73
-
sathinel #33 Igen így is lehet keresni pénzt, de ezért választanak az emberek azonnal egy új céget, más distrót, akiknek ezek nem mellékesek. Vagy nem ígérik meg. Az hogy sok pénzt elkér egy cég, és azokat nem vállalja amiket a szerződésben leírtak, akkor hogy várhatja el hogy fizessen a felhasználó normálisan? Értem én hogy a haszonnak minél nagyobbnak kell lennie, de amit ígérnek, azt nem belevenni, és kifizettetni????? Azért ez lol. Miért is megy úgy sok distró, hogy ingyé a rendszer, és sok visszajelzés, majd a cégeknek egy másik, fejletebb szolgáltatást nyújtanak pénzért. Így meg lehet csinálni a tesztelést. Értem én hogy tesztelni, javítani sok pénz.. -
remark #32 Ez nem a mi filozofiank, mindenki ezt csinalja. Az egesz folyamat pedig azert joval bonyolultabb, nem ferne ide hogy kifejtsem. Meg kell talalnia az egyensulyt fejleszto es ugyfel oldalon is hogy a megfelelo koltsegen a megfelelo funkciok azert mukodokepesek legyenek. Azaz mindig van egy olyan halmaza a fukciknak, amire nem jut penz (hogy biztositsuk hogy mukodjon), es ha az ugyfelnek megis pont az kellett volna (es mi allitottuk hogy az mukodokepes) hat.... kis fogszivas, mosolygas, nagyszeru support elougrik a bokorbol es aranytalcan hozza a javitast... Az ugyfel meg meg is dicser minket hogy milyen jo a support. Ezt hivom en ugyfellel valo teszteltetesnek. (Es vannak esetek, mikor ezt az egeszet a ceg tudatosan alkalmazza...)
P.s.: velunk nem lehet szoftvert keszittetni ;-) (Az MS-sel lehet szoftvert keszittetni?)
P.s. 2: kedvencem mikor "honap dolgozoja" cimet olyan emberek nyerik el akik kepesek voltak egy ugyfelhivast kovetoen autoba pattanni egy szal ruhaban, parszaz km-rel arrebb egy ugyfelnel letaborozni 3-4 napra... az sose lesz a honap dolgozoja, aki mindig olyan kodot ad ki a keze kozul, ami minden ugyfelnel mindig mukodik ;-) ertheto a kulonbseg? hat, a fejlesztok igy is allnak a dolgokhoz... (es megjegyzem, ezt az egeszet az ugyfelek generaljak SZVSZ...) -
saxus #31 "A cég oldalán ugyanis a szavazás eredménye 10 ezer pont lett - ez sokkal több, mint a Linux vagy OpenOffice témakörével kapcsolatos eredmény."
Nem tudom, deeee...
124476 Pre-Installed Linux | Ubuntu | Fedora | OpenSUSE | Multi-Boot
88420 Pre-Installed OpenOffice | alternative to MS Works & MS Office
64323 Have Firefox pre-installed as default browser
(...valahol a második oldal közepétől picit feljebb...)
11578 Dont eliminate XP just yet
Azért ez egy "picit" csúsztatás. -
#30 Az XP egyértelműen jobb a Vistánál, logikus, hogy visszasírják. Vista alatt semmi sem működik normálisan és semmi újat sem tartalmaz, amiért érdemes lenne használni. -
#29 Azért nem teljesen. A Vistát még semmi nem követeli meg, úgyhogy XP kontra Vista témában jogos a felvetés, azonban XP-nél régebbi oprendszeren több program nem indul el.
Mondjuk akinek szempont hogy 128 megával beérje az OS, az gondolom nem is akar pl Adobe Premiere-t futtatni a gépen. -
szombi #28 ,,Árulni kellene az XP-t, amíg van létjogosultsága''
El kell hogy mondjam, a WIN2000Pro - nak is van bőven létjogosultsága, ha az SP4 fel van rakva. Ugyanis a win2000 SP4 = WinXP SP2!
Kompatibilitásban sem marad el az XP-től, egyedül talán a ZIP-tömörítés maradt ki belőle.
Ráadásul feleannyi memóriát eszik(128 megával muzsikál), és a procit sem hevíti fel.
Létjogosultsága van még a 20 GB - os merevlemezeknek, mert kiforrott technológián alapulnak,
és irodai illetve a legtöbb otthoni gépben nem is kell nagyobb. Mégsem árulják már.
Létjogosultsága van még Coppermine P3-as prociknak, mert ötödannyit energiát
sem fogyaszt mint a mai P4-ek, és a legtöbb célra bőven alkalmas... -
#27 Jesszus!
Először is ha félkész termék, akkor miért adják teljes áron, és miért nincs ki írva mellé hogy Béta, RC stb. ?????
Egyébként kár hogy nem mondod el hol dolgozol, mert akkor tudnám kivel nem kell csináltatni programot. Jah, hogyha kiderül év végén hogy rosszul számolta az éves összesítés, akkor lehet plusz munkát végezni újév alkalmából. Vagy csak egy ritkán használt funkció bekapcsolásával törlődik, vagy fagy minden. Szóval érdekes a filozófiátok. -
#26 Én meg lassan majd váltok NT 4.0 -ról XP-re.
Már tényleg kifutott az NT 4.0, de hát mindenre tökéletes, és gyors. A hét év alatt kb 3x fagyott le. 19.2MB -ot zabál alapból! :) -
remark #25 Es az, hogy az XP se volt jo mikor elkezdtek arulni, az miota mentseg arra hogy a Vista ne legyen jo, mikor elkezdik arulni. Nem ertem.
Szar navigaciom is milyen: megveszem a hardvert, a szoftverrel. A szoftver gyermekbetegsegekkel kuzd. Reklamalok. Valasz? Toltsem le a frissitest. Nezem a weboldalukat, ahonnan a frissitest kellene letolteni: "XXXX does not warrant the performance of the software or that the software will meet your requirements or operate error free."
Koszi szepen. Szoval a bugos szoftvert kicserelhetem egy olyanra, ami lehet hogy meg bugosabb, de lehet hogy nem. Ha megis az, hat ez van, jelentsem, es javitanak. Reklamalni lehet, de ne varjak el semmit.
Szoftverfejleszokent ertem a dolgot. Fogyasztokent meg nem ertem. -
remark #24 "Pusztán arról van, szó hogy nem elég kiforott, majd talán az első sp után :)"
Annyira imadom mikor egy felkesz termekre azt mondjak hogy nem eleg kiforrott...
Akiknek en dolgozok ceg (nemmondommegmelyik) is renszeresen "teszteltet" az ugyfellel. Jelszo: az ugyfel majd szol, ha nem mukodik, es akkor majd kijavitjuk. Ha nem szol, az azt jelenti, hogy mukodik. Hat ez van. Kapitalizmus. Az ember tanulja meg ervenyesiteni a jogait. -
WinfIlka #23 Amugy gondolom 1-2 evvel elore terveznek, akkor lesznek eleg erosek az atlagos gepek Vistahoz (mikor majd 2-4GB memoria lesz az alap, meg tobbmagos processzorok). De az sem lenne nagy szegyen, ha egyaltalan nem sikerult volna jol a Vista, mint ahogy a ME sem lett tul fenyes. Majd a kovetkezo jobb lesz. -
bandypappa #22 Szar az ájpod!!!
Olyan rég volt már hogy ez felmerült, semmiköze a témához csak ugy. -
#21 Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Hasonló az eset mint annó xp-nél. Ott is kellett aza fél év minimum, hogy legyen mindenhez rendes driver. (haver csak azért tartott egy 98-at, mert azon ment a nyomtatója) Itt mondjuk most valljuk be nem a nagy testvér hibázott akkorát, hanem a hardver gyártók. Teszem azt az Nvidia is képtelen egy értelmes driver-t összehozni.
Ha kijön az sp1, akkor lesz jó rendszer. Sp nélkül az xp sem volt valami tökéletes darab.
Jelenleg, xp sp2 van a gépemen játékra és egyebekre, minden másra ott a suse linux. Ami van olyan szép és okos mint egy vista... -
Morden23 #20 Nálam PentiumD-val és 2G ram-mal teljesen smooth, ellenben ha "lebutítod", akkor sokkal szerényebb gépen is egész jó (na persze a cél nem az, hogy "egész jó" legyen:)).
Na persze ha az ember ezermillió dolgot egyszerre akar futtatni, akkor nyilván sokkal szarabb a helyzet (home használatra Ultimate-et is teljesen feleslegesnek találom).
Azért az a 4 mag + 3G memória eléggé durvának hangzik nekem. Messze nem kell ennyi ahoz, hogy normálisan futtass játékokat (természetesen mondjuk egy Gothic 3-ra, meg ilyenekre gondolok, nem a Deus Ex-re, vagy a Space Federation-ra:)). -
Carbine #19 szinte a de Javu érzés kerülget ezzel a témával kapcsolatban. Mikor 2000-2001 körül ki jött az XP, akkor szinte ugyan ezeket lehetet hallani, olvasni, csak az alap konfigok voltak kicsit "konszolidáltabbak".
A Microsoft végre megtehetné azt, hogy egyszer nem csinál fél munkát, mert abban már nagyon jók. Előbb talán az XP-t kellett volna emberiessen megcsinálni, mielőtt akár csak megfordul a bináris agyukban a viszta gondolata, de ugye a Service PAck-ért nem lehet pénzt kérni, pláne nem ennyit.
Aki meg beette a vakítást, hát így járt. Legközelebb már talán okosabb lesz, és nem vesz meg minden csillogó hülyeséget, csak mert azt hallotta ami, jól néz ki, az működhet is jól. -
#18 miért is nem vagyok meglepődve?
-
HuskyWolf #17 én személy szerint szeretem a vistát, azt hiszem a dell 2 magos procit és 2gb memórát ajánl annak aki optimálisan szeretné futtatni, de én általába játszani meg videózni szoktam a gépemen, szerintem legalább 3g memó, és legalább egy 4 magos procival már élvezhetőbb lenne a dolog. Jelenleg nagyon rossz gépem van hozzá minden akadozik rajta. -
strogg #16 Jaja, korszerűsítettem a kijelentést. Ha gonosz akarok lenni, azt mondanám, vista ready lett ;D -
Morden23 #15 Gondolom, strogg kicsit felújította BG megjegyzését. -
tntcoder #14 Szinte halloma fülemben billyt :) 640MB memória mindekinek elég kell legyen
640kilobyte! -
Morden23 #13 660c driverével sem megy? -
Morden23 #12 Viszont megvan az az előnye a Vistának, hogy egy izmosabb gépen egészen konkrétan jobban fut/futtat, mint az XP. Nekem most már majdnem egy hónapja van fenn, eddig az egyetlen kompatibilitási problémám az volt, hogy kiírta, hogy a Civ4-hez telepítsem fel az 1.61-es patch-et, "ismert kompatibilitási problémák" miatt.
Ja, és végre a Terratec is megemberelte magát, és kiizzadt magából egy betadrivert :)
(amúgy most egészen tűrhető ram-árak vannak, ahogy elnéztem) -
Robko #11 "minden progit lehet rá találni"
hp 656 printerhez vista64 tudsz hozzá progit? -
#10 Én azt nem értem hogy alsó-közepes laptopokat miért reklámoznak és árulnak Vistával (ami ráadásul egy home basic, vagyis lófasznyival nem jobb mint az XP, és még nem is fut rendesen egy gyengébb gépen) -
strogg #9 Szinte halloma fülemben billyt :) 640MB memória mindekinek elég kell legyen :D -
A1274815 #8 A Windows XP-nek soha sem kellett volna léteznie. -
#7 u.i: amúgy nagyjából minden progit lehet rá találni! szóval akinek van egy erős gépe használhatja elsődleges oprendszerként, de talán az első SP után nem kell hozzá erőmű. Ha még mindig borzalmasan megfogja enni a gépet akkor asszem csúfos vége lesz ennek. Nem mindenkinek van pénze arra, hogy a Vista miatt fejlessze a gépét. Igaz nekem csak plusz memória kéne (+1 giga a mostani 1 giga mellé), de az sem olcsó mulatság! -
#6 Valahogy nem tudok ezen a híren csodálkozni! Kereken 1 hétig használtam Vista -t!
Kösz, de kösz nem! Borzalmasan megeszi a gépet! Visszatértem XP -be és mintha újjászületett volna a masina! -
Power #5 :DDD -
Power #4 Pusztán arról van, szó hogy nem elég kiforott, majd talán az első sp után :)
Számos amerikai hivatalban/minisztériumban tilos vistás gépet csatlakoztatni a belső hálózathoz. -
Robko #3 Hát persze hogy csökken az eladás, nekem is a gépemen Vista 64 van, és nem fut rajta a webkamerám, Scannel, printer, pinnaker tv Turner stb.,
Végül is internetezésre használom, ha mást is akarok, xp használom, azzal kompatibilis és van hozzá driver,
-
WinfIlka #2 Teljesen jogos, amig van letjogosultsaga az XP-nek, arulni kell(ene). Mint ahogy sokakanak eleg az Office2000, a Vistara sincs szuksege mindenkinek, mikor az XP egy gyengebb gepen is azonos teljesitmenyt nyujthat es jelenleg szelesebb koru kompatibilitassal bir. -
#1 Jé rájöttek, hogy a mikrofos megint átbaszta őket a marketingdumájukkal?
A mikrofos egy dolgot tud nagyon. Marketingelni!! De azt NAGYON NAGYON!
Na most akkor várjuk a sok vista fan fújjolását.