Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
takarékos a Johni <#idiota>
csupán 42 l/ha

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

ZTM
Én 2 hete szárzúzózni voltam sógorommal(sry hogy nem raktam képet de nem volt nálam semmi fényképezésre való dolog csak a teló de hát azon is VGA kameraXDXD)És az 1ik föld mellett törték a kukit de ebbe az hibádzik hogy a zsigulijukkal az általunk mûvelt föld végében áltak szal kiértünk és tolatásra kellet fogni néhány csúnya szó után😄.....már kapart a traktor és 1x csak megindult de már a szárzúzó nélkül XDXDXD alig bírtuk visszarakni ezek után már nem mert tolatni vele😄<#idiota>

ZTM
😄nem nagyon értek hozzá😄

tegnap sikerült megszántani 7 hektárt 300 liter gázolajjal<#idiota>
kilyukadt a kerék ezért levettük, az egész kormány lemez a földben volt, szóval legalább 40 cm mélyen járt😄😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
Értem szal nem az ekével volt a baj hanem a gép sebességével.
Hát az én kapálógépem nem hajt annyira ha meg túl gyor visszaveszek a gázból.De érdekes módon közepes és magas gázadási szinten ugyan úgy pörög és megy nincs külömbség de már ha leveszem teljesen(nem áll lem mert ennek már van 1 fogantyúja mint az elektromos fûnyíróknak amit ha elengetsz csak akkor áll le ez biztonságosabb)Akkor már veszít 1 kicsit a sebességbõl és a motor is csak pöfögve jár😄Ezt a szántás dolgot ne úgy értsétek hogy olyan mint amit 1 trakesz csínál hanem legalább annyira legyen hatásos mint az ásás és kész.

SHADOWEYES7
na most ugyen nem mondod komojan a lovat?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Tavaly mi is vettünk egy ilyen ekét a kapálógéphez, de sajna nem vált be. A miénk még régebbi 2ütemû pannónia, de nem az erejével van a baj hanem azzal hogy túl gyorsan akarja hajtani a kereket, csak csúsztatott kuplungal lehet vele menni, v ha elõtte egy kicsit megrotázzuk a földet de akkor már nem olyan lesz a szántás. Úgyhogy idén is marad a jó öreg ásó.😄 Jah a vaskereket, meg apám itthon csinálta és szinte ugyanilyen.

ZTM
Nemtudom hogy ezzel pontosan mire is célzol

max. 1 ilyen eke jöhet még szóba(másmilyet nem is találtam) de ez már nem biztos hogy kapcsolható a gépemre.

biztos hogy tudnál vele szántani, csak a minõség nem mind1

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
Az a kérdésem lenne hogy 4LE elég lenne-e a #17908-as hszben lévõ eke húzására?Ha úgy gondolkodunk hogy 1 lovacska simán visz 1 ekét akkor ha ez 4 LE akkor legalább 1 lovat ki kell tennie az erejébõl.Ezek tudatában valszleg megfelelõen lehetne szántani vele a kertet.
Tekintve hogy nagy a kert és kicsi alul felül és oldalt a férõhely(gázóra,vízóra akna,kerítés stb.)nem kis területet fel kell ásni mert a traktor nem fér oda de az okokat hiába is mondom......mert attól még nem húzza jobban.Szal az a kérdés bírná-e húzni(nagyon jó föld nem olyan mint a kõ szépen lehet rajta dolgozni ez már múlt tavasszal kapáláskor kiderült)aki meg tudja mondani annak elõre is köszönöm.

A youtube-on a video melett ott van az URL alatt az EMBED mezõ. én azt másoltam be, máskor így mûködött 😊 Isten se tudja mi a baja...

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Nincs mit. Szerintem inkább az a baj hogy egymás után túl sokszor raktad be a címet ahogy néztem 3x is megvan a sorok között.(Tipp)

Pontosan nem tudom mikor is készült de tényleg nem mai darab 😊 És a festés is már vagy 10 éves.Mondjuk az év többi részében zárt helyen van.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

jól néz ki az a vetõgép.nagyon jó állapotba van pedig gondolom nem mai gyerek.😊

Egyébként köszi a javítást 😊

Csak tudnám hogy miért nem akarja normálisan beszúrni...
lehet hogy enm kellene elé szöveget rakni?

Ha tudnám nem kérdezném 😄

gabor 892
na mér?

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Közben itt a video is:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kuQm3TH2RiE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kuQm3TH2RiE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Vajon miért raktam fel kétszer ugyanazt a képet?

Nyah képek fenn...videóval még küzdök...

Igen tõlem az irányváltóról 😊 Amint lesz egy pötty szabadidõm csinálok képet 😄
Borult a napirend, fater munkatársa nem tudott jönni ugyhogy én voltam a faros a Lajtán. Percek kérdése és jön a videó meg a képek csak lassú a netem...

gabor 892
Scamp asszem töled kértem mtz-s képet...várom ám😊

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

ilyen zetorja van a sulinak is 1.nem olyan nehéz így felborítani a forgózsámolyos pótokat.hirtelen akart vele fordulni túl nagyot.😄

DJKonya
biztos túl erõsen lõtt bele a silózó

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

ZTM
Vajon ezt hogy hozták össze?😄

lippet

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

lippet
LooL

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

ja csak az elsõ hajtás nem jó😄le kellett vmiért venni a kardánt.a mûtrágyaszórót meg függesztetten el se bírná az MTZ😄

ZTM
Hy.
KF. Sprint 40(4,5LE) kapálógépemhez szeretnék ekét vásárolni nameg körmös kereket.
De sajna nemtom milyen kellene mármint csatlakozásra gondolok.
Én ilyen ekére:

és ilyen kerékre gondoltam:

4650-esen eredeti Good Year gumi😊
mûtrágyaszóró is fasza, így legalább nem borítja fel az mtz-t😄

Igen 😊 kicsit lejebb van egy kép róla vhol Miky képei alatt.

SHADOWEYES7
lajtával vetnek?

SHADOWEYES7
nálam is megy a gyûrûshenger,a kis gépemet nem adtam az megmaradt és 1 bácsika (már nyugdijas ) jön utánnam folyamatosan

suli csak búzát vet az õsszel.60 ha lesz és ha minden igaz akkor ma el is fogyott nekik.gyûrûshengerezés meg ment utána folyamatosan.

Mi, vagyis apámék holnap kezdik az árpát (mondjuk nem lesz sok ugyhogy kb 2-3 nap és végeznek), búza meg majd egy hét múlva a tervek szerint.

SHADOWEYES7
ma még én is árpát vettem ,holnap befejezem az árpa vetést és fojtatom a búzát
remélem kedden végzek már,mindent le gyûrûshengerezek vetés után

mert az IH kint vetett.a többi mtz-t meg nem fényképeztem.ja meg van pár zetor is de azok is 1000 évesek.😄

SHADOWEYES7
tiszta John Deere

na pár kép.unatkoztam ma gyakorlaton.😊
JD 7810

JD 4650

MTZ 550 + mûtrágyaszóró(eredetileg függesztett volt)

versenyeke(Kwerneland asszem)

és a legtutibb gép😄😄<#idiota> vejmár

Ahogy elnéztem azt a Lexiont sztem annak az isten Challenger-jét is mögé köthetted volna 😄

Holnap faterék kezdik a vetést 😊

Én pedig nyomulok tárcsázni...

Hidd el hogy egy normális traktor ami tud fogni + súly + erõ (mint pl a challenger), jóval többet ér mint 5 traktor összekötve rúddal mert kb akkor ért volna valamit az egész ha rudat használnak! (nem okoskodásból hanem tapasztalatból írom)! Attól függetlenül persze nem biztos hogy kihúzta volna, ha nagyon nem megy nem kell erõltetni mert valami hajolni vagy törni fog!

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Állítólag a New Hollandok is azért gyengébbek egy hajszállal mint a többi, mert könyebbek.

Rohadt cigók mindent kitalálnak!<#violent>
erre azt csinálják már a mocskok hogy bemennek lovaskocsival a még álló kukoricába, letiporják és miután learatták a földet utána mennek bilingérezni mivel amit letiportak azt nem tudja felszedni a kombájn.