Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZTM
Hmm pedig már lassan elterjed arra is na mind 1😄

csak azért nem láttál mert külföldön nem nagyon használják õket.(pontosabban nyugaton)

ZTM
Nem vok vmi jó ebbõl a tömeg dologból de ha pl.:vaskerék van a cuccon akkor azt gondolom lassabban forgatja a földön, merthát belemegy a "körmeivel" és eléggé nehéz is szal fõleg hamég húz 1 ekét is nem mehet olyan gyorsan fõleg 4 LE de 1 10LE-s gépnek ez olyan mintha szinte semmi nem lenne rajta szal ezért kell a sebességfelezõ közdarab.

ZTM
Lehet csak nekem tûnt fel de MTZ nem volt😄 már nem azé azt is szét szokták törni de érdekesnek találtam😄

ZTM
Hát így értelmezve semmilyen szántás nem ér fel ásás minõséggel mert mégis más mikor te leforgatod a földet és te ha kilátszik még 1 fûcsomó azt még megoldhatod de tulajdonképpen mélységre gondoltam szerintem van olyan nagy mint az ásás és amit a kistraktor csinál de ezt te tudhatod mert én még nem próbáltam.

DJKonya
azt hittem azt is valami "speciális" kombájal aratják

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

gabor 892
az

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

DJKonya
ez mi ez mák?

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Túl nagyot fékezett lejtõn lefele...lol 😄
Ilyet néha az 514-es is akar csinálni de simaúton...mondjuk nehéz neki a kukorica adapter...😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

gabor 892
fantasztikus😄

kispalko
Ma Arat a közelünkben John Deere 9640 WTS kukoricát

gabor 892
mtzvel megcsinálom haggyadmáá😄

Hát szerintem szántásra mindenképpen a körmös kerekek kellenek, hogy meglegyen a megfelelõ súly. Közbe apámat megkérdeztem, igen a kuplung a baj, kellene nekünk is egy felezõ akkor simán vinné. Meg krumpli ültetéshez mondtam mi mit használunk, és szépen bevált eddig, asszem van fenn kép az elültetett krumplinkról.
Gábor arra értette, hogy ekével nem tudsz olyan munkaminõséget elérni mintha felásnád. Csakis idõt nyersz vele, meg nem döglesz ki a munkába.😄

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

gabor 892
pont néztem ezt tegnap igen áéllat, de hogy lehet ezt megcsinálni...

ZTM
Hát mit mondjak így legalább hozzáférnek a gép aljához<#eplus2>

ZTM
szerintetek melyik kerék érdemesebb sorkihúzásra szántásra és burgonyaszedésre egyaránt?választékok:körmös vaskerék
sima gumis recés kerék
szabadonfutó gumis recés kerék
köszi

gabor 892
kézifék😄 hiába nyomom le teljesen, visszajön magátol 2-3mm-t és az már elég hogy ne nyomja vissza teljesen azt a pöcköt és már villog is

SHADOWEYES7
az a piros lámpa miért villant fel a jobb felsõ visszajelzõnél?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

ZTM
jaaa értem szerintem van olyan mély sõt......
hát remélem bevállik 2-3 benzin(kapáláskor 1 is elég volt de már az elõtt is kapáltam a próbakapáláskor) és 1 olajtankolással az egész földet felszántom +még a kissebb darabokat a ház mögött mert hát ugyen nem csak elõl van....

ZTM
Mármint hogy miért nem érek vele olyan minõséget mint az ásás most az ekére vagy a gép erejére gondolsz vagy arra hogy ez eke és úgy se lesz olyan?mert a föld az minõségi nem fagyott kutyazsar és nem is az a porhanyós.

gabor 892
hát mélységre gondolok elsösorban, bár nemtom, ilyen kis kerti képpel nem szántottam még

ZTM
Ezt kifejtenéd bõvebben?

gabor 892
itt a video:
szártépõzés

gabor 892
ásás minöséget sztem nem fogsz elérni vele

ZTM
Remélem 4 LE elég az ásásnál jobb minõséget elérõ szántásra.
Mert ha nem akkor csak pénzkidobás:SHa meg túl gyors lenne a gép infógyûjtésem során találtam 1 olyan szerkenyût aminek az a neve hogy sebességfelezõ,bár az ára borsos(26000Ft).ami azt illeti bírnia kéne mert gondolom 5,5 és 4 LE között azért még sincs olyan sok külömbség.
És általában 5,5 LE gépekkel hasogatják a földet nem kis minõséggel.

gabor 892

videot már töltölm gépre

gabor 892
mindjárt képek+video

nandorb
nem azert rakjak oda tudod a talaj lassan hul le melegszik fel de ha ott szamitod tartani telira akkor feszket kell kesziteni neki,ha nemtudtad

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Megvan még, mert ha egyszer már pénzt adtunk ki érte, majd valahova még jó lesz. Most úgyis át lesz építve a tároló, akkor majd tudok képeket is csinálni.

Nem, mert a répa és a petrezselyem 2éves növény, tehát az elsõ évben nõ a gyökér, a 2. évben megnyúlik és virágzik, majd magot hoz. Tehát eleve nem fagyhat meg.😊 Addig nem szoktuk bennhagyni, március-áprilisra kikerül.

ZTM
Tudnál majd vmikor képet rakni az ekérõl(ha még megvan)?A jobb és bal oldalról kéne.

ZTM
Mi minden évben megtrágyázzuk de sajna olyan nagy a kert hogy nem jut mindenhova ezért felváltva trágyázunk 1ik éveb 1ik fele a másikban másik.

SHADOWEYES7
a répa nem fagy meg a földben?

Na ez jó kis termés, fõleg hogy az elsõ éved.😄 Am sárgarépa, petrezselyem nálunk a májusi vetés bennmarad, majd kora tavasszal lesz belõle szedve meg most.😊 Már csak a cékla, zeller, meg pár bokor kelbimbó van a földbe, meg elkezdtem felásni a letakarított területeket. Sajna trágya idén se megy bele pedig már nagyon kéne, tavaly is csak egy kis mûtrágyát kapott, meg õsszel egy vékony komposztréteget.

Áhh ez hülyeség. Mi is a krumplit ezzel vetjük, és nem kerekek vannak rajta. Elõször fel van rotálva a terület azután a két szélsõ kapasort leszedjük, feltesszük a sorhúzó ekét és szépen kihúzza. Sõtt a takarást is ezzel csináljuk, már mióta az eszemet tudom. Kiizzad persze mert van vele munka bõven. De amúgy ez volt régen a fûnyírónk is, át lehetett szerelni, mondjuk az árkot még ezzel nyírjuk. A kertet meg az újjal (4éves) az 5,5Le 4ütemû, de csak fûnyíró.

nandorb
mindet elszoktatok fogyasztani vagy megy eldobasra is?,en kul. utalom sose szoktam enni,pedig mindig annyit keszit anyu be mintha arulni szanta
volna😊

ZTM
Nekünk is volt ilyen erõs gépünk de az évek során elhagyta az ereje és már megszerelni se lehetett ezért vettünk tavasszal 4,5 le-set.
Papám meg mamám azt beszéli nem bírná a sort kihúzni se mikor ültetjük a krumplit meg hogy szántani se mert látták hogy a szemben lévõ kertbe nagyobb gép húzta a sort az emberke meg megizzadt hát nem csoda mert még kapák voltak rajta nem kerekek nem csoda ha az nem bírja húzni.....
mikor csak kaparászik....

SHADOWEYES7
fú hát anyósom csinálta de olyan 40 liter tuti lett

nandorb
az jo,hany litert paradicsom befoztet lett?

SHADOWEYES7
fúú hát,a krumplit felszedtem lett 8 zsákkal,a hagyma is felvan:3 zsákkal a répát most szedjük a napokban,rengeteg paradicsom lett sok üveg lé készült belõle,összeségében jó lett a termés igaz ez volt az elsõ gyakorló év

Shad a kiskerti projekt hogy áll, mostanság nem hallunk felõle?😊

Ha hagynám hogy menjen, akkor menne amerre látna, kikapná az ekét a földbõl. Csúsztatott kuplunggal, simán vitte csak hát a csúsztatott kuplung a gond, nem akarom megölni. Az eke az rendesen benne volt a földbe, meg jól is fordít, de a kapáló túl pörgeti a kerekeket. És ez még anno a szocializmusba készült, és nem mai darab pannónia, és kb 10lovas.

amúgyis 30-35 litert zabál, bár akkoris meg van a 35cm 😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
kösz mostmár legalább értem az egészet.

ZTM
És az hagykérdezzem már meg hogy ti milyen technikával szántottatok?Csak hagytátok hagy mennyen vagy nyomtad a szarvakat lefelé közben hogy minél mélyebb legyen,<#hehe>vagy rááltál az ekére<#hehe>esetleg húztad kicsit hátra a gépet hogy nem menjen olyan gyorsan?

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7
tehát a lóerõ nem egyenlõ a LÓ erejével!

a F1 autók 800 lóerõsek ergó nem 800 ló kell az elhúzásukhoz

az MTZ ha 80 lóerõs és húz 1 lajtát nem 80 ló kell az elhúzásukhoz mert ha úgynézem akkor mondjuk már 6-8 ló elhúzná<#idiota>