Fallout 3 - egy kézben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a második résszel kapcsolatos általános fanyalgás szvsz onnan ered, hogy a készítés elején lelépett az elsõ rész letéteményeseinek számító szenttroikaság.
szerencsére ez a fo2 minõségén mit sem rontott. érdekes megnézni, a troika miket alkotott, volt 2 remek, de alultesztelt anyag (kiadói sürgetés gondolom), meg egy igazi borzalom (temple of elemental evil).
hogy a fo2 mit nyújtott? remek sztori, az elsõ részt következetesen váltó világ, (tuningolható) kocsi, finomhangolható társak, kiszedett szintlimit, új (el)ismertségi rendszer+címek, hatalmas arzenál, kifinomult pusztakezes harc, remekül kigondolt civilizációcsemeték (vault city, reno, san francisco stb), még sötétebb, kegyetlenebb postapoc fíling meg persze plusz perkek, ellenfelek, kb 3xos játékidõ megaminemjuteszembe - mindez ugyanúgy egy cdn...
az, hogy a cím a bethesdához került, örömmel és félelemmel is eltölt: a morrowindet imádom, oblivion is tetszett (kivéve az idióta fejlõdésrendszert, azt nagyon rühellem), viszont azért lõttek pár mellét is (pl pirates of the caribbean, ok nem saját fejlesztés).
én nagyon el tudok képzelni egy fallout-játékot oblivion motorral, amikor a valós idejû tacticsról szó lett, azt írtam, hogy ha már real-time, lenne olyan, mint a deus ex... lehet, valóra válik! csak legyen jó...
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Technikailag valami összehányt ócska cucc, de kegyetlen jó játékmenet és sztori...
Will your Soul live for Ever?
Remélem újra találkozunk a jól felépített fejlõdési rendszerrel. Pisztolytól a gauss rifle-ig és a különbözõ laser blasterekig 😊
Kedvet is kaptam a Falloutozáshoz, elõ is veszem este! 😛
Reméljük hogy a storyboard és látvány felelõsök elmerülnek az Fallout univerzumban és megpróbálnak vmi érdemben hasonlót készíteni (tudom ez nem rajtuk múlik, hanem a kiadón, de mégis <#buck>#buck>).
Bocs a tripla post-ért, csak az egyik kedvencem a Fallout és ezért írtam rögtön, hirtelen felindulásból <#vigyor3>#vigyor3>
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ehhez a cíkkhez az alábbi "korrekción" kívül ezt fûztem volna hozzá én is.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Engedtessék meg hogy erre a *khm* felvetésre lakónikus kérdést tegyek fel:
- Mirõl beszélsz?! <#guluszem1>#guluszem1>
A Fallout 2 azon rendkívül kevés játékok egyike, amely messze túlszárnyalta az eredetit minden tekintetben. Bár a sztori nem hatott már olyan frenetikusan, mint az elsõ rész esetében, a második rész sokkal jobban be tudta mutatni a poszt-apokaliptikus világot, mint elõdje (igazi nagyvárosok, nem pár házból álló települések; hosszabb, komlexebb dialógusok; több sokszor mókás random event-ek (véletlenszerû események), jobb, átgondoltabb perk-ek és közelharci rendszer; stb.)
Röviden "csak" ennyi. Ezenkívül a Fallout a 2. résszel érte el a csúcspontját, mert míg az elsõ rész csak a "hardcore" szerepjátékosok kedvence volt eleinte, addig a 2. részre már a mainstream fogyasztó is felfigyelt...
Tinman: Igazad van, viszont legalább egy kicsit utánna kellett volna néznie, hogy mi a helyzet.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Tényleg lehet csinálni pörgõs játékmenetet körökre osztottan is, sõt itt végre nem az egér klikkelési sebességen múlik a dolog, hanem a jó taktikán, az átgondolt fejlesztésen, tehát inkább ész, mintsem reflex, vagy gyorsaság kell hozzá, azaz ez az én játékom.
Azt nem értem, ha ennyire kell nekik a név, akkor az miért nem kell nekik, ami azt eredményzte, hogy ekkora értéke lett magának a névnek?
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Mindegy, majd meglátjuk. Én a Morrot szerettem, mert volt egy stílusa, de azért a Fallout tényleg ne csak a nevében legyen Fallout.
Egyébként nekem a Bethesda nem a legjobb ajánlólevél egy Fallout-hoz, de én már csak ilyen õskövület vagyok, hogy nem a grafika számít elsõsorban (persze azért az is fontos, de nem elsõ számban).
Miért félek tõle? Félek, hogy hasonlóan "sziporkázó" párbeszédek lesznek benne, mint az Oblivionban, és nem olyan "uncsik", mint a Fallout-ban. Vagy inkább fordítva? 😊 Lényeg nem igazán tetszik az Oblivion tõmondatos, semmi humort nem tartlmazó fordulatoktól mentes párbeszéde. Félek tõle, hogy itt is elkövetik azt a szvsz. hallatlan nagy butaságot, hogy szint függõek lesznek az ellenfelek. Félek tõle, hogy egy pörgõs akció játékot csinálnak, némi karakter fejlõdéssel, persze "kellõen egyszerûsítve", hogy (már bocsánat) az új konzolos vérpistike is kilóra ölhesse benne az ellent akár egy Shotgun-nal is, mer milyen király is az.
Persze tudom, hogy körökre osztott játék már a múlté (miért is?), de vannak rá egész jó példák, hogy egy burkolt körökre osztottság, még akér jó is lehet. Vélhetõen a nézõpont is átvált FPS esetleg TPS nézetre, bár ez még nem feltétlen nagy hiba, de a filing megváltozik.
Mindegy én várom a Fallout 3, csak azt szeretném, hogy a ne csak neve után hívhassam Fallout-nak, ha így lesz elégedett leszek.
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
A Bethesda egyedül fejleszti a Fallout 3-at, sõt a többit is. Az Interplay a Fallout MMORPG-nek birtokolja a jogait (mivelhogy ezt már elkezdték).
Plusz most az IP elég sok dolgát eladta a Bethesdának, szal a Bethesda mondja meg mit tehet az IP.
Az elsõ rész után ugye jött a FO2, ami talán mégnagyobb siker lett. A FT az pedig maradt egy átlagos taktikai cucc FO világban.
Plusz hozzátenném még, hogy oké, hogy a Bethesda lökette ki a Morro-t meg a CoC-ot meg még pár játékot, de ez még nem garantálja a teljes sikert.
Oké, grafikailag biztos ott lesz, quest tuti sok lesz benne, de a többi? Semmi hírt nem hallunk.
El lehet nézni a No Mutants Allowed oldalra, ott elég sok Fo-s cikk van, igaz az ottaniak szidják a Bethesdát, mivel nem bíznak benne.
Õszintén szólva valamennyire igazuk van. Ahhoz képest, hogy évek óta fejlesztik (min 2 éve) még egy darab kép se látott napvilágot. Oké, hogy nagy durranás akar lenni, na de ennyire?
de a cikkíró tényleg vagy <#lama>#lama> vagy elírt valamit..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
máig sírok a nevetéstõl ha eszembe jut a szexmániás ghoul vagy a sakkban csaló skorpió, és a kedves wcpapírba tekercselt -így múmiának látszó- narkolepsziás ghoul 😄
Mi ez a hülyeség? Az elsõ rész jó volt és letette az alapokat, de a második simán kenderbe veri. Szerintem.
Csak remélni tudom, hogy méltó lesz az elsõ két részhez az alkotásnak.
Meglátjuk. Bár én azt mondom, hogy ne számítsunk már semmi régihez hassonlíthatóra, mert más a mai csilivilire izgulni már, mint régen, amikor még a jó kis pixeles fröcsögõsen szétpergõ ghoulokat aprította az ember egy smgvel, miközben látta, hogy a földön már megmurdált punkbanditák tetemeit a legyek lepik...
Várjuk!
egyébként én nagyopn szerettem a Fallout Tacticsot is, bár az azért inkább RTS volt;bár a vége felé a monoton gyilkolás már untatott; a Fallout 2 az sztem szinte egy az egyben ua mint az 1, van benne pár újítás; de azért nem túl sok.
De az mindenképp igaz hogy a Fallout RPGk még ma is sztem nagyon is jó játéknak számítanak játékélmény tekintetében
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Az Oblivion brutális, nem csak azért mert olyan hûde-hajde motorja van, van akinek nem jön be, ok meglehet, de engem az a világ beszippantott, a Bethesdáék tudnak játékot fejleszteni; hangulatot teremteni;ennek ellenére, lehet h el**** Fallout hangulatot; benne van a pakliban. De én valamelyest nyugodt vagyok, hogy õk heggesztik az anyagot.
Sztem semmi baj nem lehet belõle ha full 3d lesz; más lesz mindenképp, a rendszer is, pl nem lehet majd tökönrúgni 95%kos biztonsággal egy patkányt/* ezt egy másik fórumozótól idézem*/, lesznek. Kisebb hibái ellenére nagyon szerettem a Fallout rendszerét és a szinte hibátlan és sajátos világát, nem lesz olyan mint rég volt; de még egyszer nem lõhetik el a poént, és engem rohadtul nem érdekel milyen szisztéma lesz; ha jól játszható,részletgazdag rendszer és mellé tudnak nyújtani egy IGAZI Fallout világot
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
gondolom az lesz mint longest journey-vel, egyik legjobb legkidolgozottabb kalandjátékból csináltak egy arcade konzoljátékot 😞
én most játszok épp a 2-vel mert kimaradt régen, és azt kell konstatáljam amit manapság játékfejlesztés néven nyomnak az egy vicc falloutokhoz képest.
Annyit játszottam az elsõ és második résszel, mint szerintem az összes újabb, birtokomban lévõ játékkal együtt. Még a BoS-t is jó kedvvel játszottam végig, bár onnan tagadhatatlanul hiányoztak az rpg elemek, a hangulata -szerintem- remek volt.
100%, hogy a t. cikkíró a Tactics-ra gondolt, mert a 2. rész is kiváló volt.
Na de gyerekek, azért ez qrva örömteli hír!!!!!
Azért a Bethesda nem egy töketlen csapat... szerintem olyasmi van készülõben Fallout 3 címmel, hogyha meglátjuk kicsordulnak a könnyeink az örömtõl.
99% biztos vagyok benne, hogy valami felturbózott Obli motor fog dübörögni a játék alatt. Persze én is imádtam a régi izometrikus jellegû megjelenítést, de ugye pénzt és új játékosokat is szeretnének megnyerni a Fallout 3-al, így biztos, hogy a grafika büntetni fog.
Olyan hír volt ez amiért érdemes élni!
<#eljen>#eljen>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
(valszeg a cikkíró olvasott valamit a neten hogy volt egy jó Fallout meg aztán volt egy szar is és ebbõl ezt rakta ki, nincs képben...)
Milyen összetevõk hiányoztak a Fallout 2 bõl amik az egyben benne voltak?