A Radeon HD 2900 XT lenyomja a GeForce 8800-at

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A HD hanghoz még nem kell DSP-s X-fi, vannak alaplapi HD-s hangrendszerek is. Ez is valami ilyesmi, nem túl bonyi."

Nem ez a gond. Vista alatt jelenleg buktad az 5.1-et amennyiben az alkalmazásod Dsoundon keresztül valósítja azt meg. Ekkor ugyanis stereo-ban tolja ki valami zseniális ötlet alapján. Egyedül a creative tolt ki wrappert a saját kártyáihoz, ami ezt a problémát áthidalja.

Érdekesnek tartom mondjuk ezt az MS vonalat is. OpenGl nem felelt meg, ezért behozták a D3d-t anno. Dsound-ot viszont elhajítják, és behúzzák helyette az OpenAl-t.

scorpeeon
Én azért megvárnék 1-2 teszteredményt és hivatalos infót... Mostanában készülök új kártyát venni, ha másra nem, akkor arra jó lesz h lejebb nyomja az árakat. Ha lenyomjá tényleg a 8800GTX-et, és itt is 400 dollár lenne (~75k huf), még el is gondolkoznék rajta, de úgyis tudom, hogy minimum másfélszer drágább lesz itt. [hogy halna agyon akinek ezt köszönhetjük <#levele>]

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

"Úgy, hogy dvi+spdif -> hdmi. Tehát a csatlakozó bemeneti része dupla dugó."

Ahhoz egy külön elektronika is kellene. Az #56-ost úgy értettem, a HDMI-n nincs külön SPDIF vonal. A kép és a hang adatcsomagok együtt vannak küldve, egy vonalon. Azok a videokártyák, amik SPDIF-en kapják a hangot, csomagokba rendezik a HDMI szabványnak megfelelõen, és összerendezik a kép-adatcsomagokkal.

A HD hanghoz még nem kell DSP-s X-fi, vannak alaplapi HD-s hangrendszerek is. Ez is valami ilyesmi, nem túl bonyi.

Amíg nem lesz mindenkinél a hangot is HDMI-n fogadó AV-erõsítõ, inkább az alaplapi hangcuccoktól kell tartania a hangkártyagyártóknak.

2-3 játékról hallottam de a nevük most nem jut eszembe (egyik valami robotos asszem), a leghíresebb amit tudok talán a coh, ami a pár hete megjelent patch óta képes néhány dx10 effektre (megfelelõ kártyával persze), crysis meg majd jön nyáron talán (bár az se lesz full dx10)

Ami még nem tetszik az a dupla pci-e tácsatlakozó...

Úgy, hogy dvi+spdif -> hdmi. Tehát a csatlakozó bemeneti része dupla dugó. HDCP mondjuk ennek tényleg betesz.

Nem tartom szerensésnek ezt a pakoljunk a vga-ra mindent irányvonalat. Nvidia pl képtelen egy normális SLI képes driverrel elõhozakodni vista alá már hónapok óta. Majd még pont integrált hangra van szükség. DRM-es szarakodás mondjuk keresztbe tehet azzal, ha rákötelezi.

Kérdés, hogy mi lesz a különálló hangkártyákkal. Megintcsak kérdés, hogy Dsound megszüntével(ugyebár kb. megszünt vistával, kapott egy stereo wrappert, és helyét átvette az openAL) az efféle vga-ra integrált megoldások kívánják felvenni a versenyt a normális külsõ megoldásokkal? A linken azt írják, hogy ez full HD megoldás(netán integrált creative x-fi?), nem csak valami gagyi 2.1. Árat mégis mennyiben dobja ez meg...

Mondjuk mostanában már a vga-k ígyis úgyis emeletesek, szóval a hang csatiknak lesz helye 😊

ööö, mondanál párat?

Sanyix
A vásárló ilyen dolgokból SOHA nem jön ki jól. A vásárló kussoljon és fizessen.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nekem tökéletesen megfelel a gf 6600 GT inkább költök az autómra mint a gépemre xD ezzel még a c&c 3 is fut igaz közepes grafon
És rohadjon el az a sok marketinges hogy ennyi pénzért adnak egy karit, kiváncsi lennék a gyártási költségre na jó meg a k + f re
Az jó, hogy egymás után jönnek ki a jobbnál jobb kártyák. De az már nem olyan jó, hogy az árak is magasak, és a gyors amortizálódás miatt gyorsan vesztik az pénzbeli értéküket is, miután jól megvettük õket. <#vigyor> (Ergo, az jár a legjobban, aki kb. félidõben vásárol.)

Úgy érted, a videokártyára a hangkártyáról? Egyszerûbb, de úgy nem felel meg a Vista követelményeinek, a DRM miatt. Bõvebben.

BarGab85
az utóbbi pár évben mindig elõbukkan egy radeon kártya ami ver mindent. eltelik 1-2 hét (vagy hónap) és jön a geforce és kiad valamit ami jobb mindennél csak azért hogy verje a radeont.

remélem ebbõl a versenybõl a vásárlók jönnek kij ól 😊

Nem egyszerûbb megoldás, ha ugyanúgy rákötik az spdif-et?

...már most is van dx10es játék... 😊

ja, egy jó drága játékszer lenne 😊

Ahogy az itthoni kapzsi nagykereket ismerem, nálunk máshogy alakulnak majd az árak, 400 dollár = 400 euro = 400E Ft!
De lehet hogy rosszul kalkulálok és egy két Ft-al olcsóbb lesz:-)
Remélem leveri az ismert csúcskártyák árát, és tényleg végre tudok váltani:-)8800Gts-re merthogy nemhiszem hogy nyár végig lesz egyáltalán Dx10 es játék!!!
G.
"Akit meg a villanyszámla zavar azt úgy sem érdekelné egy ilyen árfekvésû kártya, az vizslassa inkább az olcsóbb modelleket, vagy menjen el dolgozni a nyavajgás helyett."

Hát, sok olyat ismerek, aki nyavajog a villanyszámla miatt, egyik részük a tipikus minimálbéres magyar vállalkozónál dolgozik, a másik részük meg a tipikus minimálbéres kizsákmányoló, nem ide való idegeneknél.

Szerinted õk mit csináljanak? Egy kimutatás szerint a jó fizetésû emberek 80-valahány százaléka ismerõs alapján jutott be a munkahelyére, tízenvalahányszázalék egyéb módon, és 5 százalék tudás alapján.

Így asszem sok embernek van joga nyavajogni... 😊

Én meg inkább kompromisszumot kötök, legyen vmivel lassabb középkategóriás, csak ne zabáljon túl sokat és ne zúgassa a ventilátorát. Legyen szépen csendben 😊

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

A HDMI-n sem külön vonalon megy a hang, hanem a kép adatcsomagok között, DVI-n keresztül is kijöhet ugyanígy.

intel vagy AMD quad cpu, ez a kari, 4 gb ram, nagy vincsi és azt hiszem ez egy nem gyenge szerkezet lenne, árban sem.

Korábban úgy oldották meg, hogy a hangkártyát rákötötték a videókártyára, mondjuk nem vagyok járatos, nem láttam ilyet, csak hírben. De nem a kártyára gondoltam, mert én is úgy értelmeztem, hogy saját hangkeltõje lesz (az usbs fejhallgatókban is van, nem lehet vmi drága), hanem a belinkelt dvi-hdmi átalakíróra.
Valóban nem rövid a kártya, de nyilván faszán belefér egy midi-házba.
Akit meg a villanyszámla zavar azt úgy sem érdekelné egy ilyen árfekvésû kártya, az vizslassa inkább az olcsóbb modelleket, vagy menjen el dolgozni a nyavajgás helyett.

"A Radeon HD 2900 XT lenyomja a GeForce 8800-at" francba, pedig pont most vettem 8800 GTX-et... remélem azért majd azon is eldöcög ez-az <#vigyor2>

Egyszerûbb hangkártyaként is üzemelnek már ezek a kártyák (legalábbis az egyik kisebb, de szerintem az összes).

MEdievil
hahó ez OEM kártya az amit majd megvesztek boltban nem lesz ilyen hosszú!

F

Na, ja, de ezeken hol a hang?
A középkat 65nm-en jön, és meglepõan alacsony fogyasztású lesz. (Bár ott nem voltak túl magasak eddig sem.) És elég valószínû, hogy jobb lesz, mint az Nvidia. (Ezt nem fanboyságból írom, nekem is Nvidia van. Viszont úgy néz ki, a köv. már ATI/AMD lesz, több okból is.)

Remélem a középkategória is hasonlóan táposabb (na nem szó szerint, a fogyasztás legyen csak alacsony 😄) lesz mint envidiánál, akkor talán nyáron vkártya csere ^^

Nézem amit írtok és csak röhögök rajta.<#mf1> Nem mind1 milyen kimenete van? DVI nem DVI, PCI-E 1.0 v.2.0? Ha 2.0-ás lesz úgy is lefelé kompatibilis,ha meg 1.0-ás akkor ok.DVI? Úgy is adnak hozzá számtalan csatlakozót meg átalakítót csak tudd hova dugni.<#beka3> Egyébként már alig várom a megjelenést! Ha tényleg 400 dollár körül lesz az ára beujítok 1-et én is. De szigorúan csak a HD 2900 XT példányt. Butítottakal nem érdemes foglalkozni, aki igazi GAMER! Bízom benne hogy a 8800-ast veri, csak azért is.<#boxer>
"Ekkora péklapátot... Hova fér ez be?"

Pl. a Stacker-embe 😊
De 40 ezer felett soha nem vennék videókarit, inkább eliszom az árát <#hehe>

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Király! Mekkora kártya! Nekem ekkora kiszerelésben kell😄
Ezt ház nélkül asztalon vagy polcon jól mutathat. Na ez vas. Nem spóroltak😄DD

viccet félretéve olcsóbb lehet egy ekkora kivitel mint egy normális méretûre kicsinyített?
3-mal elõtted írtam le, hogy lesz.

Most figyelj! Ilyen is van.Meg ilyen is. Ahogy most adják a DVI -> VGA átalakítókat, úgy valószínûleg utóbbi is tartozék lesz ezeknél a kártyáknál.

A GPU "bazi erõs", de nem minden feladattal bírkózik meg, amivel pl. egy CPU, vagy egy más célú célchip. Korábban a videodekódolás gyorsítás a pixel shaderek igénybevételével történt, ami a dekódolási feladatoknak csak egy részét tudta elvégezni. Így a CPU-nak is maradt munkája bõven. Ez az új dekódoló core remélhetõleg mindent elintéz egymaga. (Talán egy jó minõségû de-interlace-t is.)

A DVI kompatibilis a HDMI-vel, így összeköthetõ egy DVI kimenetes kártya is egy HDMI bemenetes eszközzel (pl. egy HDTV). Még a HDCP-t is tudhatja. Ezeknél az új kártyáknál tudja is. Így HD Ready lesz az egész.

Milyen az a PCI-X tápcsatlakozó?<#wilting> Én még nem láttam olyat, csak PCI-E(xpress) tápcsatlakozót. Egyébként a kártyán egy PCI-E 1.0 (2x3 tû) és egy PCI-E 2.0 (2x4) csatlakozó van.

Ez a kártya pedig OEM verzió, azért ilyen hosszú (ezt nevezik teljes hosszúságú kártyának, Dell gépekbe hasonló kialakítású GF7900GTX-ek kerültek, tehát nem újdonság és nem egyedi). Az alsó képeken látható a hûtõ nélküli kártya, ami kb olyan hosszú, mint a GF8800 széria. A Retail verzión rõvidebb hûtés lesz.

Egyébként a hírek szerint a fogyasztása sem lesz sokkal nagyobb, mint egy 8800GTX-nek, szóval egy húzott C2D konfighoz is elég lesz neki egy normális 350W-os táp.

Csak te. <#alien2>

BiG G
tessékmondani, PCI-E mellett elérhetõ lesz-e AGP-ben, vagyesetleg PCI foglalatos verzióban? anyukám számítógépébe szeretnék ilyet venni, és az pentium egyes, teccenektudni, és nemtudom hogy belefog-e menni!!!4

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Elején a Geforce FX széria is majdnem ekkora volt. Majd ez is kisebb lesz...

Szerintem Vesa Local Bus-os. 😊

Sanyix
"Xilleon video processzort" Ott van egy bazierõs gpu, de külön proci kell a videolejátszásra... lol

Én sem látom a HDMI kimenetet, bár nincs is rá semmi szükség.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[NST]Cifu
Csak én nem látom a képeken a HDMI kimenetet? <#fejvakaras>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

asysoft
Szerintem egyértelmûen ISA-s<#idiota>

/*WTF?!*/

reméljük lesz kisebb változata is. Egyébként szerintetek mekkora táp kell majd neki? 500w? 600w? 1000w? Az áramszámla meg majd az eget fogja verdesni. Éljen az energia 😊
BiG G
BAZMEG MIEZ ANYAHAJÓ <#wow2><#wilting><#idiota>

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

(A kisebb testvérek eleve 65nm-en készültek.)

Azért fogyaszt ennyit, mert 80nm-es, és ehhez képest túl sok tranyúból áll, maga a chip is iszonyú nagy. Épp ezért készül már a 65nm-es változat, az sokkal kisebb lesz, és sokkal kevesebbet is fog fogyasztani.

Mert? Attól még használhatnád PCIe 1.0-ban (1.1-ben?) is, kompatibilisek, mint az USB 1.1-2.0.

"A HD természetesen a nagy felbontású tartalmak támogatására, a Blu-ray és HD DVD korongokon található H.264 és VC-1 formátumú anyagok kitömörítését felelõs Avivo HD motor jelenlétére utal."

Ennél többrõl van szó. Egy új, un. Universal Video Decoder van a chipen, ami magában foglal egy bizonyos Xilleon video processzort, ami egy licencelt core, több HD-s set-top-boxban is megtalálható.

silanor
Ha nincs PCI-X-es tapcsati a tapodon akkor ennek mar 4 db molex kell. Szornyu hova tart a vilag... 😞 Tenyleg megint eljutottunk a Voodoo5 meretehez. A tortenelem ismetli onmagat...

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

Evogordon
remélem nem pcie 2.0-ás lesz.