656
The KMPlayer - Univerzális médialejátszó
  • Mikiller
  • Kontrakcio
    jobb click-felirat- és ott tudod állítani a felirat pozícióját.

-.-
  • hitman090
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogyan kell beállítani hogy alul a fekete sávban jelenítse meg a feliratot a kmplayer?
    Mert nekem a képben jeleníti meg amikor ott van az a fekete sáv-.-
    PLS HELP
  • mariabello
    köszönöm, működik!
  • virslyee
    Helo
    Próbáld meg videó(haladó)-> videó leképezést átrakni más módba, pl wmr9(ablak mód).
  • mariabello
    sziasztok!

Miért van az, hogy amikor a kmplayer elkezd lejátszani egy filmet, a színséma automatikusan egyszerűre módusul, tehát a vista aero átvált egyszerű színsémába? Légyszi, valaki mondja már meg, mert nagyon idegesítő!! Köszi
  • msstz
    a beállításokban a gomboknál, a capture-nél nézd meg mik vannak, van egy talán olyan, hogy quick capture. beállítast egy gombot, meg egy másik pont alatt valahol az is be tudod állítani, hogy milyen formátumban mentse - de ezt nem tudom már, hol.
  • hitman090
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet filmből fotózni kmplayer-el?
    egy filmből szeretnék képet fotózni.
    Vagy filmtörténetet csinálni.(sok kép egy képen)

válaszokat előre is kösz
  • msstz
    Az mitől van, hogy pixeles a kép (mintha nem lenne élsimítás)?
  • Kontrakcio
    Elsőre google kidobta
  • Madmano
    Segítsetek,légyi.Akármilyen kmplayert tőltök le és rakok fel,valami kínai nyelven kommunikál velem.De nem tudom,miért,és hogy hol lehet visszaállítani angolra.Vagy esetleg magyarra.
  • Mikiller
    Ja az Avi file megnyitása meg a Hozzárendelések menüben a Hozzárendelés fülön beállítható, hogy miket nyisson meg.
  • Mikiller
    Miután beallítottad magadnak a tetszőleges méretet, belépsz ebbe a menübe és kiválasztod a jelenlegi ablak méretet:

Ezután alul bezárod a menüt és kilépsz a lejátszóból,és amikor új filmet nyitsz meg, akkor elvileg jó lesz.

DVD lemezt nem szoktam nézni csak Avi filmeket, de valószínű menüben a DVD beállításoknál->Általános fülön->a DVD-t tartalmazó meghajtó automata lejátszása kipipálni.
  • simonl #283
    Köszönöm a választ, erre gondoltam de csak a legújabb verzióban tudtam így beállítani.
    Még két beállításhoz szeretnék segítséget kérni:
    Program megnyitása után, ha egérrel beállítom a nekem tetsző ablakméretet hol tudom beállítani, hogy úgy is maradjon?
    Hol tudom azt beállítani, hogy ha DVD lemezt teszek be vagy avi. fájlt indítok autómatikusan a KMPlayert használja?

Köszi
  • Mikiller
    Azt hiszem erre gondolsz:

• simonl #281
    Tehát az a bizonyos Open Album Arts mintha hiányozna ebből a verzióból......
  • simonl #280
    Sziasztok,

A minap töltöttem le a program 2.9.4.1435 ös verzióját.
    Kérdésem: hogyan lehet a "kezdőoldalnak" azt a bizonyos fekete skint adni?
    Azt hiszem ott lehet a bal felső sarokban mappákat kiválasztani stb.
    Bocsánat ha bénán fogalmaztam és köszönöm a segítséget
  • Mikiller
    Helló!
    Nekem olyan dolog tűnt fel a Kmplayerrel kapcsolatban, hogy filmnézés közben úgy kb. 15 perc után elkezdi "dolgoztatni" a winyót, majd felpörgeti a procit és ezzel együtt a ventillátort is.Ezt azóta vettem észre, amióta Win7-et használok. XP alatt nem volt ilyen.
    Ilyen felpörgetés közben, ha megmozgatom az egeret, vagy kilépek ablakos módba és így nézem a filmet, egyből abbamarad a jelenség. Amikor visszamegyek fullképernyős nézésbe, újabb kb. 15 perc eltelik és megint kezdi. Az előző 4 éves konfigomnál is ez volt, és most az újnál is.
    Mi a fene lehet ez?
  • Mikiller
    Hi!
    Én is ezzel szívtam, mert azt hittem, hogy az "átfedéses" terület az a fekete szélesvászon, de nem. A beállításoknál van olyan, hogy felirat feldolgozás, és ott a jelenítse meg VMR/D3D felületet kell bepipálni.Ám ez még nem elég, mert a videó feldolgozásnál át kell állítani a leképzés fül alatt VMR9 renderless (HQ subtitles)-re.
    Nekem így rakja a fekete részre.
  • Miguel125
    Hi!

Továbbra is megoldásra vár, hogy Win7(ultimate 32bit) alatt a 2.9.4.1436-ban miért nem tudom a feliatot a video alá a fekete sávra rakni?
    Alt+r bill.kombinációra nem reagál. Kiírja ugyan, hogy az átfedés területen van, de a felirat pozíciója nem változik.
  • ronso
    üdv

feltettem win7 alá a lejátszót 1 kérdésem lenne ha csuszik a felirat ,hogy lehet rá idöziteni másodpercenként ugy mint a bsplayer-rel ALT+bal vagy jobb..mert itt nem találom ezt a lehetöséget...köszönöm
  • Chender
    Sziasztok!

A legtöbb lejátszónál, ha az egérkurzort egy bizonyos helyre mozgatom, akkor mutatja a film idejét esetleg a rendszeridőt is. Természetesen nem az alsó keresősávon lévő apró kijelzőre gondolok! Itt csak tekerésnél láttam ezt (szép nagy sárga számok)! Tudja valaki hol lehet ezt beállítani?
  • lck
    Csak a pontosság kedvéért, a linuxos kmplayernek egyébként semmi köze a windowsoshoz.
  • alfonz 64
    másold fel a gépre, ott is csinálja? Mert lehet be van állítva az oprendszeredbe hogy a vinyót állítsa 45-perc múlva, és idő kell neki mire felpörög.
  • alfonz 64
    "ha beletekerek a kurzor billenytyűkkel egy filmbe két három tekerés után leakad lefagy" ezt azért teszi mert túl kicsi a lépték, Alapból ugyebár balra-jobbranyíl 5 másodperc, ezt kéne átállítani többre vagy ha elállítottad akkor állítsd vissza 5-re.(Mert nekem akkor csinálta mikor 1 mp-re állítottam) nos ez szerintem függ milyen géped van, más lejátszónál ezt úgy oldották meg hogy nem lehet 5mp alá menni, vagy ha igen akkor sokat gondolkozik rajta és lássuk be ez 1mp ugrásnál elég zavaró. Szerintem jó hogy ezt benne hagyták hogy lehet állítani mindenki állítsa be a gépnek megfelelő lépték.Próbáld ki hogy a videó lejátszási sebességét állítod 120% vagy fentebb stb. Amúgy ha nagyon zavar próbálkozhatsz Linux-al ott is van kmplayer. (ott ugyebár jobban belel lehet látni hogy az oprendszer mit csinál jobban lehet hozzá fejleszteni lejátszót is) szerintem ez a probléma megmarad addig amíg nem jut a gép fejlesztések olyan szintre. (mert a divx xvid ezek tömörített eljárással készült videók, és mikor tekersz ki kell bontani) bár szerintem ez egy macska egér játék mert akkor meg jobb tömörítési eljárást találnak ki ami szebb képet eredményez, viszont gép igényes :) Talán térj át a DVD.iso-t berakod DAEMON tools-ba ott már elég gyorsan tekergetheted.
  • 50cent911
    Köszön szépen!Végre megvan!
  • Aquir
    lejátszóra jobbgomb - opciók - bővített menü
    lejátszóra jobbgomb - nyelv
  • 50cent911
    Az a baj nincs ilyen hogy nyelv,csak pan scan,lejátszás,feliratok,könyvjelzők,jelenet,méretek,ablak maximalizálás,asztal mód,opciók,lejátszási lista!Sehol se találom:(
  • Aquir
    lejátszóra jobbgomb / Nyelv
  • 50cent911
    Helo,hol lehet nyelvet állítani?
  • desigo
    ha ugyanaz a felirat neve mint a videóé (kiterjesztése persze .srt)
    akkor játssz automatikusan magától
  • Kontrakcio
    megoldottam, azért köszi előre is :)
  • Kontrakcio
    szaisztok. kmplayerben belehet előre tölteni feliratokat h ne kelljen miden 1es részhet külön behuzni az srt-t?
  • Shortstop
    mkv filmekhez ha feliratot hozzáadok akkor a felirat területén fekete háttér lesz ami a képernyő szélei felé el vannak nyújtva. Ezt a fekete sávot valahogy el lehet tüntetni?
  • nyecsi
    2/1.A mappán belül az ablakban felül tudod állitani h hogyan jelenitse meg az ikont...állitsd miniatür-re,és a film egyik képkockája lesz látható.
    2/2.Hogy ne a kmplayer ikonja legyen látható...jobb katt az ikonra,tulajdonságok,és a társitásnál módosithatod h mi legyen az alap amivel lejátssza a filmet.xp-n általában a windows media player szokott alap lenni.
  • savior
    jobb katt a progiban, aztan video(halado), videolekepezes. es itt probalgasd, hatha valamelyikkel jo lesz.
  • erdosf
    Sziasztok!

Nekem is az a problémám, hogy felraktam a legújabb km playert (2.9.4.1436), de a .wmv kiterjesztésű fájlokat nem játsza le normálisan, mert a kép színei teljesen mások. És mikor bezárom a progit, akkor létrehoz egy 0 kbyte-os kiterjesztést ezzel a névvel: dxva_sig.txt. És nincs benne semmi, ha megnyitom. Hang az oké. Valakinek valami ötlet?

Előre is köszi,

erdosf
  • tewe15
    Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy felraktam a legújabb km playert (2.9.4.1434), de a .wmv kiterjesztésű fájlokat nem játsza le normálisan, mert szétesik a kép, pixeles lesz. És mikor bezárom a progit, akkor létrehoz egy 0 kbyte-os kiterjesztést ezzel a névvel: dxva_sig.txt. És nincs benne semmi, ha megnyitom. Hang az oké. Valakinek valami ötlet?

Előre is köszi,

tewe15
  • mariabello
    ja még két kérdés felmerült:
    1. hogy lehet beállítani, hogy a kmplayert használja automatikus lejátszáshoz a gép? Már úgy értem, hogy egyáltalán felajánlja a programot lehetőségként az automatikus lejátszás panelen. Amikor beteszek egy dvd-t, akkor ugye megjelenik az automatikus lejátszás-panel, rajta egy csomó programmal, de ezek között nincs ott a kmplayer. Hiába kattyintok rá az "automatikus lejátszás alapértelmezéseinek megadása a vezérlőpulton"-ra, akkor sincs benne azon programok listájában, melyeket meg lehet adni alapértelmezettként. Pedig a "Fájltípus vagy protokoll társítása adott programhoz"-ban a kmplayer van megadva alapértelmezettként avihoz, mpeghez, mindenhez.

2. hogy lehet beállítani, hogy a filmeknek az ikonja ne a kmplayer ikonja legyen, hanem látszódjon a film első kockája az ikonban. Capisi? Ha pl a bs-playert, vagy a vlc-t adom meg alapértelmezettként, akkor a filmekből látszik egy kis kép is és így könnyebb őket kezelni.

előre is kösz
  • mariabello
    kösz szépen! működik :)