24942
  • El Ray
    1523-as MTZ mekkora területre vesztek?

mekkora üzemméret mellett gazdaságos 1 150LE-s traktor üzemeltetése?
  • El Ray
    sok függ attól is, hogy merre van a legközelebbi értékesítő. Én pl JD csak azért vennék, mert pont Dabason van az 1ik alközpontja a KITE-nek. De ha tényleg oda kerülne a sor, hogy új gépet vegyek, akkor komolyabban utánanáznék minden információnak. Melyek a leggyakoribb alkatrész meghibásodások,mennnyi a garancia, fogyasztás, alkatrész elátottság, mennyi idő alatt száll ki és menyni idő alatt javítják meg a szervizesek a gépet, stb...

Van rá szerintetek esélyem, hogy induljak a Fiatal Gazdák indduló pályázatán, mezőgazdasági végzettség nélkül, ha az egyetemet elkezdem?
  • hencike7745
    nalunk forditva van mert a zetorba olcsok az alkatreszek. nalunk a ZETOR a neptraktor nalatok meg az MTZ.de mi a zetorokkal meg vagyunk elegedve, jol birja a strapat.lehet h oszel veszunk MTZ 1523 mast majd meglatjuk az h fogja birni a kikepzest.
  • Scamp
    A gazdaságban sosem az MTZ volt ami komoly munkát végzett. Pl szántógépnek a nagy gazdaságok sem az MTZ-t használták. És aki TEHETI az többnyire ma sem. Régen erre ott voltak a Dutrák, T150, Kirovecz, DT-k, Rába(bár a rábának a tárcsa az istene). Viszont ha vkinek van évente 20 Hektár szántani való, arra nem fog egy 120-as Johnny-t venni.

"Akár milyen nyugati gépet is veszel, tarts mindig egy MTZ-t hogy legyen ami haza húzza." :D
  • JD4650
    Ezt nem akartam utána írni, de elég sok köze van a csórósághoz és a 'kommunizmushoz'
    Én vennék 1 mtz-t kiszolgálótraktornak, de komoly munkába nem kezdenék vele:D
  • gibic
    Én azt is.:D
  • ZTM
    Ennek kénytelen vagyok igazat adni,mert ha lenne 100millióm nem 80 Le-s MTZ-t vennék.
  • pista89
    De tudod miért ? Mert ez egy csóró ország , ha a parasztoknak több pénz jutna akkor biztos hogy nem lenne egy darab MTZ se :D
  • JD4650
    azt is észre vetted hogy oroszországon kívül csak nálunk van ennyi MTZ? :D
  • ZTM
    Hát nemtudom,Magyarországon nagyon elterjedt az MTZ,és nem kell sokat szerelni de ha igen akkorse olyan nagy problémái vannak,hanem pl elektronika(nem mutatja meddig van az üzemanyagtartály) szval jó az MTZ lehet 1 zetor jobb vagy 1 JD de hasonlísd össze az árukat...
  • pista89
    MTZ (N)

Zetor (Y)
  • robi11
    hát az mtz 80 és a 82 jóbb mint a zetor:D
    az mtz a király!
  • JD4650
    minden nézőpont kérdése.
    Ha megbecsülöd a gépet nem lesz komoly baja, nem kell hozzá a drága alkatrész
  • saslaca
    A zetor lehet hogy jobb mint az MTZ de a Zetorhoz minden k*rva drága az MTZ-hez pedig viszonylag olcsók a cuccok!
  • SHADOWEYES7
    az biztos,lehet még itt akkora hóesés,hogy csak na
  • Gaben87
    Tisztára tavasz van!Habár februárban lehet még cudarabb idő mint volt.
  • pickány
    hát a tej és hus felhasználáshoz szerintem mindkettőhöz legfontosabb a hütőberendezés de én se tok rola semmit:D
    de ezt most ugy érted a tejfeldolgozást hogy sajtot meg tejfölt meg vajat csinálni belőle ????
    mert a hust még talán értem
  • gabor 892
    engem különösebben nem érdekel, meg nem is értek hozzá:) bár aztán tölem mehet a téma:D
  • El Ray
    Eléggé meghaltunk mostanában.

Kis élesztő a téma a topicba: milyen gépek kellenek tejfeldolgozáshoz, húsfeldolgozáshoz?
  • SHADOWEYES7
    köszi :)
  • gibic
    Gazdakör - 2009.01.17
  • robi11
    jah jó a fahordós videó:D
  • gibic
    Mgnorba érdeme, én csak belinkeltem.
  • SHADOWEYES7
    Jó videó ;)
  • hencike7745
    hat 7711 es zetorral lehet picsjaravernek a 80 as MTZnek. mondjuk ezt kiprobalnam en is.oszze kene kotni a kettot.mondjuk mar oszzekototem 8011 esel es elhuztam mint a szart.
  • gibic
    Fahordás
  • gabor 892
    azér az mtz picsánverni a zetort nem? legalábbis ha ehez hasonlot hasonlitanál össze...
  • Miky90
    Nálunk is zetor az oktató traki csak nem ez hanem ami ott áll elötte.Hát azt nem mondanám hogy nagy szerelés volt.Majd ha megjönnek hozzá az alkatrészek akkor talán.Állítólag hüvelyezve lesz meg lehet szét is húzzuk mert a kuplungja is oda van.Na majd akkor lesz jó kis gép.:)Szerintem is kényelmes(ebb mint az MTZ) de szerelni szarabb mert nehezebb hozzáférni a motorhoz.:S
  • hencike7745
    hat jo h van nektek ien megoldasotok,mi altalaban oszel mikor tragyaszoras van akkor kiszoktuk tolatni LKT val a tragyat,7211 es huzza az UNHZ 750est en meg szorom 7711esel RUR-5osel.evkozbe meg csak csipegetve van, oszt alajuk van teve a szalma oszt meg is a dolog.
  • Scamp
    Ehhez hozzátartozik hogy vmennyit fizetni is kell azért hogy a gép kijön a kapun.Óradíjban van, de tagkedvezménnyel.Így vmivel olcsóbb. Viszont sajnos mostanság elég sokat romlik el, így nem mindig tudjuk kihozni mikor kell. A mienket megcsinálni meg csak tavasszal lesz talán pénz.
  • hencike7745
    jah hat ugy jo, nem kell venni gepet a fater hazaugrik vele nos meg a dolog,nekunk kint a tanyan ugy van megoldva, hogy van egy kissebb fedett resz oszt a tobbi resze a karanak kint van, ugyhogy a bikak telen nyaron ki tudnak menni.
  • hencike7745
    latom gyakorlaton szoktatok szerelni is
  • Gaben87
    Jááá Zetor!!!Ilyennel vizsgáztam!De szerettem...tágas fülke stb.bivaly kis gép!
  • gabor 892
    aki még nem látott olyan szártépöt annak lehet nehéz lenne
  • Miky90
    Hát ja:DMondjuk nem volt vmi nehéz feladvány:P
  • gabor 892
    a találos kérdésen olyan mint a szártépön a hajtásház:D
  • Miky90
    na itt vannak a képek is:D

ez a művészi;)

ez meg a találós kérdés
  • Scamp
    :) Sztem próbáld újra :)
  • Miky90
    Hoztam pár képet a heti munkánkról.Megmértük a kompresszióját hát mit ne mondjak már nem csodálkozok hogy az ősszel szenvedett a két fejjel is.Az 1. és a 2. hengerbe alig volt 12-13 bar nyomás.:)

itt meg csak kiéltem a művészi hajlamon:D:D

ez meg már lassan 2 hónapja bent van csak egy seeger gyűrű hiányzik róla:S(amúgy ki jön rá hogy mi ez és milyen gépről való???)
  • Scamp
    9-ben még ha van erő akkor is lefullad gyorsabb kuplungnál :D