479
Húsevő növények
-
#159 akkor felhivom őket:) -
#158 a virágot mindenképp nyesd le lehetőleg minél jobban a tövénél:) -
#157 obiban nem hinném hogy van, de egy próbát megér :S -
#156 sztetek a váci úti obi ban van ilyen Dionaea muscipula 'Big mouth ? :S -
#155 hali! javaslom. hogy rendelj 1000 Ft-ért vmit, mert én 3900 Ft-ot fizettem és kaptam ajándékba egy harmatfüvet:) remélem azt is tudom majd gondozni...:D -
Emcsyke #154 Áhh:S NEm hoztak... NEm volt.. Holnap bemek Debibe és veszek egyet... Nem tudja vki h ott hol lehet kapni? :O -
#153 megjött!!:)
most kicsit bajban vagyok, mert nem tudom, hogy most lenyisszantsam-e a virágját, ami most nyílik csak... sztetek mi legyen vele? a másik, hogy a cserép elég vékonyfalú, ami nem lenne baj, csak 1 kicsit eldeformálódott az utazás során. Át lehet még ültetni? mikor lehet átültetni? tőzeget hol lehet kapni? köszi a válasz(oka)t! üdv -
#152 nekem küldtek is levelet mert 2000 Ft a min. rendelési határ, úgyhogy én is választok most még1-et :) -
#151 jaja, a földje az nedves, plusz jön is a pára, csak egy száraz placcon van ^^
féltem, hogy túl nedves lesz a föld. nemsokára át kell ültetni majd tőzegbe -
#150 szivesen :) -
#149 mi nem használunk a vasalóba vizet...:D (nem gőzölünk soha, még nem is láttam, hogy hogy műxik)
sztem én is úgy csinálom, ahogy te. tálca, abban 2 cm víz (ez sztem nem a locsolást szolgálja/helyettesíti, csak a páratartalmat, nem?), kis alátét, hogy ne ázzon nagyon...
sztem ez úgy tökéletes -
#148 köszönöm -
#147 mindig nedvesen kell tartani sztem. a leírásokban is ez áll, hogy szereti a nedvességet, párát, meg a fényt. az obis papírjára is csak annyi van írva, h nedvesség és fénykedvelő növény...
nálunk is ilyen alátétben van a víz, sztem jó lesz ez igy. -
#146 egyszerűen leírtam nekik, hogy melyik példányból (kimásoltam a nevüket) hány darabot kérek, leírtam az árakat mellé (biztos, ami biztos) és a végén a postaköltséggel együtt a végösszeget (a végén rákérdeztem, hogy annyi-e). Leírtam a nevemet, címemet... kb. ennyi -
#145 ha vasaltok otthon, biztos van desztillált víz is. amúgy sztem nem drága. -
#144 desztillált vizet használok ;)
úgy raktam be, hogy van a tálca, abban 2 cm víz, abban van a virág cserepe is (de egy kis alátéten vagy miazistenen áll. azon amit a cserepek alá dugnak. azét csináltam így, mert eléggé benedvesedett a föld. túlságosan is) szerintetek jó így? ^^ -
#143 mit irtál a levélbe?:) -
#142 igen, mondjuk én rendeltem még egy 1000 Ft-os "alappéldányt" is, így kerül nekem 3900-ba... -
#141 valószínűleg én is azt fogom használni (mondjuk nem tudom, hogy mennyibe kerül a desztillált víz)
egyébként hol lehet kapni rostos mohatőzeget (vagy tőzegmoha??:D), egy egyszerű virágboltban is? és akkor keverjem homokkal, vagy ne? (mondjuk nem fogom azzal kezdeni, amint megkaptam, hogy átültessem, csak gondoltam megkérdezem) -
#140 akkor 1500+1400 ? -
#139 mi felforralt vizet használunk, remélem birni fogja -
#138 azt megkérdezhetem, hogy te desztillált vizet vettél, vagy felforralt csapvizet? (gondolom esővizet nem igazán tudtál gyűjteni, bár ma felénk esett egy keveset) -
#137 ha kíváncsi vagy, akkor meg :)
1400 Ft (hát mit ne mondjak nem olcsó) :( -
#136 ja, az más...
én is olvastam, hogy talán elég az egyik levelét tőzegbe rakni (?), és abból már új növény fog fejlődni. majd ha már kifejlett lesz, kipróbálom. -
#135 őő mennyi lesz a postaköltség ? megmondod majd? köszi :) -
#134 én is, bár nem maggal fogom szaporítani (ha fogom), mert a virágát gyorsan kivágtam ^^ -
#133 grat! :P
Remélem, legalább az első szaporítási időszakot kibírja (márcsak, hogy ne kelljen venni még egyet) :D -
#132 tök gyorsasn nő egy új szájacskája. egyre nagyobb a levél :P -
#131 nekem már 2 napot kibírt :D:D -
#130 rendben, benne vagyok... hajrá mindenkinek :D -
#129 tök mind1 neki h halott vagy élő, a lényeg a kaja:) -
#128 akkor dögevő is, ezt nem is tudtam -
#127 most etettem meg vele egy pókot :DD igaz előtte lecsaptam, mert nem birtam megfogni másképp:) -
Emcsyke #126 Én is beszállok! :D Nekem holnap jön meg remélhetőleg..... :D -
#125 Te is? :D Ilyet rendeltem én is ma :) Na akkor az nyer akinek később döglik meg a növénye -
#124 én is rászántam magam és megrendeltem egy Vénusz légycsapóját (egy Dionaea muscipula 'Big mouth' -ot). Lehet,hogy majd lesz néhány kérdésem, de előbb megvárom, hogy megjöjjön. A vizi-husevonoveny.hu-ról rendeltem, nagyon kedvesek voltak, már ma feladták, pedig tegnap este 10-kor írtam nekik (kb 15 perc után már válaszoltak). Már alig várom, de félek, hogy "elrontok" valamit, és elpusztul szegény... :( Már sikerült egyik osztálytársamat is "rábeszélni" a vásárlásra. :) további szép napot (estét) mindenkinek! -
#123 nah a válasz egyik része. De milyen gyakran kell egy ilyet öntözni? :)
Csak lágy vízzel szabad öntözni, desztillált víz (nem ioncserélt), felforralt és lehűtött csapvíz vagy esővíz is megfelel a célnak. Alulról öntözzük, szerencsére floráruimban ezt nagyon ritkán kell megtenni. Arra figyeljünk, hogy tápoldatot nem kaphat, mert tönkremegy. Szereti a minél naposabb helyet, csapói ettől belül szép pirossá válnak. Nem kell etetnünk, sokak szerint ha éhezik a növény akkor lesz a legszebb piros színű. Persze ha rovartáplálékot kap, akkor jobban növekszik. A növény kissé különböző leveleket hoz, tavasszal szélesebbeket, hogy jobban kihasználja a napfényt, nyáron elnyúltabbakat, ősszel viszont lassul a levelek növése, légycsapónk készül a téli nyugalmi időszakra, melynek betartása nekünk is ajánlatos. Ilyenkor a növényt tegyük 3-15 fok közötti hőmérsékletű helyre, mondjuk két ablaküveg közé (ha nálunk olyan ablak van). Enyhe fagyot még képes elviselni. -
#122 és csak forralt vízzel alulról lehet locsolni? milyen gyakran?
és egyébként nem bírja ki a felülről locsolást úgy mint a természetben? :) -
davos80 #121 Obiban szét vannak rohadva,nem érdemes ott venni.
Viszont mezei virágboltok szerintem tudnak hozni kérésre nagykerből mindig,legalább is nekem így lesz. -
#120 XDD