24942
-
#20935 Jó hát.Az MTZ-t behajtja kisebb is.Ha már 80-Ah-snál nagyobb akkor jó. Meg szabad kérdeznem hogy mennyibe kerül? -
Gaben87 #20934 Ganxta Zoleee és a Kartel!:DDDD -
JCB BMW #20933 Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az Mtz 80-ba a akkumulátor rosszlet és szeretnénk kicserélni, csak nemtudjuk, hogy az mindegy-e hány amperórást teszünk belle.
MOst ami volt benne az 12V 154Ah(régi)
most amit néztem belle az 12V és 155Ah, csak nemtudom hogy az jó-e belle?
Remélem értitek, hogy mit akarok megtudni.
-
#20932 Nem kartet, hanem kvartett xD
Egyébként úgy van, ahogy írtad. -
pista89 #20931 OlcsóE -
Scamp #20930 Nem kartet hanem karter :D
A kartergáz a forgattyúházban keletkező, elsősorban olajpárát tartalmazó anyag. :)
9-ikben akkor zúg ha rosszul van hézagolva a váltó kúpkereke a difiművel, vagyis lehet ez is az oka vagy pedig a differenciálmű kezdi beadni a kulcsot, bár annak inkább kisebb fajta recsegés vagy csörgés szokott lenni a jele.Csörögni szokott még az első hajtás, az többnyire kardánkereszt kopása miatt, de olcsón cserélhető. -
Scamp #20929 Politikába most nem szállok be :D Marhára unom már. Tényleg igazán jöhetne a szezon vagy legalább a jóidő, hogy kezdjen felszáradni minden ettől a latyaktól. Idén elég sok javítani való van, nem mellesleg nem sokára kukorica vetés :) -
#20928 Röviden csak annyi, hogy kétszínű, van egy közismert oldala, amit a médiából lehet ismerni, és van egy, amiről a médiában kevés szó esik. De bővebben itt nem akarok foglalkozni vele, remélem megérted.
Különben marha nagy felismerés, hogy a '28-ashoz hasonlítja a mostanit, mindegy.
Itt legyen szó inkább a mezőgazdaságról. -
El Ray #20927 mi az a kartet gáz...? :D
mitől szokott zúgni a hátulja 9.-ben?
írjátok már nekem le részletesen az észrevehető hibákat, és azok minek a jelei! hálám üldözzön titeket előre is! :) -
#20926 Ha beindítod lehetőleg ne füstöljön fehéren mert akkor problémák lehetnek az adagolóval,porlasztóval. Az üzemóra szerintem nagyon mindegy az a lényeg hogy ne legyen szokatlan hangja.Gondolok itt a főtengely kopogásra váltó morgásra stb. Ja! Olajnyomása legyen meg ne forralja a vizet.Nagyából ennyi. Ez a hozzáfűznivalóm az előttem szóltakhoz. -
JD4650 #20925 mtz-nél ha folyik az olaj az megszokott. Legtöbbször nem a valós üzemórát mutatja, de 1 orosznál ez nem a legnagyobb probléma hogy mennyi benne az üzem óra. Annyira azért ismered a traktorokat hogy eltudd vinni 1 körre, minden fokozatban járatni kell, aztán abból már eltudod dönteni hogy életképes-e 1 traktor:) -
#20924 váltót minden fokozatban letesztelni,nem-e kidobálja a 6-ikat stb... -
#20923 gumi,melegen a karter gáz,nem-e zúg a hátulja ha mész vele 9.-be,fék,indítás hidegen,
nagyjából ennyi aztán majd kiadja magát menet közben :) -
El Ray #20922 mire kel nagyon fogyelni 1 használt traktor vásárlásánál?
gumi fontos szempont azt tudom, meg az üzemóra is. Ezeken felül? -
El Ray #20921 nekünk is eljött az ideje, hogy végre lecseréljük a 80asunkat. 892,920,952,1025 néztem magamnak. Végre egyre több ember jön rá, hogy nem lehet 2000-2003as MTZket eladni, csak 2,3-2,9 millió Ft között. Remélem összejön annyi pénz, hogy vehessünk végre egyet, mert a 80as már nyögve húzza az ekét, meg a tárcsát. Vevő már van rá, nagyfater 1 barátja, aki állandóan segít, ha kell oda-vissza.
Nekik 1 50esük van, de abban is meghallt a váltó meg a kuplungtárcsa. Javítani meg már nem akarják, inkább megveszik a mienket, ha eladjuk :D Nagyon sokra értékelik azt a gépet.Nekik jó lesz az 5ha-ra... -
#20920 igen -
Micsu #20919 akkor sem volt valami rossz az orvostudomány csak éppenséggel ha hullák egymás hegyén hátán vannak akkor eü szempontból egy forontvonalon nem igen lehet mit tenni, érdekes lenne ha egy teleszkópos rakodóval pakolnák ide-oda a hullákat a harc közepén :)
"Mellesleg Soros György mondta(vílághíres magyar közgazdász és társadalomkutató), hogy a jelenlegi világválság semmiben sem különbözik az 1928-astól :D Végigjárjuk ugyanazt az utat, csak még senkinek nem tűntek fel ezek az előjelek... :D "
Ez éppenséggel azért lol mert kb minden világhíres közgazdászkutató mást mond!
Most még nem tartunk 1928as szinten mikor a túltermelésben éhen halt egy fél ország mert inkább kiöntötték a terményt minthogy ingyé odaadták, de nem hiszem hogy ez a válság e felé tendálna, de ki tudja az is lehet hogy én tévedek :)
-
#20918 Jó az MTZ! Tiéd? -
#20917 favágás van ismét mint minden évben :)
-
#20916 mivel hatalmas a punnyadás,majd csak jön már a szezon lassan :)
amúgy a politizálásért irgum-burgum lesz ám... -
#20915 Én elmennék a frontra akár egy thompson géppisztoly-al is ha kitörne egy esetleges háború. De azért még mindig jobb a béke mert ha lenne is egy háború az úgyis atommal menne. De ha mondjuk az a háború hadsereggel folyna akkor nemárt belegondolni abba hogy milyen járványok törhetnek ki a utánna. Az egyik tanárom [aki elég tapasztalt és okos ember(példamutató)] azt mondta hogy a 2.világháborúban a lövészárkokban 20-30 millió ember halt meg mire a háború utánni ragályokban 50-60 millióan vesztették életüket. De azért meg kell jegyezni hogy akkoriban nem volt ekkora színvonalúaz orvostudomány. Na de ez a téma nem teljesen ide tartozik. -
gábor892 #20914 kezd szar lenni ez a topic...mindenki politizál:S -
#20913 Mi a lol benne? -
#20912 Soros György!
LoL -
#20911 igy igaz,keressik az ellenseget amerika lesz az elso aki beszal a haboruba majd oroszorszag kinaval mivel mar szovetseget kotottek...a tobbi meg majd eldonti kinek az oldalat valassza:D -
El Ray #20910 Apám mondta a minap, hogy ebből a válságból az 1etlen kiút 1 újabb háború...
A sok munkanélküli embernek, ha minimál bére is lenne, de legalább munkát kapna és tanulási lehetőséget a hadseregen keresztül. A fegyvergyárak újra indulnának és ott is rengeteg munkalehetőség lenne. Fellendülne az élelmiszer kereslet is, mivel a frontokon a katonáknak több élelmiszerre van szükségük.
És még sorolhatnám tovább...
Mellesleg Soros György mondta(vílághíres magyar közgazdász és társadalomkutató), hogy a jelenlegi világválság semmiben sem különbözik az 1928-astól :D Végigjárjuk ugyanazt az utat, csak még senkinek nem tűntek fel ezek az előjelek... :D -
JD4650 #20909 Azért én 1 polgárháborút eltudnék viselni, ha atom nem is kell -
Micsu #20908 lol
jó sok hülyeséget sikerült most összehordanod
ilyen gerjesztett világválság miatt nem lesz atomháború, megnyugodhatsz
attól még hogy Magyarország szarik az agrárpolitikára nem kell általánosítani, ha megnézed pont az eut alapító tagországokban a legjobban támogatott a mezőgazdaság és persze ott is a legerősebb, elég keményen kivan nyalva a gazdák segge, úgyhogy nem tudom hogy honnan szedted azt a sok baromságot hogy az állam utoljára érdeklődik hogy meg van e a jószág meg hasonlók, sajnos Mo-n ez így van, de nyugaton jóval jobb a helyzet -
#20907 nemtom hallotad-e de ez a vilagvalsag miatt nagyon el lesz baszva a vilag munkanelkuliseg stb. magas lesz/van mar.
Vegyuk pl. a Compaq,dell szamitogep gyarakat bevannnak csukva a TDK tudjuk mi az szinten.allitolag nem ment nekik:(
ezekben a gyarakban csak siman 2.5millio ember dolgozott az iparokban az kb. 7.5millioval tobb lett a munka nelkuliseg....hamar megfogjuk erni a vilagveget ha ez igy folytatodik az atomhaboru fog kitorni miegyebb.Hova megy a mezogazdasag ha nem bir az ember kolcsont venni fel hogy vegyen vmi. gepet???mit csinal gep nelkul a gazda?masnak fizzett kissebb haszon lesz kenytelen lesz eladni a termest az allamnak olcson es megint kezdheti elolrol epphogy van haszon.Hol az allam tamagatasa???
Akar meik orszagot nezzuk a mezogazdasag irant az allam erdeklodik legutoljara,hogy meg-e van a joszag stb. megkerdezi-e az a fo,hogy joizuen megeszi a kenyeret sonkaval,tojassal husvetkor pl.,vagy barmit kerdezi o azt hogy honnet??? -
#20906 Az lenne a kérdésem hogy jobb volt a rendszerváltás előtt? Persze ezt azoktól kérdezem akik már akkor is éltek. Mert tatám mesélte hogy akkoriban hogyan működtek a dolgok és én abból azt szűrtem le hogy jobb lehetett. Pl.: A magyarok nagyon sok mindent megtermeltek amiből a felesleget elvitték az oroszok Ebbe beleértve a minőségi finom magyar almát barackot dinnyét. Amit meg nem tudtunk megtermeli azt hoztak az oroszok. Meg apám azt mondta hogyha valakinek nem volt munkahelye akkor jött a rendőr és kérdőre vonta hogy annak mi az oka hogy nem dolgozik valamit És most meg mi van Magyarországon? Sorba számolják fel az üzemeket,a gyárakat egyre több a munkanélküli. Szoval nem tudom mit gondoljak. Kérlek titeket világosítsatok fel. -
#20905 Hallgas mit szóljak én nálunk kiirtották a Tehén farmokat a németek meg a hollandok azzal hogy megvették a tejgyárat és tejporból készitik a tejet,hol van az EU-s standard???
Már csak pár kisebb ipar van,ez a külföld szétbasza éppen a világot mert a pénz a minden...
Látom a hülyék csináltak egy hütőházat beindult a bizniss rögtön gyerünk csinálunk még1-et már 4-et épitenek,és mit gondoltok hol?? a jó minőséges csernyozjom talajon.
Világgazdasági krizis??? mit is jelenthet maga a szó a paraszt is veszélyben van??
Hamarosan az lesz hogy kenyér helyett port fogunk zabálni mert az olcsóbb??
A vizet hogy fogják helyetesiteni??? -
Micsu #20904 Hát igen
Magyarországon az independece day mintájára kellene csinálni egy propaganda filmet, mert a külföldről behozott sinterhús tönkreteszi a nagyüzemi telepeket is nemcsak a kicsiket -
#20903 meseljetek nekem az Energia fu termesztesrol,mien noveny kep miegyebbek,
mivel hogy felenk nem kezdtek el a termeszteset,es nem tanulunk ilyesmirol... -
El Ray #20902 Igazságtartalma az van, de azért ez is valamellyest 1 propagandakampány. Nem olyan mint a Négy mancs, de azért mégiscsak túlzásba viszik a dolgokat. Hál istennek ez főleg a nagy amerikai konzorciumokra vonatkozik. Itthon azért sokkalta szigorúbbak az állategészségügyi törvények, és szigorú szabályok betartása mellett lehet csak állatot tartani :) -
#20901 Van benne igazság. -
Scamp #20900 Ezt nézzétek meg :D
Kicsit érdekes de nekem tetszett :) -
#20899 én is meg szeretném nyerni a lottoot csak ahoz lottoznom is kéne sajna :S:D:D:D:D:D:D -
gábor892 #20898 nyerd meg hozzá a lottot:) -
pista89 #20897 -
#20896 holnap már favágás video/fotók majd jönnek :)