Dragon Ball Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ím:

Amúgy cortez azt a macskát Karin-nak hívják asszem 😄
1ébként az azonnali átvitel az olyan lesz, mint pl a wowban a griffmasterek? Hogy minden kijelölt helyen lesz egy-egy ember, aki el tud teleportálni a mér fölfedezett helyekre? Mert a videóban, amit belinkeltem abban az van, h egy kövér kék színû alakot látsz, aki azonnali átvitellel teleportál...de az nem lehet játékos, mert olyan fajt nem lehet választani, legalábbis még nem jelentették be, hogy lenne 3-nál több faj...szóval én úgy képzelem el, hogy az teleportál oda ahova akarod.
Csak azt nem értem, hogy ezek a videók tisztára úgy néznek ki sztem, mintha már a teljes játék lenne, nem tom mit alakítanak még rajta már 1 éve...és még béta sincs -.-' bár valamelyik oldalon a kommentek között olvastam, hogy egy éve egy csávó azt írta, hogy a haverja tudja hol lehet jelentkezni az alfa tesztekre...de lehet h csak kamuzott. :S
Na mindegy, ha eddig tudtunk várni, táncsak kibirjuk azt a további (jó)pár hónapot... 😄
Piccolo555 persze jól gondolod én is valami hasonlóra de gyengébbre gondoltam.A kisebb harcokban amit mondjuk Gohan vívott Topaipai ellen a DBZ-ben emlékeztek amikor mindenki egy bunkerbe menekült Cell ellen és To pai pai volt a "kidobó" fiú.Aztán jött Gohan és talán ripityára verte vagy talán csak simán megijedt és elszaladt a gonosz....már nem tom.Ott sem volt az a hatalmas düh kitörés,mert a fõhõstõl egy jóval alacsonyabb szintû harcossal kellett megküzdeni.De gondoljunk a nagyobb csatákra.Raditz,Vegita,Dermesztõ,Broly,Garbage Junior és még sorolhatnám.Mind erõsebb ellenfelek voltak és a düh miatt így vagy úgy mindig sikerült a jónak gyõzedelmeskednie.Még ha az elején vesztésre is álltak a jók,de pont ettõl volt izgalmas.A fõhös mindig harcol a fõellenség ellen,de mikor már nagyon megkínlódott vele,akkor jön a düh és akkor rögtön lezúzta.
De ne essünk át a ló túloldalára.Milyen lenne az az mmorpg-t amiben csak mész.Ha nem tudod megverni az ellenfelet akkor lefogy az életed és a dühöd annyira megnõ hogy átváltozol ssj4-gyé és fejbe fingod,azután pedig te nyertél.Ezt még biztosan finomítani kell.
Fontos szerintem az egyensúly a játékban.(na most ez úgy hangzott mint valami hippi szöveg).Arra értem mind a düh-energia harcolásra,mind pedig a sárkánygömbös témára,amit piccolo555 folytatott.
Kitérnék valamire.Az emberi nyelv és a számítógép még mindig olyan hadilábon áll egymással hogy még tökéletesen nem megoldott.Szerintem arra ne számítsatok hogy majd ott állsz Shenron elõtt és felugrik egy szövegdoboz,hogy beleírod: (akármilyen nyelven is legyen) I like some ice cream.Másik megoldás hogy lenne egy menü amibõl kiválasztasz,de ott is mit.Ha nagy dolgokra gondolunk mint:
-én akarok lenni a világ ura
-legyõzhetetlen akarok lenni
-én akarok uralkodni minden felett
-azt szeretném ha tele lenne a házam pucér nõkkel 😄 (Zseniális Teknõs kívánsága)
Akkor ha ezt valaki eléri akkor onnantól felborul a mérleg és akár hogy támadhatja az összes játékos nem fog gyõzni.Gondoljunk csak a South Park wow-ot parodizáló részére.Itt megoldást esetleg azt jelenthetne,ha folytatjuk ezt a szálat,hogy akkor új mission:
Van egy legyõzhetetlen harcos a Földön(aki épp városokat írt ki vagy éppen autót szerel 60 kézzel),menj el a Namekok vezéréhez,keresd meg a Namek sárkánygömböket és állítsd meg a gonoszt.
.....vagy legalább is ilyesmi.
Persze lehetnek olyan kívánságok is ami nem borítja fel a játék menetét:
-10 ponttal több health pont
-20%-kal több KI
-A legjobb sárkányradar ami létezik.
stb.
Azért nagyon fontos bizonyos határokat szabni a játékosoknak mert amennyi játékos annyifelé karakter és tervek.Lehet valaki otthon macskákat kínoz és akkor annak valami gonosz karaktere lesz van aki meg egész nap fekszik meg eszik,neki meg lesz egy Yoijorbi(ejtsd:jájrobi,Goku pufi barátja aki levágja Vegita farkát és megmenti a Földet) karaktere.
De minden esetre nagyon jó ötletei vannak mindenkinek.
UI:A repülés dolog pedig asszem lezárva.A videón láttuk hogy tud repülni karakter.De remélem nem csak ilyen harci rendszerben hanem mondjuk harc után elrepül a közeli Macskához és eszik Senzu Beans-t ha nem vitt magával és kezdõdhet elölrõl a tápolás.
Szóval lehet, hogy jó feltevés ez a düh-kitörés(RP=rage point? o.O), de nem biztos az sem, hogy ezzel át birsz változni, lehet hogy csak megkétszerezõdik az erõd pl...
Nézzétek, bal fölsõ sarok...
Amúgy sztem nem rossz ötlet ez a düh-dolog, amit Cortez mondott, de sztem úgy lenne jó, ha a nagyobb szinteket pl bossoknál tudnánk megszerezni, mondjuk a harc közben egyre növekedne a düh-csík, és a harc végére már az erõsebbeknek sikerülne a következõ szint, és a másik bossnál már jóval erõsebbek lennének, tanulhatnának új képességeket, mint pl a repülés 😄
Ehhez a sárkánygömbös dologhoz még annyit, hogy sztem jobb lenne csak 7 gömb, és mondjuk akinek megvan már egy, attól el lehetne venni harcban vagy alkuval meg lehetne venni. Csak akkor remélem, hogy nem alakulhat ki így olyan harc, hogy egy pl 7 es szintûhöz valahogy odakeveredett 1 gömb, és valamelyik 50es egybõl letámadja, hanem már magsabb szintûek között dúlhatnak a harcok egyes gömbökért.
Ami a felkutatásukat illeti, lehet, hogy elõnyben lesznek az enginerek, akik magasabb szinteken csinálhatnak majd radart maguknak, amivel sokkal könnyebb felkeresni a gömböket, de ha jól emlékszem láttam már egy képen h egy emberen fürkész van, ami ugyebár szintén mutatja a gömbök helyzetét. Csak azt nem tudom hogy lehetne megszerezni, mert az a csillagharcosok meg dermesztõ seregének készüléke...talán vmi galaxis-bejáró questsorozattal lehetne 😛
Egyébként a 2. videóban amit láttam a DBO-ról, abban repült az egyik csávó, legalábbis mielõtt levert egy családi ház méretû t-rexet; ímeitt van a videó, méghozzá 0:59 nél van a támadás, majd rögtön utána lévõ képkockákon is látni lehet lebegést, de nem a bordó hajú embert kell nézni, hanem elõrébb a másik embert fehér ruhában.
Na, ma csak ennyit akartam hozzátenni, remélem hamar kijön a game 😛
Jó persze beszélek én,aki tanulja még a programozást fõiskolán,aki még sosem programozott mint fejlesztõ - egy komoly szoftver elállításánál - de akkor is igyekezhetnének.
A repülés pedig?Ha nem lesz benne repülés akkor én ott fogok belesz@rni az egész játékukba.A repülés adja meg a játék sava-borsát.Elmész Zseniális Hollóhoz és akkor egy quest keretén beleül megtanulod és késõbb repülgethetsz barátaid segítségére vagy valami.Zseniális Holló tanította meg Ten-shin hánnak és Csaosznak hogy kell repülni amit aztán a nagy tornán ki is használtak.Az pedig nagyon feelinges lenne a játékban ha életed fogytán,de KI-d teljén felrepülsz a magasba és egy Spirit Bombbal a dinóból csinálsz egy kis kupac port egy 10 km kráter aljába.
A zseniális teknõsös perverz öregkori szenilis karakter kifejlesztésébõl 😄.Mennél mint nagy szakadt vén hülye aztán pedig megerõltetve magad egy Broly izomzata ugrik elõ a hawai rövidgatyó alól.Fúúú a megtévesztés nagymestere lehetne ez az egyén aki ezt megcsinálja XD
am meg az öregedésrõl annyit h ahogy elnéztem a sorozatban zseniális teknõs a végére már 400 éves, mégse hal meg?! azér kiváncsi vagyok hogy milyen lesz a halál dbo-ba😉 majd kapunk valyon egy kisvideót ahogy meghal a karakterünk?😮
www.dragonballonline.try.hu www.soulsociety.aninet.eu intel i5 750 2,67GHz, ATI 5850HD 1GB, 4GB DDR3
sõt gömbök sem
repülõ autók sem
dínók sem
a saiyanok meg a vörös szalagos rend meg sem lesz említve
csak úgy mint goku, vegita, gohan és a többiek
az egész egy másik galaxisban fog játszódni
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
nagyon jópofa lenne, ha csakis 7 db lenne a világon... de ezt sem lehet megcsinálni több ezer játékos mellett
sztem úgy lesz mint az összes MMOrpg játékoknál... minden karakternek lesz 7 kristálygömb a világon
és minden karakter megidézheti az ethernal dragont
A játékos elindul fejlõdni.Nõne a KI-je amennyit maximum fel tud tölteni illetve a health-ja,hogy minél tovább bírja a harcot.A düh pedig fokozódik a harc folytán.Teszem azt egy 10-es szinten már érett rá az egyén,hogy átlépjen.Innentõl engedélyezhetõ hogy ha a dühe eléri a csúcsot akkor átalakuljon.De ugye ezt még lehetne kötni az élethez hogy még tápoljon hogy elég ereje maradjon ahhoz hogy a harc közben a düh elérje a kívánt szintet.Esetleg megengedhetõ hogyha egy játékos meghal(persze csapatban harc esetén),akkor ugorjon a düh szintje.Miután pedig sikerült neki átváltozni,akkor megtanulja a technikát és késõbb megfelelõ (de mindenképp kevesebb) dühvel bármikor átalakuljon.
Én mikor a konzolon játszottam a Budokai Tenkaichi 2-vel (talán ott csinálták meg legjobban)bizsergett a hátam amikor Dermesztõ ellen Gokuval átalakultam.Beleéltem magam a játékos szerepébe mivel én irányítottam és mintha "én" alakultam volna át.Nagyon frappáns lenne.
Csak,hogy......A fejlesztõk ugye ki akarják hagyni a csillagharcosokat a menetbõl.Az egy nagyon jó megfontolás,hogy ha magasabb szinten vagy akkor az aura más szinû:csillagharcos -> sárga,majin ->lila, supernamek->zöld,egyéb esetekben->fehér.Mivel csillagharcos nincs sárga nem is lehet,a másik kettõ viszont igen.Ha valaki pedig ember kasztot választ akkor õ már sosem léphet magasabb szintre.Sosem lehet úgymond "varázsló".Esetleg olyat lehet az elõzõekben leírtak alapján,hogy az emberekben húzódna ssj vérvonal akkor õ képes lehet rá és így mondjuk minden emberben,bár õk akarnak valami engineer kasztot(mint Bulma),na õ pl nem tudna de a többi aki harcol és nem technikákat épít.De volt szó már a vérvonalról.Hogy Pan 1/3 ssj.De aki látta Goku Jr. special-t tudja,hogy Goku Jr. ott átváltozott ssj-é Goku bíztatása és nagyanyja(Pan) halála után.Ha már annyira nem akarnak ssj-t bele akkor így megoldhatóvá válna.
Visszatérve a sárkánygömbökre.Ugye jó lenne ha sok volna egyrészrõl,de viszont óvakodjunk tõle mert akár rosszul is elsülhet.Nézzük a két irányzatot.
1) Tegyük fel hogy engedjük hogy több példány is létezzen minden egyes gömbbõl.Ez szuper volna,mert akkor akár egy ssj-be lépést is lehetne hozzá kötni,ha valaki összeszedi,akkor átléphet ssj-be vagy akár kaphat egy kacsalábon forgó kastélyt esetleg egy nõi bugyit,amit a fejére húzhat.De az nekem elrettentõ lenne,ha megyek a fõtéren és körbeállnak egyszer csak az árusok és csak pénzfüggõ volna,hogy meg tudom e venni az összes sárkánygömböt,aztán rögtön csak kívánva egyet akármi történhet.Esetleg lehetne olyat hogy quest item titulust kapna,mint a wow-ban néhány tárgy és azzal nem lehetne kereskedni és mondjuk egy wow méretû mapon a map 7 sarkában szétszórv azért elég nagy munka lenne felkeresni az összes gömböt.
2) Másik irányzat hogy minden gömbbõl csak egy példány létezne,mint a filmben is.Ilyenkor ugye mindenki azt keresné.A filmben az RR csoport is azt kereste nem is beszélve Pilaf-ról.Természetesen gyenge ellenfelek voltak Goku-nak de ha a játékban egy eléggé erõs gonosz játékos megkaparintaná és örök életet kívánna magának akkor nem lehetne legyyõzni és esetleg bannolni kéne a játékost.De ugye akkor ehhez nem szabadna ssj-be való lépést kötni.Nehezen elérhetõ helyen és szétszórva kellene lenni a sárkánygömböknek.Nem lehet kizárni hogy bizonyos klánok egymással viaskodnának a sárkánygömbökért.Néha pedig volt hogy egy földmûvelõ ember találta meg a sárkánygömböt és a fõhõsök egyszerûen csak elkérték tõle.Viszont volt olyanra is példa hogy valaki hamisította a gömböket és így próbált pénzhez jutni 😊.
Mi a véleményetek ezekrõl?
De... az ilyenek úgyis mindig azok:S
www.dragonballonline.try.hu www.soulsociety.aninet.eu intel i5 750 2,67GHz, ATI 5850HD 1GB, 4GB DDR3
Vagy egy Majin-ból?XD
annyiból állna hogy össze kell szedni a kristálygömböket és kívánhatsz 3at 😄
#hhwnd
Aztán...ne is ássuk el õket... ott van pan... már 4 évesen repül meg azért elég erõs😄
és igen, pont most tartok annál a résznél (289) hogy Vegita mondja is hogy õk nem öregednek, hogy minél tovább tudjanak harcolni
remélem azért itt maga a storyline dob a dolgon😊😄
semmi köze az eredeti dragon ballhoz
történet szerint meg az uccsó 2 csillagharcos vegita és goku
nem?
#hhwnd
Igen, azt tudom, hogy megfiatalodik, de mégis idõsödik... nem?
meg itt van ez a link
és itt van egy kép alatt egy ilyen: "Goku, a hundred years later, in the very last scene of the Dragon Ball series."
#1201: hát één is nagyon remélem hogy lesznek saiyanok... mert különben nem dragon ball a dragon ball... a sorozat 1. részében kivel találkoztunk? Songokuval... aki egy saiyan... hát akkor meg?😄 a játék miért ne róluk szólna?😄
Meg amúgy is... elvileg songoku a gt-ben ha jól tudom valami 100 akárhány éves és még mindig fiatal meg minden... bár még nem láttam a gt-t... és a Z-t is most fejezem be... de akkor a játékra hova tûnik songoku?
A harc rendszert meg én úgy érezném a filmben lévõ valósághoz képest valóságosnak,hogy a harcokat általában csapatokban vívták.Gondoljunk csak a Namekon vívott harcra amikor Dermesztõ elit csapata harcolt Krilin,Gohan és Vegita ellen.De akár ha valaki egyedül nagyon erõsre fejlesztené magát,gondolok itt Broly-ra akkor ott egy - több harcban is lehetne harcolni.Csak ugye Broly-nál már születésénél nagyon erõs volt.
Hát na ez csak elmélkedés,de én így szeretném viszont látni az új Dragon Ballos játékot,lehetõleg minél hamarabb.
Amúgy sztem nem hülyeség ez az öregedés, meg halál dolog, mert pl ha már unod is azt a karit amit 1 éve viszel, akkor nem kell vele semmit csinálni, úgy is meg fo hali, bár akkor úgy lenne értelme, ha a gyereked örökölné a cuccaidat 😛
Meg az is jó lenne, ha lehetne menni a túlvilágon...pl Kaitohoz, aki új technikát tanít, vagy eg túlvilági nagytornán harcolni...én már nagyon várom a gamét 😄 Kár, hogy ennyire húzzák...
de kiindulási alapnak tökéletes lesz a játék, utánna már oda fejlesztik ahová akarják, végülis a rajongóknak csinálják.
#hhwnd
Amúgy sztem biztosan lehet repülni... repülés nélkül nincs db😊
egyébként szerintem hülyeség amit a fejlesztõk kigondoltak, mármint arra értem h házasodási rendeszerrel megoldani a halál problémát?
egyszerûbb lenne akkor már ha halál után megnyilna jópár új map és a túlvilágon folytatódna a kalandozás😉
am a game-ben lehet majd repülni?? mer errõl még nemláttam infót:S