24942
  • pista89
    cseli a szebb mind között :D
  • JD4650

• JD4650
    nem mondtam hogy rossz:D
  • gabor 892
    atya világ
  • Micsu
    bocs hogy szóltam
  • JD4650
    Igaz
    az új valtrák is félig fendtek meg MF-ek
  • pickány
    hy akkor magyartarka bika illetve üzőborjak árfolyamáról valaki tud valamit ? mert lehet holnap veszunk 2 öt
  • gabor 892
    egyik osztálytársam mondta hogy állitolag most csinnak valami valtra t-192t vagy mit és abba elvileg vario válto lesz:O
  • JD4650
    MF 8690 > Ezt mindenképpen megnézni, 370les új csúcsfergie
    Fendt 936 Vario v 2.0, csak Sisu motorral:D
  • gabor 892
    ha nem recseg a válto meg se vedd :D
  • pista89
    re :o
  • Micsu
    sry shadow a második post véletlenül ment neked :P
  • Micsu
    Lemken gépek az Agro-Mashon:

Vari-Opal
    Vari-Titan
    Zirkon-Saphir
    Solitair 12 m
    Primus
    Albatros
    Sy Korund
    Karat 5 m
    Compact Solitair
    Rubin 3 m

Massey Fergusson gépek az Agro-Mashon

MF 1540
    MF 3645-4F
    MF 5445
    MF 5465
    MF 6480 + MF 965
    MF 6499
    MF 7495
    MF 8690 > Ezt mindenképpen megnézni, 370les új csúcsfergie
    MF 2170
    MF 7260 Beta
    MF 8947
    MF 555 6 soros
  • Micsu
    vagy nincs alatt 80 kmes futómű
  • Scamp
    Nos én lelépek. Haverok buli gyros :D Jóccakát mindenkinek.
  • Scamp
    Odamész, megnézed. A gumik lehetőleg legyenek jók ,arra sokat lehet költeni ha nem jók.Nézd meg hol folyik belőle az olaj, elméletileg vhol tuti könnyedzik.Általában a hidraulika tömbnél szokott olaj lenni, ott mindig is lesz sztem, MTZ-nél ez szokványos. Be kell indítani, ha nem durrog összevissza hanem egyenletesen jár akkor elméletben jó.Legtöbbször motornál nállunk a csapszeg adta be a kulcsot, olyankor csúnya hangja van, csörög. Elindulsz vele, kuplung kb felénél kell hogy fogjon, lehetőleg sima úton kihúzni kilencedikig, ha nincs morgó hang egy idő után se kigyorsításnál és nincs koppanás fékezésnél akkor elméletileg a difi ok. Minden sebességben megjáratni. Km óra többnyire nem szokott jó lenni az idősebb gépekben, tehát az üzemórát azt csak tippelni lehet többnyire. Ha a kis szorzót is ráadod akkor kis egy finomabb visító hangot ad, az szokott lenni nálunk is. Kb ennyi jutott az eszembe, vki javítson ki ha vmit nem jól mondtam, vagy egészítsetek ki.
  • gibic
    Eddig mivel foglalkoztál? Másodállás lesz a mg?
  • gibic
    1-1,5 millióért már lehet jó állapotúakat kapni, amik tuti jól fognak menni.
  • Ficium
    Skacok!
    30 vagyok. Nem űrtechnikát szeretnék, hanem a szükséges minimumot. Mekem az MTZ tökéletesen megfelel, ha nem egy olyat veszek elsőre, ami ócskavas. Ebben kérem a segítségeteket.
  • robi11
    nem azé jöttem hanem tod én szetem a mezőgazdasági gépeket és azért.
  • Scamp
    'napot mindenkinek. :) Itt szakad a hó, holnap trágyázás a marhák alól, jóóóóó lesz. Majd csinálok képeket :)
  • El Ray
    rázógépet inkább anak éri meg venni, aki nagyban termel, szerződéses partnere vm feldolgozónak vagy pedig közösen vásárolni,összefogva több kisebb temelővel, vagy venni 1 gépet és ha van rá igény(természetesen fel kell mérni az igényt) bérbe dolgozni
  • nandorb
    Nemhiába lett becsukva az LS topik ide nem kell átjönni ez okból!!!
  • robi11
    uhh úgy látom ez 1 király oldal:D
  • El Ray
    az olajos magvak helyzete más, de pl mogyorót nem tudsz rázógéppel szedni, mert nem olyan a szára, azt általában speciális földröl szedő géppel szedik, miután lehullott a földre, de ugyanúgy jó dió szedésére is.
  • gibic
    Hát nemtom, ezzel lehet vitatkozni, egyrészt a kézi szedés elég költséges, és nehéz találni munkaerőt, igaz a termék jobb mint mondtad, de a rázógép költséghatékonyabb, lehet bérelni is. A másik a felsoroltak között pl a dió azt hogy szeded kézzel, ültetvényen én még nem láttam kézi diószedést.
  • El Ray
    sztem pályakezdőnek kicsit drága mulattság a rázógép. 10milliónál kezdődik 1 olyan gép amivel kezdhet vm, de ami tényleg sokat bír és örök élet+ 1 napig jó az már 15-20millió közt van.
    Én gyümölcsöt, így kezdetben inkább kézzel szednék, hacsak nem ipari célra szánom a gyümölcsöt(konzerv,lekvár,lé), mert akkor célravezetőbb és olcsóbb is a végtermék.
    Vannak terveid bővítésre?Jelenleg hány éves vagy?
  • gibic
    Elnézve az általad termesztett gyümölcsöket egy rázógép se lenne rossz ötlet majd nyár elején.
  • Ficium
    Mire figyeljek ezeknél? Milyen üzemóra tartományoknál, milyen gondokra kell felkészülni? Ha előttem van a traki, mit nézzek meg rajta?
  • Ficium
    Most 1M-em van. Géptám. egyelőre nem jöhet szóba. :(
  • Ficium
    OK, de milyen gépekre van szükségem? :)
  • gibic
    UMM - 2009.01.18.
  • gibic
    Fiatal pályakezdőnél cél a 10 milkó?:P Szerintem a géptámogatást is próbáld meg, most ugyis a kertészeteket akarják fejleszteni, vagyis neked pont kapóra jön.
  • SHADOWEYES7
    Attól függ mennyi pénzed lesz vásárlásra,mert nem sok akkor használt MTZ 80-as vagy 82-es tökéletesen megteszi arra a célra amire neked kell.
  • Ficium
    Köszi, először a fiatal pályakezdőt szeretném, utána meg valszeg már nem lesz egy ideig géptám. De mit vegyek és milyet? Ez a nagy kérdésem.
  • Ficium
    Szia El Ray!
    Nekem nagyon szimpatikus a Te hozzáállásod (már régóta követem a fórumot). Én is azt szeretném, amit te: Magyar termeljen magyar embernek magyar földön.
    Nos, kb. 4000 fa: dió, mandula, mogyoró, szilva, megy, őszi kajszi, alma. Sortáv 4m-től 10m-ig.

ui: nekem betegeskedik a fórummotor: nem mindig jelenik meg a "küld" gomb. (most se, csak a helye :) )
  • gibic
    Ajánlom a figyelmedbe a kertészeti géptámogatást, még fut és szerintem egy próbát megérne.
  • El Ray
    Szia Ficium! Üdv köreinkben!
    Attól függ milyen fajta gyümölcsös, függ a sortávolságtól. Milyen fajta gyümölcsöket termesztesz? az alapján el tudunk indulni...
  • thomme
    Eléggé elmentek a gép árak !!
    Bár mondjuk a Claas Xerion az Claas Xerion !
  • Ficium
    Sziasztok!
    Szeretnék mezőgazdasággal foglalkozni, mert nagyon szeretem!
    Vettem 20Ha biogyümölcsöst Esztergom és Komárom között.
    Van valaki a környékről?
    Permetezőm és oldalazó tárcsázóm már van.
    Milyen trakit vegyek? Elég dombos a felszín min. 80Le kéne.
    Szükséges a 4 kerék? (mármint a meghajtás )
    Nagyon hajlok az MTZ felé. Lehet használtan venni olyat, amivel nem lesz baj? Mire kell figyelni?
    Milyen gépet kell még venni? Kultivátornak van értelme?
    Köszönöm a válaszokat! :)