24947
  • Scamp
    Azt mondtad, hogy az összetartás hiánya miatt :) Összetartás pedig van :)
  • eugabesz
    Nem is az összetartást írtam legfontosabb hibának TE!!A király,vagy himba,vagy elsőhíd tengelye szokott kottyanni.
  • Scamp
    Szerbusz Lacika :D Rég láttalak erre :D
  • Scamp
    Nah akkor elmesélem, hogy mi volt a gondja: Komplett kormánymű.
    A szervo tengely, ami függőlegesen van a toronyban annak a lenti végén a bordázat szét volt nyalva. A csiga és a fogasív szintén. A perselyek amik a szervó tengelyt tartják ugyancsak elkoptak. A dugattyút nem volt kár szét szedni mert az is gumigyűrű-bajos volt. A csigás tengely háza és a csapágyai megintcsak tropák voltak. Az irányítókar is de ez jobba már csak akkor látszott mikor a felújított tornyot visszaraktuk. Szóval többnyire a szivattyút és az öntvényt kivéve minden sz@r volt :D Holnap még irányítókar csere és talán pöpec az egész. Apropó az összetartás az jó :)
  • tellerlacika
    Az enyém kenyérszervós volt. Azt szétszedtük mi is az egészet mire rájöttünk hogy a szivattyú nyomóágánál az egyik átereszcsavar televolt fekával. Kipucoltuk és láss csodát: jó lett! Azóta kisújjal megy a tekerése. :D
  • eugabesz
    Az irányító kar szokott a bordán még kotyogni,de azt viszonylag hamar észrevenni...ha jól működteti a szervó az egészet,akkor a dugónak semmi baja,azt kár megbolygatni,mert már be van kopva ahhoz a gyűrűhöz.
    Sajnos,hogy ennyire komplikált az egész berendezés,mert nagyon sok a hibalehetőség.
  • Scamp
    Azt a szériát mikortól számolják? Csak mert ez egy 96-os gép és eddig semmi baja nem volt. A mostani oszloppal csak rosszabb lett a helyzet, sokkal jobban szitál. A kerekek, ahogy elnéztem összetartanak, de köszi a tippet, meg fogjuk azt is nézni :)
  • eugabesz
    B+...azt sokan nem tudják miért teszi...már mint a szitálást
    De ne mond,hogy ganéj a nép ,neked elárulom..."csak itt,csak most,csak önnek"
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a "király" vagy középső,vagy elsőhíd tengely(ki hogy nevezi) és a kerékösszetartás hiánya miatt "szitál" a legtöbb MTZ,a 80-as nagy első kerekes széria óta.Konstrukciós hiba,mert a szerkezet nem változott,csupán a kerék méretét növelték 6.50-es mérettől egyre nagyobbra.
  • Scamp
    A mai legó :D A legjobb a dologban hogy még mindig rossz, szitál. Utolsó lehetőség, hogy a dugattyú gumigyűrűje elkopott mind két kormányoszlopban. Holnap azt fogjuk megnézni.

• gibic
    Nekem is hasonló terveim vannak.:) Most még inkább tanulás meg alaptőke szerzés van folyamatban. Neked még mennyi van az egyetemből?
  • mesteruur
    Most is maszekolgatok :D:D
  • Scamp
    Az még nem kell hogy automatikusan a munkahely otthagyásával járjon. Sőt, még lehet hogy tudnál magadnak maszekolni a géppel amivel dolgozol, ha beleegyezik a főnököd. Meghát ha van munkahelyed, akkor nem te fizeted a TB-det meg a járulékokat.
  • Scamp
    Ötletes a parasztgazda....:D
  • mesteruur
    körülbelül 400 ha-on gazdálkodik.
    igen úgy néz ki hogy itt biztos a helyem, de sztem nem sokáig leszek itt, mert el szeretném én is kezdeni a gazdálkodást, itthon.
    De majd meglátjuk hogy abból mi lesz.
  • pickány
    az zsákolos cucc az oldalán????? amugy jo :D:D:D:DD:
  • Miky90
    Szép jó napot mindenkinek.Már jó régen írtam a fórumba.Mostanába csak olvasni szoktam.Holnap már suli:SMa meg már kell visszamenni a kóterba:(Na de már csak 1 év és vége:)Hoztam egy érdekességet.

• kispalko
    Hány hektéron gazdálkodik a főnököd?
  • kispalko
    Ha végzel akkor neked itt biztos helyed van ahol most dolgozol?
  • gibic
    Nem kis területen dolgoztok akkor ti se.
  • mesteruur
    tavaly nagyon elkéstünk a vetésekkel, így idén úgy gondoltuk hogy gyorsan megcsináljuk.
    Kint van 100 ha napra, azt a héten levágom (ha lehet vágni)
    Utánna suli, meg majd kukszi aratás, vetés majd szántás. Amíg ezek nincsenek meg nem túl sokat látnak a suliban :D
  • kispalko
    Elég gyorsak voltatok grat . Itt a környéken még senki se vetett még repcét
  • kispalko
    De addig is még van egy heted és vághatod a naprát?
  • mesteruur
    Mikor írtam az üzenetet akkor értem haza, tegnap végeztem a vetéssel.
    7.én nekem is kezdődik a suli :(
  • pista89
    Mostanra vetette el.
  • kispalko
    Jó neked te ezt csinálhatod én meg kedden rohadok majd a suliba.
  • kispalko
    Ezt hogy érted?-> Na, mostanra nyomtam el a repcét :)
  • mesteruur
    Na, mostanra nyomtam el a repcét :)
    Pont sikerült eső előtt elvetni, egy hajszálon múlt.
    Hétfőn átszereljük a kombájnt és start a naprába amint lehet :)
  • mikke02
    deszép landini:)
  • JD4650
    nem volt reglonozva, a lapjában még zöld, rég volt már eső, állandó 30 fok +sárga földön felsült
  • kispalko
    nekünk nincs napránk. Tőlünk 250 méterre van, tiszta fekete és szerdán jártam arra és nagyon szép és elég nagy fejek vannak rajta
  • Marci91
    Hali. Le lett reglonozva nálatok a napra vagy hogy lett olyan száraz?
  • JD4650
    én tőled kérdezem hogy nálatok még zöld???
  • kispalko
    de akkor mindek áltak neki aratni ha még zöld is van benne.
  • JD4650
    és zöld még? Mert akkor 100% hogy nagyobb:D Akkor nézd amikor az is így elszárad
  • kispalko
    nagyobbak a tányorok a kép alapján
  • boyocska

• JD4650
    és a sokkal jobb az mit takar? Mert ott 35-40q kötözz van 8as vízzel, ahol megy a kombájn
  • kispalko
    itt már sokkal jobb a termés
  • pisti002
    merre lax h nálatok már aratják a naprát? én heves megyében lakok a tisza mellett de itt még nem aratját
  • JD4650
    A miénk még rosszabb lesz a homokcsíkok miatt