik :)(ha jól tom) Nállunk a csávó mikor megvette a New Holland körbálázót akkor kérésre 2 hónapig ott piknikezett a szervizkocsi is a földön munkaközben. Nah meg álligatták a gépet ha vmi nem tetszett nekik.

caseih9400
amúgy TD95D-nek nyár eleje óta nincs semmi baja csak szar a vgisszajelzõje :D

khm...khm...

caseih9400
ezen most egy jót röhögtem :D

khm...khm...

DJKonya
ezt tudtam hogy az IKR forgalmazza

ez nem szervízkocsi, legalább is nem láttam még sose, mindig akkor látom mikor az egyik traktor,kombájn vagy akármi elkezdi a melót, utána eltûnik

A New Holland hivatalos magyarországi forgalmazója az "IKR Zrt.
2943 BÁBOLNA, IKR Park - HUNGARY" (by www.newholland.com) ;)

Arról eddig nem volt szó hogy a föld is az IKR-é :)

szervíz kocsira gondolsz? NH mellé nem árt...

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

DJKonya
de jóember a csûvót aki járkál a terepjáróval aki felügyeli õket vagy nemtom az biztos IKR-es meg minek aratna Kis Pistia tanyájárol 3 NH az IKR földjét?:D

caseih9400
az én 50esemen is ikr matrica vt vagy van azt (nemtom hogy még mindíg rajta van-e de szvsz már nincs) mégse az ikr-é :D

khm...khm...

ja, sztem nem a cég az IKR-é, csak olyan matrica van rajta:D:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

DJKonya
:P

caseih9400
minden nh ikr-es amúgy :) persze amit mo.-n vettek :D

khm...khm...

DJKonya
lol tegnap este szakadó esõben is de befejezték az aratást a 3 IKR-es new holland

caseih9400
amúgy már az alkatrésznek használt 250es Rába mindjárt kész...már csak elektronikát kell beállítani meg egy-két simítás és kész..motor már bent van..kép nincs róla..nem voltam a telepen.

Mint ahogy a güttlerrõl sincs mivel ha most rajta lett volna mikor fényképezem akkor beragadt volna.amúgy onnan úgy ki fog szakadni mint a bûn :D valamivel nagyobb mint a 7,2es ih asziszem 7,58as de nem biztos..100le-s traki kell hozzá :D asziszem rába le van kötve mikor húzza a güttlert , nem nagyon mászkál :D

khm...khm...

DJKonya
orr nehezéknek is jó:P

Én is felpallom a tartályt a JD elejére:D

SHADOWEYES7
Tévedésbe ne essünk, nem hejetesiti az alapmûtrágyát,hanem majd 2-3 év múlva fejti ki a hatását(ha igaz amit írnak/mondanak)és akkor térül be elvileg.

De az elmondottak alapján úgytûnik megéri, ugyanekkora területre az alapmûtrágya sokkal drágább, így meg azért tud spórolni, meg ezt egy menetbe elvégzi a tárcsázással.

SHADOWEYES7
itt mûködik,van aki él is vele de 100 hektár olyan 700 000ft körül mozog és kp-be kell csengetni

Ez a 100 hektáros akció, valamelyik gazdakörbe v UMM-ben volt.:D(legalábbis én ott láttam.)

Úgy látszik megint belekavarodtam a saját keresésembe...jobb lesz aludni.
Jóéccakát mindenkinek!

Jah igen közben megtaláltam azt is amit te Shad...:)
A bactocell az "kicsit" drágább... :D

Én viszont találtam egy ilyen árlistát és itt nincs olyan drágának hirdetve...igaz ez nagyker...

LINK

Naggyából 325 Euro :)