168
Dawn of Magic
 • MadElf
  #168
  Sziasztok. Látom arni-n kívül elég régen látogatták ezt a fórumot de azért megpróbálok segítséget kérni. Nekem az a problémám hogy feltelepítem, elindítom, és kiírja hogy a "videó kártya drivere több mint egy éve nem volt frissítve és lehet hogy nem fogok tudni játszani" ennek ellenére elindul a játék sőt még az első pályát végig is tudom csinálni azután kilép a játékból és valami decompress error-t ír ki ami hol a media.bm-re hivatkozik, hol pedig a dom.dll-re. Azt megjegyezném hogy Nvidida Geforce 7400-as videókártyám van és nem találtam hozzá driver frissítést. Aki tudja hogykéne megoldani a problémát kérem segítsen:(:(:(
 • arni17
  #167
  nekem nagyon bejött a dawn of magic 2 az 1 az nincs meg a kettöt már billioszor kijátszottam:D nem tuom miért irják hogy szar game meg tul hosszu sztem meg rövid a titan quest is bejön:Dde nincs annyira jó mint ez:)a diablo hát:D azt meg 6 év allat kicsit meguntam:D XDsztem érdemes megvenni:Daz a legjobb benne hogy mindig átalakulsz :D valami kicsit csunya vagy valamikor meg tök jó szárnyat kapsz meg ilyenek:D nekem naon bejött és és 15pontot adnék rá a 10bol:D elsönek uncsinak tünt de hogy rájöttem mit hogy kell meg a történetét kezdtem megérteni:Degyre jobban tetszett és nem lehet abba hagyni:DDegy gond van vele nem olyan mint a diablo hogy ha kitolsz egy nehézségi szintet akkkor ugy marad hanem ebbe elöröl kell kezdeni de jó ez:D XD nah röviden ennyi.D XD
 • SaGa Jr
  #166
  1. Nem. Közelíthetsz, távolíthatsz, forgathatod a nézetet, de fix TPS mód (hátad mögött a kamera mindig) nincs.
  2. A főbb szereplőknek van hangja, a sima mellékszereplőknél ilyemsivel nem vesződtek sokat.
 • Prince23
  #165
  hi
  Nem lehet tps módba váltani?
  És mikor leszólítok valakit, miért nincs hang???? Csak írás... pont mint a Stalkerben:(
 • SaGa Jr
  #164
  Nem kell főnök vagy kisfőnök legyen a hulla amiből az élőholtat teremted. Mindig van rá esély, hogy egy master típust kapsz idézett lényként. Én mindig lecseréltem ezen lényeket, mert utáltam mikor valami hülye képességük miatt nem tudtam gyorsan közlekedni. Márpedig ha rányomnak az emberre valamit, akkor az addig működő egyéb varázslat hatása kiütve. Egyszerre csak 1 lehet egy emberen.

  Idézéshez meg kötelező secondary varázslatként a mastery-t betenni. Jó is mikor iszonyat magas szintűek a kis segítőink. Olyannyira, hogy az ellenfél szinte hozzájuk sem tud szólni.

  Ja me gaki idézgetni akar, az mindenképpen mutálja a karakterére az élőholt szárnyakat (ez egy a karakter hátára ható varázslat lesz az idézések közül) meg az élőholtak koronáját. Mindkettő ingyen ad plusz szinteket az idézett lényeinknek.
 • Nuenue
  #163
  Néhány gondolat az idézőmágiáról ami asszem eddig még nem volt.
  Én a földmágiát vettem fel az elején hozzá és a light magicet. A stratégia a következő: Földelementál majd démon/champion idézés, és az elmaradhatatlan csontik/zombik. Emellé még ha kell nyomok egy feltámasztást is ami egy meghalt lényt támaszt fel időlegesen az eredeti formájában, valamint van a light magicben is egy ide kapcsolódó spell, ami egy jószágodat alakítja át időlegesen egy radioaktív borzalommá.
  Szóval a helyzettől függő létszámú kis seregemet ráuszítom az ellenre, majd egy-két kulcslényemre (csonti/zombi, démon, földelementál),meg esetleg magamra :) nyomok egy radioaktív aurát ami folyamatosan zúzza az ellenfeleket elég súlyosan. Ha kell besegítek nekik, de eddig csak passzióból volt rá szükség, többnyire távolról malmozok. :))
  Fontos(ha még nem volt): Ha egy főnök vagy kisfőnök ellenfélből idézel csontit/zombit, az idézett lényed is táposabb lesz. Általában valamilyen auravarázslatot nyomat folyamatosan az egész kompániára. Szóval hasznos kifigyelni az elhullott kisfőnökök hullájának helyét!!
 • TIBI
  #162
  Azért klassz, hogy lev.16-on jöttem rá, mennyi pontot elcsesztem hülyeségekre(mindig ráklikkeltem a varázskönyvemben a "+"-jellel ellátott varázslatokra.Ui. azt hittem, hogy éppen ezeket lehet most fejleszteni, közben meg véletlenül épp ezekhez való Scroll-ok voltak akkor az Inventory-mban.)Most már céltudatosan vásárolok illetve "varázsolok" magamnak scrollokat, mindig olyat, amit fejleszteni akarok.Ja, és eddig azt se figyeltem, hogy a "Trade" skill tulajdonképpen egy varázslat is, megidézhetek vele egy kereskedőt, akinek akár a csatamező közepén is eladhatok fölösleges cuccokat, valamint kinyittathatok vele egy nagyon sok rekeszes "raktárat", ahová a később még használható cuccokat helyezhetem el.Úgy vettem észre, ez utóbbi viszont nem ingyenes!
 • McFrost
  #161
  aZinternetről:P
 • Maksi
  #160
  Működik a játék valamilyen tört verzióban? Honnan lehet lenyúzni?
 • SaGa Jr
  #159
  Neked kell figyleni megvannak a cuccok vagy sem. Nem szól erről a program.
 • TIBI
  #158
  Rengeteg alkímista ajánlja fel, hogy speckó cuccot gyárt nekem, ha viszek neki bizonyos totemeket, meg némi aranyat.Amennyiben összegyűjtöm a megfelelő számú totemet, kapok róla értesítést, vagy folyton nekem kell számolgatnom az inventoryban, hogy megvan-e már annyi abból a fajta totemből?!
 • TIBI
  #157
  Időközben megtaláltam a szükséges teleportot!
 • TIBI
  #156
  A küldetést egy templomban kaptam egy szerzetestől az Act.II. elején.A megtalálandó személy nevét sajnos most nem tudom megadni(mint írtam, nem otthonról fórumozok), de ha jól sejtem, egy barátról lehet szó, aki a szerzetesekhez tartozik.Az sem világos, mennyire kötődik ez a fősztorihoz, ui. Mullog tartózkodási helyét akkor tudhatom meg, ha segítek egy bizonyos Holy .....(?)-nek, akit szintén nem találok.Nemsokára otthon leszek, akkor talán konkrétabb választ tudok Neked adni!
  Mellesleg maximálisan egyetértek azzal a korábbi hozzászólóval, aki szerint méltánytalanul mellőzött játékról van szó.Már csak a Journal azon részét is érdemes végignézni, ahol az NPC-k rajzai láthatóak(észrevettétek már?), mert csodásan kidolgozott alkotás valamennyi!
 • SaGa Jr
  #155
  Az adot ACT minden területére el lehet jutni. Ha nem találod a kérdéses helyet (Hunting Grounds), akkor valószínüleg elmentél az egyik átjáró mellett ami oda vezet. Bizonyos térképeken akár 3-4 kapu is lehet. Járd végig az össze terüeltet ahol már voltál és nézd meg a honnan hová nyílnak átvezető kapuk. Ahová még nem mentél, na arrafelé keressed a megoldást.

  Emellett kit kéne megtalálnod? Fő sztorihoz tartozó személyt vagy mellékes feladat egy személyét?
 • TIBI
  #154
  Hi!Nagyon tetszik a játék, végre egy optimalizált grafikus motor, jól áttekinthető Quest Journal, additív játékmenet.Viszont gondban vagyok: valakit meg kellene találnom a Diamond Forest "hunting ground"-ján.Az merre lehet?!Már keresztbe-kasul bejártam az erdőt, ma este még elnézek egy bizonyos folyó irányába(nem tudom a pontos nevét, nem otthonról írok), de aztán kész...Segítene valaki?
 • SaGa Jr
  #153
  Persze. Attól függenek ugyanis a feladatok nehézségei és maguk a feladatok céljai is sokszor, hogy milyen akraktert indítottál.
  Például Evil karakternél a vizsgafeladatod, hogy kinyírj 10 coyote-ot. Ez nem lenne nehéz. De közben a többiek rád fognak vadászni és nem szabad hogy kinyírjanak, ugyanakkor nem szabad hogy akár egy is közülük kipurcanjon.

  Good karakternél a feladat 10 termite egg begyűjtése 30 perc alatt és leszállítása a beteg tanonchoz.

  Neutral karakternek van ugyanakkor a legnehezebb dolga. Neki 10 skorpiót kell kicsinálnia úgy hogy a többi tanuló is skorpiókra vadászik. Namost külön számolja a program a tanulók által kinyírt skorpiókat és a karaktered által kivégzetteket. A tanulók gyilkolásai közösbe mennek, míg te egyedül vagy kénytelen vérengzeni. Na itt kellett vagy 6-7 nekifutás mire megoldottam a dolgot. Igaz cserébe 6-os szinten jöttem ki az akadémiáról mert a sok gyilkolászástól azért volt ám fejlődés.
  Amíg ugyanis nem sikerül a vizsga, mindig visszanépesedik a terület ellenséggel. :-)


  A juttatásokban is van eltérés.
  Evil karakterrel sokkal több set és egyedi tárgyat találtam, olcsóbban vettem az italokat (poisont mindenképpen, mert az 10 pénz volt a jó karakternél és 7 a gonosznál).

  Plusz más manusok állnak vagy nem állnak veled szóba. Jó karakter csak a Holy clergyman-októl tud vásárolni tekercseket meg velük tud értelmesen beszélni, ileltve kaphat tőlük feladatokat. A gonosz karakter az unholy church embereivel van ugyanígy.

  Ja és persze a sztoriban is másként alakul a történet.
 • Lysandus
  #152
  Köszi!

  Az zavart meg, hogy ugyanaz a tekercs kell a kettes (vagy akárhányas) varázslathoz is, mint az egyeshez, csak még egyszer meg kell venni, ha upgradelni akarom.
 • AtiRadish
  #151
  En eloszor evilt inditottam es minden kis tanonc megtamadott a varazslo iskolaba kulteruleten. Le is nyomtak a fiatal nebulok (szakadjanak meg), szal gyorsan nyomtam egy quitet es kezdtem good karival.
 • SaGa Jr
  #150
  Azt nem néztem hogy magasabb nehézségi fok előjön vagy sem. Befejeződik ott a játék sztorija és vége az egésznek.
  Ha akarsz, kezdhetsz új játékot, más beállítottságú (good, neutral, evil) karakterrel. Lehet hogy az is beleszól a nehézségbe, hogy immortal vagy mortal figurát indítottál.
 • Ghoster
  #149
  Halika,

  nem, de majdnem :P Nemkell jobb kattozni, megveszed és varikönyvben majd villogni fog ilyen plusz jel fajta valami, rákattansz és annyi.
 • Lysandus
  #148
  Halihó!

  Ha jól értem, úgy lehet plussz varázslatokra szert tenni, hogy megveszem tekercsen, és utána jobb klikk rája az inventoryban? És utána lehet aktiválni, ha van spell pontom?
 • Ghoster
  #147
  És amikor beadta a videót meg visszadob a start képernyőre utána mivan? Ennyi az egész? Nincs esetleg 2. nehézségi fokozat esetleg? Mint diablo vagy titan quest, vagy mármár szinte akármelyik játéknál? :(
 • Dzsí Pí
  #146
  Alapjáraton tökmindegy h milyen 3 magicet akarsz felvenni az elején: minden mágia kasztjában vnnak olyanok melyeket a bal felső sarokba tudsz
  húzni, ezáltal az adott mágiától plusz sebzést kapsz(fire mastery-tűzsebzés, égetés, alchemy-poison sebzés) ezekkel elég jól lehet
  variálni. Ha engem kérdezel én a helyedben a köv. hármat választanám:
  1. fire-->tűzsebzés+lángba borul az enemy+cold resist
  2. blood-->életszívás+light tesist
  3. poison-->mérgezés+nemtóm mien resist:)
  Figyeld azt, h van -e az adott magic-nak secondary tulajdonsága!:)
 • l-toro
  #145
  nagyon szeretnem nyomni a gamet de en ilyen jatekokban mindig harcos karit vittem azt szeretem. tud vki segiteni hogy allitsam be az elejen a karit ill milyen varazslat iranyba tanuljak amivel "csapkodos" :) karit csinalhatok?
 • SaGa Jr
  #144
  Igen ez a játék totál lineáris. Ugyanott lesz a karkötő a banditáknál. Miután voltál a kéjbarlangba és kijöttél onnan, akkor tűnik fel a banditavezér.

  A kiskölök aki meg cukrot kér az nem ezt fogja adni. Candy-t meg a satan's Helper dögök szoktak olykor eldobálni.
 • SaGa Jr
  #143
  Nem vesztesz semmit. Egy videót ad be, de a sztorihoz (legalábbis jó karakterrel) nem sok köze van.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Gyakorlatilag megnyílik egy spéci, földbe ágyazott zár ami elkezd mindent és mindenkit beszippantani. Végül elnyeli a kapálózó Modo-t is.
  Eztán jön egy szép kék fénnyaláb ami kicsap a földből egy speciális zár mögül ami elnyelte a rosszarcú babát. A nyaláb egyre fentebb tör a fellegek közés és ennyi. Vált a kép, szép zöld mező, békés idilli táj, majd újabb snitt és vissza a startképernyőre.
 • Ghoster
  #142
  Na de jól jártam, megöltem act5 legvégén a főfőfő mumust, felvettem a cuccokat amiket dobott meg minden,mennék vissza a teleporthoz erre hibával kilép. Mondom oké semmi gond, lépek vissza load game, nem megy, mondom wtf. Erre olyat ir ki, hogy ezt a karaktert nemlehet load game-ezni, kezdj vele egy ujat, vagy más karit használj... Sose fogom megtudni igy, hogy mi lett a történet vége, meg semmit.. :( Valaki eltudná mondani mi történik utána? :(
 • Dzsí Pí
  #141
  Bakkera! Lineáris??! Hát már a környező playfieldeket végigjaktam azért a nyavajás karbüzgenytyűért!!! Hol a rákban van?
  A faluban volt egy kissrác, aki azt mondta, ha viszek neki 10 candy-t, ad
  nekem vmi csodálatosat, amit ő talált...Esetleg ez? De akkor meg honnan szerezzek candy-t??? PLS vki heeeelp!!!!
 • Ghoster
  #140
  Én csak ugy tudtam hogy visszaszereztem heidinek a karkötöjét, elég lineáris a játék, mentem mentem és elöbb utóbb odakerültem hogy nemtom kit meg kelett ölni, droppolta felvettem visszavittem és ennyi volt kb. Teljesen nememlékszem kit vagy mit öltem le.
 • Dzsí Pí
  #139
  Üdv all!
  Lécci help már! Act 2-be vok és kellene a pass Desiato-ba. Gondolom úgy(is) meglehet szerezni, ha megtalálom a heidi nevű csaj elveszett ékszerét, amire majd ő ideadja az ő pass-át. Szal lécci írja már le vki
  hogyan tók a pass-hoz jutni...
  Előre is kössz
  Dzsí Pí
 • Ghoster
  #138
  Valamelyik árusnál kell venned tekercset, amire az van irva hogy Blood magic. (nembiztos hogy épp árul olyat, változó) Blood mastery, vagy külömböző spellek neveivel ottlesznek a tekercsek, megveszed aztán megtanulod a spellbookban.
 • kuks
  #137
  Nagyon kezdő vok a gamebe, hogy lehet Blood-magiát választani?
 • AtiRadish
  #136
  Kozben rajottem, a dark path-szal lehet teleportalgatni.
 • AtiRadish
  #135
  Ezt alapbol mindegyik karakter tudja? (Legalabb a legkisebb szinten?)
 • SaGa Jr
  #134
  Az nem varázslat, hanem skill. :)
  Használatához ki kell választani vagy a legegyszerűbb betenni a gyorsbillentyűkhöz rendelt sorba mondjuk a 8-as helyre. Így ha lenyomjuk a 8-ast már csak a jobb klikk kell és meg is van az aktivizálása.

  Amúgy nem csak teleportálásra használható, de azonnal bizonyos százalékát az életerőnek regenerálja.
  Minél magasabb a skill, annál meszebbre lehet teleportálni vele és annál többet gyógyít. Igaz jóval drágább is lesz.
 • Ghoster
  #133
  Dark path nevü vari, alapból megkapod első szintre ki se kell fejleszteni. Ha esetleg nemtalálnád ottvan ahol az enchantra, trade-re, craftingra lehet rakni.
 • Titan
  #132
  Én találtam egy kaput valahol jól eldugva, de másodjára már nem találtam meg így van a teleport varázslat! Gyorsabb és hatékonyabb, mint keresgélni a bejáratot..
 • AtiRadish
  #131
  Hello
  MEg nagyon a jatek elejen vagyok. Ott tartok amikor az avon magic schoolbol atmegyek avonba es beszelnem kell erikkel. O egy varos kozepen van, sehol nem tok bemenni mert mindenhol fal veszi korul.
  H. jutok be hozza?:O
  PLS help
 • SaGa Jr
  #130
  Ha van idézésed és rendelkezel démon és/vagy champion varázslattal, használd.
  A víz varázslatok közül a water mastery+ice ball kombó jó eséllyel lefagyasztja, de legalábbis alaposan belassítja. Akkor odamész és vered szépen laposra.
  Villám + shock kombináció sem rossz az ellenfél ideiglenes kiütésére.

  Nálam mondjuk őkelme nem idézett lényeket maga mellé. Rászabadítottam a démont és a championt, miközben én lődöztem jég varázslattal. AMikor elfogyott a varázspont akkor odamentem és vertem. Így hármasban nem volt olyan nehéz leabálni.

  Ha inkább direkt támadó típusú a karaktered, akkor alchemy mastery+poison ami segíthet. Jópárat ráküldesz és egy idő után megfekszik a folyamatos méreg sebzés miatt. Emellett mehet pár burn vagy egyéb tűz varázslat. A Gorgon's Kiss sem rossz megoldás ahogy a Stun sem az. Esetleg némi átok hogy gyengítsed.
 • Lorna
  #129
  Sziasztok! Hogyan tudom kivégezni Mullogot? Újraéleszti a lényeit, visszatöltötte az életét, és semmi hatékonyat nem tudok kitalálni ellene...