<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
ilyen van a suliba ez a gyartmany:

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
de nekünk nincs kistraktor és a kert nagy szal hívunk vkit és meg szoktuk mondani neki hogy mettõl meddig a szántás na persze azt nem hogy jó mélyen mert hiába mondjuk pl.:15cm bõl nem lesz 20.
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
"Nagyon örülünk. Nem minden nap lehet új világrekordot látni. Ez egy nagyszerû gép, amely a jól bevált rendszerrel és az innovatív technológiával óriási betakarítási teljesítményt képes elérni," mondja Hedley Cooper, a New Holland termék marketing igazgatója. " A CR9090 Elevation fejlesztése mögött a 'Gondolkodj a legnagyobban' vezérelv állt, és meggyõzõdésünk, hogy nagyon nagy rekordot állítottunk fel."
A korábbi rekordot az Egyesült Királyságban állították fel 1990-ben, amelynek során 358,09 tonnát arattak le 8 óra alatt. A CR Elevation 451,2 tonnát aratott le ugyanennyi idõ alatt, majd összesen 569,44 tonnát 10 óra alatt. "A korábbi rekordot hevederes vágóasztallal állították fel, azonban a CR Elevation a kicsépelt búzamagon kívül 387 tonna szalmát takarított be, ami 957 tonna feldolgozott terményt jelent 10 óra alatt. Ez egyértelmûen mutatja a gép erejét és teljesítményét," tette hozzá Mr Cooper.
A rekordot egyetlen gépkezelõ hajtotta végre, a New Holland demó pilótája, Rene Heidig úgy, hogy a gép folyamatosan dolgozott tankolás nélkül átlagosan 15,14 l/ha üzemanyag fogyasztással.
Az Ugo Portmann New Holland partner Németország középsõ részén, Lipcse mellett fekvõ földjén végzett aratást Peter Lorenz, helyi német közjegyzõ és a Guiness Rekordok Könyve képviseletében jelenlévõ Kristian Teufel felügyelte.
A világrekordot mindössze 1,6%-os szemveszteség mellett és 26 cm-es maximális tarlómagassággal érték el. Az átlagos szemnedvesség tartalom 10,9%, az átlagos tört szem mennyiség pedig 0,14% volt. A kiemelkedõen nagy szemtisztaság 99,5%-os volt. A szemveszteséget és a magminõséget 30 percenként Uwe Schmidt, a németországi Gotha városból kiszállt független szakértõ vezetésével ellenõrizték.
Az elmúlt héten piacra dobott CR9090 Elevation kombájn a New Holland innovatív IntelliCruise TM, IntelliSteer TM, GrainCam TM rendszereit és állítható rotor borda fedeleket használt a kombájn mûködési hatékonyságának és termelékenységének folyamatosan magas szinten tartása érdekében. A CR9090 Elevation "etetésérõl" a rekordkísérlet során a legújabb 10,7 méteres (35 láb) Varifeed TM gabona vágóasztal gondoskodott. Az adapter robosztus szerkezete nagysebességû, erõsített kaszahajtást, nagy átmérõjû konzolcsigát és meghosszabbított motolla fogakat tartalmaz annak érdekében, hogy a vágóasztal teljesítménye illeszkedjen a CR9090 Elevation nagy áteresztõképességéhez. Ezen kívül a kombájn magtartályát is megnövelték a kombájn nagy teljesítményéhez, így az piacvezetõ, 12.500 liter térfogatú lett.
A CR9090 Elevation motorja energia visszanyerõ másodturbinát alkalmaz a nagyobb motor hatékonyság elérése érdekében. Fogyasztása5%-kal alacsonyabb a hasonló teljesítményû standard motorokhoz viszonyítva. A CR9090 Elevation 1160 literes üzemanyag tartályával kombinálva érthetõ, hogyan volt képes a kombájn a rekord kísérlet során 10 órán keresztül keményen dolgozni tankolás nélkül.
Kielégítettem adatok iránti éhségedet??

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
khm...khm...
khm...khm...
ez nem szervízkocsi, legalább is nem láttam még sose, mindig akkor látom mikor az egyik traktor,kombájn vagy akármi elkezdi a melót, utána eltûnik
2943 BÁBOLNA, IKR Park - HUNGARY" (by www.newholland.com) ;)
Arról eddig nem volt szó hogy a föld is az IKR-é :)
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
khm...khm...
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Mint ahogy a güttlerrõl sincs mivel ha most rajta lett volna mikor fényképezem akkor beragadt volna.amúgy onnan úgy ki fog szakadni mint a bûn :D valamivel nagyobb mint a 7,2es ih asziszem 7,58as de nem biztos..100le-s traki kell hozzá :D asziszem rába le van kötve mikor húzza a güttlert , nem nagyon mászkál :D
khm...khm...

Jóéccakát mindenkinek!
A bactocell az "kicsit" drágább... :D
LINK