73
  • turul16
    Kevered a szezont a fazonnal.
  • BiroAndras
    "És láttam 3,6 GHz-es P4-est, Vistával, amelyiknek könyörögni kellett, hogy méltóztasson felfutni."

Hát jól szét lehetett barmolva. Nálam a Vista sokkal gyorsabban és stabilabban indul, mint az XP. Pl. amikor a desktop megjelenik a Vista azonnal használható, az XP meg még jó fél percig úgy tekeri a vinyót, hogy nem érdemes semmit indítani (ugyanazok a progik vannak telepítve). Később is gyorsabban indul el minden.
    Neked is javaslom, hogy ugyanazon a gépen, ugyanazokkal a progikkal hasonlítsd össze őket.
  • BiroAndras
    "Ugyhogy a Vista hasznalhatosagat, elkeszultseget az hatarozza meg (szamomra, mas velemenye meg nem erdekel, kiveve ha hajlando ő szivni helyettem a FELKESZ szoftverrel) hogy mukodik-e ugy, mint az XP MOST."

A használhatóság tekintetében igazad van. Az elkészültség esetében viszont nincs. A Vista készen van. A baj az, hogy nagyon sok HW gyártó és SW fejlesztő nem készült még fel annak ellenére, hogy másoknak ez már 2 éve sikerült. Sokan egyszerűen nem foglalkoznak a problémákkal az utolsó utáni pillanatig.
    Hogy megéri-e most Vistára váltani, az leginkább attól függ, hogy mire használod. Ha minden általad használt HW és SW működik vele, és van elég RAM-od, akkor nagyonis megéri váltani, mert sok szempontból jobb (gyorsabb). Még az Aero-nak is van gyakorlati haszna, nem csak csicsa.
  • kacsi01
    Kíváncsi volnék hány MS fikázó pötyögte be a szokásos "ilyen meg olyan fos a win, meg a faszom ilyen olyan linux gyorsabb, többet tud, meg ez felmegy egy kettévágott pendrive-ról is" dumáját windows alól. Mintha akármelyikőtök is eredeti win-t használna... majd ha adtok érte pénzt akkor ugassatok. Én sem szidom a bkv-t hogy tetű, meg büdös van, meg a hajléktalanok, mert nem fizetek érte évek óta. Örülök hogy ingyen van.
  • Hegyikecske
    most csodálkoznak? egy home basicnél számomra többet ér egy xp prof...
  • sathinel
    egyébként két monitorral is használtam már berylt:D jól néz ki mikor 2 desktopot forgatsz el) alapból van így 8:D
  • sathinel
    ja és bootolj be a live mini cd-vel a graf kártyádnak megfelelően aztán desktop-ról instalálj. Akkor már eleve beryl-el települ a vinyóra is:D
  • sathinel
    sabayon-ba van egy live help chat is beépítve, úgyhogy ha megy a net akkor chat-en köbekérdezhetsz hogy mit hogyan kell telepíteni.
  • Gabe Dearborne
    Hát, hogy is mondjam? Van egy Dell Optiplex 110-esem, nem nagy durranás, 775 MHz-en fut. Rajta egy XP Professional. A bekapcsolástól addig, amíg szörfözni is tudok (ebben benne van a tárcsázó ideje, meg mindenféle franckarika) lemérve 47 mp az idő. És láttam 3,6 GHz-es P4-est, Vistával, amelyiknek könyörögni kellett, hogy méltóztasson felfutni. Szóval nem mindig az utolsó ordítás a legnagyobb.
  • MrImy
    Épp ez a téma
  • remark #63
    "remark a vista nem félkész. Sokkal stabilabb mint anno az XP volt a megjelenésekor, egyértelműen biztonságosabb mint XP SP2."

Ne engem gyozkodj, nekem megvan a sajat velemenyem, amin eleg nehezen fogsz tudni alakitani....
    Azokat az 1.0-as usereket gyozkodd akiknek valami nem megy Vista-n, annak ellenere hogy a reklamokban nem ezt lattak. Meg azokat az cikkirokat gyozkodd akik nem eppen pozitiv hangvetelu cikkeket irnak a Vista-rol. Meg azokat a fogyasztokat gyozkodd akik 1) inkabb kivarnak 2) mas OS-t kertek inkabb a gepukre. (2 vasarlo kozul melyikre mondanad hogy "megtevesztettek"? Aki megveszi a Vista-t, aztan csalodott es merges lesz, vagy az aki elolvas par "hazug bulvar cikket" es meg se veszi a Vista-t MOST, hanem kivar: hasznalja az XP-t amig annak jobb a tamogatasa, es valt ha majd elkeszul a "felkesz termek" [azaz azt teszi amit jopar cikk ajanl].)

Amire hivatkoztam a #24-ben az itt is visszakoszon. Kicsit unalmas mar hogy MINDENT az eg vilagon beiger a marketing, aztan ha megse mukodik, akkor a valasz az, hogy ja jo, majd kiadunk egy frissitest (a hangsuly a MAJD-on van).
    Nem kell most megmagyarazni hogy hogyan mukodik a szoftverfejlesztes. Nagyon jol tudom hogy "milyen nehez (=lehetetlen) hiba nelkuli szoftvert kesziteni". Amivel tele van a hocipom, az az, hogy erre 1) a szoftvercegek rajatszanak (reszben sajat tapasztalat) 2) a fogyasztok mar szinte minden jogukrol lemondtak a vilagon. (SZVSZ az MS munkassaganak koszonhetoen, de ez mas tema kicsit, hogy hogyan alakul egy olyan piacon a fogyasztok erdekervenyesitese amit egy ceg dominal.)

Ugyhogy a Vista hasznalhatosagat, elkeszultseget az hatarozza meg (szamomra, mas velemenye meg nem erdekel, kiveve ha hajlando ő szivni helyettem a FELKESZ szoftverrel) hogy mukodik-e ugy, mint az XP MOST. Ha egyszer en FIZETEK, egy UJ verzioert, akkor legalabb az mukodjon, ami eddig is mukodott. Ha nem igy van, az az en szotaram szerint FELKESZ termeket jelent. Az, mar elnezest, de senkit se erdkel hogy milyen volt az XP mikor az kijott, es hogy ahhoz kepest a Vista most jobb-e vagy sem. Nem vagyok hajlando penzt kiadni 5 evenkent a visszafejlodesert. Szoljatok ha megy ugy a Vista, ahogy az XP most, es akkor "valtok". (Mentalitast, nem OS-t.)
    Szamomra az, hogy probalgatok egy szoftvert, es ha nem megy valami, akkor hibat jelentek, megoldast keresgetek, az nekem betatesztelesnek tunik. Es most mindegy, hogy az MS a hibas, vagy X szoftver gyartoja a hibas, vagy a harvergyarto a hibas. Es ezt az MS nagyon is jol tudja, hogy a felhasznalonak ez mindegy, epp eleget szivjak ok is a fogukat a bena "kiegeszitogyartok" miatt. Hat, nagyon sajnalom, de ez az MS dontese volt. OS-t gyart, nem komplett konfigot. Ezen az o uzleti modelljuk, mig mas (pl. Apple) mas modellt kovet. Es egyelore az MS modellje tunik sikeresebbnek, szoval miert is kellene az MS-t sajnalnunk? Hoztak egy dontest, aminek megvannak a hatulutoi. Kezelje az egeszet az MS. Ugyhogy lehet furan hangzik, de az MS-nek van mit jobban csinalnia, meg akkor is, ha third party komponensekkel van baj. (Kifejteshez most nincs kedvem.) Arrol nem is beszelve, hogy en barmikor siman meggyanusitom az MS-t azzal, hogy egyes third party komponensekkel valo inkompatibilitast tudatosan okoz. (De ezzel kapcsolatban elismerem hogy rosszindulatu vagyok.)
    Nekem, felhasznalonak az lenne az erdekem, hogy az MS jol csinálná, de "lehet" hogy az meg jobb lenne, ha igazi verseny lenne a desktop OS-ek piacan, ami ugye nincs.

Es ez az egesz, ahogy lathato abbol hogy hivatkozok mas szoftverekre, mint a navigaciom celszoftverere, nem csak az MS-rol es nem csak a Vista-rol szol. Mas szoftverrel is epp eleg szivas van: igergetes ezerrel, aztan meg vagy mukodik vagy nem, es az ember tenyleg csak a supportban bizhat. De inkabb abban se. Mikor egy szoftverfissitesnel a navim megborult, es semmit se lehetett vele kezdeni, "meg jo" hogy nem a support segitett ki, hanem egy par napnyi ertelmetlen levelvaltast kovetoen egy forumon talaltam informaciot arrol hogy hogyan allitsam vissza a navi szoftveret. Koszonom, ennyit tesz a "kozosseg". Az emberek onszantukbol elobb segitenek a masiknak, mint egy ceg amelyiknek FIZETSZ a supportert.

Persze lehet most szidni a hardvergyartokat is, es igazabol mindenkit. Egyreszt jogos is, mert mindenki kovet el hibakat, no meg mindenkinek csak a profit szamit, az ugyfel hangjat csak akkor hallják meg, mikor a negyedeves jelentesben aggaszto szamadatokra lesznek figyelmesek. Masreszt meg engem inkabb az erdekel hogy a "fejlodes" (inkabb valtozas, masok fejlodesnek hivjak, az jobban mutat a marketingszovegben) atlepett-e egy olyan utemet amikor mar tobbet szivok a gyermekbetegsegekkel, mint amennyit az uj funkciok jelentenek. Tobbe kerul-e nekem az uj szoftver, az uj modszerek bevezetese, mint amennyi extra profitot az uj funkciok hasznalataval kitermelek. Mert ha ez a "fejlodes" ez eroltetett, es az egesz celja csak annyi, hogy a technologiai cegeket folyamatosan javulo eredmenyrol szamolhassanak be, akkor mar regen rossz.
    De ez, amit irok, persze lehetetlen (mondjak azok akik a fentiekkel nem ertenek egyet), hiszen a jotekony es mindentmegoldo szent kapitalista verseny, az nem engedi hogy ez bekovetkezzen, hiszen egy, a fogyasztokat kihasznalo ceget azonnal elsopor egy konkurens, aki kihasznalja azt hogy a vasarloknak tele van a hocipojuk. Ahajaaha. Hany eves is vagyok? Eleg oreg ahhoz hogy ne higyjek mar a tundermesekben.

A Vista-val mely retegnek van most baja? Az atlagfelhasznaloknak. Az olyanoknak akik pereskednek a Vista matrica miatt is. Ebben a szegmensben ki a piacvezeto? Hat az MS. Atlagfelhaszalok asztali desktopjan le merem fogadni hogy legalabb 99%-ban Windows van. Szoval mi is az, ami meg fogja vedeni a fogyasztokat az MS-tol? Nem a verseny, az biztos. Vagy talan latva hogy "milyen rossz" a Vista, majd valtanak Mac-re? Vagy kernek Linux-ot a gepre? Nem hiszem. Inkabb szivjak a fogukat, es pereskednek, kovetelik vissza a penzuket, vagy ha meg idoben kapcsoltak, akkor kivarnak, es megvarjak mig a Vista "elkeszul".

En meg, mig "elkeszul" a Vista, hasznalom tovabb az Ubuntu-t a maradek alkatreszelbol osszetákolt 1Ghz-es csucsszuper gepemen. Mert az atlagfelhasznalo atlagigenyeire (jatekon kivul) ez tokeletesen megfelel. Raadasul az egesz 20 euromban volt, ennyibe kerult a hianyzo tap megvetele.

OFF: Tegnap olvastam az Allatfarm-ot. Olvashattam volna korabban is, de jobb keson, mint soha. Most az a resz ugrott be, mikor minden evben ujabb es ujabb fejlodesrol szamoltak be a farmon, ami persze csak papiron letezett. 200%-kal nott X termelese, 500%-kal nott akarmi mas. Neha az az erzesem, hogy vilagon csak ez szamit. Hogy a negyedeves jelentesben a szamok hogyan alakulnak. Amig 200%-os novekedest mutatnak a fobb mutatoink, addig minden kiraly. Kar, hogy az eletem nem szamokbol all, es pusztan a szamok felemlegetesetol nem erzem magam jobban.
  • cousin333
    VAlóban, nem mondom, hogy rosszul néz ki a dlog. Mondjuk a több asztalos megoldásra Win alatt is lenne lehetőség (pl. nView), de valahogy egyáltalán nem vonz ez a lehetőség. Inkább 1 nagyobb monitor, vagy 2, azaz egyszerre szeretném látni az összes ablakot. Persze ízlések és pofonok...

"Bár nem mindegy mit rak fel az ember."

Ezt tartom a Linux egyik hátrányának (noha bizonyos szempontokból meg előny), hogy annyi féle van, mint a szemét. Mire minebből kiválasztod, ami kell, feltelepítesz 20 Windows-t :). Ezt a sabayon-t majd szemügyre veszem... (soha nem hallottam róla :) )
  • sathinel
    lol sabayon alatt most működik a yahoo is vagy csak megcsinálták linux-ra. Vagy a flash teszi, de eddig a régi felület jött be.
  • sathinel
    Igen pont rossz lapot linkelte be.. kicsit korán, vagy későn volt már:D Azokon a videókon lehet látni a beryl gombját, amire épp rákantit az elejént, és ezzel fejezi be a végén. Azért ez sem rossz szerintem. Nekem nagyon használhatónak bizonyult a kocka. A másik amit sokat használok, az ami MAC-en is van, hogy kihúzod az egeret valamerre, és az össz ablak előugrik, és rákatt mit szeretnél. Az átlátszóság, nagyítás sem rossz. Nem minden használható, de legalább nem terheli a rendszert. Win alatt játszok, és nekem gyorsabbnak tűnik a linux. Bár nem mindegy mit rak fel az ember.

Aki nem ért linux-hoz telepítsen liveCD sabayon-t a bootnál választassz milyen vidkarihoz kell graf beállítás, és beryl azonnal működik. A flash, DVD lejátszás is ok. 1CD. Aki kicsit jobban ért a linuxhoz, az maga is csináljhatja.
  • cousin333
    Megnéztem. Ettől kellene lehidalnom? Meggyőződésem, hogy az effektek jó részére a Vista is képes lenne és merő visszafogottságból és konzervatizmusból nem teszi (pl. a bemutatott effektek egy része tökéletesen értelmetlen és felesleges). Lehet nem egyetérteni, meg savanyú a szőlő-t kiálltani, de szerintem igazam van :). És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Linuxosok szerint a Vista feleslegesen csicsás...:). Az meg, hogy a honlap nagyításakor egyszerre csak 2 (majd 3) logo lesz a bal felső sarokban az elég gáz szerintem... A gépet sem terhelték meg túlságosan, futott egy Winamp szerű progi, meg egy rossz minőségűnek tűnő DivX video (kb 5%-os prociterhelést okozva)

"ja és a gép veszi a videót is"

Ja, a videokamera
  • Hierogli
    Azert ez a GIMP lecke elegge LOL.
  • Yv@n
    Renddben, látom kis magyarázatra szorul a dolog.

Jelenleg a gépemen vista van és debian 4.0(aiglx+compiz), úgyhogy nem kell video, hoyg lássam mire képes. a gond nem is azzal van hogy a rendszer mire képes, hanem hogy a szűk keresztmetszet mit tud, ez pedig a felhasználó.

Munkámból adódóan sajnos találkozom a felhasználókkal...bár másként lenne. Említenék két példát. Az egyik monitort akart cseréltetni a blank screen képernyővédő miatt, a másik pedig újra akarta telepíttetni a winxp-t amikor az domainbe léptetés miatt bejelentkezéskor ctrl+alt+del-t kért...magyar win volt, magyarul kiírt szöveggel, de még nem látott olyat. Az adott cégnél ahol ezek a felhasználók dolgoznak ez nem kiugró sötétség, hanem a nagyátlag.

Ezen felhasználók 70%-át térítenéd te át linuxra. Nagyszerű lenne. :)
  • Tetsuo
    De az átlagember játszik.. így Linux kilőve. :(
  • asysoft
    Ezt is a közösség számlájára írnám... (Azért elgondolkodtató, hogy az ilyen videók első x0 mp-e miért a gumiablak demonstrálásával telik, holott a "Vista a nagy csicsás akármi" volt a Compiz megjelenése előtt?:))
    #52: [http://www.youtube.com/watch?v=vUWqRhReaZk]ezek[/URL] viccesebbek:)
  • asysoft
    Ez csak annyit jelent, hogy a Linux-közösség aktivizálta magát. Gondolj bele, te sem mennél el szavazni egy oldalra olyan dologban, ami nem igazán érint (egy windows-only usernek mitől lesz rosszabb, ha linux-szal is árulnak gépet?:) ) Arról nem is beszélve, hogy egy átlag Dell-vásárló szerintem csak használja a gépet, s nem foglalkozik ilyenekkel... (Ezért szerintem egy "csak Linux legyen a Dell gépein?"-szavazás is érdekes eredményeket hozna:) )
  • sathinel
    Ezt a sebességet eléri a desktop a win-nél, akkor nem pampognék:D ja és a gép veszi a videót is:DDDD itt
  • sathinel
    Már Gimp leckék is vannak fenn. Elég jól bemutatja mire jó már) itt
  • sathinel
    keress rá a linux szóra youtube alatt(vagy Beryl), és meglátod hányan láthatják mire képpes. És aki nem játszik, csak netezik, stb, annak tökéletes otthonra szerintem. Naponte 4-5 videó kerül fel ebben a témában. Win töredéke sincs.
  • Yv@n
    Annak a 70%-nak lazán a 90%-a azt sem tudja szerintem, hogy mi az a linux. Valószínű, hogy azt hiszik valami új trendi opcionális periféria, és ezért egyből rávágták, hogy használnák :)
  • Yv@n
    Az irgalmatlan mindent felzabáló gépigényéhez csak annyit, hogy nálam a notebookon van telepítve jelenleg vista, és rainbow six vegas elég vígan elszaladt rajta alap beállításokkal, úgyhogy nem kell olyan fenemód aggódni...kb a siránkozók fele még nem is látta a saját gépén, de már előre fosozza, mert meg vn győződve róla, hogy lassú lesz.
  • BiroAndras
    Egyébként nálam (X2 4200+, 2GB RAM) sokkal gyorsabban indulnak a programok, mint XP-n, futás közben pedig nem látok különbséget. Sajnos még mindíg sok szoftver nem fut, és hiányoznak driverek, de már lassan egy hónapja nem kellett XP-t indítanom, szóval nem olyan rossza a helyzet.
    A HW gyártók bénázását egyébként szerintem a legszebben az jellemzi, hogy a TV tunerem (Hauppauge WinTV-PVR-150) tökéletesen működik a médiacenterrel (ami meglepően jó), míg a saját (állítólag Vista64-ready) programja meg se mozdul.
  • BiroAndras
    A víruskeresők nem válthatók ki az OS biztonságosabbá tételével. A júzer kézzel is telepíthet vírust, illetve szétbarmolhatja az alapból biztonságos beállításokat (pl. UAC kikapcs + login as admin). Kell valami megoldás arra az esetre is, ha a kártevő már bejutott. Továbbá egy ponton túl már olcsóbb/kényelmesebb a kárelhárítás, mint a megelőzés. Már az eddigi szigorítások miatt is sírnak a júzerek.
  • A1274815
    Kíváncsi vagyok, hogy vajon a CrySis mit fog szolni ehhez az átveréshez. XP driverrel, nem tudsz több szállal egyszerre rajzolni, Geometry Shader-t meg csak ne akarjunk softwaresen futtani, vagy egyáltalán nem futtatni. GPU védett memória mangementről meg már ne is beszéljünk.
  • Renesans
    a vista értékelési skáláján (jelenleg) az 5,9 a legmagasabb
  • Carbine
    fongira = konfig
  • Carbine
    Igen... sok embert rálehet venni erre, mert nem ért hozzá, és nem is akar. pont ezért kavart akkora port a "Matrica-incidens" mikor a belépőszintűnek sem nevezhető fongira rányomatták, hogy "VISTA READY"... az egyszeri ember meg megvette szülinapra a kölyöknek, az meg ment bőgve, hogy de lassú, meg az ablak is szaggatva fordul.
    Amúgy, hogy MAGA az MS licenszeli a virusírtót nem feltétlenül gond, főleg, hogy egyre erősíttik a DRM-et. De ettől eltekintve egyszerű vakítás, tőzsde fogás, hogy az MS részvények még pár ponttal emelkedjenek.
  • fflx
    Nezd, ha nem tudod, hogy mit jelentenek azok a szamok, akkor legyszives es nyomd meg ott mellettuk azt a gombot (linket), amire az van irva, hogy "Mit jelentenek ezek a szamok" es akkor talan nem irsz olyan hulyesegeket, hogy mi lehet a 10-es. Senki nem mondta, hogy ez egy 10-es skala.
    Az a tulbuzgo vedelem meg elvileg elegge hasznos tud lenni, csak esetleg nem ugy kell a gepet hasznalni mint anno az XP-t. de ha nem birsz ezzel megbaratkozni akkor a lehetoseg adott, hogy visszaterj arra a felhasznaloi hozzaallasra.
  • sathinel
    lol mit találtam:D

While Ubuntu rolls forth with Fawn (yeah!), Microsoft is developing Anti-Virus software for THEIR OWN OS! A logical person would ask, “if you’re going to spend time/money on something, why not on the OS to make it better rather then a band-aid?” The “logical” MS marketing folks would reply “we can’t make the OS too good cause then we couldnt’ charge folks for all that tech-support, and we couldn’t sucker them into buying an Anti-Virus program for our OS.”

I can almost hear folks at Wal-Mart now..

“Look, Martha! It’s an Anti-Virus program made by Microsoft! Wow, that means it’s the OFFICIAL Anti-Virus program of Windows! We’d better get it, and stop using that other anti-virus program! Oh, yeah, we’ll need to pick up MS Office 2007, too. I’m not sure what new features are in it, but we’d better get it cause it’s newer. Oh, shoot…we don’t meet the system specs. We’ll need a new computer, too. Boy, that’s gonna be $3000 well spent!”
  • sathinel
    Elég érdekes a megemlített oldalakon ezek a kiírások:

"More than 70% of survey respondents said they would use a Dell system with a Linux operating system for both home and office use."
    "Offer the 3 top free Linux versions for free pre-installation on all Dell PCs"
  • sathinel
    "Kedves divat windows fikázók és linux fanatikusok, amíg csak baromságokkal tudjátok teleszemetelni a topikot inkább hallgassatok."

Igen ha nem ismersz más rendszereket, mint linux, MAC akkor nehéz hasonlítani bármihez is, és akkor tényleg az eggyetlen:DDDDD LOL

Ja hogy a cikkben is linux van írva? akkor miért is nem lehet róla dumcsizni??

Egyébként nagyon borul mindenki mikor egy CD-s linux bebootol full Beryllel, és minden működik. Van olyan distro aminél ekkora méretben még a vidkari beállításokat is(XGL, AIGLX, vagy nem használsz ilyet)csinálhatsz bootnál.
    Mindez 1 CD, vagy USB-ről. ÉS nyiss meg 10-15 alkalmazást, és kezd el berylben forgatni a kockát. Aztán indíts egy wint, és próbálj ki ilyesmit.
  • DjDano
    amúgy ez a cikk igencsak búlvárszagú.... kiváncsi lettem volna pl a hibákra ami miatt egyeseknek nem igazán jön be.
  • DjDano
    Kedves divat windows fikázók és linux fanatikusok, amíg csak baromságokkal tudjátok teleszemetelni a topikot inkább hallgassatok.

Sok cucchoz nincs driver.A MS hibája? A legkisebb mértékben sem!

remark a vista nem félkész. Sokkal stabilabb mint anno az XP volt a megjelenésekor, egyértelműen biztonságosabb mint XP SP2. Én már két hónapja használom és semmi rosszat nem tudok róla mondani.
  • Omegared
    Space Federation RuleZ :D
  • formatuq
    En felraktam megint a vistat egy masik vinyora, a gepem is eleg jo (http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=189018), de nem mernem a munkamra hasznalni ezt az izet. Hangsulyozom, fun-ra, latvanyra nagyon jo, szoval tetszik is, de messze nem olyan jo mint az xp.
    Ez a tulbuzko vedelem, mindent vedek, semmihez se lehet hozzaferni elsore, 10x rakerdezek mindenre, fasz kivan vele.
    Admin jog, es csokolom. 10 percembe kerult mig be tudtam loginolni administrator nevvel..... Tul van bonyolitva de nagyon...
    Arrol nem beszelve, hogy minden sokkal lasabban fut (jatszani nem igen jatszok,szoval azt nem tudom merni) de minden mas erzekelhetoen lasabb.
    a CPU-mat 5.9 ertekelte. Mi akkor nekik a 10-es?
    A raptor hdd-t meg 5.3-nak.
    LOL

Funnak jo, amugy felejtos.
    F
  • turul16
    DX10 XP -re alpha verzio, nem szugseges "DX10" -nek nevezett kartya sem a geometry shaderhez.