52
-
#52 ehh kb 34 embert megöltek ott a Virginia Tech-en, hopp jön a videójáték, kb ugyanennyi idő alatt kb 1000 ha nem több ember halt meg valószínűleg Afrikában a katonai diktatúrák következményképp.
namost szerintem ők nem jáccanak GTA-val, se Manhunt-al, de még PacMan-el se. Ja egyébként meg magasról le vannak tojva, erről nem hallok Thompson bácsitól csak azt fikázza amit be is tud perelni.
télleg mindig keresnek bűnbakot. hiszem, hogy a videójátékoknak filmeknek kollektíven van egy szerepe az emberek között, hogy a gyilkosságot megszokottnak tekintsék. Régen a háborúk játszották ezt a szerepet. De a mai emberek 99.99%-a ha látna egy embert meghalni nem legyintene rá és menne tovább, illetve önszántából nem ölne.
Azokra hat rossz irányba a videójáték akik alapból problémásak voltak, és ez télleg rossz, de rengeteg más esetben enegria és feszültséglevezetőként rengeteg jót is tesz szóval ez olyan mint az aszpirin, betegek 90%-ának elmúlasztja a fejfájást, 9%-nál nem csinál semmit, 1%-nál pedig megöli az illetőt. Mégse perelte be ezér senki semelyik gyógyszergyárat. mellékhatások vannak, de ehhez olyan embernek is kell lenni. -
kisb92 #51 Nos, szerintem ez olyan dolog, hogy ha valaki egy barom idegbeteg, akkor lehet az utolsó pöcök egy játék, de a normális emberek úgysem fognak bekattanni tőle, hisz a játékban az ügyességen van a hangsúly, nem a gyilkoláson. Ám aki nem látja a valóság és a játék közötti határvonala, az ne játszon. Talán a Mariot is be kéne tiltani, szegény kicsi teknősöket ölünk meg benne, ja, és hogy a gyerekek évszázadok ta faragott puskákkal rohangásztak az udvaron, és belőlük lettek a legnormálisabb emberek.... -
bigjoe #50 Érdekes kérdéseket feszeget... Szerintem bizonyos kor alatt nyílván rossz hatással lehetnek az eröszakos fílmek, játékok. De egy felnött diáknál nem kellene erre hivatkozni (ezek a szemetek ártatlanok vérén kapnak nyílvánosságot). A fegyver tartás meg rossz ötlet ez biztos. Életem során voltam már olyan konfliktusban, hogy ha van nálam fegyver használom, most meg szépen ülhetnék a "hüvösön".
A lényeg, hogy mindig is voltak közveszélyes barmok és lesznek is ez ellen nincs mit tenni. Talán ha az emberek kicsit jobban odafigyelnének egymásra az segítene. Uff -
Morden23 #49 "Gusztustalan népség, azért csinálják mert így vagy úgy hasznuk származik belőle."
Ők legalább azért csinálják, hogy nekik jobb legyen.
A gusztustalan népség az a sok birka kretén, akik beállnak mögéjük támogató bázis gyanánt.
-
#48 Természetesen felelősek a videójátékok. Ahogy a TV, a mozi, a szülői fegyelem vagy annak hiánya, a diáktársaknak a gyerekhez való viszonyulása, a vallások és bőrszínek gyülölködése a másik ellen, az hogy az ember eszközöket használhat.
Nos, ha bünbakot keresünk, azt hisszem az egyetlen igaz megoldás az, ha felrobbantjuk az egész Földet, az emberiséggel együtt!
Mikor szok már le a sok öltönyös barom arról hogy azonnal egy rock énekesre vagy videójátékra húzza rá a vizes lepedőt? (régen TV filmekkel még régebben regényekkel, könyvekkel, és még régebben filózofusokkal, gondolkodókkal, tették úgyanezt)
Gusztustalan népség, azért csinálják mert így vagy úgy hasznuk származik belőle. Le se tolják hogy mennyi vér tapad így hozzájuk is. -
Kindred Blades #47 Ugyanakkor az is tény, hogy fegyvertartás szigorú korlátok melletti engedélyezése _bizonyos esetekben, helyzetekben_ nem hülyeség. De vannak fórumok, ahol erről már többszáz oldalon át vitatkoztak, így nem akarok én is egyet elkezdeni. -
lee56 #46 "A virginiai tragédiát megelőzhette volna, ártatlan diákok halálát lehetett volna megmenteni, ha az egyetemisták számára engedélyezett lett volna a fegyverviselés a campus területén"
Ez ám az ötlet, adjunk mindenkinek fegyvert, had lőjék le egymást, akkor nem lesz több tragédia, csak tűzharc, és milyen praktikus hogy az áldozatok hozzátartozói/barátai rögtön meg is bosszulhatják majd... röhej (ezt biztos olyasvalaki találta ki, akinek sok pénze van fegyvergyártásban/kereskedelemben) -
Morden23 #45 So long, and thanks for all the fish! -
zboszor #44 Nagyon emlékeztet engem ez arra az esetre, amikor egy
depressziós hajlamos magyar diákpár végzett magával és
búcsúlevelükben a Galaxis Útikalauzból idéztek.
A média rögtön kártékonynak kiáltotta ki a könyvet... -
Matt234 #43 Leütöm v hasonlo... :D:D:D -
Morden23 #42 "azt próbáljam meg szóban elintézni, ha ugy nem megy akkor pedig "verbálisan""
??? -
Matt234 #41 Itt az az egyik legfőbb probléma h Thomson úr kitől kapja valyon a fizetését? Nyilván nem a "Tegyükleafegyvereket és éljünkbékében." mozgalomtól. Amíg nagy üzlet a fegyverkereskedelem addig ez továbbra is így marad. Természetesen semmi nem egyszerűbb annál, mint, hogy a videójátékokat okoljuk ezen történések kiváltójaként. Én is játszok elég sok FPS-t és édesapámnak itthon van a szolgálati fegyvere amihez kb. 2 másodpercembe telne hozzáférni. Valyon mért nem teszem?? Hm... nem is tudom. Talán azért, mert úgy neveltek, hogy amit játszok az nem valóság és, ha kimegyek az utcára akkor nem feltétlenül akar minden második ember kinyiffantani és, ha van valamilyen problémám azt próbáljam meg szóban elintézni, ha ugy nem megy akkor pedig "verbálisan", de nem hiszem, hogy azért mert elvesznek tőlem 500ft-ot v egy telefont, feltétlen fejbe kéne lőnöm az illetőt. -
Cmdr #40 Magyarországon tipikusan olyan hozzáértő emberek dolgoznak mindenhol mint a tisztelt szakértő, név szerint Tarjányi Péter! Elég megnézni az utakat, az EB-t, a korházakat, stb... Öszintén, ki az a hülye, aki Tarjányi Péter-től kérne bármilyen tanácsot???? -
Morden23 #39 Annak = Az -
Morden23 #38 Ja, mindjárt a környezetet hibáztassuk, mert nem volt elég kedves egy idiótával...
Ha valamiért hibáztatható a társadalom, az az, hogy nem veszi észre idejekorán a hülyéket, nem pedig azért, mert kitenyészti.
Annak, hogy az emberek szarnak egymásra/nem kedvesek egymással, még nem indok arra, hogy valaki bekattanjon és lövöldözni kezdjen. Milyen érdekes, hogy a legtöbb embernek ezzel nincsen baja, és nem is lesz tőle szociopata. -
atomka91 #37 Már párszor megmirtam ide ,h ez a játékok a hibásak dolog eléggé szar mán és már megkértem h ijen hülyeségeket kedves SG szerkesztője hagggggyyaa már ki az ijen balfaszságokat ! A legjobb az lenne hogyha az itt jelen lévő kommenteket raknák ki a bulvár lapokba is, talán nagyobb hatással lenne mert olvastam itt pár elég jó és igaz , helyénvaló hozzászólást.
Egy kicsit OFF : A világ legnyagobb fegyverszállitói Kina,USA,Anglia,Orszorszg és Franciaország , ők egyben az ENSZ állandó és tiszteletbeli tagjai is ... akor most hogy is van ez ? -
#36 "USA-ban 10ből 8emberre jut egy fegyver."
ülj le, és gondold át ezt a mondatot még egyszer. -
Radnix #35 Lehet hogy Super Mario-zott... amikor huszonnyolcadcorra halok meg én is ölni tudnék -
#34 Jah, én is. -
#33 gondoltam -
thhommy #32 Ez annnnyira várható volt....
Mikor először meghallottam tudtam h már csak órák kérdése és valakinek eszébe jutnak a videojátékok. Jack Thompsonnak is tuti a telefonja gyorstárcsázóján van minden nagyobb hírcsatorna és újság... PLussz tuti vannak formanyomtatvány beszédei ezekre az esetekre. "Lássuk csak gyilkosság iskolában, tinédzser tettes, áá külföldi nah akkor ez a 36D lesz". -
#31 Vajon Mo.-n miért nem történik ilyen? Pedig nálunk is vannak akik simán megtennék DE Mo.-n nem sétál be egy boltba ahol kérdés nélkül kezébe nyomnak 3 fegyvert.
Most ha nem is tiltanák be USA-ban a fegyvert azért szigoríthatnák a fegyvertörvényt. Mert egy ilyen zárkózott egyén (de akárki más is) nem venne fegyvert ha annyi hajcihővel járna mint pl. nálunk ,viszont így ,hogy kb annyi venni egy pisztolyt mint egy kiló kenyeret még ha remegő kézzel is veszi a fáradságot bemenni a fegyverboltba. -
#30 Ezt a Jack Thompson útálják Amerikában. Minden fórumon ahol felmerül a téma azon sajnálkoznak ,hogy a srác nem Jack Thompsont ölte meg.
Az ilyeneket általában állszent vagy erkölcs csősz idegbeteg feminista anyukák támogatják de normális ember átlát a szitán. -
Remetix #29 En ugy gondolom, hogy a media felelossege lenyegesen nagyobb az ilyen eseteknel, mint egy jateknak. Mert mi is van, ha mar eleged van mindenbol, senki nem figyelt rad soha, nem akarsz mar elni.. ha csak siman ongyilkos leszel, az legfeljebb par embert fog erdekelni, viszont ha elotte megolsz 30 embert, akkor az egesz vilag odafigyel. Szerencsere nalunk csak felmasznak a Szabadsag hid tetejere azok akik ugy akarnak meghalni, hogy kozben minnel jobban felhivjak magukra a figyelmet, de az is reszben ugyanerrol szol imho, az embereket nem erdekelte a problemajuk, na de majd most fogja. -
remark #28 Jaj, mindjart elszall az agyam! "Érvük úgy hangzik: a fegyver életeket menthet." Aaize-grrrr... erre mar nem is tudok mit mondani. Mit lehet elvarni egy olyan orszagtol amely tortenelme a szabad rablassal kezdodott, amelyik az erosebbnel van az igazsag elvet gyakorolja az elet minden teruleten a mai napig... Land of the free? Loszart. Szabad rablas orszaga.
"A fegyverlobbi már több csatát megnyert, sok államban az emberek rejtve tarthatnak maguknál fegyvert bárhová mennek, legyen szó étteremről, hivatali épületről vagy egyetemről." Ez kiraly. Parszaz millio elmebeteg rohangal toltott fegyverrel az utcan. Csak lojétek egymast. -
Szefmester #27 Hogy is kommentálta Mr. President George W. Bush? "Az embereknek joguk van fegyvert tartani"
Az én kiegészítésem: Az embereknek ezáltal joguk van a ravaszt is meghúzni.
Hallottam egy statot a tvből.. USA-ban 10ből 8emberre jut egy fegyver.. ha ez így van akkor miért csodálkoznak?
Magyaro.-n ha lelőnek valakit akkor az esti hírekben már benne is van, kint? Gyakran csak azért kiabálnak mert nagy zajjal jár a lövöldözés, és nem hallja tőle hogy mit vartyog az Oprah -
Polemius #26 Valójában a számítógépes játékok sehol nem jöttek képben néhány agyament elméjén kívül (egyelőre) ez esetben. Még csak arról sincs információ, hogy játszott volna egyel is valaha.
Arról annál több, hogy nem törődött vele senki, teljesen elszigetelt volt, és régóta labilis állapotban. De persze sem a családja, sem a suli, diáktársak, tanárok, hatóság nem felelős. A társadalom sem. Csakis azok a játékok melyekről azt sem lehet tudni, egyáltalán kapcsolatba került-e velük, sőt amelyekről egyetlen korrekt vizsgálat nem bizonyította a felrótt állításokat.
Így meg ez. -
Szocsi88 #25 Szerintem a gyereknek csak egy rohadt pszichológus kellett volna, aki elbeszélget vele, de a társadalom és a körülötte élők szartak rá nem törődtek vele. Mondhatni a csávónál betelt a pohár. Számítógépes játék csak egy aprócska csepp volt a pohárban. Voltak ott sokkal nagyobb cseppek is, ami végül ehhez vezetett.
Szóval szerintem a körülötte élő emberek is felelősek azért hogy ez történt. -
gyuri12 #24 tiltsuk be az embereket! ők csinálnak minden hülyeséget!:D -
szilagyiv #23 hja! Meg tiltsák be az antidepresszánsokat, SŐT! tiltsanak be minden olyan dolgot, ami miatt antidepresszánst kell felírni! -
Devil Alien #22 Tiltsák be Jack Thompson-t!!!
könnyű olyas valamit támadni a politikusok részéről, amiben nekik nincs hasznuk.
miért nem a politikát tiltják be? a politika miatt nem lehet nemzeti ünnepet tartani Magyarországon! a politika miatt állnak országok háborúban egymással!
miért nem lehet csak úgy, egyszerűen ÉLNI ?! -
Polemius #21 Könnyű bűnbaknak kikiáltani a játékokat a valódi okok keresése és a felelősségvállalás helyett. Hárítás. 'Mi nem vagyunk hibásak, mi nem tehetünk róla.' Persze. Meg a kenyeret is tiltsák be. Az USA-ban az összes erőszakos bűncselekményt elkövetők 99%-a az eseményt megelőző 72 órában fogyaszott kenyeret vagy más pékárút.
(Megjegyzés: "médiákban" helytelen forma.) -
menpe #20 Megvan a megoldás! Tiltsuk be a vidójátékokat, hiszen évente kb. 2000 (kegyetlenül nagy számot mondtam direkt) ember hal meg "miatta". Akkor tiltsuk be egyből a repülést is, hiszen abba többen halnak meg. Az autózásról nem is beszélve. Nem kell elektromosság, se atomenergia. Tiltsuk be a maláriát terjesztő szúnyogokat is! -
Akuma #19 Akár gránátot is vághatott volna az osztálytermekbe... -
cousin333 #18 Kimagyaráz? Dehogy! Offenzíva!
Ami a cikket illeti: igen, a játékok lehetnek felelősek. De ez csak egy csepp a pohárban (és nem az utolsó!). Esetleg illett volna észrevenni a fenyegető jeleket (az eddigiek alapján voltak szép számmal). Vagy elkapni a két lövöldözés közötti 2 órában. Esetleg nem fegyvert eladni neki... Késsel, villával (és még sok mindennel) is lehet ölni, de azért nem halomra... -
apedro #17 Rátapintottál a lényegre. Könnyebb bűnbakot találni, mint gondolkodni. Olyan ez, mint a régi vicc, amiben az alanynak mindenről a p*na jut az eszébe. Erőszak? Hát persze, hogy a videójátékok. Bár az üzeneteiben nem nagyon hivatkozott egyik game-ra sem.
Annak persze nyilvánvalóan semmi köze az egészhez, hogy az ürge Krisztushoz hasonlította magát, meg a sznob társadalmat fikázta. Ja bocsi, hiszen ebből az következik, hogy a játékok a hibásak (p*na). -
avman #16 Tarjányi Péter mint önjelölt rendőrségi szagértő, már a terrorveszély idején is szarrá égette magát nyilatkozataival, úgy is, mint az mszp közeli proware kft. tulajdonosa. bánó meg már ez előző rendszerben is jól helyezkedő de nulla tehetségű és hozzáértésű médiaszakmunkásnak számított. -
Praetor #15 Megszokott lemez... -
#14 This is the real life men!!! -
szilagyiv #13 A fegyverlobbi úgyis kimagyarázza majd...
Erre van is egy jó film, az Ítélet eladó címmel.