Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
mert nem X-taecsaval?😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Pedig de 😊

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

😄😄😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
V tárcsával?

komolyan nem hiszem el 😄Dd

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Mi mindig jobbra forgunk...kivéve a legelején amikor megyünk egy kört balra...

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

lehet kiemeli, meg lehet hogy az a jobbra balra van😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
K700-as az,csak azt nem értem milyen tárcsával fordul az jobra?<#wilting>

a V tárcsákkal tudomásom szerint balra fordulunk mindíg

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Habár nyilván vak vagyok 😄

Ahogy elnézem az ott egy Rába a távolban 😊

De fenn van csak nem látszik jól 😊 én is mindig azt hiszem hogy nincs felemelve pedig de...

A mûvelet legfontosabb része a rádió 😄 6-ik a kispedállal visszaszorozva 😊
MTZ-82 egyébként 😊

SHADOWEYES7
mármint kiemelve

SHADOWEYES7
a hátsó kerék nincs a levegõbe? 😮

ez jó ezeket tanultuk mi is múltkor munkagépbõl.ZTM sztem olvasgasd végig ha mélyebben bele akarsz merülni a szántásba.(hasznos)😊

ez nagyon kemény.fõleg mikor felhangosítod a rádiót😄😄hányadikba mentél?6.?hányas MTZ? 820?

igazság szerint ha jól van beállítva az eke akkor elengedheted a kormányt eltalál egyenesen.😄az egy K701es ami a távolba tárcsáz?

😊
Mondjuk az 514-es az nem mindig akar egyenesben maradni 😄

ITT a videó 😊

Elõre elnézést a szadizmusért amit szorzópedállal mûvelek de vannak szegénynek nehéz napjai...

pickány
én már rég kiakartam probálni mert sok videon láttam már hogy kiszálnak a gépböl de bekapcsoltam a 4 kereket meg a difi zárt és akkor biztos hogy egyenesen megy meg a barázdába

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

És a videó milyen lett?

Ma teljesen elfeledkeztem magamról...reggel csináltam egy videót és ennyi, pedig sirekt csinálni akartam képeket és mikor utoljára felemeltem a tárcsát akkor jutott eszembe :S

Végül is barázdában megy...😄

pickány
😄😄😄

Komoly mikor magától ment az nh.😄

😄 vaze én ilyet a kombájnnal szoktam csinálni hogy kiugrok menetközben 😄

pickány
mai nap video Szántás

Szerintem még olcsóbban is találsz ha rászánsz egy kis idõt.😊

ZTM
Jaja 1,5 milláért már van fasza.

Olcsóbban veszel egy használt 80ast mint nandorb trakija kerülne.

ZTM
Én kiskoromban is a 82-esek után sóvárogtam 😄(még most is)

Minek vegyen egy ekkora traktort egy kiskertbe??? nincs is kihasználva csak felesleges pénzkidobás. Arra kis területre egy erõsebb kapáló bõven megfelel.

ZTM
Ezek a kis gépek sokkal hasznosabbak mint 100 te XDXDXDXD nincs jogsim....Ne mindenhova fér be még az általad képen illusztrált traktor.
attól hogy én ezzel akarok szántani te szánthatsz olyan trakesszal.
tavasszal is volt két maszekmunkám a kapálásból és oda nem megy be a traktor szántani is mehet mejd ha beválik az eke....és van saját kertem is(enyém 1 kis darab nem olyan nagy de kényelmes helyen van)

nandorb
ki nem meg mindig jol jon a kertbe de sajnos draga 1ien

Kiskoromban mindig ilyet szerettem volna 😊

nandorb
ez talaj felszin puhitasra van ha akarsz szantani nem iennel alsz neki ami jol fog kaparni rajta iennel talan hozza kezdene az ember,de amolyannal csak foldet kevernek vagy esetleg kapalas helyetesit semmi mast

Igazából arra hogy abban a PDF-ben benne van hogy mi az a kormány lemez 😊

ZTM
Mondom most nem mezõgazdaságira járok tehát nem sok mindent sikerült még elsajátítanom ezt tartsátok szem elõtt mielõtt válaszoltok.
Mert más ha én írok hülyeséget és más ha szakember vagy mg.tanuló.

ZTM
kérdés:Mi szar neked rajta nem merjed 50Le-s traktor után függesztett ekéhez hasonlítani és a gépet se ez kapálógép nem traktor.

Hát nálunk nagyon is termesztenek, pedig nem éppen Kaposvár közelébe lakunk. De a GSD annyi répát termel hogy megéri neki egy önálló répaszedõt fenntartani.

Scamp: akkor én meg ajánlom ZTM barátunknak a mûszaki alapismeretek óránkat, nagyon hasznos, hasonló dolgokról van szó ott is.😄

nandorb
ez szar

ZTM
Sokat tudok mostmár.
De mire is akartál engem ezzel rávezetni?😄

Shad módszerét fogom alkalmazni...

Olvasgass picit 😊

ZTM
#17908-hszben mutatott képen mintha magasabb lenne az eke nem?:S mondjuk ezen a képen az eke a géppel vmi lengyel vagy szlovák cucc😄
(a márka és típus ugyanaz mint magyarhonban)

ZTM
Mi az a kormánylemez?hogy érted hogy forgat?hát ha kell sebesség akkor lesz az biztos legfeljebb tolok rajta;Da max mélység hát nemtom szerintem 15-20cm(max)
hát ásóval én is sokkal mélyebre megyek😄néha még a kerti traktor szántásánál is.
hát hogy õszinte legyek semmi extrát nem várok ettõl az ekétõl max annyi hogy ásás mélység de ha jobban belegondolok azt se fõleg az enyémet nem😄 esetleg másét😄én nagyon durván mélyen és nagy sebességgel tok ásni fõleg mikor 10cm darabokat forgatok fel😄

Erõ,izom tejet iszom!!!!!!!😄

Sõt...Ukrajna és oroszország elõrendelése lekötötte a nyugati gépgyárak termelésének több mint felét...

Itt volt felénk egy, de itt is abba hagyták a répatermesztést és eladták a gépet ugyhogy a legközelebbi reményem elszállt 😞 De majd egyszer 😄

répaszedõ!!!sztem gyere erre a környéken biztos találsz vhol.asszem az országba másfele már nem is nagyon termesztenek répát.

hát sztem ne vár sokat ettõl az ekétõl.az a kormánylemez nem nagyon tetszik.el tudom képzelni hogy forgat.sztem ehhez az ekéhez kéne sebesség is de akkor meg legyen vki aki megfogja.amúgy ennél mekkora a max mélység amit el lehet érni?mert így ahogy nézem nem lehet vmi sok.sztem ásóval mélyebbre megyek.😊

ZTM
Kemény gép már csak a robosztus kinézetébõl de le merném fogadni hogy 5.5 LE:

Ezen már van sebességfelezõ is.
És én ilyen ekét veszek remélem jó lesz sajna papám ügyesen elspajzolta elõlem a kapálógépet de majd tavasszal elõkerül akkor rakok pár képet.

soha nem lesz 1 nyugati ország sem ahol elterjed az mtz

Én egy ilyet szeretnék vezetni (azt a nagy pirosat) 😄