132
  • Epikurosz
    #132
    "áhh nincs kedvem írni."

    Ha hallgattál vón, bölcs maradtál vón. :-)
    Látod, ezért nem vagy te Nemere.
    Nemere annyi hülyeséget összeírt, futószalagon gyártotta a könyveket.
    Nézd a Wikin a műveinek a listáját. Jó hosszú.
  • Wampire1
    #131
    Nemerének olvastam egyszer egy könyvét (oké...oké...tudom hogy túlzásokba esik a bácsi de érdekesek az infói) Atlantisz titkai vagy ilyesmi. Nem a szószerinti tlantisziakról volt benne szó hanem az emberiség történelméről, hogy valószínűleg sokkal hamarabb alakultak ki az emberek mint gondolnánk és kb olyan fejlettek lehettek mint most mi.(érdekes...ahogy le volt írva úgy még hihetőnek tünt...itt viszont már hülyeségnek tűnik:))
    Volt olyan lelet ahol egy csontváz szén rétegekben (vagy elszenesedet fával?) került elő ergo sokkal idősebb mint a ma feltételezett emberiség.(hát...ennek utánna kéne néznem)
    A piramisok is zavarták....áhh nincs kedvem írni...olvassátok el ti is Az a lényeg hogy az emberek valószinüleg sokkal de sokkal régebben fejlődtek ki mint most gondoljuk.Na.:D
  • babajaga
    #130
    "Sok biológusnak is furcsa, hogy az ember milyen hirtelen jelent meg, a nála jóval fejletlenebb előemberek között"

    Nekem meg az a furcsa hogy ezek biológusnak nevezik magukat.
  • babajaga
    #129
    Miért az az érzésem hogy nem tudod miről is beszélsz?
  • BiroAndras
    #128
    "No és az megfordult-e már a fejedben, hogy egyszer majd esetleg mi ruccanunk át valahová, és az ottani előember-féleség génjeibe beletúrva "kultúrembert" hozunk létre belőle? Ez is egy lehetőség."

    Lehetőségnek jó, de elég halvány. Az is lehetőség, hogy a világot múlt csütörtökön reggel fél hétkor teremtették, és minden korábbról származó tárgy és emlék hamisítvány.

    "Sok biológusnak is furcsa, hogy az ember milyen hirtelen jelent meg, a nála jóval fejletlenebb előemberek között."

    Ez így nem igaz. Nagyonis fokozatos volt a fejlődés, ráadásul nem is egyenes volt, hanem jócskán elágazó.
    http://www.mnh.si.edu/anthro/humanorigins/ha/a_tree.html
    http://andabien.com/html3/personal/hominid-timeline.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution

    Azt is vedd figyelembe, hogy néhány tulajdonság megléte a kövületek alapján nagy nehezen, vagy egyáltalán nem bizonyítható (pl. beszéd), más tulajdonságok pedig egymás fejlődését katalizálhatták, így egyszerre megjelenésük nem meglepő (pl. beszéd, együttműködés, szerszámhasználat, nagy agy).
  • BiroAndras
    #127
    ""Iskolákban tiltották már be a Darwini tételek tanítását."
    Ilyenről én nem hallottam"

    Gugli:
    http://www.darwinnap.hu/evolucio-gyik.php - Lap alja.
    http://galantai.inno.bme.hu/korok_es_demonok.html
    http://jovonezo.blogter.hu/?post_id=12912
    http://www.origo.hu/tudomany/elet/20020226darwin.html

    Angolul tucatjával vannak írások (gugli). Pl.:
    http://www.edge.org/3rd_culture/sampson05/sampson05_index.html
    http://education.guardian.co.uk/schoolsworldwide/story/0,,1578678,00.html
  • Angelwing
    #126
    Hülyeség az egész evolúcióelmélet. Pistike fejének alakja is hasonlít a focilabdára, biztos az az őse. A földi életformák nagy része ugyanazokból az anyagokból épül fel. Jó hogy hasonlít a génállományuk! Az ember génállománya is 30%-ban megegyezik egy banánéval. Ha valaki azt mondja igen azért mert a fán éltünk akkor mérges leszek ;)
  • daneewan
    #125
    Megvan a kapcsolat: csirka azaz tik többes számban tikok-> angolul tiks= tix=> legnagyobb tik T-rex
  • Tetsuo
    #124
    Ez most hogy jön ide? A filmrovat nem erre van. Vagy szerinted az Evolution 1 tudományos film??
  • Epikurosz
    #123
    Jut eszembe, ebben az Evolution c. filmben is kimaradhatatlan volt az anális macera.
    Az ürgébe, négerbe, belement egy bogár, és fel-alá mászkált a bőre alatt. Nem a bőrét lékelték meg, mert a bogár valahogy belement a vastagbélbe, onnan a végbélbe, és egy fogóval máris ki lehetett húzni. Közben semmi belső vérzés. A rendezőnek biztos anális fixációja lehetett.
  • Neerpelt
    #122
    Hmmm... biztos olyan lehet akkor az íze is, mint a csirkének XD
  • dronkZero
    #121
    "ugyanis ezek az emberek szinte kivétel nélkül humanoidokat ufokat írnak le."

    Jah.
    Az ember minden kultúrában megteremtette az istenét saját képmására.

    Ha a fölöttünk repkedő meteorológiai léggömböket, katonai projecteket, meteorokat nem humanoiddal fantáziálnák tele, hanem mondjuk szögletes kristály-lényekkel, vagy több köbméter nyálkás sejtplazmával, vagy bármi kevéssé humanoiddal, akkor egyrészt a sok buta nem hinné el, másrészt nem lehetne velük szaftos végbéltükrözéses sztorikat írni. Az ufómagazinnak is meg kell élni valamiből, a nem humanoid közellenség eladhatatlan.

    Az nem furcsa, hogy az alvási paralízis megtapasztalása közben az álomból átszűrődő képeket (homályos emberalakok az "ágy körül") a középkorban démonnak, boszorkánynak, ördögnek nézték, mostanában, úgy a XX.sz. közepétől (jéé, akkor terjedt el a sci-fi!) meg nagyszemű földönkívülinek? Azelőtt "lidércnyomás" volt a neve, amikor a lidércek ráülnek az ember mellére. Mostanában inkább a szürkék rabolnak el, análintrúderrel vizsgálgatás céljából.
  • Epikurosz
    #120
    Nekem egy dolog piszkálja a dinócsőröm: a forg-könyvíró és a rendező nem vitték végig a gondolatot. Ugyanis a filbeli gyorstalpalós evolúció csak a majmokig jutott el. Mi lett volna, ha hagyják „őket” még egy hétig. Kialakult volna az emberszerű értelmes emlős, és utána...?
  • Tetsuo
    #119
    Több évtizede tudjuk h a dínók a madarak rokonai.. csak most bizonyították is.
  • Tetsuo
    #118
    Az Őslevesben az enzimfityfenék, később meg 1 rakás RNS darabka véletlenszerűen összeálltak, a folyamat meg éppen magát katalizálta (pozitív visszacsatolás) az optimális kiinduló körülmények segítségével.
    Az éppen megfigyelt világegyetemnek akármilyen kicsi a valószínűsége, a megfigyelt szempontjából 100%os, hiszen ha véletlenül éppen nem ilyen arányú (milliárdod százalák pontosan is) a tágulása, akkor nem jöttek volna létre galaxisok..
    Az élettel ugyanez a helyzet. Akármilyen kicsi esély van rá, h kialakuljon mi azt a kis esélyt bekövetkezve figyelhetjük csak meg..
    Tehát ez nem mond ellent a tudománynak, sőt. Ma ez a legvalószínűbb.
  • Broafka
    #117
    "A vericoraptor szemérem csontja hátrahajlik, akár egy madáré... a bizonyítékok alapján, láthatjuk hogy egy óriási ragadpzó madár"
    "mint egy óriási pulyka!"

    Remélem nagyjából jól idéztem az ismert filmből (Jurassic Park) :)

    ők már akkor tudtak valamit ;)
  • babajaga
    #116
    "Pánspermia elmélet"

    Összepisáltam magam! Engem meg arra vett rá ez a ....
  • babajaga
    #115
    "mi vette rá az első 2 molekulát "

    Mi veszi rá ma a szervezeteket a mutációra?
  • bvalek2
    #114
    Hát igen, ez probléma, de nem sajnáld azokat akik kitalálták, majd megtalálják a bányákat :)

    Bár, ennyi idő alatt minden bánya betemetődik. Az emberi faj végülis legkevesebb néhány százezer éves, és nem hiszem hogy sok olyan mesterséges dolog van, amiből akár nyomokban maradna valami. ennyi idő alatt egy atomháború nyomai is eltűnnek.

    Persze ökológiai következményeket lehet találni, de azokat természetes eredettel könnyebb megmagyarázni. Na mindegy, ez egy őrült ötlet, én sem szimpatizálok vele, csak bedobtam egy kis flame-et generálni :)
  • Rinc3
    #113
    A Pánspermia elmélet meg azt állítja, hogy voltak olyan intelligens földön kívüli kultúrák, akik legfőbb céljuknak tekintették hogy terjesszék az értelmes életet az univerzumban. Kutatták a környező naprendszereket és ahol életre alkalmas körülményeket találtak, oda eljuttatták a dnsüket, hogy kialakulhasson az élet.

    Egyesek szerint ez egyfajta magyarázatot ad kérdéses ufo-beszámolókra, ugyanis ezek az emberek szinte kivétel nélkül humanoidokat ufokat írnak le. (csak azt nem értem, feltételezvén,hogy az élet a baktériumokkal kezdődött, annak miféle befolyása lenne egy több millió évvel később kialakult fajra. Tán minden egyes élőlényben ott leledzik egy lappangó ufo-dns??)
    Másrészről viszont : ha mi belőlük alakultunk ki, akkor nyilván ők is hasonló bolygón élhetnek. Ezalatt a víz nagy mennyiségű jelenlétét értem, és az oxigén felhasználást. Én se küldenék emberként dns-t egy számomra teljesen alkalmatlan bolygóra.
    Bennem felvetődik a kérdés hogy egy ilyen intelligens életformának eszébe jutott e más típusú bolygókon is kísérletezni, vagy tán csak azokon a bolygókon népesítettek, ahol számítani lehetett az élet nagyváltozatosságú burjánzására?
    Stephen Hawking "Az idő rövid történetében" azzal magyarázta az élet kialakulását hogy a kezdetleges molekulák összekapcsolódtak, egyfajta kezdetleges szimbiózisban éltek, majd szépen lassan elkezdték kiaknázni a lehetőségeiket, és létrejöttel az egysejtűek. Innentől meg evolúció.

    Mind kettőt elég vadnak tartom. Az előbbi sci-fis,utóbbi meg tudományos.

    Már csak az érdekelne hogy mi vette rá az első 2 molekulát arra, hogy elkezdjék a sort...
  • babajaga
    #112
    Le se írtam ezeket a szavakat, Darwin meg evolúció, igen.
  • babajaga
    #111
    Én hol írtam ilyet?
  • Epikurosz
    #110
    "- az "istenek" bányáiban dolgozni látástól vakulásig..."

    Épp csak a bányák nincsenek sehol. :-)
  • bvalek2
    #109
    Főleg akkor nem, ha az isten(ek) űrhajókban röpködnének a fejünk felett
  • bvalek2
    #108
    Az a másik, hogy az ember magától sosem fordul szembe az istenével, csak egymásik isten kedvéért... Lehet hogy összevesztek, vagy jött egy másik faj, és innen erednek az istenek háborúiról szóló legendák. Ez már tényleg Däniken... :)

    Az ateizmushoz is először az kellett, hogy legyenek egymással összeütköző vallások. Ha csak egy vallás lenne, természetes lenne, hogy nem kérdőjelezi meg senki.
  • bvalek2
    #107
    Ez nem az én elméletem, és különben nem tartom valószínűnek hogy megtörtént. Csak vicces, úgy tűnt, hogy ideillik.

    De, kell az intelligencia a robotba, legalább annyi, hogy dolgozni tudjon, mi is örülnénk olyannak... Szerintem sem volt lázadás, már ha ez a marhaság igaz, inkább dolgoztattak addig amíg jól esett nekik, aztán továbbáltak.

    Szerintem nagyon elvadult ufóhívők találták ki, vagy Dänikenék :)
  • assdf
    #106
    Mondjuk azért láttunk már karón varjút, én is nehezen hiszem el, hogy az óriási római birodalmat benne Rómával holmi portyázó barbárok gyújtották fel, de mégis.
    Az egész csak idő és erő kérdése.
  • AranyKéz
    #105
    Az elméleted ott sántít, hogy az intelligenciát nem "programozták" volna belénk ha robotokat akarnak, és nehezen hiszem el hogy egy faj aki képes volt az emberi fajt létrehozni nem tudta pár ősember lázadását leverni
  • bvalek2
    #104
    Hallottam erről az elméletről, van aki szerint az allergiás immunbetegségek is azért vannak, mert az őseink génjeit módosító földönkívüliek nem végeztek tökéletes munkát. Azért hozták létre az emberiséget, mert az ideérkező telepesek kevesen voltak, és kellett a munkaerő. Az előemberek pedig alkalmatlanok voltak a feladatra, ezért gyorsított domesztikálási eljárás keretében létrehozták a modern embert :)

    Mert:

    - intelligensebbek vagyunk (lehet nekünk parancsot adni, nem kell idomítani, mint egy állatot)
    - kitartóbbak vagyunk (egy maratoni futó hosszútávon még egy lovat is legyőz... nem a sebesség a lényeg)
    - Nagy tömegben együtt tudunk működni (előember max. kis törzseket alkotott, a modern ember milliárdos társadalmakat működtet)
    - vallásosak vagyunk (állítólag belénkprogramozott, hogy az alkotóinkat fanatikusan kövessük)
    - lassan növünk fel (az alatt az idő alatt ki lehet minket képezni bármilyen feladatra, és ezért élünk olyan sokáig)

    A nem túl megbízható forrásokból származó elmélet szerint afrikai bányákban kellett robotolni őseinknek. Aztán vagy felkelés volt mint a csillagkapuban, vagy egyszerűen elköltöztek, és itthagytak. Mi pedig éljük az életünket, nem is sejtve, hogy az életünk legnehezebb kérdéseire ilyen profán és egyszerű válaszok vannak:

    Mi a célja az embernek a Földön? Mi az Élet értelme? - az "istenek" bányáiban dolgozni látástól vakulásig... :P
  • kricsi
    #103
    Eszméletlen jó aza film. Kicsit vicces, de ettől még jó kis "tudományos" film. : )
  • Epikurosz
    #102
    Buták!
    Ti nem láttátok az Evolúciót ma este a TV2-on Dávid Ducsovnival.
  • DcsabaS
    #101
    A neandervolgyi volt a "szoros" (:-), a cro-magnoni nagyon is mai ember benyomasat keltene. (Meg mi tunnenk mellette enyhen visszamaradottnak.)
  • DcsabaS
    #100
    Kedves babajaga!

    Igazad van, az evolucioelmelettel kapcsolatban gyakran meghokkentoen primitiv felreertelmezesekkel kell es kellett viaskodni. Amivel nekem leginkabb az a bajom, hogy kevesebb ido marad az erdekesebb kerdesekre.

    Emlitetted pl. az elso repulo allatok kerdeset. Ha ezt most nem szukitjuk le a MADARAK osenek eredetere, akkor azt latjuk, hogy pl. az emlosok is KULONBOZO EVOLUCIOS UTAKON jutottak el a repuleshez (vagy legalabb a repules kozelebe). Egyes halak is tudnak repulni (ha mondjuk nem is nelkulozhetik tul hosszu ideig a vizet). A szamtalan repulo izeltlaburol mar nem is szolva. Ezert termeszetes felteves, hogy a hullok kozott sem csak egyetlen uton alakult ki a repules. Es valoban, ismerunk NEM DINOSZAURUSZ osi repulo hulloket is (pl. pteranodon). Vagyis a madarak nem egyszeruen a repulo hullok leszarmazottai. Sot, ha elfogadjuk, hogy dinoszaurusznak tekintett osi allatok leszarmazottai, meg akkor is marad problema boven.

    Pl. az emlegetett T-Rex mellso vegtagjai meglehetosen csokevenyesek - ahogyan egyebkent a legtobb dinoszaurusze. Ezzel szemben a madarak, es a repulo dinoszaurusz osei KIMONDOTTAN FEJLETT MELLSO VEGTAGGAL (szarnnyal) rendelkeznek. Marmost az nem igen elkepzelheto, hogy egy egyszer mar elcsokevenyesedett mellso vegtag kesobb megis nagyon eros szarnnya fejlodik. A forditott ut jarhatobb, vagyis hogy a mellso vegtagok elobb atalakultak, hogy bizonyos mertekig segitsek pl. a farol ugrasokat, amolyan siklo repulessel, majd ezen a ponton elagazott a fejlodes:
    - egyik agon folytatodott a minel hatekonyabb szarny kialakulasa, es ez a folyamat elvezetett elobb az archeopterix-hez, majd a madarakhoz;
    - masik agon pedig a szarny funkcio elcsokevenyesedett, es vele egyutt a mellso vegtag is, nyilvan a foldon valo jarkalo eletmod kedvezosege miatt. Ez az ut vezetett el a T-Rex-hez hasonlito (bar annal kisebb), majd a kimondottan nagy "klasszikus" dinoszauruszokhoz.

    Ha helyes az elobbi fejtegetes, akkor a T-Rex es a madarak kozos ose joval 150 millio evvel ezelott elhetett, hiszen az archeopterix is vagy 150 millio eves, marpedig az archeopterix szarnyabol (noha meg megvolt meg a 3 legerosebb ujja) mar nehezen alakulhatott volna ki ujra normalis "kez". Mindenesetre a lenyeg az, hogy egy archeopterix-szeru, annal kevesbe "szarnyasult" os ujra a foldi eletmodhoz alkalmazkodhatott, mint manapsag a ropkepesseguket elveszito madarak, es ebbol lett kesobb a T-Rex is. Ilyen ertelemben mondhatjuk, hogy nemcsak a madarak a dinok leszarmazottai, de a T-Rex is egy osibb "madar" foldon futo leszarmazottja.

    Az elobbi megkozelites erthetove teszi, hogy a dinok hogyan tettek szert viszonylag jol mukodo verkeringesre, legzesre, hoszabalyozasra, mozgaskoordinaciora, latasra, stb., ugyanis ezek a tulajdonsagaik meg azon kozos osnel jottek letre, amelyik megindult a ropkepesse valas utjan.
  • dez
    #99
    Amit te most érzel, kb. én is ugyanazt érzem, amikor azzal jössz, hogy az relativitás-elmélet és a kvantummechanika csalás, szemfényvesztés, marhaság, hülység...
  • dez
    #98
    No és az megfordult-e már a fejedben, hogy egyszer majd esetleg mi ruccanunk át valahová, és az ottani előember-féleség génjeibe beletúrva "kultúrembert" hozunk létre belőle? Ez is egy lehetőség. Túl fantasztikus? Na és. Ami ma fantasztikus, holnap unalmas hétköznap.

    Sok biológusnak is furcsa, hogy az ember milyen hirtelen jelent meg, a nála jóval fejletlenebb előemberek között. Értsd: nem egyenként vett fel új képességeket, mint pl. beszéd, aztán a csupasz bőr, stb., hanem volt egy szőrös előember (a cromagnoni, asszem), és egyszercsak "ott termett" az homo sapiens.
  • babajaga
    #97
    "Baswell Dean bíró (Georgiai Fellebbviteli Bíróság) például 1980 körül egyenesen azt mondta, hogy minden rossz oka az evolúcióelméletben keresendő:"

    Ez a szemlélet most erőteljesen újraéled egyre több amerikai államban ás egyre több követője van.
  • dez
    #96
    bocs, darwinizmus
  • babajaga
    #95
    "a megkérdezettek kb. 50 százaléka értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy "Isten a jelenlegi formájában teremtette az embert kevesebb mint 10 ezer éve"

    Amerika, Amerika.
  • dez
    #94
    "Iskolákban tiltották már be a Darwini tételek tanítását."

    Ilyenről én nem hallottam, csak olyanról, hogy a full materialista-ateista szemléletben oktatott darvinizmus mellett megemlítenék, egy óra keretében, hogy van más elképzelés is, de ez ellen rögtön fellázadtak a vallásellenesek.
  • babajaga
    #93
    Azért szajkózzuk mert sokaknak nem egyértelmű. Nem tudod hogy Amerikában és más országokban terjed az evolúció teljes elutasítása sőt sokan úgy nyilatkoznak hogy egyenesen csalás. Iskolákban tiltották már be a Darwini tételek tanítását. Olyan ostobaság terjed hogy a föld tízezer éves a nyilvánvaló történelmi tények nem zavarják ez ostobaság tejesztőit és híveit. Visszaköszön a Daytoni per.