24942
-
pista89 #20335 cseli a szebb mind között :D -
JD4650 #20334
-
JD4650 #20333 nem mondtam hogy rossz:D -
#20332 atya világ -
Micsu #20331 bocs hogy szóltam -
JD4650 #20330 Igaz
az új valtrák is félig fendtek meg MF-ek -
#20329 hy akkor magyartarka bika illetve üzőborjak árfolyamáról valaki tud valamit ? mert lehet holnap veszunk 2 öt
-
#20328 egyik osztálytársam mondta hogy állitolag most csinnak valami valtra t-192t vagy mit és abba elvileg vario válto lesz:O -
JD4650 #20327 MF 8690 > Ezt mindenképpen megnézni, 370les új csúcsfergie
Fendt 936 Vario v 2.0, csak Sisu motorral:D -
#20326 ha nem recseg a válto meg se vedd :D -
pista89 #20325 re :o -
Micsu #20324 sry shadow a második post véletlenül ment neked :P -
Micsu #20323 Lemken gépek az Agro-Mashon:
Vari-Opal
Vari-Titan
Zirkon-Saphir
Solitair 12 m
Primus
Albatros
Sy Korund
Karat 5 m
Compact Solitair
Rubin 3 m
Massey Fergusson gépek az Agro-Mashon
MF 1540
MF 3645-4F
MF 5445
MF 5465
MF 6480 + MF 965
MF 6499
MF 7495
MF 8690 > Ezt mindenképpen megnézni, 370les új csúcsfergie
MF 2170
MF 7260 Beta
MF 8947
MF 555 6 soros
-
Micsu #20322 vagy nincs alatt 80 kmes futómű -
Scamp #20321 Nos én lelépek. Haverok buli gyros :D Jóccakát mindenkinek. -
Scamp #20320 Odamész, megnézed. A gumik lehetőleg legyenek jók ,arra sokat lehet költeni ha nem jók.Nézd meg hol folyik belőle az olaj, elméletileg vhol tuti könnyedzik.Általában a hidraulika tömbnél szokott olaj lenni, ott mindig is lesz sztem, MTZ-nél ez szokványos. Be kell indítani, ha nem durrog összevissza hanem egyenletesen jár akkor elméletben jó.Legtöbbször motornál nállunk a csapszeg adta be a kulcsot, olyankor csúnya hangja van, csörög. Elindulsz vele, kuplung kb felénél kell hogy fogjon, lehetőleg sima úton kihúzni kilencedikig, ha nincs morgó hang egy idő után se kigyorsításnál és nincs koppanás fékezésnél akkor elméletileg a difi ok. Minden sebességben megjáratni. Km óra többnyire nem szokott jó lenni az idősebb gépekben, tehát az üzemórát azt csak tippelni lehet többnyire. Ha a kis szorzót is ráadod akkor kis egy finomabb visító hangot ad, az szokott lenni nálunk is. Kb ennyi jutott az eszembe, vki javítson ki ha vmit nem jól mondtam, vagy egészítsetek ki. -
gibic #20319 Eddig mivel foglalkoztál? Másodállás lesz a mg? -
gibic #20318 1-1,5 millióért már lehet jó állapotúakat kapni, amik tuti jól fognak menni. -
Ficium #20317 Skacok!
30 vagyok. Nem űrtechnikát szeretnék, hanem a szükséges minimumot. Mekem az MTZ tökéletesen megfelel, ha nem egy olyat veszek elsőre, ami ócskavas. Ebben kérem a segítségeteket. -
#20316 nem azé jöttem hanem tod én szetem a mezőgazdasági gépeket és azért. -
Scamp #20315 'napot mindenkinek. :) Itt szakad a hó, holnap trágyázás a marhák alól, jóóóóó lesz. Majd csinálok képeket :) -
El Ray #20314 rázógépet inkább anak éri meg venni, aki nagyban termel, szerződéses partnere vm feldolgozónak vagy pedig közösen vásárolni,összefogva több kisebb temelővel, vagy venni 1 gépet és ha van rá igény(természetesen fel kell mérni az igényt) bérbe dolgozni -
#20313 Nemhiába lett becsukva az LS topik ide nem kell átjönni ez okból!!! -
#20312 uhh úgy látom ez 1 király oldal:D -
El Ray #20311 az olajos magvak helyzete más, de pl mogyorót nem tudsz rázógéppel szedni, mert nem olyan a szára, azt általában speciális földröl szedő géppel szedik, miután lehullott a földre, de ugyanúgy jó dió szedésére is. -
gibic #20310 Hát nemtom, ezzel lehet vitatkozni, egyrészt a kézi szedés elég költséges, és nehéz találni munkaerőt, igaz a termék jobb mint mondtad, de a rázógép költséghatékonyabb, lehet bérelni is. A másik a felsoroltak között pl a dió azt hogy szeded kézzel, ültetvényen én még nem láttam kézi diószedést. -
El Ray #20309 sztem pályakezdőnek kicsit drága mulattság a rázógép. 10milliónál kezdődik 1 olyan gép amivel kezdhet vm, de ami tényleg sokat bír és örök élet+ 1 napig jó az már 15-20millió közt van.
Én gyümölcsöt, így kezdetben inkább kézzel szednék, hacsak nem ipari célra szánom a gyümölcsöt(konzerv,lekvár,lé), mert akkor célravezetőbb és olcsóbb is a végtermék.
Vannak terveid bővítésre?Jelenleg hány éves vagy? -
gibic #20308 Elnézve az általad termesztett gyümölcsöket egy rázógép se lenne rossz ötlet majd nyár elején. -
Ficium #20307 Mire figyeljek ezeknél? Milyen üzemóra tartományoknál, milyen gondokra kell felkészülni? Ha előttem van a traki, mit nézzek meg rajta? -
Ficium #20306 Most 1M-em van. Géptám. egyelőre nem jöhet szóba. :( -
Ficium #20305 OK, de milyen gépekre van szükségem? :) -
gibic #20304 UMM - 2009.01.18. -
gibic #20303 Fiatal pályakezdőnél cél a 10 milkó?:P Szerintem a géptámogatást is próbáld meg, most ugyis a kertészeteket akarják fejleszteni, vagyis neked pont kapóra jön. -
#20302 Attól függ mennyi pénzed lesz vásárlásra,mert nem sok akkor használt MTZ 80-as vagy 82-es tökéletesen megteszi arra a célra amire neked kell. -
Ficium #20301 Köszi, először a fiatal pályakezdőt szeretném, utána meg valszeg már nem lesz egy ideig géptám. De mit vegyek és milyet? Ez a nagy kérdésem. -
Ficium #20300 Szia El Ray!
Nekem nagyon szimpatikus a Te hozzáállásod (már régóta követem a fórumot). Én is azt szeretném, amit te: Magyar termeljen magyar embernek magyar földön.
Nos, kb. 4000 fa: dió, mandula, mogyoró, szilva, megy, őszi kajszi, alma. Sortáv 4m-től 10m-ig.
ui: nekem betegeskedik a fórummotor: nem mindig jelenik meg a "küld" gomb. (most se, csak a helye :) ) -
gibic #20299 Ajánlom a figyelmedbe a kertészeti géptámogatást, még fut és szerintem egy próbát megérne. -
El Ray #20298 Szia Ficium! Üdv köreinkben!
Attól függ milyen fajta gyümölcsös, függ a sortávolságtól. Milyen fajta gyümölcsöket termesztesz? az alapján el tudunk indulni... -
#20297 Eléggé elmentek a gép árak !!
Bár mondjuk a Claas Xerion az Claas Xerion ! -
Ficium #20296 Sziasztok!
Szeretnék mezőgazdasággal foglalkozni, mert nagyon szeretem!
Vettem 20Ha biogyümölcsöst Esztergom és Komárom között.
Van valaki a környékről?
Permetezőm és oldalazó tárcsázóm már van.
Milyen trakit vegyek? Elég dombos a felszín min. 80Le kéne.
Szükséges a 4 kerék? (mármint a meghajtás )
Nagyon hajlok az MTZ felé. Lehet használtan venni olyat, amivel nem lesz baj? Mire kell figyelni?
Milyen gépet kell még venni? Kultivátornak van értelme?
Köszönöm a válaszokat! :)