24942
  • Scamp
    Épp mondani akartam amúgy, csak közben kajálni voltam :) De ezt most megmondták hogy nagyon kevés az esélye hogy kitolhassuk a 2011-et. Én bízok benne hogy addigra sikerül összeszedni annyit hogy megéljünk belőle.
  • gibic
    Itt is először rendre vágják a repcét:
    Farm
  • gibic
    Én meg ha akarnák se tudnák földet venni, mert itt a környéken már mindent felvásáróltak, v évtizedes bérletben vannak. Egy 20 hektáros régi almás van itt a város mellett, de azt előbb teljesen le kell takarítani. Amúgy most decemberben lett újrakötve a földbérlet, de szóltunk a gazdának hogy egyetem után majd kellenek a földek, ez már le van rendezve vissza is adja, még a szerződés lejárta előtt is.
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    szerintem átsiklottunk most felette :)
  • gibic
    Az eredeti tervben az van hogy 2011ben lejár a moratórium, de most azért lobbiznak hogy 2-3 évvel még kitolják, mert a magyar parasztok támogatottsága még messze elmarad a többiektől. Meg az új támogatási rendszert akarták bevezetni amit most a madár megvétózott így bukott a január 1es bevezetés. Ezekről mind szó volt a gazdakörökben, meg az UMMban amiket linkelek, v nem nézitek?:O
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    ámen
  • SHADOWEYES7
  • gibic
    Most ki akarják tolni, még 2-3 évvel a korlátozást.
  • SHADOWEYES7
    mekkora nyitószöget adott már neki :O

• SHADOWEYES7
    ha a terület alapú támagotás megszűnik,és a moratóriumot feloldják itt a magyar parasztok 80%-a megbukik
  • SHADOWEYES7
    én már hallottam 2011-is
  • Scamp
    Mikorra várható a földvásárlás megnyitása egyébként? 2014?
  • SHADOWEYES7
    végünk lesz
  • Scamp
    Sajnos tény hogy a külföldiek ugrásra készen várják hogy mikor nyitjuk meg a földvásárlást. Mi részünkről megpróbálunk minnél több földet kibérelni, és majd idővel megvenni.
  • El Ray
    Szép nagy gazdaság, és ha megnyitják a földreformot a külföldiek részére, ez a szép dán gazdaság átjön Magyarországra és csak az a 3 tulajdonos ha megteheti, vásárol csak 900ha és még hozzá a bérleményeket...
    Nem igazán látom hasznát annak, hogy külföldiek kezébe kerülnek ezek a jó minőségű magyar földek, és nem pedig magyar kézben maradnak...
  • John Deere boy
    van pár képem róla!majd még teszek fel holnap!Igen ez az a Dán gazdaság!

• John Deere boy
    ott a honlapjuk!belinkeltem!
  • El Ray
    most esett csak le hogy ez még mindig az a dán gazdaság Szlovákiában...
    milyen részletekkel tudtok szolgálni arról a gazdaságról aminek a gépeit fotózgattátok? Ahogy azt látom nem kevés állattal foglalkozhatnak...
    2 hatalmas tartálykocsi, 8 db 8920 JD, nem kevés pénz...
    Megöl a kíváncsiság, mi a telep/cég neve? hátha megtalálom a neten a honlapjukat... :)
  • John Deere boy
    nem Magyar!Szlovákiából vagyunk!

Tények:
    1300 tehén
    3000 koca
    3700 hektár
    140 alkalmazott

de ezek már egy éves adatok azóta már változtak!

Dan Slovakia
  • El Ray
    shad ez milyen gép amit a farmphoto.com-on találtál?
  • John Deere boy
    Nah vége már megy!Hencivel nyáron fotóztunk!

• El Ray
    ezek legalább magyar gépek? hol ez a gazdaság? mekkora? kaphatunk róla vm információt?
  • John Deere boy
  • John Deere boy
  • John Deere boy
    nemtudok képeket belinkelni!
  • John Deere boy
  • John Deere boy
    Henci barátommal kattingattunk!

• John Deere boy
    Henci barátommal kattingattunk!

• gabor 892
    állitolag nyulaknak is jo
  • Scamp
    Igazából eddig mint haletetőanyag találkoztam vele. Gondolom takarmánynak használják.
  • SHADOWEYES7
    na de az mire jó?
  • Scamp
    Lucerna Pellet-et csinálnak. Szárítják és granulátum lesz belőle :) Székkutason van ilyen üzem.
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    hyelyes
  • SHADOWEYES7
    biogáz?
    hőtermelés?
  • El Ray
    az amaránttal jelenleg nem igazán volt időm foglalkozni, mivel sok a tanulnivalóm és készülök már lélekben az érettségimre. Könyvet mér szereztem a termesztéséről, és ha minden igaz, akkor az egyetemen tanítani is fog a könyv írója. :D

Ha érdekel vk a könyv címe: Dr Rádics László: Alternatív növények termesztése I.

De dolgozom az ügyön. Apámat nem hagyom békén, folyamatosan zaklatom a föld és gépvásárlással.
    Össze fog hozni nekem 1 találkozót 1 ismerősével, aki 1 magyar befektetői cégcsoportnak a mezőgazdasági vállalatainak az ügyvezető igazgatója. Jó kis szakmai gyakorlat lesz számomra... :)