24942
-
#20855 Én Tiszajenőn. Egy kis falu Szolnok és Tiszakécske között. Van mellettünk egy Tiszavárkony nevű település és az a gazdaság is hozzá tartozik (névileg)Nem tudom hogy már magán-e. Háát ott tenyésztenek állatokat,tartanak húsmarhát,fejőstehenet,és szerintem még van szürkemarha is.Honlapjuk azthiszem nincs.De azokat a McHale bálázókat 2 szakadt Ferguson meg egy öreg John Deere húzza -
El Ray #20854 hol laksz helyileg?(nagyapám Tiszasülyi:D)
milyen gazdaságban ahsználják a gépeket, és mi a profiljuk, van honlapjuk? -
#20853 Igen ez így van ahogy mondod a mezőgépnél gyártották őket a Pesti út felüljárója mellett. Az McHale gépek pedig nagyon jók és a minőségük is nagyon ottvan.A közeli gazdaságban is van 3 DB 2 évesek.Több ezer bálát csináltak és szerencsére nem volt még bajuk egy defekten kívül,de azis a fickó hibájából volt. De ezt is csak azért tudom mert Szolnoktól kb 20 km-re lakom. -
El Ray #20852 Elég vicces, hogy a bálázóik 1 részét itthon gyártják, de nem elterjedt típus. Még kereskedésük sincs itthon, nem is csodálkozom, bármilyen jó és megbízható gépek... -
pista89 #20851 -
El Ray #20850 A maguk idejében jók voltak a hesstonok, mai napig dolgoznak. Régen a Szolnoki Mezőgép gyártotta, amíg meg nem szűnt, nem? Javítsatok ki ha tévednék!
Ha jól láttam az Agro+Mash Expon akkor most már McHale bálázhókat gyártanak ott :D Nem néztek ki rosszul, csak sajnos nem igazán ismerem a márkát, meg nincs is tapasztalatom velük, ti tudtok vm a McHale-ről? -
JD4650 #20849 Hesston brand distributed in:
* North America
azért nem kapsz itthon, mert csak É amerikában forgalmazzák -
JD4650 #20848 A fendt nem rég lépett be, azóta jó a MF, mert megkapta a fendt váltóját, meg az Új valtrába is varió van, a nagyban -
El Ray #20847 ez nekem elég nagy csalódás... A Fendt is agco tulajdon... :(
a mai napig abban a hitben voltam, hogy az is egy régi osztrák családi vállakozás mint a Claas... De az is új számomra, hogy még mindig gyártanak Hestonokat!!! :D hh itthon nem lehet már kapni? -
JD4650 #20846 Hányszorkell még leírjam hogy AGCO?:D
elég sok márka tartozik ide
Szóval nem megvették a licencet, hanem közösen fejlesztették ki -
#20845 Ja, Szerintem meg valamelyik megvette a licence-t és elkezdte gyártani. És mivel a Ferguson jóval nagyobb márka ezért a Gleaner vehette meg a fergusontól a licence-t. Végülis mind1 ha működik. -
pista89 #20844 szerintem meg ugyanaz -
#20843 Itt a Massey Ferguson 9895
És itt a Gleaner:
Szerintem nagyon hasonlítanak. -
#20842 Ez a Gleaner nagyon Massey Ferguson feeling. Csak szürke festéssel -
Scamp #20841 Nem tudom mi neked benne a ronda :D nekem tetszenek :D -
El Ray #20840 most néztem 1-2 gleamer kombájnt a neten, közben megakadt a szemem néhány amerikai csodán. Böszme nagyok, és kurva rondák! :D -
#20839 A Claas-oknak ilyen a színük. Az 560-as lexinek is ilyen amivel a nyáron arattam. -
JD4650 #20838 amcsi kombájn
ez hol szürke? alig van rajta por:D:D
-
El Ray #20837 mi az a GLEANER??? -
hencike7745 #20836 Vannak csak nem tom folrakni a forumra. -
pista89 #20835 az ilyen szürke? -
JD4650 #20834 lexion 480 -
pista89 #20833 GLEANER szvsz -
El Ray #20832 mi ez szója? és vajon milyen kombájn ez? -
JD4650 #20831 -
#20830 30 40 cm?
csinálj már fotót -
hencike7745 #20829 Nalunk esik a ho, mar tegnap delelottol, kb 30-40 cm lehet, nyomjuk a hoekezeset,ejjeles en voltam, majd 11 tol megyek megint,. -
Scamp #20828 Foggalmam sincs :D
Fendt akció -
JD4650 #20827 de valahol nem csak 1000 ü.ó-ig garanciás:)
akkor is sok a kiszállás -
Micsu #20826 jó csak azt felejtetted ki a mondatodból hogy garancia az üzemórához van kötve vagyis ha átléped a határt tökmind1 ki szervizeli a gépet -
JD4650 #20825 ez traktornál nem így van!
Ahhoz hogy megmaradjon a garanciád, a gépforgalmazónak kell szervizelni, 1 kiszállásért elkérnek alapból 100-150000-et és még hoznak 1 hordó olajat, 5+szűrőt amit meg kell venned és ott marad örökre, mert nem kell senkinek, és ugye üzemórához van kötve, ha sokat használod a gépet elég szépen megkopasztanak -
Micsu #20824 "30ezer ftért az üzemanyagszűrőt "
30ezer ft, üzemanyagszűrő nem sok ez egy kicsit még ha hivatalos márkakereskedésben szervizelték, nem kartelgázszűrő volt az? -
El Ray #20823 olajat, szűrőt, ékszíjat, meg amit 1xűen otthon is meg lehet javítani, cserélni, azt mind önmagának érdemes megoldani, vagy pedig ismerős szervizessel, akinek van tapasztalata az ilyen modernebb elektronikával telepakolt gépekkel. sokkal olcsaóban meg lehet úszni. Mi pl a Volkswagenünkbe xenon fényszórót a szervízben 150ért katunk volna + 2000ft beszerelési díj. Ismerőssel megoldottuk 70ből beszereléssel 1ütt. És ugyanaz az osram izzóról van szó, ami gyárilag is benne volt a kocsiban! :D
röhejes... -
El Ray #20822 Csak hogy tisztázzunk 1et s mást, ilyen árkategóriás traktorokra is ugyanaz vonatkozik, mint a drágább autók általános szervizelésére. Ha mindent jól akarod hogy csináljanak, ott kell állnod végig a szervizes háta mögött és a hibás vagy kicserélendő alkatrészeket magad venni át. Szólni, nehogy csak felszámlázzák vagy nehogy visszategyék a használt szűrőt, alkatrészt.
Nekünk az autónkkal fordult elő, hogy felszámlázták a kocsinkba 30ezer ftért az üzemanyagszűrőt és ausztriában purcant ki a turbó, mert nem kapott a kosztól elég anyagot... -
JD4650 #20821 amúgy 30+áfa lenne?:D -
JD4650 #20820 Ha újat veszel azzal tuti baj lesz, nem minőségre mennek hanem, arra hogyha már nem lesz garanciás minél többet vigyed a szervízbe:D Na jó ez azért így nem igaz, de elég sok baj van az újakkal is. Na meg a kötelező szervizelések, olajcsere 3-400E forintért -
#20819 Szerintem nagyon mindegy hogy milyet veszel csak jó legyen. De az már egy más dolog ha még a márkával is akarsz villogni. -
pista89 #20818 A Fendtel állítólag nincs semmi baj , de ha valami baja lesz , akkor az se 10ft megjavítattni..... -
Scamp #20817 Akkor is vitatnám hogy megéri-e...
Egyébként épp most néztem, akciósan lehet új Fendt-et kapni :D 180 LE és 27milio (gondolom plusz áfa) -
#20816 legyen ki megfizesse...