Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
itt ir mindent igaz szerbul de van webfordito akit nagyon erdekell leforditja.Irja szepen a dolgokat.

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Igazából nagy bajom hogy végtelenségig optimista vagyok, én azért még bízok valamiféle csodákban.A magyar gazdaság eddig is túlélt sok mindent és remélem hogy ez így lesz ezután is, habár igaz hogy ilyen mértékben még nem adták el az országot mint manapság. De sokat nem tudunk tenni csak reméljük a legjobbakat.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

nandorb
na tudod mi volt nalunk az orszag nagyon leste hogy a parasztok mien jol halladnak es elosztotta a foldet szal akinek volt 1000ha a vegen lett neki 10ha.

Nem kell iesmin vitatkozni.Mert meg becsuknak minket mert tul sokat tudunk...

nandorb
toletek is kaptunk pofonokat mikkor arrol volt szo hogy a Vajdasagi magyarok kapjonak lehetoseget a 2os allampolgarsagra,az nagyon beutott most meg nembirtam kapni utlevelet mert a szuleim egyike se dolgozik iparban,vagy barhol mert nem voltak lehetosegek es akkor mit mondjak😞 rijjak mert a VMSZ(vajdasagi Magyar Szovetseg) tagjai mehetnek mert van hol okoskodni.Tessek nekunk most van rendes orszag elnok aki majd helyre hozza az orszagot remelhetoleg mar lehet eszre venni a valtozasokat csak meg elfogjak azt a haborus bunost es talan mi is valaha EU-hoz tartozunk.Arrol meg mondom nemtehet az egesz EU-se meg az oroszok se hogy Ukraina lopo nem kepes fizzetni inkabb elopja az europatol aki fizzet.

Na hagyjuk a temat mert ennek a temanak nincs se eleje se vege ha meg elkezunk rola beszelgetni akkor meg mi is politikussoka valunk.

Ienek a politikussok a nep megvalasztja mindig azt az orszag elnokot aki legszebben hazzudik.Ez ellen semmit se lehet tenni.

viszont ha most megveszed a földet, késöbb még jól jöhetsz ki belõle, ezek megfognak adni mindent a földért.
Abból már ellehet majd indítani 1 vállalkozást.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
üzletben nincs barátság nándikám,majd még kapsz azélettõl nagy pofonokat
nem akarom elvenni senki kedvét a gazdálkodástól de az éveink meg vannak számlálva,nincs nekünk akkora tõkénk,hogy életbe maradjunk ha bejönnek a külföldi nagytõkések
még a gatyát is megveszink rólunk,hiszen minden eladó csak ára van igaz?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
nalatok is kikapcsoltak de nalunk mindig ugy beszeltek velunk az oroszok mint a jo testverrel eladtuk nekik a NIS uzemet olcson es most igy viszonozzak.😞

SHADOWEYES7
égvilágon semmit
talán azt hiszitek õt megrendítené ha nálunk szétfagynánk,vagy leégne a búzatáblánk aratás elõtt?!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Mert erre most mit lehet mondani? 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

gabor 892
😄 megértö

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

SHADOWEYES7
Így jártatok...

nandorb
van nekunk is de mi a gazzal furdunk is,marmint azzal megy a boiler,meghat kenylmessebb,de iet nem vartam el toluk es pont a szerbeknek holnap van a karacsony.Kesz orom nekik😊 Azt az Ukrinat meg elkene rendezni ha lop akkor tessek kivegezni az egesz europatol.

ezért is jobb a fa, nem függünk az oroszoktól 😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

nandorb
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ELZARTAK A KURVA OROSZOK a GAZT az ukranok miatt hogy dogolnenek MEG!!!!

Húz a szívem a mezõgazdaság felé, nem tehetek róla. Már röghöz vagyok kötve. Személyes érdekem és egyben célom is Magyar Mezõgazdaság újra felvirágoztatása és a megérdemelt helyére emelése a célom. Ha törik, ha szakad, de elérem a célom. Ambíciózus, maximalista embernek vallom magam. Bebizonyítom mindenkinek, hogy mezõgazdaságból is meg lehet élni...

A jelenlegi gazdasági helyzet és a mezõgazdaságot ért botrányok miatt már azon is elgondolkodtam, hogy agrár miniszternek megyek...
Mindkét szülõmnek van 1 jól mûködõ építész/belsõépítész/lakberendezõ vállalkozása. Apám emellett még befektetõ is.
Nekem meg személyem szerint közel áll a szívemhez a mezõgazdaság nagyapámon keresztül.Jelen pillanat 20ha földem van Dabason, amit nagyapám mind az én nevemre íratott, miután visszaigényelte õket. De én most, hogy elkezdem az egyetemet párhuzamosan elkezdek fénysebességgel földet vásárolni a 2011es Földmoratórium miatt.
Amíg az egyetemre járok leegyszerûsítem a vetésszerkezetet gabonafélékre. Majd ha az egyetemet befejezem rohamléptekkel elkezdem fejleszteni a kertészetet. De valószínûleg az egyetem mellett megépítem a gazdaság húzóágazatát biztosító zöldség/gyümölcs feldolgozómat, amit majd a késõbbiek folyamán saját alapanyagból fogok ellátni.

thomme
Pesti vagy és gazdálkodni akarsz ?

MASSEY FERGUSON 5465 DYNA-4 (EZ A FASZA GÉP) Ja és :mgnorba32.gportal.hu---nézzétek meg !!!

Cegléden találtam magamnak 1 jó tanyát 150ha termõfölddel,gazdasági épületekkel, ráadásként a szomszéd állattartó telep is eladó.

tanya-cegléd

ez meg egy dánszentmiklósi hûtõház:
hûtõház
érdekes, helyileg hol is van ez a telep?
mekkora a kapacitása, mennyibe kerülne, mi tartozik a teleppel 1együtt az árba, van-e lehetõség a közelében nagyobb földvásárlásra, bérlésre?
mennyi idõ kocsival Budapesttõl?
remelem esik meg jo sok ho akkor holnap is folytatom a hoekezest a faluban.ma estere a bratyom valtott fel, majd holnap reggel folytatom a 7711 esel,de legalabb itt nem kell fagyoskodni mint az erdon.
A NH CX8060 drágább volt mint a JD W660i Hillmaster, és a NH a kissebb. Asszem 55 volt a NH és kerek 50 a JD, de NH-hoz van pluszba kuk. adapter, az nem kellett a JD-hoz. Szóval azért nem 1 olcsó mulatság.
Amúgy a W-vel volt már pár probléma, pl váltó a 3. nap, kis kosz került a rendszerbe és lefulladt a kukoricába meg hasonlók😄

Oksy majd jelentkezek!
SHADOWEYES7
majd szólj és segítek

egyébként feltöltöd valahová mondjuk ide és ha feltötted akkor az tagok közti linket másold be a fórumba

SHADOWEYES7
Felénk van 1 hûtõház amit nem használnak csak pénzmosásnak vették meg,kiváló hûtõkapacitása van neki ráadásul gabonatároló szinek is vannak vele.
Szerintem eladja a tulaj ha valaki megfizeti.
Nagy építményrõl van szó!

Holnap viszik hálistennek a napraforgónkat!Majd csinálok képeket!Hogy is kell képet feltölteni hogy kiadja a képet a fórumba?
gabor 892
azért a jd se olyan penge kombájnba nem kell ebbe a hibába esni😄

75l enged mind a 2!Talán a new holland az ami olcsó?Jd látványosan több még használtan is!
ZTM
Ezt nem tom de ha engem kérdezel a CSX jobb a CSX nagy áterõsztképességgel lett ellátva asszem 75 L ürít(nem emlékszem) percenként a 7060-nak 7500L a 7080-nak 9000L-es a tartálya.

ZTM
Azt nem tudom bonyolult-e de szerintem nem de nem árt 1 hozzá értõ ember.
Nemtudom a TX66-os milyen felépítésû😄
2 gond volt vele eddig (múlt évben lett véve nemtom pontosan miko de nyár elõtt) az 1ik hogy 1x kilazult az olajcsõ é elfolyt 600L olaj,a másik hogy nem 1x nem bírta a szecskázó fordulatszámát felemelni magyarul nem lehetett szecskázni.De minden hibát kijavítottak.40 milláért vették hogy sok-e érte vagy sem azt nemtom.
1etlen elõnye az E514-essel szemben hogy 2 ülés van benne 😄

A CS és a CSX miben különbözik attól hogy újabb?Meg 30 LE-vel nagyobb motor van benne?
Nem volt még szerencsém látni ezt a kombit testközelbõl!Bonyolult a mechanikája?Úgyértem egyszerû felépítésû mint a TX66-os?Volt e már vele gond?
ZTM
Kérdezz!!

ZTM
Rokonságé(sógor).

Úhh ez a ti kombájnotok???Mert ha igen akkor lenne egy pár kérdésem!
Nem mellesleg a van már földvásárlási és birtok összevonási támogatás és hitel is. 1-2% thm, biztosíték a vásárolandó föld, garantálni kell, hogy min 5 évig mûveli a vásárló, és addig el sem lehet adni 😊
ZTM
Kösz😊

Végre sikerült apámat rávennem, hogy támogasson. Ha végre, betartja a szavát 1x valaha, akkor a jövõm meg van alapozva.
azzal tisztában vagyok,itt Dabas környékén is akörül vannak.

Engem fõleg Pest,Bács-Kiskun,Jász-Nagykun-Szolnok érdekel. De fõleg ott érdekelne, ami közel Budapesthez(max 80-100km), logisztikailag és infrastrukturálisan könnyen megközelíthetõ legyen,jó minõségû termõföldek vannak, zöldség,gyümölcs, gyógy- és fûszernövények termesztése céljából. Másodlagos szempont a takarmánytermõ területek, a késõbbiek folyamán 1 állattartó telep és a vetésváltás miatt. A területek vm részén alkalmas terület legyen állattartó telep ,tárolók,hûtõházak létrehozására.
gabor 892
Elsöhöz képest megvagy dicsérve😊

gabor 892
ne is mond, egyik ismerösünk mondta hogy egy faszitol 20-30ezerér vett hektárokat,,,majdnem lepezétem

ZTM
Felénk a kisebb-nagyobb darabokból összerakás van elterjedeve erre a legnagyobb föld 10hektár 1más mellettvan 5 is de mindegyiknek más a tulaja😄 azután még vannak ennél kissebb 0,5 2-3 hektárok mindenkinek szépen elosztva és össze vissza kell járkálni a kombájnak aratásnál.

ZTM
1."normális"videóm!

Na mi van? Bankot raboltál?😄

Állami földet én erre még nem láttam errefelé, ha itt venni akarsz, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, 700.000 alatt nem kapsz 1 hektárt😄

másik kérdésem mezõgazdasági cégekkel kapcsolatban volna? tudtok mostanában kisebb/nagyobb eladó telephelyeket,állattartó telepeket, komplett mezõgazdasági cégeket saját földdel,béretekkel vagy anélkül?
földvásárlás ügyében lenne 1 kérdésem!

Hogy érdemesebb földet vennem?
A)több kisebb/nagyobb tagból összevásárolni 1 nagyobb tagba
😎állami földet venni nagyobb területet

ez 1 jó kis téma, legalább mindenki beleadja a saját véleményét 😄
nah vegre esett kb 12 cm ho,beindult a hoekezes,ma deltol nyomtam, es most jottem haza,honap reggel folytatas,ha esik hozza valami
hat jah, parszor jo jonne nekunk is foleg ha saros a talaj
Sziasztok!

Egy házidolgozathoz szeretnék segítséget kérni, a baromfi védelme és elpusztítása a téma, hogyha esetleg valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék mert nem sok hasznos információt találtam.

Üdv
gabor 892
ide összkerék kellene nem difi😄

de lent a dunaparton nem szabadott volna megallni, jo hogy nem anyira meredek mert maskepp cseszhettetek volna, nalunk itt a toltesre ha nem megy fol elsore itt masik probalkozas nincs,mert anyyira meredek a toltes h nem tudsz viszzatolatni,itt csak ha felhuzattatatod magad. a heten volt mar ienben elegszer reszem, ha nincs difi a traktoron kizart h felhuzom a masik traktort teli potal.