94
  • Inquisitor
    "Az nVidia könnyen emeli majd teljesítményt, míg az ATInak ez má majdnem max"
    Ööö, ez a két kijövő csúcskártya közül a gyengébb volt bétás driverekkel, míg ugye GF8800 oldalán ott vannak a "kiforrott" driverek ;)

Másrészt meg 64 shader egység van benne, de 4+1 utasak. De fél év múlva, ha el nem csúsznak vele, jön az R650 és/vagy 65 nanos R600 mag, jövőre meg az R700.

Ellenben úgy nézz ki (majd teszteknél derül ki fixre), hogy középkategóriában nem lesz nehéz dolga kivételesen az ATI-nak. Avagy lesz itt még 8700 is idén ;)
  • Akuma
    "A tesztben a kártyát a GeForce 8800 GTS változatával vetették össze, amely felett a legtöbb esetben győzedelmeskedett az AMD-ATI jó ideje késlekedő fejlesztése"

Fél év késés után azzal tudnak dicsekedni, hogy van néhány teszt, amiben jobb a zsír új kártyájuk, mint a riválisnak a nem csúcskategóriája, mivel az a GTX lenne, és nem GTS
  • Sanyix
    Nem utólérte, gyorsabb. Akkor tehát a 8800 gtx is szar, mert 128 procival tud csak gyorsabb lenni a 32 "procis" 7950gtx-nél ugye? :D
  • CollerbladE
    BCs -nek igaza van sztem

Az nVidia könnyen emeli majd teljesítményt, míg az ATInak ez má majdnem max, ráadásul ezt is kínkeservesen 3-szor elhalasztva hozták ki..
    Majd ha megjelennek a GX2-es nvidiák akkor az ati megint törheti a fejét...

Ráadásul tuningpotenciál meg élettartam sem utolsó kérdés, mert 320 egységnek annyiszor nagyobb az elromlási/meghibásodási esélye is. Ráadásul nagyobb teljesítmény kell nekik és jobban is melegszenek.
    Prohardver tesztekben az nvidia kariknak 10-40% tuningpotenciáljuk volt. Ami azért figyelemreméltó. Sztem ATIk ebben megint sehol nem lesznek...

Dehát majd meglátjuk, ha megjelennek az ATI karijai akkor az nvidia árak is esni fognak, szóval nem biztos, h ATI jobb vétel lesz.. Ráadásul az nVidiának má középkategóriás karijai is vannak, szóval akinek nincs sok pénze az most megint nvidiát vesz. ATI-val nemtom mi lesz... Mondjuk nem lenne jó, ha végleg becsuknák a boltot, mert akkor nvidia meg a csillagos égig emelné az árakat..
    Najó csak elmélkedtem..
    BYE ALL
  • messen
    Halkan megjegyzem, hogy linux alatt már most lehet ilyet csinálni...
  • BCs design
    ha igaz amit itt írnak akkor elég durva , hogy csak úgy tudja utolérni a 8800 at
    hogy majdnem 2* annyi szuflát kell belepakolniuk
    320 bit- 512 bit
    128 proc- 320 proc
    Vagyis az nvidia játszva fogja megint az első helyet elvinni , az amd meg megint csak a nyomukban :)
  • hiftu
    A Half-life 2 teszthez hozzátenném, hogy valami driver hiba volt a NV kártyánál azért kapott csak 57 FPS-t. Korább NV tesztben megtalálható a helyes (jóval nagyobb) FPS. Bizony, bizony, ha a cikk írója nem olvassa végig figyelmesen az angol cikket és a hozzászólásokat, akkor akaratlanul is megvezetheti a magyar közönséget.
  • maestro85
    Szerintem is jó hír, már csak a Procival való összekapcsolást kellene megoldani, jajj de jó lesz. Az lesz ám nagyon jó, ha megfelelő szoftvereket is csinálnának rá. Pl a microsoft többkurzoros windows-a, ami talán sajnos csak a szegény országokba tervez + sok monitor egy gépre és mindenki azt csinál a családból amit akar a géppel.
  • who am I 7
    Ez jó hír....örülök, h GTS-árban egy elég jó kártyát hoztak ki.....zsííír Mondjuk most is ATim van..de tuningolni azt nem lehet.Még talán ezt se ártana tudni.
  • zidder
    X2600XT-t várom DDR4-el:P azis sokáig elég lesz még:P
  • bertino
    addigra kihoznak majd mégjobbat... lehuzás az egész...
  • Gerygrey
    Na akkor nyáron veszek egy ilyet, remélem akkorra már 50 körül megkapom.
  • grebber
    Sajnos az XTX-nél gondok vannak a DDR4 miatt.Olyanokat is mondoganak kevés lesz a 8800 ultra ellen.
  • mikloss
    Nah végre egy jó hír!