24942
  • gábor892
    nem lesz ebböl semmi...
  • SHADOWEYES7
    nem a politika a lényeg hanem a kukorica
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    nem veheti el a nemzeti támogatást....
  • SHADOWEYES7
    ahogy mondod
  • Micsu
    sps az be lesz vezetve csak nem most, úgyhogy elvileg a bázis nem veszti értelmét, a gof növényekről ha elveszik a támogatást abból nagy tüntetések lesznek, de úgyis meg merik tenni
  • pickány
    helo olyat kérdeznék hogy valaki tud e nekem mesélni a a bika illetve a szarvasmarha támogatásrol mert nem tom hogy nekünk egyátalán lehetne e pályázni ilyenre mert csak östermelöként csináljuk ezt és nem tom mennyi a minimál állatlétszám
  • Scamp
    Egy kis olvasni való...

2009-ben nem lesz nemzeti területalapú támogatás, a bázisjogosultság értelmét veszti viszont növelik a szarvasmarha támogatást...
    a szöveg alatti PDF-ben van a lényeg.
  • Scamp
    Jah fekete marha 416Ft/kg...:)
  • Scamp
    30 napról tudok. Január 19-én fogadták el, a papírra február 18 volt írva mint legkésőbbi határidő. Tegnap még nem volt semmi, talán hétfőn :) Remélem.
  • gibic
    A 9000 euros fendt átverés. Ugyanott van fenn egy JCB 7000 euro-ért, egyik kolesztársam felhívta őket mert ilyet akarnak venni, szóval kiderült az átverés.
  • saslaca
    És ezért tart az ország ott ahol tart mert az a jópár áruházlánc igazgató mind egy szálig pénzéhes buzi akik nem bírnak magukkal és mindeképpen azt akarják hogy csak nekik legyen jó és a rendes becsületesen megtermelt magyar árut leszarják, És azt a sok ízetlen külföldi gagyi árut hozzák be. Ezért volt a nyáron az hogy kamionszámra öntötték a gazdák a MAGYAR dinnyét a hipermarketek elé mert olyan alacsonyan adták az áruházak a dinnyét hogy nem tudtak mit csinálni. Személyszerint engem nagyon feltud húzni ha ezek a gazdag szemétládák semmibe veszi egy ember egész évi munkáját.Utólag elnézést a szóhasználatért de erre nincs más szó.
  • JD4650
    elméletileg igen, de a köcsögök megoldják hogy behozzák a kicsit olcsóbb sokkal rosszabb külföldit:S
  • SHADOWEYES7
    én most adom be

ti mikor adtátok be?

egyébként beadástól számitva 40 nap az utalás határideje amit be is tart a VPOP
  • EasyLife
    hallottam valami olyasmiről hogy most magyarország megfogja a nagy bevásárló központokat hogy 80% magyar árut kell árulniuk ha ez igaz akkor az jótékony hatással lesz a mezőgazdaságra nem?
  • EasyLife
    arról már hallottam hogy árveréseken nagyobb darab emberkék beállnak az ajtó elé és meg mondják hogy te mit vehetsz és mit nem ha egyáltalán beengednek...
  • JD4650
    úgy lehet hogy elmész 1 árverésre, csak te vagy ott és kikiáltási áron, árin alul megveszel mindent, csinálod 1 évig, majd eladod a rendes árán :D:D

vegyetek inkább földet:)

expresszen 9000€ 1 fendt 712-es
  • saslaca
    Nem igazán. De 100 millió befektetéssel lehet 10 milliót csinálni egy év alatt.
  • EasyLife
    tulajdon képen akkor hogy megy ez? mert épp földvásárlás előtt állunk és érdekelnének a dolgok :)
  • JD4650
    nem nagyon
  • EasyLife
    igaz az hogy 10 millió ft befektetéssel egy év alatt 100 milliót lehet csinálni mezőgazdasággal?
  • Scamp
    Üdv mindenki! :)
    Egyetlen kérdésem lenne: Van aki megkapta már az üzemanyag ár visszaigénylést?
  • gibic
    UMM - 2009.02.22
  • saslaca
    Apám szerint 2 dologból lehet mostanában pénzt szerezni: 1,bankrablás 2,Futtatás.De ezeket nem ajánlom senkinek.
  • saslaca
    Zetor 16145 állt nálla vagy 6 db meg Zetor 12045 állt nálla 2 de ez tavaly december végén volt.
  • El Ray
    csődbe ment az Awassi ZRt

na ezt sajnálattal hallom, és sajnos nem ők lesznek az egyetlenek... :(
    igaz pozitívan is lehet ezt kezelni, olcsón lehet hozzájutni magas genetikai értékekl rendelkező állattartó telepekhez, amik ráadásként modern technolgiával vannak felszerelve.
    Kóstoltam 1-2 terméküket, és FINOM! Én megvenném a céget, csak pénzt kéne hozzá szerezni...
  • saslaca
    Olyan zetorja nincs. LKT-t meg biztos nem vesz.
  • hencike7745
    Halli LKT 81 Turbosat nem venne a gyerek??? vagy nincs neki elado 7340 es ZETORja????
  • saslaca
    Hát nem akarok neked hazudni de szerintem több mint 150Ha-on gazdálkodnak. De nekik az a sok gép adás-vételre van mert ők ezt úgy csinálják hogy járja a gyerek az országot Vásárokra,Börzékre,kiállításokra megy. És ha talál valami gépet olcsó pénzért azért hív egy trélert és megveszi. A telepükön láttam 2 oldalkaszás MTZ-t amivel gátakat szoktak kaszálni. De van ott Ifa,Weimar,tárcsák,ekék,bálázók valamint van Atlas,Poclain,Unhz markolók Rs09,T16m-et is láttam valamikor tavaly. Szoval ott minden van.
  • saslaca
    Szerintem igen de majd megkérdezem a fiát.
  • El Ray
    mekkora teületen foglalkozik ez a családi vállakozás és mivel? kíváncsi volnék pontos adatokra, de ahogy említetted hogy milyen gépeik vannak, annyira nem mehet rosszul nekik, annak ellenére, hogy sok a régi darab (alkatrésznek attól még jók :D)
  • SHADOWEYES7
    neki is 2 neve van?

PÁl Ferenc ?
  • saslaca
    De ezekszerint igen. Most Puskás Béla a polgármesterünk. És ő is mint Pali Bá benne volt a jelöltek között.
  • El Ray
    nem akarok politizálni, de ezt látnod kell. véletlenül Péli Pál nem jelölte magát a polgármesteri választásokon vmkor?:D
    péli pál
  • saslaca
    Végülis.. Ja. De van nekik egy géptelepük tele Mtz-vel meg zetorral meg fortschrittal. De ezt Shadow tudhatja. Valamikor TSZ telep volt de amikor megszűnt a TSZ akkor olcsó pénzért megvették és örököltek vele 2 k700-ast meg mtz alkatrészt meg még sok ócskavasat. A srácnak van egy motorgyűjteménye amiket ő csinált meg jelenleg 120-130 db van neki ami működik is. Pannóniák,Jawa-k Csepelek szóval magyar veterán motorok. Az nagyon jó volt mikor bementem a múzeumába. Ilyen kisebb.
  • El Ray
    még a végén, ha összeházasodnak, családi vállakozásként a sógoroddal eggyütt fogsz gazdálkodni! :D nem lesz rossz üzlet... 1 ideig nem is kéne venned saját gépeket, majd később mikor már eljött az ideje fejleszthetnél...:)
  • saslaca
    Hehe! Azt is el tudnám viselni.
  • JD4650
    a végén még te öröklöd a gépeket:D:D
  • saslaca
    Hehe! Na ezt el kell mondjam lehet hogy nem hiszed el de a fiát Tibinek hívják és vele van együtt nővérem.De amúgy igazad van mert a fia csinálja és Pali bá ellenőrzi.Van a srácnak egy 190-es New Hollandja. Jó kis gép. De mikor vetted a gépeket? Mert amikor én utoljára ott jártam még láttam egy Rábát, amivel keresztüljött Szolnokon,az jó volt.
  • SHADOWEYES7
    Péli Palit ismerem ám,onnan vettem a Rábát meg a 7.2-es tárcsát is

de most már a fia csinálja ha jól tudom