24942
  • gabor 892
    hát olyan ami lefullad azt dobd ki:D
  • Scamp
    Jah, láttam :) Barbár állatok :(
  • vidu01

MTZ rally
  • Scamp
    De google-ben találtam egyet: MTZ forum
  • Scamp
    Lehetőleg legyen minél fiatalabb sztem. Mégis csak fiatalabbak az alkatrészek és valószínűleg így később és/vagy kevesebbet kell hozzányúlni.

Konkrét MTZ fórumról nem tudok, de ha Shad ide ér akkor lehet ő tud, ő több helyen ott van :D
  • Ficium
    Érdemes figyelni az évjáratot?
    Úgy értem, mondjuk 90-től már jobbakat csináltak? Van valahol erős eltérés az évjáratok között? Tudtok ajánlani MTZ-s fórumot, hogy inkább őket boldogítsam?
  • Scamp
    Ez pl egy tisztességesen kinéző gép :)
  • gibic
    Ezeken nézz körül:
    Expressz
    Agrosat

Agroinform
  • Scamp
    Mi egy kicsit olcsóbb megoldásban gondolkodtunk, vagy részben, egyszerű téglaistálló és vastag cső karámok bele. naggyából 2 milió forint és 20 marha fér bele, emelett kisebb állatoknak van kialakítva rész, naggyából 60 férőhelyünk van kinn, de még nincs kész teljesen, nyáron költözünk. :)
  • Scamp
    A legfontosabb kopó alkatrész, mert az elég hamar kopik és százezreket jelent :)
  • Ficium
    Esetleg érdemes kintről hozni a gépeket?
  • Ficium
    Köszönöm szépen a válaszokat!
    Milyen oldalakon nézelődjek használt MTZ ügyben?
    (Akkor, ahogy olvasom a gumi a legfontosabb. :) )
  • vidu01
    Értem, nálunk is tervbe van egy 80-100 férőhelyes könnyüfém szerkezetes hizlaló istálló csak még némi cash kell hozzá fiatal gazda támogatás sajna nem takarja be teljesen.
  • Scamp
    Nem, de csak mert nem akartak...:D Nem szoktuk meg várni az ilyet de mivel latyakos volt az idő és földes az udvar így nem tudtunk dolgozni eddig mert a kisgép csúnyán összevágja a terepet. jövőhéten ha az idő engedi jön a nagyobbik karám és az istálló.
  • vidu01
    Jó vastagon volt már a cucc alattuk, nem ugrottak ki a karámon?
  • Scamp
    Most a hely szűke miatt haladunk lassan, nyáron költözünk ki egy nagyobb istállóba és akkor kicsit növeljük a létszámot is. :)
  • Scamp
    Ez tsz-es gép, fater ezzel dolgozik. Vagyis az etető kocsit szokta ezzel rakni a telepen, a mienket azt apám előző munkahelyéről hoztuk ki, a felszámolás előtt nem volt pénzük kifizetni 5 havi munkabért és annak fejében + 500ezer Ft-ért elhozhattuk, az egy Thomas T133-as. Ezt a tsz újonnan vette kb 10 éve. Ennek is van már minden baja néha, épp tegnap csinálták meg a hidromotorokat ugyhogy most jó :)
  • Scamp
    Nem, ez nem a mienk, van nekünk is egy de annak rossz a motorja, a tavasszal az is szervizes lesz :) Ez a tsz-é, fater ezzel szokott dolgozni, mikor kell akkor ki tudja hozni. UNHZ 750 nekünk is van de mindjárt látni fogod videón hogy azzal nállunk nem lehet megoldani.

VIDEÓ_1
    VIDEÓ_2
  • vidu01
    Na ilyen gép kell nekem is jók ezek a bobcatek, hol szerezted be használtan vetted? Mi hetente kihuzzuk a helyüket kötetlenbe van 40 bika tolólappal pucoljuk az istállót kb 1,5 óra alatt megvan az egész.:)
  • hencike7745
    komoly gepezet a tietek???mi unhz 750 es rakoval szoktuk kiszedni a tragyat.nekunk ugy van megcsinalva h mindehova odafersz s baggeral.ma en meg faert voltam, olyan jeges volt a toltes h pot nelkul nem tudtam felmenni ra.ugy huzott fol a gyerek a 7211esel.
  • Scamp
    Basszus, 10 képből 2 ami sikerült...mondjuk folia alatt fényképeztem de akkor is...áhhhh nah mind1, itt van az a kettő:

• Scamp
    24 :) de nem mind alól, most a két kisebb karámot pakoltuk ki.
  • nandorb
    haszáld a abload német jó és megbizható
  • vidu01
    képfeltöltés.hu-t nem szabad használni az egy fostalicska sokszor elérhetetlen, inkább ezt vagy vmi mást: http://media.proxnet.hu/
  • vidu01
    Hamar végeztetek, mennyi biku/tehén van? :)
  • robi11
    szerintem az uj mf a király.
  • Miky90
    Csak nálam nem jó a képfeltöltő vagy nálatok se?Valamiért nem engedi feltölteni a képeket.:(
  • Scamp
    Marhák helye kitakarítva, estére jönnek képek meg videó is. További szép napot :)
  • Scamp
    Azért abban a 100ezer Ft-ban nem lennék biztos, de lényegében tényleg olcsó.
  • saslaca
    üresen is meglehet nézni P.: gyorsabban engeded ki a kuplungot ha lefullad nincs erő ha elindul van erő.Enyi.
  • gabor 892
    most nem azér de ha üresen megy vele, nemigazán tudja eldönteni hogy van e erő vagy nincs:D
  • gibic
    Ha nem változott akkor asszem 98000ft/Le.
  • Micsu
    a 8480 volt 30 körül, ez sztem azért húzósabb lesz
  • Micsu
    látom fejlesztettek rajta egy kicsit :)
  • pista89
    Ja , csak hogy agyonra tisztítva ,kifestett kerekekkel már nem olyan nagy élmény egy új gépet látni...legalábbis nekem...
    Tavaly egyikse nyűgözött le , a cseli se ott volt körbenéztem azt annyi , de ha földeken láttam volna ERRE akkor asziszem dobnék egy hátast már egy vadiúj szériás zetortól is :D
  • thomme
    Az új Massey sztem súrolja a 30 millát amúgy már alig várom a Farmexpot!!
    Király gépek lesznek az 1szer biztos !
  • JD4650
    8470-es fergi

régi cseli

új MF

ez meg az új challenger, ami ugyan az mint a MF 8690
  • saslaca
    Na először is MTZ-nél arra figyelj hogy a gumik ne legyenek szétrepedezve és legyen rajta futófelület mert az drága mulatság, a váltót nézd meg hogy működik-e a kardán, difizár meg váltó menet közbe ne morogjon de majd azt úgyis meghallod ha valami nem tökéletes a fülke ne legyen szétrohadva,világítás valamennyi legyen rajta, meg hogyha beindítod a gépet ne dobjon fehér füstöt mert akkor vagy szar az adagoló vagy a motor,a vizet ne forralja,olajnyomása legyen mert ha nincs akkor a főtengellyel van probléma. Ja és ha megnézed az egész gépet akkor érdemes menni vele egy próbakört hogy van-e erő? Ha véletlenül elromlana nem kell megijedni mert nagyon olcsó hozzá a cucc. Egy 100 ezer forintból fel lehet újítani az egészet a motortól a váltóig.
  • pista89
    mit érdekel az engem , cseli és kész :D
  • Micsu
    az a régi mf 8400 széria amit idéntől nem gyártanak csak más a színe :)