Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Úgy látszik megint belekavarodtam a saját keresésembe...jobb lesz aludni.
Jóéccakát mindenkinek!

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Jah igen közben megtaláltam azt is amit te Shad...😊
A bactocell az "kicsit" drágább... 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Én viszont találtam egy ilyen árlistát és itt nincs olyan drágának hirdetve...igaz ez nagyker...

LINK

Naggyából 325 Euro 😊

nandorb
euroban kerlek szepen nem elek mo-n tudod jol jobb eu-ban kb. nem nagy kulonbseg

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7

Ennyi a lényeg, ja és az ár. Az 65.000 Ft + Áfa.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
nezzel mar utana hogy mennyi penz kb. kg

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
hat minden giliszta 1ev alatt 10tonna foldet tur at,dehogy kulonleges giliszta esetleg a kaliforniai gilisztak,de azt se fogod bele tarcsazni a foldbe

caseih9400
nekem aszonta az észbontó hogy porhanyósítja a földet vmi giliszta vagy mi a fasz õ se tudta pontosan

khm...khm...

nandorb
draga az a bakterium tragya erdekell mert mi a foliba raknank es nemtom mennyire draga

SHADOWEYES7
😄!

egyébként nem jól monnya Lacika mert nem a föld porhanyósitása a cél hanem ha ezt vagy hasonló baktériumtrágyát kiszórják permetezéskor akkor a szármaradványok lebomlásával 2-3 év múlva olyan mintha jól meg lenne szervestrágyázva a föld,legalábbis felénk ezt szórják és ezt is mondják errõl

aki legalább vesz 100 hektrárra való baktériumtrágyát az magkapja a felszerelést a kiszóráshoz,permetezõkeret,tartály,szivattyú...

nandorb
hat az meg a legkevessebb de a betegsegek az mar problematikus,az nehezen ment 3x ismeteltuk az ellenorzot

Ez már uncsi, ne ezen szarakodjatok. Amúgy a latin neves cucc nem nagy dolog minden mg és környezetvédõ suliba kötelezõ tananyag. Én tanultam szakközépbe is és most egyetemen szintén, épp múlt héten vizsgáztam gyomnövényekbõl. (magyar név, latin név, család magyarul, család latinul)

nandorb
es ezert buzzak le a parasztot? stb.... hat az ien nem erdemli meg egyaltalan hogy eljen nem hogy uljon a meleg szobaba mennyi ember ehezik avilgon mikozbe azt mondjak hogy a paraszt nem erdemli meg a kajat akkor ki erdemli meg? a PAP?a Bank vezeto vagy mar nemtom ki?

nandorb
hat nem nezzlek en ezt tanulom bazze tudod mien nehez az egesz tantargy? A rovar csoportjat,tipusat latin elnevezeset kell tudni,plusz hogy meik hogy szapordik stb.,stb. akkor hamarosan fogjuk tanulni hogy kell kiirtani stb... blablabla mar unom a nyaron csak ezzel foglalkoztam a gyumolcsfakat a kerti novenyeket stb.-t hogy ne zabaljak meg a leveltetvek.

es akkor nezzetek meg mit irnak rolam:
de mit ennenek az ien KIB+ kocsogok ha nem volna mezogazdasag?

ne nézzél már hülyének! kössz.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

nandorb
nem fertotlenitik a talajt ez megoli a betegsegeket meg a egyes rovarokat,novenyeket de ne teveszuk ossze a totalis gyomirtoval mert nem csereli fel

hát ja, nincs még1 olyan ember aki 3 TX-el arat.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

szép jó estét mindenkinek.jók a képek.a héten végre értelmes dolgot csináltunk gyakorlaton.hengerfejtömítést kellett cserélni az egyik MTZn.állandóan kifûjt középen és most tettünk bele teflongyûrüket.most se lett 100%os de már csak minimálisan fúj.😄+fékeket kellett beállítani, rendszámtáblavilágítást megigazítani mert nem jól érintkezett.ma ment mûszakira nem tudom sikerült-e neki.

😊

Hmmm...ugy néz ki vmiért nem akarja beszúrni a ...videót

Amíg én suliban vagyok aközben épül az istálló is 😊
Már elég jól állnak a kõmûvesek:

Én meg az elõzõ téli bakimat javíttatom meg a héten. Szét kelett bombáznom a kocsimat :/ Szegény kapott egy csúnyát a múlt télen (jelzem nem én voltam a hibás...)

De nem mindenkinek ugyanilyen asztal méret felállásban 😊
Ha megnézed azt ahol a két gép egymás melett megy egyik 6 soros a másik csak 4 vagy 5 😊
De egyébként se valószínû hogy nincs másik ilyen géppark 😊

DJKonya
az IKR-é és Senyén közvetlen a házunk mögött, szép nagy föld és a termény is jó lehetett mert egy kört tettek, oda vissza és már kellet is üríteni, és még nem is mentek végig mer ez a föl egy L alakú és csak a háromnegyedéig mentek

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

caseih9400
sok embernek van ugyanilyen kombájn és asztal 😊

khm...khm...

Ezeket hol fényképezted? 😊
Nem véletlen egy Vacsi Géza nevû muksóé a három gép? Pont ugyanilyen gépei vannak ugyanilyen és ugyanekkora asztalokkal.

DJKonya
elég szarok lettek a képek, ezek az ikr-esek mindig estére érnek erre a földre😛
minjárt jön egy másik sorozat

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

'Estét mindenkinek így egy hét után.
Ami késik az nem múlik ugyhogy itt a video a kukorica aratásról 😊

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cbbHGIGAIgY&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cbbHGIGAIgY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

DJKonya
na szóval Napraforgó aratás 3x New Holland TX66 kombájn

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

caseih9400
Magnum 280 + 5 késes lazító -> fail

khm...khm...

DJKonya
mindjárt rakom a képeket<#finom>

caseih9400
inkább apró magba , láttam már nyáron ezt gabonába is 😄

khm...khm...

Megával mennek gabonába?😄

caseih9400
nem cserélték le mert rájöttek hogy a mega tud olyat amit az ih nem szal 2kombájnuk van.

khm...khm...

kispalko
Hogy hogy lecserélték a megát erre?

caseih9400
nem , ilyen matyi ami porhanyósítja a földet.

khm...khm...

Nem baktériumkultúra van a tartályba?? Valahol láttam, csak a tárcsán volt a tartály és permetezték a földet a 2 tárcsa között, szármaradványokat bontják, meg nitrogén utánpótlás is.

caseih9400
nám , kitalálta a cég hogy lehet tárcsázás közbe is permetezni XD

khm...khm...

gáz olaj a rábábaXD

caseih9400
asziszem ...😄 szarakodtak a tárcsázással az ih tárcsa folyamatosan beragadt nem gyõzött tolatni a rába XD
am találjátok ki hogy mi célt szolgál az a tartály 😄

khm...khm...

nagyon gyér az a napra😄

caseih9400
Amúgy Mega 204-es helyére vették az IH-t még a nyáron...Augusztusba a megával vágták a lucernát..ennyit errõl...apró magot nem vág jól...

khm...khm...

caseih9400
ike , mindjárt rakok képet ...amúgy csak rábákat , wts-t az ih-t meg egy 280as magnumost fényképeztem :S

khm...khm...

és lefotóztad legalább?

caseih9400
de mégh nyers vt nagyon múlt héten

khm...khm...

DJKonya
arra felétek mien tiszta a napraforgó, felénk néhol olyan gaz áll benne hogy nem lehet látni a sorokat

caseih9400

alkot az öreg mint mindíg 😄

esõ lessz dicsak 😮

khm...khm...